• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanırım artık dayanacak gücüm kalmadı.

merhaba.yaşadıklarna gerçekten çok üzüldüm aklın sürekli evde olarak çalışmak çok zor hiç bir verimi de olmaz.ben de öğretmenim 1 yıl ücretsiz izin hakkımı kullandım şimdi yakında işe başlıyacağım ve benim bebeğime de kayınvalidem bakacak üstelik farklı ilden gelecekleri için bizde yaşayacaklar.ama ben çevremde bakıcı sorunlarını gördüğüm için şimdilik güvenip bakıcıya bırakamam buna katlanacağım artık.tabi bunları şimdiden söylüyorum şartlar nasıl olur neyigösterir bilemiyorum.açıkcası yazdıklarını okuyunca daha da çok korktum.kayınvalidem seninki kadar değil elbette ama yanlış yaptığı birşeyi söyleyince hemen suratı asılıryine de kendi bildiğini okur.artık bizi neler bekliyor bilmiyorum.bir de sürekli aynı evin içinde :2:
sen annesi olarak en iyi kararı verecek olan kişisin biz burdan ne dersek boş çünkü sen yaşıyorsun sen gözlemliyorsun olanları.mantığına hangisi uyuyorsa öyle karar ver.hakkında hayırlısı olsun Allah sabır versin.

işiniz çok zor aynı pozisyonda olduğumuzdan söylüyorum aynı evde kaosssssssssssssssssssssssss:53::53::53::53::53::47::47::47::47::47::84::84::84::36::36::37::14::14:

bebeğe bakmak için geldiler maalesef çok zor çokkkkkkkkkkkkk hayat mayat kalmadı bende :43::43::43::43::43:

kaos olacağnı şimdiden tahmin edebiliyorum bir yerden sonra ipler kopuyor artık ama evladım için katlanacağım artık diyorum ( şimdiden ) tabi ilerisini bilemiyorum.yeterki ona iyi baksın. O zaman Allah size de ve yakında bana da sabır versin :18:

sizlerinde işleri zor kızlar ama kayınvalideniz anlayışlıı ve yardımcı olursa daha rahat olur herkes için.
ben bakıcı arıyorum. çok zor zamnlardı.

Canım Allah yardımcın olsun, işin zor. Ama yine de bakıcı işine sıcak bakmanı tavsiye ederim. Benim eşim bilgisayarcı ve evlere kamera filan bağlıyorlar. İş yerinden izleyebilirsin bakıcıyı. Çok da maliyetli birşey değil, 3-4 yere bağlatabilirsin.

Canım Allah yardımcın olsun, işin zor. Ama yine de bakıcı işine sıcak bakmanı tavsiye ederim. Benim eşim bilgisayarcı ve evlere kamera filan bağlıyorlar. İş yerinden izleyebilirsin bakıcıyı. Çok da maliyetli birşey değil, 3-4 yere bağlatabilirsin.

canım selamlar.
farklı bir ilde camera bağlayabiliyormu?

maliyeti tahmini ne kadar olur?

bana bu konularda bilgi verir misin?

canım selamlar.
farklı bir ilde camera bağlayabiliyormu?

maliyeti tahmini ne kadar olur?

bana bu konularda bilgi verir misin?

mrb smile ben bira mayasını önermiştimya sana yazmadın sütün ne durumda nasıl gidiyo?? mamaya başlamadın inş.

canım merhaba,

senin tavsiyen ile bira mayasını kullandım.
evet sütüm ne kulanırsam kullanıyım bir türlü artmadı:50:çok üzügünüm ama bebeğime yetecek kadar hiç sütüm olmadı. o hep açtı sürekli sağdım verdim 30ml 40 birkere 90 ml çıktı çok şaşırtmıştım önceleri mama ve meme ile devam ettik sonra 3. aydan sonra sadece mama verdim çok üzülüyüorum emziremedim diye ama nasip. oğlumda aç ve tembeldi. bana kalan koca biir göbek oldu şimdi ise aldığım kiloları vermeye çalışıyorum.

benim kayınvalidemde herşeyi yönlendirmek isteyen birisi bende yönlendirilmekten nefret ediyorum en başından yüz göz olmamak için eğer istemediğim birşey olacaksa önceden eşime istediğim şeyi çaaktırmadan söylüyorum bizim bebişede kayınvalidem bakacak acaba beslenme konusunda sorun yaşar mıyız diye bende korkuyorum hayırlısı inşallah

benim kayınvalidemde herşeyi yönlendirmek isteyen birisi bende yönlendirilmekten nefret ediyorum en başından yüz göz olmamak için eğer istemediğim birşey olacaksa önceden eşime istediğim şeyi çaaktırmadan söylüyorum bizim bebişede kayınvalidem bakacak acaba beslenme konusunda sorun yaşar mıyız diye bende korkuyorum hayırlısı inşallah

şimdiden allah kolaylık versin...
:44:

slm cnm benimde 16 aylık bir oğlum var Allah hepimizinkini bağışlasın işe başladığımda oğlum 7 aylıktı mecburen başladım çünkü yeni atamam yapılmıştı ve bu fırsatı kaçıramazdım başta işe başlamam 1 ay kala bakıcı tuttuk ki çocukla birbirine alışsın diye yedirmesi içirmesi herşey iyiydi hoştu ama 2 ay baktı 2 kez kadını uyurken yakaladım ilkinde eşimin zoruyla affettim ikincisinde eşime bile sormadan işine son annem şehir dışında 10 gün geldi baktı sonrasında babannesi halada bakıyor mecbur bacak başlarda liste yaptım verdim kah uydu kah uymadı, uyku saatleri bütün telkinlerime rağmen ne yapayayım uykusu geliyor şeklinde oldu vs vs ama artık ben biraz rahat olmayı takmamayı öğrendim kaynanamda çocuk bakmayı öğrendi azıcık üstü başı leş modunda buluyorum ama ne yapayım bu kadar yapabiliyor kusura bakma kızım dedesi meyve vermiş üstü batmış falan diyo bende olur o kadar diyorum düşüyo kalkıyo ama büyüyo hiç merak etme
1.si çalışan anne olmak zor asla annesi yanında olan çocukla bizim çocuklarımız bir olmucaklar bunu unutma belki daha iyi olacaklar belki daha kötü
2.si rahat ol bir ara bende kafayı yicektim çocuk ev işi çamaşır bulaşık yemek yetişemiyorum diye bunalıma girdim artık bıraktım takmıyorum kalsın işler yoksa oğlumla vakit geçiremiyorum :(
şu durumda bakıcı tutman mantıklı geliyor cnm yazdıklarının hepsini okudum inan hep kötü örnekleri alıyoruz ama iyi olan bakıcılarda var evine al bakıcıyı evede kamera falan koy için rahat eder bide 1 yaşını geçince işin biraz daha kolay olacak en azından ona özel yemek hazırlamaların bitecek onlar için çalışmıyomuyuz daha iyi bir gelecek sunabilmek için inan bu zamanlar geçecek bende 2012 gibi 2. bebiş düşünüyorum oğlum 3-3,5yaşında olacak asaletimde onaylanmış olacak 2 senede ücretsiz alırım biri anasınıfına biride kreşe gider Allah'ın izniyle herşey yoluna girer aslında anlatacak çok şey var seni çok iyi anlıyorum ama bu kadar yazabildim işin özü babannesi süper mi bakıyor tabiki hayır ama mec-bu-rum

arkadaşlar hepinize tşk ediyorum.

öncelikle annem hasta ms hastası hafta sonlarıda onun gönlünü almak için koştur koştur yanına gidiyorum. yalnız evde sıkılıyor şenlik oluyoruz ama baya yorucu oluyor dinlenme günümde ister istmeez orda yoruluyorum.

bakıcı işine eşim ilk balkarda karşıydı bebeğimiz küçük dedi bakıcıya güvenemedi.
biraz kavgdan sonra kayınvalidemde karar kıldık .

maddi durumuz iyi allaha şükür ama bu işini elde etmek için çok çaba sarfettim kariyer felan durumları eğer işe ara verirsem belki geri dönemem yada her seyi sıfırlamış lurum yaşımda 30 bu arada yanı yeni bir başlangıç yapamam yapsamda 2. bebek düşünüyoruz 3 4 sene sonrası için.

kayınvalidem tuaf bir kadın, yanı tarif edemem sürekli eleştirel modda bana olanları duymuyorum artık ama oğluma karşıda öyle mesala basmıyor yürümüyor sürünmüyor dönmüyor yemiyor.vsvsv

istediği zamn basar istediği zaman yürür istediği zaman yer istediği zaman sürünür vs demekten dilimde tüğ bitti.

ben konuştum gitmeden anlattım olmadı eşim anlattı not yazdık bıraktık önce şu sonra bu vs gibi olmadı eşim kavga etti bağırdı çağırdı olmadı.

inanırmısnız oğlum 5 saatte 20 yada en fazla 30 ml su içiyor içirmiyor çünki içmedi diyor suyu sevmiyor diyor çıkıyor ben oğlumun bi seferde 60 ml su içtiğini bilirim nazına gitmiyor kısaca

ve oğlum 1 haftadır hiçbir seyi yutmak istemiyor. pirincleri yedirmiyor tel sehiryeleri vermiyor çorbasında ayırıyor. çorbasına ekmek doğra dedim tahıl sonuçta ve pütürlüye alışsın diye şişmanlıyormuş vermedi

oğlumun kilosu çokmu yaa 11 kilo boyuda 77 cm boyu uzun olduğu için tonton durmuyor zaten hareketlensin yürüsün koşsun birde dişler çıksın zayıflarki yavrum.

bakıcı işide daha zor olur şuan için ama seneye kesinlikle istemiyorum psikolojım bozuldu nefret ettim kadından . tek korkum oğlum yemiycek yutamıycak 3 4 yasına kadr kabus gibi geçicek

biliyomusun yinede çok şanslısın en azından başındalar benim annem yok zaten kayınvalidem görümcelerim eltim bir saniye bile bakmazlar kötüde baksa bakıyo en azından:96:

slm cnm benimde 16 aylık bir oğlum var Allah hepimizinkini bağışlasın işe başladığımda oğlum 7 aylıktı mecburen başladım çünkü yeni atamam yapılmıştı ve bu fırsatı kaçıramazdım başta işe başlamam 1 ay kala bakıcı tuttuk ki çocukla birbirine alışsın diye yedirmesi içirmesi herşey iyiydi hoştu ama 2 ay baktı 2 kez kadını uyurken yakaladım ilkinde eşimin zoruyla affettim ikincisinde eşime bile sormadan işine son annem şehir dışında 10 gün geldi baktı sonrasında babannesi halada bakıyor mecbur bacak başlarda liste yaptım verdim kah uydu kah uymadı, uyku saatleri bütün telkinlerime rağmen ne yapayayım uykusu geliyor şeklinde oldu vs vs ama artık ben biraz rahat olmayı takmamayı öğrendim kaynanamda çocuk bakmayı öğrendi azıcık üstü başı leş modunda buluyorum ama ne yapayım bu kadar yapabiliyor kusura bakma kızım dedesi meyve vermiş üstü batmış falan diyo bende olur o kadar diyorum düşüyo kalkıyo ama büyüyo hiç merak etme
1.si çalışan anne olmak zor asla annesi yanında olan çocukla bizim çocuklarımız bir olmucaklar bunu unutma belki daha iyi olacaklar belki daha kötü
2.si rahat ol bir ara bende kafayı yicektim çocuk ev işi çamaşır bulaşık yemek yetişemiyorum diye bunalıma girdim artık bıraktım takmıyorum kalsın işler yoksa oğlumla vakit geçiremiyorum :(
şu durumda bakıcı tutman mantıklı geliyor cnm yazdıklarının hepsini okudum inan hep kötü örnekleri alıyoruz ama iyi olan bakıcılarda var evine al bakıcıyı evede kamera falan koy için rahat eder bide 1 yaşını geçince işin biraz daha kolay olacak en azından ona özel yemek hazırlamaların bitecek onlar için çalışmıyomuyuz daha iyi bir gelecek sunabilmek için inan bu zamanlar geçecek bende 2012 gibi 2. bebiş düşünüyorum oğlum 3-3,5yaşında olacak asaletimde onaylanmış olacak 2 senede ücretsiz alırım biri anasınıfına biride kreşe gider Allah'ın izniyle herşey yoluna girer aslında anlatacak çok şey var seni çok iyi anlıyorum ama bu kadar yazabildim işin özü babannesi süper mi bakıyor tabiki hayır ama mec-bu-rum

benim bakan kimsem olmadığı için ücretsiz izne ayrıldım inanın şanslısınız kötüde baksa babaanne sonuçta ya benimki gibi ruhsuz umursuz olalar eltimle görümcemle hepsiyle küsüz kayınvalidemde bana dokunma naparsan yap diyen cinsten offfff çok bunaldım

hayat insanı hep bi seçim yapmaya zorluyo,ya kariyerim,yada aşkım,evlilik;ya kariyerim,yada bebeğim...vesaire vesaire..ben olsam diycem ama.biz hem benim annemden,hemde kaynanadan uzaktayız.ayrı şehirlerde yaşıyoruz.ben evlenmek uğruna kariyerimden vazgeçtim.bi bankada çalışıyordum geçen yıl,işim iyiydi fakat aşırı yorucuydu,hemde öyle yarım gün falanda değil,sabah 9 akşam 6 ama adı akşam 6.eve 9da da geldiğim oluyodu 10da da.geldiğimde kimi zaman kıyafetlerimi çıkarmaya bile halim kalmıyodu,öylece yatıp uyuyodum.annem hem halime acıyodu,hemde o kadar sene okudun,bu işe girene kadar canın çıktı,ayrılma işinden diye yalvarıyodu.annemler bir ay kardeşimle beni istanbulda bırakıp yazlığa gitti 'dene bakalım,evlenmeden önce prova olsun sana' diyerek,bunu bana deneteceğine hiç gitmese daha iyiydi.kardeşimde 20 yaşında,erkek,üniversitede okuyo,onunda eşimden farkı yok,klasik erkek işte,yemeğini önüne bekler,çorabını kaldır kirliye at dersen ya söylenir ya da banane der..annemler dönene kadar boğaz boğaza geldik en son.ben hüngür hüngür ağlıyodum,o da dolabını masasını yumrukluyodu.hem çalışıp hemde evi temizle,yemek yap,çamaşır,bulaşık,ütü üstesinden gelemedim.
annem ilk başlarda evlenip çalışmamamı kabullenemedi ama eğer şu an aynı işte ve aynı tempoda çalışıyo olsaydım eşimle de kavga ederdik.kariyerse al sana kariyer işte,isimli kurumsal bi firmada plazalarda çalışıp,yükselmek,ileride artacak olan maaş ve itibar...
yaşadığım şehirdede iyi bi iş imkanıyla karşılaşmadım.işime geldi şimdilik.bebek isteğimi de körükledi.bebeğim olsun 3-4 yaşına kadar kendim bakıcam.benim istediğim gibi,tabi eşiminde katkısıyla ikimiz büyütelim istiyorum çocuğumuzu.sonrası için kaldığım yerden devam edicem,formasyonumu da alırım,iş durumunada bakarım.
öğretmende olsanız siz annesiniz.sizin bebeğinize sizden daha iyi kimse bakamaz.'ama zor buldum','ama zor atandım'...ama bi çocukta çok zor büyüyo ve onun size ihtiyacı var şu an daha çok..benim hiç 1buçuk 2 milyar maaşım olmadı üniversite mezunu olmama rağmen.ama deselerki bebeğin mi 2milyar maaş mı bebeğimi seçerim.bakıcıda asla düşünmüyorum.eşimin annesini de çağırmam.kesin kanlı bıçaklı oluruz.huzurumuz kaçar.

arkadaşlar hepinize tşk ediyorum.

öncelikle annem hasta ms hastası hafta sonlarıda onun gönlünü almak için koştur koştur yanına gidiyorum. yalnız evde sıkılıyor şenlik oluyoruz ama baya yorucu oluyor dinlenme günümde ister istmeez orda yoruluyorum.

bakıcı işine eşim ilk balkarda karşıydı bebeğimiz küçük dedi bakıcıya güvenemedi.
biraz kavgdan sonra kayınvalidemde karar kıldık .

maddi durumuz iyi allaha şükür ama bu işini elde etmek için çok çaba sarfettim kariyer felan durumları eğer işe ara verirsem belki geri dönemem yada her seyi sıfırlamış lurum yaşımda 30 bu arada yanı yeni bir başlangıç yapamam yapsamda 2. bebek düşünüyoruz 3 4 sene sonrası için.

kayınvalidem tuaf bir kadın, yanı tarif edemem sürekli eleştirel modda bana olanları duymuyorum artık ama oğluma karşıda öyle mesala basmıyor yürümüyor sürünmüyor dönmüyor yemiyor.vsvsv

istediği zamn basar istediği zaman yürür istediği zaman yer istediği zaman sürünür vs demekten dilimde tüğ bitti.

ben konuştum gitmeden anlattım olmadı eşim anlattı not yazdık bıraktık önce şu sonra bu vs gibi olmadı eşim kavga etti bağırdı çağırdı olmadı.

inanırmısnız oğlum 5 saatte 20 yada en fazla 30 ml su içiyor içirmiyor çünki içmedi diyor suyu sevmiyor diyor çıkıyor ben oğlumun bi seferde 60 ml su içtiğini bilirim nazına gitmiyor kısaca

ve oğlum 1 haftadır hiçbir seyi yutmak istemiyor. pirincleri yedirmiyor tel sehiryeleri vermiyor çorbasında ayırıyor. çorbasına ekmek doğra dedim tahıl sonuçta ve pütürlüye alışsın diye şişmanlıyormuş vermedi

oğlumun kilosu çokmu yaa 11 kilo boyuda 77 cm boyu uzun olduğu için tonton durmuyor zaten hareketlensin yürüsün koşsun birde dişler çıksın zayıflarki yavrum.

bakıcı işide daha zor olur şuan için ama seneye kesinlikle istemiyorum psikolojım bozuldu nefret ettim kadından . tek korkum oğlum yemiycek yutamıycak 3 4 yasına kadr kabus gibi geçicek

heralde ben bişeyleri yanlış yapıyorum siz yazmışsınız 5 saatte sadece 20-30 mı,su veriyor çok az diye ama benim kızım gün boyu en fazla 30-40ml su içiyor ne kadar su içmeliki bebekler benim kızım 14nisanda 1 yaşına girecek.birde günlük ne kadar mama veriyosunuz ve nasıl bir düzende beslenme uyguluyosunuz ben çok kötü bir anneyim hiçbirşey bilemiyorum

bebeğinin kllosu çokdeğil,bizim boyumuda sizinki gbi üstelik hemen hemen 1kilo fazlayız,çevremizdekiler bizde öçylediyor,yok şişmanmış,yok bilmem neymiş...o yüzden takma,çocuğuna kayınvaliden bakması gerekiyorsa bakıcıya veemiyorsan uzlaşna ve otoriter davranman gerek.ne demek pirinç yutamaması ya benim kızım kendi kendine havuç bile yiyoır,alıştırmak gerek nasıl çocuk büyütmüler hayret bişey!!ALLAH yardımcın olsun cnm.

öyle mutsusuzum ki. tarifi imkansız . çok guzel ve sağlıklı bir oğlum var allaha şükür işimde çok iyi eşimde sorunsuz . ama ben artık hiç mutlu olamıyorum koşturmaca karmaşa uykusuz kalmak vsvs

oğlum 10 aylık kayınvalidem bakıyor ben sabah işe gitmiyorum mesaim 12.30 17.00 yanı yarım gun calışıyorum. sabah oğlum erken uyanıyor tabi bende ve başlıyorum koşturmacaya bulaşık mak boşalt oğlumun kahvaltısını hazırla ortalığı topla iş içinn gereken evrakları hazırla kendin hazırla emek emek oğluma çorba meyve vs gibi gunluk seylerini hazırla ki buna çok özenıyorum saatlerce ez haşla süz kaynat basit seyler değil. bilen bilir ama kayınvalidem yedirmiyor şişman oldu. yerinden kalkmıyor yeter yemek istemedi ağzından geri geldi vsvs gibi basit bahaneler buluyor ve inanın her seye uygun bir bahanesi var o kadar üzülüyorumki oğlum 11 kilo ve 77 cm.

oğlum dun kahvaltı yaptı meyve yedi uyumadı kayınvalidem geldi ben çıktım çorba yapmıştım muhallabi birde meyve gelince bende yoğurdunu yediricem onun içinde hazırlıklar yaptım ama geldimki ne meyve yem,iş ne muhallabi ve oğlum aç mızmız sızlanıp duruyor.

hiçbir sey demedim kaşık maması hazırladım sildi süpürdü ama.
çorbasına pirinc koyuyorum yedirmiyor yutamazmış boğuluyormus tel sehriye koyuyorum yedirmiyor ya da ezip veriyor eline büskivi ver ekmek ver kendi kemirsin yesin diyorum çiğnemeyı kendini beslemeyı öğrensin diyorum yok ben korkuyorum ...

artık ağlamaktan bıktım eşimle sürekli kavga ediyoruz oda caresiz. ne yapmalıyım kafa yedim yorgunum ve biitkinim

ne yapabilirm

bu eski bir mesaj galiba ama bence takma bebekler bişekilde büyüyo o saat diliminde az yer sen geldiğinde daha sık yedirirsin düşünsene hangi bakıcı senin gibi yedirip düşünüp sevgi verebilir babanne en azından sevgisini verir bakıcıda oda yok ve bu yüzden asla eşinle tartışma onun suçu yokki oda bebeği güzel büyütülsün ister o insanlara bu şekilde kızdıkça nefretin artar herkesten soğursunuz kimseye sevginiz kalmaz hepimizin kayınvalidesi var birde gel benimkini gör ama ben takmıyorum onun oğlunu torunlarını çok sevdiğini düşünüp onlara sevgiyle yaklaşmaya çalışıyorum nasıl bir ailesiniz bilmem ama bir düşünün biraraya geldiğimizde 3 masa oluyoruz gelinler görümceler sona kalıyoruz benim tek avantajım ailenin tek çalışanıyım kayınpeder kızım sen otur yorgunsun diyor onlar koşturmaca içindeyken oturmuyorum bulaşık kesin bana kalıyo yanımada küçük görümcem ama ben hepsine razıyım yalnız kalmaktan güzeldir hepsi tabiiki çok artniyetli yapılmış hareketler hariç sonuçta düşünün sizin annenizde zayıf şişman kısa uzun yedir içir oturt oturtma uyut uyutma demiyomu gelin varsa ona veya onlara bu sözleri söylemiyomu benim annem banada onlarada söylüyo kendi ailenizi gelinlerinizi düşünün karşılaştırın sizinbkiyle eminim benzerdir yaşlı insanlar anlamak gerekir büyükleri deneyimliler vede bazen bende kızıyorum ama unutup gümeye devam ediyorum takılmayın olurmu

Back