Sanırım Bebeğim Kolik Oldu

happyhappy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
303
45
96
İstanbul
arkadaslar 3 gecedir beebgim aksam aglıyor sebepsiz yere ne yapsak nafile!arada susuyor tekrar vasliyor ve 3-4 saat suruyor bucok uzgunum
Allah beterinden korusun diyorum napıyım
tavsiyeniz var mı arkadaslar bana???

üzülme arkdaşım bebegim olsada aglasa biz 10 yıldr bebek hsretyle yanıyruz ama yaşamadı bebeklerm egerki saglıgında bşey yoksa aglamasına hiç üzülme sakın allhım uzun ömür versn bebegne allhım banada versin aglayan bir bebeiş hiç susmasın ben razıyımmmmmmmmm

Bebeğiniz Kolikse

Bu durum kronik hale gelirse, bebeğinizi nasıl ve nelerle beslediğinizi yeniden gözden geçirmelisiniz (eğer anne sütü ile besliyorsanız, neler yediğinize bakmalısınız).
Bu noktada doktorunuza danışmanız çok önemlidir ancak, yine de size bazı taktikler öneriyoruz:

Neler yediğinizi gözden geçirin ve mönünüze belirli yiyecekleri ekleyip çıkararak nelerin bebeğinizde daha fazla gaz oluşmasına neden olduğunu anlamaya çalışın.

Bebeğiniz biberonla besleniyorsa, biberonunun fazla hava yutmasını önleyecek şekilde tasarlanmış, yaşına uygun ve kaliteli bir ürün olduğundan emin olun.
Çocuğunuzun reçetesini değiştirin. Bebeğiniz mamasını, sütünü o anda devam etmekte olduğu beslenme çeşidini değiştirmeye çalışın. Daha kolay sindirilebilir besinler yedirmeye ya da anne sütü ile besleniyorsa, siz daha kolay sindirilebilir besinler yediğinizden emin olun.
Çocuğunuz antibiyotik aldığı zamanlarda onu yoğurtla besleyin. Yoğurt kaybettiği iyi bakterileri geri kazanmasına yardımcı olur. Çocuğunuz katı besinlerle beslenmeye başladığında, bazı meyveler fazla şeker barındırdığından bunlar bebeğinizin gazının artmasına neden olabilir. Bebeğinizin ilk katı besinlerinin kolay sindirilebilir gıdalar olduğundan emin olun, sonrasında giderek diğer gıdaları da vermeye başlayın

kızımı saglıkla bir kucagıma alayımda aglaması uykusuz geceler geçirmem hiç önemlid egil valla allahım yarıdmcın olsun ben snei anladım tabikide o aglayınc asne bişey yapamadıgın için üzülüyorsun demi hayatım sırf bu yuzden dieğr arkadaşım dileirm allahım tez vakitte saglıklı sıhhatli hayırlı uzun ömürlü bir evlat verir amin inşaallah

arkadaslar 3 gecedir beebgim aksam aglıyor sebepsiz yere ne yapsak nafile!arada susuyor tekrar vasliyor ve 3-4 saat suruyor bucok uzgunum
Allah beterinden korusun diyorum napıyım
tavsiyeniz var mı arkadaslar bana???

merhaba canim ayni sorun bizdede var eger bebegin ayaklarini karnina dogru cekiyor ise gaz sancisi vardir benim kizimdada var doktorumuz ilk aylarda bebeklerin mide ve bagirsaklari yeni ögrendigi icin olabilecegini söyledi.kizimda bir baslayinca 4-5 saat sürüyor.ben gaz icin bir krem var bitkisel onu karnina sürüp sonrada visne cekirdegi yastigi oluyor türkiyede varmi bilmiyorum onu isitip koyuyorum karnina fayda ediyor sende havlu isitip koyabilirsin,birde masaj yap karina saat yönünde elini gezdir karninda hafifce.ayrica eczanelerde bu bebeklerdeki gaz icin surup yada damlalar oluyor alabilirsin doktorun önermesine gerek yok ben emzirmeden önce veriyorum oda yine rahatlatiyor.umarim yardimci olabilmisimdir...

canım sesını çok rahat duyabılecegı bi sac kurutma makınası çalıştır agladıgında.bnımkıde oyle çok aglıyor ancak sac kurutma makınası sakınleştiriyor.doktorumuz tavsıye ettı bı dene derım işe yyarayacaktır.

fön makinası elektirikli sürpürge şarjlı süpürge kolik cdsi hepsi işe yarar canım

Canim cok tesekkurer msjin icin,Allahim umarim sana da en kisa zamand ahayirli bir evlat verir.Her gece dua ediyorum canim bebek isteyenlere hayirli bebeklr ver Allahim diye.Cunku ben de tup bebekle cocuk sahibi oldum hasret nedir cok iyi anlıyorum.

cok tesekkurler canim!ewet bebegime birsey yapamamak yardim edememk ve onu dudagini buzerken ve katılırken gormek icimi paramparca yapiyor,ama artik metanetli olmaya karar verdim cunku madem bu is boyle ben de elimden geleni yaapacagim.
Senin de az kalmis bebisine kavusmana hadi hayırlısı Allah kurtarsin!cok heyecanli olmalisin dunyanın en muhtesem olayi dogum yapip bebisine kavusmak!

Arkadaslar cok sgaolun tavsiyelerniz icin
visne ceirdegi yastigi nedir?
ben ewet fon makinesi ve aspirator kullanıorum birde cok aglarsa hemen disari cıkaırp iligsini dagitiyorum biraz fayda ediyor!
yediklerime de ilk gunden beri cok dikkat ediyorum!
Allah hepimizin bebislerini korusun!kolik cdsini yeni aldm bakalim isallah is eyarar

Arkadaslar cok sgaolun tavsiyelerniz icin
visne ceirdegi yastigi nedir?
ben ewet fon makinesi ve aspirator kullanıorum birde cok aglarsa hemen disari cıkaırp iligsini dagitiyorum biraz fayda ediyor!
yediklerime de ilk gunden beri cok dikkat ediyorum!
Allah hepimizin bebislerini korusun!kolik cdsini yeni aldm bakalim isallah is eyarar

arkadaşlar bende yeni doğum yaptım. arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine gaz sancısı için lokman hekimlerden birinden tatlı elma yağı aldım. her altını değiştirmede ayaklarının altına sürüyorum. birde kasıklarına birer damlacık. allahıma şükürler olsunki ilk iki gün çektiğimiz sancılardan eser kalmadı. herkese tavsiye ediyorum. bana tavsiye eden arkadaşımadanda allah razı olsun diyorum.

mrb. öncelikle çok geçmiş olsun canım benim oğlumda öyleydi kolik zaten öyle ben herşeyi denedim başka illere hastanelere bile götürdüm hiç bişey kar etmedi 3 aya kadar uykuyu unuttum 3 aydan sonra düzeldi yani seni üzmek istemem ama hiç bişey işe yaramıyor ne ilaçlar ne yediklerin nede yedirdiklerin araba gezintisi farklı kucaklar farklı ortamlar ses çıkaran ev eşyaları ilgisini dağıtabilir onu susturabilir ama sadece o anlık yani sen sakin ol kendini sıkma üzme çünkü bu onu çok etkiler diyeceksinki uykusuz yorgun aylarca nasıl sakin olabilirim seni çok iyi anlıyorum ama yapılacak bişey yok yani benim için yoktu umarım sen daha kısa zamanla atlatırsın ha bide televizyonda görmüştüm geçende nogas diye bi krem çok etkiliymiş diye istersen bi dene allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…