- 19 Şubat 2023
- 597
- 463
- 23
- Konu Sahibi depresifbirinsan
-
Insanlar icindeki ofkeyi bir yere bosaltmak istiyor kendi cevresine aktaramadiginda tanimadigi bir insana yuklenmek daha kolay geliyor. Bu yuzden sanal ortamda buna daha cok rastliyoruz. Dunya hassas kalpler icin cehennemdir. Takmamaya calisacaksiniz baska care yok.Merhaba Hanımlar,
dün akşam bir konuya yaptığım bir yorum (iyi niyetli) nedeniyle bir başka kullanıcı tarafından hem vicdansız, hem yalancı, hem iftiracı, hem hasta vb. ithamlarla karşı karşıya kaldım. Merak ettiğim konu şu;
Neden insan incitmek bu kadar kolay?
Karşımızdaki hakkında hiç bir bilgiye sahip değilken nasıl bu kadar hadsiz olabiliyor insanlar?
Niçin başkalarını yargılamak, önyargılı olmak konusunda bu kadar acımasız davraniliyor?
Reelde insanın kıymeti yok farkındayım, oeki sanalda iki nazik kelime yazmak, her bir yorum bir insana ait oldugunun bilincinde olarak hareket etmek imkansız mı gercekten?
İnsan hiç tanımadığı birisini bu kadar kolay incitme hakkını nereden buluyor?
Gerçekten hassas bir kalbim var bu nedenle dünya uzerindeki insanlar beni incitebiliyor.
Dünya hassas kalpler için gerçekten cehennemInsanlar icindeki ofkeyi bir yere bosaltmak istiyor kendi cevresine aktaramadiginda tanimadigi bir insana yuklenmek daha kolay geliyor. Bu yuzden sanal ortamda buna daha cok rastliyoruz. Dunya hassas kalpler icin cehennemdir. Takmamaya calisacaksiniz baska care yok.
Kesinlikle çok doğru. Yüzyüze soylenilmeyecek şeyler burada çok keskin dille soyleniyor. İnsana, birbirimize hangi ortamda olursa olsun saygı duymayı öğrenmemiz gerek ama nasılinsanların öğrenmesi gereken şey yüz yüze söyleyemeyeceğin sözü internet ortamında da söylememek olmalı. herkes çok rahat davranıyor ağzına geleni söylüyor hakaret ediyor, iftira atıyor. çok yanlış bir şey.
Saygısızlık ama buSanal ortam adı üstünde çok anlam yüklememek lazım.
Bir platformda kızlarla sohbet grubumuz vardı. Geçen gün siyaset konuşmak istemediğim için beni “karşı taraf” olmakla suçlayıp gruptan attılar pat diye dkfkf 2 yıldır her gün konuşuyorduk aktif olarak.
Gördüm, şaşkınlığım geçince telefonumu kenara koyup kahvemi içtim.
Saygısızlık ama bu
Öyle tabi ya onlar gibi olacagiz ya da keyfimize bakacağız.
Bastım da banlanmadiNeden bu kadar çok takiliyorsunuz ki? İsteyen istediğini yazsın, ben böyle zamanlarda bir ton yazıp yazıp göndermiyorum
Ne kavga edeceğim ya. Herkes benim fikrime saygı duymak zorunda değil ki. Ben de çoğu fikre saygı duymuyorum , duymuş gibi yapıyorum. Çoğu zaman karşımda konuşan kişi için 'bu salak ne anlatıyor acaba' diye geçiririm icimden, ama bir şey demem :)
Neden diyeyim ki? Herkesin fikri kendine.
Gecenlerde iyiniyetli bir organizasyon için bir hafta baska bir şehre gittim. Orada gerçekten çok çalışan ve saygimi kazanmış bir abi vardı. Konu neyden açıldı bilmem (ama kesinlikle konuyu ben açmadım). Adam bir anda dedi ki 'alfabemiz değişti kuran okuyamaz olduk,bu yüzden xxx'i sevmiyorum'. Yani konuşsam benim Kiril alfabesini okuyup yazabilmemin Rusça ya da Ukraynaca yazıları anlamama en ufak katkısı olmadığını söyler zaten osmanlinin arapça konuşmadigindan falan girerdim. Ama neden kırk yaşında adamla orada tartisayim ki? 'bunu hep duyardım, savunmanı ilk defa gördüm' dedim, gittim adamla kendime çay koydum geldimo kadar zamana zaten konu değişmiş oldu.
Bazen de bana katilmiyorlar, katılmayan katılmasin yani benim fikrim bu:) ne önemi var ki?
Sizin yorumu okumadım ama alt tarafı sosyal medyada, sizi tanimayan bir insan. Belki de yorumunuzu yanlış anladı , belki çatacak yer arıyor kötü gün geçirdi, belki yazdığınız şey onun dünyada en tahammül edemediği şeylerden (ben de mesela kötü annelere tahammül edemiyorum. Her gördüğümde 'cocugunuz eminim seçme imkanı olsa sizi anne diye seçmezdi' gibi kırıcı cümleler yazarım) biridir, hassas noktasıdır. Ya da canı kavga çıkarmak istemiştir:)
Düşünüp üzülüp dayanamayıp bir de konu açmaya değer mi?
Bende değmez.
Hakaret içeriği varsa şikayet et'e bas, banlansin
Banlanmadiysa demek ki hakaret içeriği yok, kurallara uygun yazdı.Bastım da banlanmadi
Değmez kesinlikle yalnız olmadigimi insanların gerçekten sanal diye ağzına geleni söylediklerini duymaya ihtiyacım var sanırım
Bilmem ki hakaret kuralı nedirBanlanmadiysa demek ki hakaret içeriği yok, kurallara uygun yazdı.
İnsan kurallara uygun istediğini yazabilir bu sitede .
Kalbiniz de bu kadar kolay kırılmasın bence ya, amaaaan her önüne gelen kalbinizi bu kadar kolay kiriyorsa işiniz zor
Teşekkür ederim icten ve yapıcı yorumunuza. Çok iyi geldiBen okudum konuyu. Deprem konusu hassas bir konu olduğu için öyle bir reaksiyon almış olabilirsiniz. Belki reaksiyonu veren arkadaşımız depremzededir ya da deprem de yakınlarını kaybetmiştir ve bunların travmasını yaşıyor olabilir. Sizin iyi niyetli olarak verdiğiniz tavsiyeyi içselleştirmiş olabilir. Kendinizi üzmeyin.
Günümüz insanında empati eksik ondanMerhaba Hanımlar,
dün akşam bir konuya yaptığım bir yorum (iyi niyetli) nedeniyle bir başka kullanıcı tarafından hem vicdansız, hem yalancı, hem iftiracı, hem hasta vb. ithamlarla karşı karşıya kaldım. Merak ettiğim konu şu;
Neden insan incitmek bu kadar kolay?
Karşımızdaki hakkında hiç bir bilgiye sahip değilken nasıl bu kadar hadsiz olabiliyor insanlar?
Niçin başkalarını yargılamak, önyargılı olmak konusunda bu kadar acımasız davraniliyor?
Reelde insanın kıymeti yok farkındayım, oeki sanalda iki nazik kelime yazmak, her bir yorum bir insana ait oldugunun bilincinde olarak hareket etmek imkansız mı gercekten?
İnsan hiç tanımadığı birisini bu kadar kolay incitme hakkını nereden buluyor?
Gerçekten hassas bir kalbim var bu nedenle dünya uzerindeki insanlar beni incitebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?