• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanırım artık dayanacak gücüm kalmadı.

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
öyle mutsusuzum ki. tarifi imkansız . çok guzel ve sağlıklı bir oğlum var allaha şükür işimde çok iyi eşimde sorunsuz . ama ben artık hiç mutlu olamıyorum koşturmaca karmaşa uykusuz kalmak vsvs

oğlum 10 aylık kayınvalidem bakıyor ben sabah işe gitmiyorum mesaim 12.30 17.00 yanı yarım gun calışıyorum. sabah oğlum erken uyanıyor tabi bende ve başlıyorum koşturmacaya bulaşık mak boşalt oğlumun kahvaltısını hazırla ortalığı topla iş içinn gereken evrakları hazırla kendin hazırla emek emek oğluma çorba meyve vs gibi gunluk seylerini hazırla ki buna çok özenıyorum saatlerce ez haşla süz kaynat basit seyler değil. bilen bilir ama kayınvalidem yedirmiyor şişman oldu. yerinden kalkmıyor yeter yemek istemedi ağzından geri geldi vsvs gibi basit bahaneler buluyor ve inanın her seye uygun bir bahanesi var o kadar üzülüyorumki oğlum 11 kilo ve 77 cm.

oğlum dun kahvaltı yaptı meyve yedi uyumadı kayınvalidem geldi ben çıktım çorba yapmıştım muhallabi birde meyve gelince bende yoğurdunu yediricem onun içinde hazırlıklar yaptım ama geldimki ne meyve yem,iş ne muhallabi ve oğlum aç mızmız sızlanıp duruyor.

hiçbir sey demedim kaşık maması hazırladım sildi süpürdü ama.
çorbasına pirinc koyuyorum yedirmiyor yutamazmış boğuluyormus tel sehriye koyuyorum yedirmiyor ya da ezip veriyor eline büskivi ver ekmek ver kendi kemirsin yesin diyorum çiğnemeyı kendini beslemeyı öğrensin diyorum yok ben korkuyorum ...

artık ağlamaktan bıktım eşimle sürekli kavga ediyoruz oda caresiz. ne yapmalıyım kafa yedim yorgunum ve biitkinim

ne yapabilirm

Son düzenleme:
öyle mutsusuzum ki. tarifi imkansız . çok guzel ve sağlıklı bir oğlum var allaha şükür işimde çok iyi eşimde sorunsuz . ama ben artık hiç mutlu olamıyorum koşturmaca karmaşa uykusuz kalmak vsvs

oğlum 10 aylık kayınvalidem bakıyor ben sabah işe gitmiyorum mesaim 12.30 17.00 yanı yarım gun calışıyorum. sabah oğlum erken uyanıyor tabi bende ve başlıyorum koşturmacaya bulaşık mak boşalt oğlumun kahvaltısını hazırla ortalığı topla iş içinn gereken evrakları hazırla kendin hazırla emek emek oğluma çorba meyve vs gibi gunluk seylerini hazırla ki buna çok özenıyorum saatlerce ez haşla süz kaynat basit seyler değil. bilen bilir ama kayınvalidem yedirmiyor şişman oldu. yerinden kalkmıyor yeter yemek istemedi ağzından geri geldi vsvs gibi basit bahaneler buluyor ve inanın her seye uygun bir bahanesi var o kadar üzülüyorumki oğlum 11 kilo ve 77 cm.

oğlum dun kahvaltı yaptı meyve yedi uyumadı kayınvalidem geldi ben çıktım çorba yapmıştım muhallabi birde meyve gelince bende yoğurdunu yediricem onun içinde hazırlıklar yaptım ama geldimki ne meyve yem,iş ne muhallabi ve oğlum aç mızmız sızlanıp duruyor.

hiçbir sey demedim kaşık maması hazırladım sildi süpürdü ama.
çorbasına pirinc koyuyorum yedirmiyor yutamazmış boğuluyormus tel sehriye koyuyorum yedirmiyor ya da ezip veriyor eline büskivi ver ekmek ver kendi kemirsin yesin diyorum çiğnemeyı kendini beslemeyı öğrensin diyorum yok ben korkuyorum ...

artık ağlamaktan bıktım eşimle sürekli kavga ediyoruz oda caresiz. ne yapmalıyım kafa yedim yorgunum ve biitkinim
bünyen dinlenir. eğer mecbur çalışmak zorundayım dersen eşini ikna et kendi annen baksın.bakıcılarda var ama güvenillmez. en enn mantıklısı işe ara vermen... ben öyle yaptım çok mutluyum...

ne yapabilirm

bi süre işe ara vermen enmantıklısı. hem bebeğinle vakit geçirirsin hemde bünyen dinlenir. eğer mecbur çalışmak zorundayım dersen eşini ikna et kendi annen baksın.bakıcılarda var ama güvenillmez. en enn mantıklısı işe ara vermen... ben öyle yaptım çok mutluyum...

Son düzenleme:
neye ara vermeliyim işimemi . ücretsiz izin hakkım yok -en fazla rapor alabilirim oda 2 3gun olur. oda sı-orunumuzu çözmez.

yinede tşkler.
kendi annen nerede? mecbursan kaynanaya bırakmaya, onunla otrup konuşman bebeğini yedirirken bak anne aç de ne biliyim ama mutlaka eşin ve senin konuşman lazım..torunu sonuçta ya nasıl yedirmez...

ayrıca izinden bahsetmiyorum çalışmaya ara vermekten bahsediyorum bebeğin ana okuluna veya 2-3 yaşına gelene kadar kendin bakman gerekir aslında. maddi sıkıntın yoksa çalışma..

zor bır durum Allah yardımcın olsun cnm
Fakat bence en mantıklısı eger maddıyatınız yeterlıyse bır bakıcı mantıklı gelıyor bana
yada kayınvalıdenle cok ıyı bır konusma surecı
sımdıden kolay gelsın cnm
Allah uzun omurler versın bebısıne

ya otorite kurucaksın bu bu bu yedirilecek başka birşey yedirmeyeceksin diye.biraz sert olucak ama başka türlü haklarından gelinmiyor bunların.
ya da bakıcı tutacaksın yarım gün.
bebeğinin kilosu aşırı görünmüyor aslında.bir de doktorlar artık kiloya değil boy ve motor gelişimine bakıyorlar.eğer boyuyla orantılıysa kilo problem olmuyor.
ve maşallah 41 kere kuzuna:71:

arkadaşlar hepinize tşk ediyorum.

öncelikle annem hasta ms hastası hafta sonlarıda onun gönlünü almak için koştur koştur yanına gidiyorum. yalnız evde sıkılıyor şenlik oluyoruz ama baya yorucu oluyor dinlenme günümde ister istmeez orda yoruluyorum.

bakıcı işine eşim ilk balkarda karşıydı bebeğimiz küçük dedi bakıcıya güvenemedi.
biraz kavgdan sonra kayınvalidemde karar kıldık .

maddi durumuz iyi allaha şükür ama bu işini elde etmek için çok çaba sarfettim kariyer felan durumları eğer işe ara verirsem belki geri dönemem yada her seyi sıfırlamış lurum yaşımda 30 bu arada yanı yeni bir başlangıç yapamam yapsamda 2. bebek düşünüyoruz 3 4 sene sonrası için.

kayınvalidem tuaf bir kadın, yanı tarif edemem sürekli eleştirel modda bana olanları duymuyorum artık ama oğluma karşıda öyle mesala basmıyor yürümüyor sürünmüyor dönmüyor yemiyor.vsvsv

istediği zamn basar istediği zaman yürür istediği zaman yer istediği zaman sürünür vs demekten dilimde tüğ bitti.

ben konuştum gitmeden anlattım olmadı eşim anlattı not yazdık bıraktık önce şu sonra bu vs gibi olmadı eşim kavga etti bağırdı çağırdı olmadı.

inanırmısnız oğlum 5 saatte 20 yada en fazla 30 ml su içiyor içirmiyor çünki içmedi diyor suyu sevmiyor diyor çıkıyor ben oğlumun bi seferde 60 ml su içtiğini bilirim nazına gitmiyor kısaca

ve oğlum 1 haftadır hiçbir seyi yutmak istemiyor. pirincleri yedirmiyor tel sehiryeleri vermiyor çorbasında ayırıyor. çorbasına ekmek doğra dedim tahıl sonuçta ve pütürlüye alışsın diye şişmanlıyormuş vermedi

oğlumun kilosu çokmu yaa 11 kilo boyuda 77 cm boyu uzun olduğu için tonton durmuyor zaten hareketlensin yürüsün koşsun birde dişler çıksın zayıflarki yavrum.

bakıcı işide daha zor olur şuan için ama seneye kesinlikle istemiyorum psikolojım bozuldu nefret ettim kadından . tek korkum oğlum yemiycek yutamıycak 3 4 yasına kadr kabus gibi geçicek

işiniz zor. bir yaştan sonra yerleşik algıları yok etmek çok zor. bence bakıcı işini tekrar düşünün. ama bakıcı kayınvalidenizden de kötü olabilir. en azından şimdi yedirip yedirmediğini biliyorsunuz. bakıcı yedirdim deyip yedirmeyebilir. çok iyi gözlemleyip tanıdığınız birini bakıcı olarak seçebilirsiniz.yarım gün geleceği için ekonominizi fazla zorlamaz.
bu beslenme düzenine 1-2 yıl daha devam ederse çocuk da yemekten usanır.babaanne ne uygun görürse sadece onu yemeye başlar.
ara bir çözüm çocuğunuzun doktoruna kayınvalide ile birlikte gidin. beslenme hakkında sorular sorun o da dinlesin.sizin demenizi ona akıl vermek gibi algılıyor olabilir.
her ne olursa olsun kayınvalidenizin sizin ve bebeğinizin üzerinde hakkı var. ondan nefret ediyorum demeyin lütfen.

arkadaşlar hepinize tşk ediyorum.

öncelikle annem hasta ms hastası hafta sonlarıda onun gönlünü almak için koştur koştur yanına gidiyorum. yalnız evde sıkılıyor şenlik oluyoruz ama baya yorucu oluyor dinlenme günümde ister istmeez orda yoruluyorum.

bakıcı işine eşim ilk balkarda karşıydı bebeğimiz küçük dedi bakıcıya güvenemedi.
biraz kavgdan sonra kayınvalidemde karar kıldık .

maddi durumuz iyi allaha şükür ama bu işini elde etmek için çok çaba sarfettim kariyer felan durumları eğer işe ara verirsem belki geri dönemem yada her seyi sıfırlamış lurum yaşımda 30 bu arada yanı yeni bir başlangıç yapamam yapsamda 2. bebek düşünüyoruz 3 4 sene sonrası için.

kayınvalidem tuaf bir kadın, yanı tarif edemem sürekli eleştirel modda bana olanları duymuyorum artık ama oğluma karşıda öyle mesala basmıyor yürümüyor sürünmüyor dönmüyor yemiyor.vsvsv

istediği zamn basar istediği zaman yürür istediği zaman yer istediği zaman sürünür vs demekten dilimde tüğ bitti.

ben konuştum gitmeden anlattım olmadı eşim anlattı not yazdık bıraktık önce şu sonra bu vs gibi olmadı eşim kavga etti bağırdı çağırdı olmadı.

inanırmısnız oğlum 5 saatte 20 yada en fazla 30 ml su içiyor içirmiyor çünki içmedi diyor suyu sevmiyor diyor çıkıyor ben oğlumun bi seferde 60 ml su içtiğini bilirim nazına gitmiyor kısaca

ve oğlum 1 haftadır hiçbir seyi yutmak istemiyor. pirincleri yedirmiyor tel sehiryeleri vermiyor çorbasında ayırıyor. çorbasına ekmek doğra dedim tahıl sonuçta ve pütürlüye alışsın diye şişmanlıyormuş vermedi

oğlumun kilosu çokmu yaa 11 kilo boyuda 77 cm boyu uzun olduğu için tonton durmuyor zaten hareketlensin yürüsün koşsun birde dişler çıksın zayıflarki yavrum.

bakıcı işide daha zor olur şuan için ama seneye kesinlikle istemiyorum psikolojım bozuldu nefret ettim kadından . tek korkum oğlum yemiycek yutamıycak 3 4 yasına kadr kabus gibi geçicek

kesinlikle kilolu değil bebeğniz.

kayın validem rahatına düşkün kendini düşünen bir insan.
hayatımda en önemli olaylarımda hep yalnız kaldım annem hep rahatsızdı. ve bu yüzden kimseye muhtaç olmadan kendi yağımda kavruldum gittim. zoraki bakıyor gemileri yakıp oğlumu hiç tanımadığım bir bakıcıyada suan emanet edemem. ama kayınvalidem dediğim dedik modunda.

mesala kısa bir kaç örnek

oğlum çok gazlıydı evde puset kullanıyorduk ama çok sık değil. çok ağladığında taşımaktan yorulduğumuzda felan kayınvalidem abarttı sanki oğlumm oraya mahkum gibi orda uyuttu orda yedirdi orda içirdi ve altını dahi orda değiştridi.

en sonunda kaldırdım puseti çünlkü ypmadan anlamıyor

çorba meyva yoğurt muhallabi ne hazırladımsa hepsini meyve si ile yedirdi önceleri sakladı. ama anladım dedim sadece tatlıya alışmasın diğer tatlarıda öğrenmeli dedim kime dedim eşim kavga bile etti sırf bu yüzden.

diyceksinizki hiçbir şeyide kabul etmiyorsun. ama düşünün yıllarca okudum işe yerleştim herşey çok guzel yaşımda baya var işimi bırakamam zaten 5 saat çalışıyorum.

anneme bırakamam çünkü annemde bakıma muhtaç

bakıcıda suan için çok zor kayınvalidemden berbat olur diye korkuyorum.

yanı kısaca sabırla bu senenin bitmesini beklemelim

bakıcı konusunda o kadar tedirgin olmayın. bu aylar bakıcı için çok uygun. bebek kolay uyum sağlar.alışır ona da.benim oğlum 14 aylık ve haftaya çalışmaya başlıyorum.1 yıldır ücretsiz izindeydim ve oğlumla kendim ilgilenebildim. 1 aydır yarım gün alıştırma süreci yaşadık. şimdi durum iyi. kuralları ben koyuyorum. emir gibi algılamasın diyerek bebeğe söyler gibi ona anlatıyorum. ilk başlarda onun elinden yemedi, altını aldırmadı, onu uyutmasına izin vermedi. ama bu durum olağan. çünkü bebekler bu üç temel ihtiyacın anne tarafından karşılanmasını ister.
annem şükür ki sağlıklı. kayınvalidem uzakta ve çok yaşlı. farklı sebeplerden annemin bakmasını istemedim.
bir sebebi de bakıcıya ödediğim paranın hesabını sorabilmem. yeme konusundaki gerilemeyi hemen fark edersin. zaten ben bebeği zorlamama taraftarıyım. yoğurdumu çorbamı hazırlayıp bırakıcam. benim bebeğim de normal kiloda. ama yemek istemezse zorlamıyorum.1 saat sonra kendi isteyip yiyor zaten. bakıcıya da böyle tembihledim.
uyku, tuvalet eğitimi ve beslenme...bu üç konuda yapılan yanlışlar bebeğin gelecekteki kimliğini bile belirliyor. bu kadar rahatsız oluyor isen mutlaka alternafini yaratman gerek. yoksa hem sen hem de bebeğin huzursuz olacak.üstelik çok şanslısın yarım gün çalıştığın için. ben sabah 7,15 de çıkıp akşam 18,15 de gelebileceğim eve.
inan bana iyi bir bakıcı mucize gibi gelecek.

Son düzenleme:
kayın validem rahatına düşkün kendini düşünen bir insan.
hayatımda en önemli olaylarımda hep yalnız kaldım annem hep rahatsızdı. ve bu yüzden kimseye muhtaç olmadan kendi yağımda kavruldum gittim. zoraki bakıyor gemileri yakıp oğlumu hiç tanımadığım bir bakıcıyada suan emanet edemem. ama kayınvalidem dediğim dedik modunda.

mesala kısa bir kaç örnek

oğlum çok gazlıydı evde puset kullanıyorduk ama çok sık değil. çok ağladığında taşımaktan yorulduğumuzda felan kayınvalidem abarttı sanki oğlumm oraya mahkum gibi orda uyuttu orda yedirdi orda içirdi ve altını dahi orda değiştridi.

en sonunda kaldırdım puseti çünlkü ypmadan anlamıyor

çorba meyva yoğurt muhallabi ne hazırladımsa hepsini meyve si ile yedirdi önceleri sakladı. ama anladım dedim sadece tatlıya alışmasın diğer tatlarıda öğrenmeli dedim kime dedim eşim kavga bile etti sırf bu yüzden.

diyceksinizki hiçbir şeyide kabul etmiyorsun. ama düşünün yıllarca okudum işe yerleştim herşey çok guzel yaşımda baya var işimi bırakamam zaten 5 saat çalışıyorum.

anneme bırakamam çünkü annemde bakıma muhtaç

bakıcıda suan için çok zor kayınvalidemden berbat olur diye korkuyorum.

yanı kısaca sabırla bu senenin bitmesini beklemelim

mesleğin ne canım bu arada??? 5 saat çalışıyorsun aslında idare edilebilecek bir saat dilimi benim bebeğimin 3-4 saat uyuduğunu bilirim gündüz saatinde. yani eşinle oturup kayınvalideyle kesin katii konuşulması lazım. başka seçenekler olummlu görünmüyor sanırım. annenede bırakamıyordun, işede devam etmen gerekiyor, iyi bir bakıcı veya çevrenizde 20 li yaşlada kızlar yokmu 5 saat için kayınvalidenle beraber baksalar. ama o bayan senin dediğini yapsa... işte ölesini bulmak zor..tek çözüm ya öle birisini bulmak yada kayınvalideyle detaylı konuşmak.

bakıcı konusunda o kadar tedirgin olmayın. bu aylar bakıcı için çok uygun. bebek kolay uyum sağlar.alışır ona da.benim oğlum 14 aylık ve haftaya çalışmaya başlıyorum.1 yıldır ücretsiz izindeydim ve oğlumla kendim ilgilenebildim. 1 aydır yarım gün alıştırma süreci yaşadık. şimdi durum iyi. kuralları ben koyuyorum. emir gibi algılamasın diyerek bebeğe söyler gibi ona anlatıyorum. ilk başlarda onun elinden yemedi, altını aldırmadı, onu uyutmasına izin vermedi. ama bu durum olağan. çünkü bebekler bu üç temel ihtiyacın anne tarafından karşılanmasını ister.
annem şükür ki sağlıklı. kayınvalidem uzakta ve çok yaşlı. farklı sebeplerden annemin bakmasını istemedim.
bir sebebi de bakıcıya ödediğim paranın hesabını sorabilmem. yeme konusundaki gerilemeyi hemen fark edersin. zaten ben bebeği zorlamama taraftarıyım. yoğurdumu çorbamı hazırlayıp bırakıcam. benim bebeğim de normal kiloda. ama yemek istemezse zorlamıyorum.1 saat sonra kendi isteyip yiyor zaten. bakıcıya da böyle tembihledim.
uyku, tuvalet eğitimi ve beslenme...bu üç konuda yapılan yanlışlar bebeğin gelecekteki kimliğini bile belirliyor. bu kadar rahatsız oluyor isen mutlaka alternafini yaratman gerek. yoksa hem sen hem de bebeğin huzursuz olacak.üstelik çok şanslısın yarım gün çalıştığın için. ben sabah 7,15 de çıkıp akşam 18,15 de gelebileceğim eve.
inan bana iyi bir bakıcı mucize gibi gelecek.

cevabınız için tşkler.
gerçekten anne olmak çok zormuş tabi güzelliklerini göz ardı etmemek lazım ama insan çaresiz kalıyor bazen.
sen sanşlısın eşinle hem fikir olup sizin yönetip sizin dediklerinizi yapıcak bir bakıcı bulmuşsunuz bebeğinizde zamanla alışır zaten

mesleğin ne canım bu arada??? 5 saat çalışıyorsun aslında idare edilebilecek bir saat dilimi benim bebeğimin 3-4 saat uyuduğunu bilirim gündüz saatinde. yani eşinle oturup kayınvalideyle kesin katii konuşulması lazım. başka seçenekler olummlu görünmüyor sanırım. annenede bırakamıyordun, işede devam etmen gerekiyor, iyi bir bakıcı veya çevrenizde 20 li yaşlada kızlar yokmu 5 saat için kayınvalidenle beraber baksalar. ama o bayan senin dediğini yapsa... işte ölesini bulmak zor..tek çözüm ya öle birisini bulmak yada kayınvalideyle detaylı konuşmak.

öğretmenim canım yarım gün mesaim 12. 30 17.00 en geç yarım saat sonra evdeyım.ve oğlum öğleden sonra 1buçuk saat 2 saat uyur. bakması zor değil kendi kendini onatıyor zaten birazda omzunda gezidr camdan baktır hopp akşam olmuş.

kayınvalidemle sürekli konuştuk ilk başlarda neyi nasıl yapması gerektiği açıklayıcı bir şekilde analttık ama ya unuttum dedi ya yemedi dedi ya beğenmedi dedii ki imkansız oğlum yemek yemeyi çok seviyor,ve hep onun seveceği şeyleri yapıyorum. ama olmadı sonra eşimle kendi aramızda konuşur gibi laf vurmaya ona bildirmeye başladık olmadı sonra eşim bağırmaya tepki vermeye başladı ben sustum kavga etmeyı sevmem çünkü ve artık yedimi içtimi sormuyorum bile moralim bozluyor,o anlatırsa anlıyorum birde çok dikkatli bir insanım cevrede olan değişikleri hissederim mesala pirinçleri ayırıp tencerede bırakıyor ilgimi çekiyor. yada döktüğünde lavabodaki kalıntılardan anlıyorum altını kaç kere değiştiğini anlaıyorum yada nasıl değiştirdiğini değişikliklerden anlıyorum.bazen bi yerlere işaretler koyuyorum ondanda anlıyorum.

mesala önceden arıyordum ne yapıyor felen diye rutin ezberlemiş gibi

yemedi içmedi uyumadı kakasını yapmadı hep olumsuz hep olumsuz bu çocuk hiçmi guzel birsey yapmıyor hiçmi artık aramıyorum sormuyorum üzülüp ağlıyorum çünkü.bakıcı işini düşünmeye başladım aramaya sorup soruşturmaya inş kaş yaparken göz çıkarmam

öğretmenim canım yarım gün mesaim 12. 30 17.00 en geç yarım saat sonra evdeyım.ve oğlum öğleden sonra 1buçuk saat 2 saat uyur. bakması zor değil kendi kendini onatıyor zaten birazda omzunda gezidr camdan baktır hopp akşam olmuş.

kayınvalidemle sürekli konuştuk ilk başlarda neyi nasıl yapması gerektiği açıklayıcı bir şekilde analttık ama ya unuttum dedi ya yemedi dedi ya beğenmedi dedii ki imkansız oğlum yemek yemeyi çok seviyor,ve hep onun seveceği şeyleri yapıyorum. ama olmadı sonra eşimle kendi aramızda konuşur gibi laf vurmaya ona bildirmeye başladık olmadı sonra eşim bağırmaya tepki vermeye başladı ben sustum kavga etmeyı sevmem çünkü ve artık yedimi içtimi sormuyorum bile moralim bozluyor,o anlatırsa anlıyorum birde çok dikkatli bir insanım cevrede olan değişikleri hissederim mesala pirinçleri ayırıp tencerede bırakıyor ilgimi çekiyor. yada döktüğünde lavabodaki kalıntılardan anlıyorum altını kaç kere değiştiğini anlaıyorum yada nasıl değiştirdiğini değişikliklerden anlıyorum.bazen bi yerlere işaretler koyuyorum ondanda anlıyorum.

mesala önceden arıyordum ne yapıyor felen diye rutin ezberlemiş gibi

yemedi içmedi uyumadı kakasını yapmadı hep olumsuz hep olumsuz bu çocuk hiçmi guzel birsey yapmıyor hiçmi artık aramıyorum sormuyorum üzülüp ağlıyorum çünkü.bakıcı işini düşünmeye başladım aramaya sorup soruşturmaya inş kaş yaparken göz çıkarmam

saat yarımda gittiğinize göre öğle yemeğini kendiniz yedirip gidebilirsiniz. zaten akşam yemeğinden öncede evdesiniz. ara öğünler için bu kadar tedirgin olmanıza gerek yok bence.10 aylık bebek ara öğünde yarım muz,elma, biraz yoğurt vs. yese de olur. zaten ara öğünlerde çok yiyen bebekler öğün saatlerinde az yer.
ama çok iştahlı deyip, önünden yemek kaçırmak da yanlış.
bazı işaretler koyup denetlemenizi de garipsedim. bu ciddi bir güvensizlik. altını yeterince değiştirmezse belli olur zaten hemen pişik yapar. pişik yoksa kaç kez değiştiğini bilmeniz niye gerekiyor?
her ne olursa olsun o da bebeğinizin babanesi. bilinçli olarak kötü davranacağını düşünmüyorum.gönülden bakmıyor zoraki bakıyorsa o başka.
belki herkes gibi sıkı kurallardan hoşlanmıyordur. kural koymak yerine onun gönlünü yapmaya çalışın. mesela hafta sonları siz onun için bir şeyler yapın. yemeğe çıkarın. sevdiği bir elbiseyi alın.
ya da sadece "allah razı olsun anne oğlumu sana emanet ediyorum gözüm arkada değil" deyin. bu onu yumuşatır. bebek hakkında söylediklerinizi daha can kulağı ile dinler ve uygular.

işaret koymam şaçma ama birşeyi anlamam içinde bu gerekliydi.
oğlumun poposu hep kızarık hiç düzelmiyor ben evdeyken sürekli duşla yıkayıp kuruluyorum o ben yıkayamam dedi ıslak mendil kullanmayalım bir süre dedik küçük bir kap hazırkadık içine az ılık su koyup pamukla silmesini istedik ama yapmadı ne o kap yerinden oynadı ne pamuk bitti neyle siliyor bilemedim bi süre evde ıslak mendilde yoktu o dönem ve pişiğimizde hiç geçmedi.

ona kalsa çorbadan 5 kaşık yese doyuyor sizce 5 kaşık çorba ile doyarmı hemde bebek kaşığı ile.
bir kase yoğurt hazırlıyorum, yarısı bile yenmemiş oluyor.anlatıyorum kalsiyum ihtiyacını felen ama boşa...

oğlum her hafta sonu kabız oluyordu öyle böyle değil perşembeden başlıyordu sıkıntısı. anladımki meyve filesine hergün muz koyuyormuş her gün çok dedim anlamadı bende en sonunda meyve filesini sakladım. eliyle yedirmmeyede korkuyor .ayıp ama ne yapiyim yavrum sürekli ıkınıyor.

sabah 8 9 arası ıkahvaltı yapıyor. 11 gibi meyve yiyor yada uyuyor çorbasını bazen yediriyorum bazen yediremiyorum.

aslında hersey doğumdan sonra başlıyor sürekli bir eleştiri modunda hiçbirseye elini uzatmadı ben lohusa lohusa çamasır yıkadım astım 3 gunluk lohusaydım ev süpürdüm oda beni seyertti ben ütü yaptım o bana baktı yemeğe bile elini sokmadı annemın yaptııpğğı yemekler bitti 3günlük lohusa kadın nasıl yemek yapar diye bile düşünmedi. evdeki yemekler bitince oda çekti gitti.

işe başladım oğlum 5 aykıktı altını değiştirmem anası bezler gider gelince değişir dedi ozamn iş yerim uzaktı 8 saat bir bebek aynı bezle kalamaz dedim zar zor ikna oldu.:43:

bebeğimin kusmuğundan salyasından çişinden kakasından terinden tiksindi çok ağladım bu yüzden.

eşim gecen bebeğime meyve yedirdi artan parçasını kendi ağzına koydu kayınvlidemin tepkisi
AYYY NE PİS ADAMSIN ONUN AĞZINDAN ÇIKANI YEDİN.
o kim yaa onun evladı siz tiksinirmisniz ???

şimdi bakıcı bakıyorum ama arayaa bakıcı girerse bu seferde küslük çıkarır ailenin keyfi kaçar. ama olmuyor böylede.:43::43:

sen arkadaşların hiçbir tavsiyesine olabilir gözüyle bakmıyorsun ki!! ben de öğretmenim çocuğum yok ama diğer bütün arkadaşlarım ücretsiz izne ayrılıyor doğum izn bittikten sonra..hele 2.dönem ayrılınca nerden baksanız 7 ay kadar bebekle kalıyorsunuz.... ücretli öğretmenlik yapmıyorsan bunu iyi değerlendir.. hiçbir iş bebeğinden daha değerli olamaz değil mi??kaldı ki maddi sıkıntımız yok diyorsun.. şimdilerde onaylandı mı bilmiyorum ama 24 aya kadar da ücretsiz izinn alınıyor.. onaylanmadıysa da 1 dönem alın en azından içiniz rahatlar.. maddi sıkıntım olmazsa Allah bana bir bebek verirse 24 ay ücretsiz iznimi sonuna kadar kullanırım.. şimdi işiniz mi çocuğunuz mu??? bunu düşünün..

sen arkadaşların hiçbir tavsiyesine olabilir gözüyle bakmıyorsun ki!! ben de öğretmenim çocuğum yok ama diğer bütün arkadaşlarım ücretsiz izne ayrılıyor doğum izn bittikten sonra..hele 2.dönem ayrılınca nerden baksanız 7 ay kadar bebekle kalıyorsunuz.... ücretli öğretmenlik yapmıyorsan bunu iyi değerlendir.. hiçbir iş bebeğinden daha değerli olamaz değil mi??kaldı ki maddi sıkıntımız yok diyorsun.. şimdilerde onaylandı mı bilmiyorum ama 24 aya kadar da ücretsiz izinn alınıyor.. onaylanmadıysa da 1 dönem alın en azından içiniz rahatlar.. maddi sıkıntım olmazsa Allah bana bir bebek verirse 24 ay ücretsiz iznimi sonuna kadar kullanırım.. şimdi işiniz mi çocuğunuz mu??? bunu düşünün..

sözleşmeliyim ve çok zor atandım ücretsiz izin hakkım olsa bende 1 sn düşünem bir anne olarak tabiki bebeğimi tercihederim. ama yıllarca okuyup zar zor atanıp kmlerce uzakta sabah karda yağmurda yürerek zorunlu görevimi yaptım hemde ozamn hamileydim 3km yokuş yürüdüm. ve her gün yürüdüm sabah 7de yola çıkıyordum şuan iş yerim yakın.sıkıntının biir çoğunu atlattım.

arkadaşların bir çok önerisini denemiştim kayınvalidemle konuşmayı mesala eşimi ilk başlarda ikna edemedim bakıcı için şuanda doğru bakıcıyı bulabilirmiyim diye düşünüyorum bunu her anne düşünür.

kaş yaparken göz çıkarmayım kayınvalidemden kaçarken daha kötüsüne denk gelemyim diye ince düşünmek zorundayım.

sizin yorumunuzla sanki bu konuyu boş yere açmışım gibi düşündüm yani bi şeklde deşarj olmayı denedim belkide nerde hata onu görmek için.

son anlattıklarınızdan sonra mutlaka iyi bir bakıcı bulmanız gerektiğini düşünüyorum. bu şekilde gitmez. sanki eşinizle bakıcı tutma konusunda sorun yaşayacakmış gibi bahsetmişsiniz. bence onu da ikna edin.
anladığım kadarıyla kayınvalidenizin bebek bakım işine gönlü yok. 20-30 sene öncesinin kalıpları ile büyütmek istiyor. sakın bir sene daha beklemeyin.vasat bir bakıcı ile bile daha az sorun yaşayacağınızdan eminim.

Back