Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neyini ögrenmek istiyorsun arkadaşım.Çokta örf adetten anlamam ama yardımcı olmaya çalışırım
nasıl insanlardır genel olarak aile yapıları adetleri varmıdır :S
Ben de Samsunluyum biz de asıl iş erkek tarafına düşer bi çok şeyi aslında onlar yapıyor. Nişan kız evinin zaten. Ama erkek tarafı nişana bir sürü bohça ile gelir ben Ankara'lı biri ile evlendim ve biz öyle şeyler bilmiyoruz deyip hiç birşey getimediler malesef Ama kuzenim belki on on beş bohça geldi iç çaşırları gecelikleri terlik saç kurutma makinesi ayna tarak ne bileyim çeyizlik aklınıza gelen ne varsa. Nişandan sonra kız tarafı erkek evine nişan götürür. Biz erkek tarafı bize bir şey getirmediği halde hem biraz utansınlar diye hem de adetiimiz diye bohça götürdük. iki süsülü sepet bir kaç da bohça vardı. Eşimin giydiği markalardan pantalon gömlek kazak vs almıştım terlik iç çamaşırı pijama seccade vs. baya dolu doluydu gittiğimizde annem bir tepsi de baklava açmıştı onu da götürdük. Normalde erkek tarafı da öyle gelir. Sonra biz de gelin hamamı vardır. Ama biz havzalıyız yani bizim orada hamam bol heryerinde yapılıyor mu bilmem. Valla insanların gelirine göre hamam kapatını bile var. Ama o çook keyifli olur çalgı çengi tutulur. Bir sürü yeek hazırlanılırı zeytinyağlılar sarmalar meyveler vs. yenilir içilir göbek atılır. Eskiden ayak kınası ve saç kınası hamam da yakılırmış ama şimdi böyle kına yakan kalmadı tabi. Ben gelin hamamını da yapamadım ama bu sefer elimizde olmayan sebebeplerden kayınpederim trafik kazası geçirdi düğüne bir hafta kala zaten gelin hamamı da son hafta olacaktı doğal olarak ağzımıza almadık daha önce sözleşildiği halde. valla adet töre çok biz de :) sen sor ben söyleyim
Ben de Samsunluyum biz de asıl iş erkek tarafına düşer bi çok şeyi aslında onlar yapıyor. Nişan kız evinin zaten. Ama erkek tarafı nişana bir sürü bohça ile gelir ben Ankara'lı biri ile evlendim ve biz öyle şeyler bilmiyoruz deyip hiç birşey getimediler malesef Ama kuzenim belki on on beş bohça geldi iç çaşırları gecelikleri terlik saç kurutma makinesi ayna tarak ne bileyim çeyizlik aklınıza gelen ne varsa. Nişandan sonra kız tarafı erkek evine nişan götürür. Biz erkek tarafı bize bir şey getirmediği halde hem biraz utansınlar diye hem de adetiimiz diye bohça götürdük. iki süsülü sepet bir kaç da bohça vardı. Eşimin giydiği markalardan pantalon gömlek kazak vs almıştım terlik iç çamaşırı pijama seccade vs. baya dolu doluydu gittiğimizde annem bir tepsi de baklava açmıştı onu da götürdük. Normalde erkek tarafı da öyle gelir. Sonra biz de gelin hamamı vardır. Ama biz havzalıyız yani bizim orada hamam bol heryerinde yapılıyor mu bilmem. Valla insanların gelirine göre hamam kapatını bile var. Ama o çook keyifli olur çalgı çengi tutulur. Bir sürü yeek hazırlanılırı zeytinyağlılar sarmalar meyveler vs. yenilir içilir göbek atılır. Eskiden ayak kınası ve saç kınası hamam da yakılırmış ama şimdi böyle kına yakan kalmadı tabi. Ben gelin hamamını da yapamadım ama bu sefer elimizde olmayan sebebeplerden kayınpederim trafik kazası geçirdi düğüne bir hafta kala zaten gelin hamamı da son hafta olacaktı doğal olarak ağzımıza almadık daha önce sözleşildiği halde. valla adet töre çok biz de :) sen sor ben söyleyim
canım bende senın tersinim samsunluyum ankaraya gelin gittim samsunda yatak odası beyaz eşya derken bulaşık ocak süpürge ütü gibi. olanlar alınır yatak odası halısı perdesı mutfak halısı perdesı kına gecesi ve nişan kıza aittir tersine asıl Ankaranın insanı o bizim adetimiz değil bu değil diyorlar ama aile içine girince vay diyorsun neler yapabiliyormus isteseler diyorsunKızlar konu biraz eskide kalmış ama bende samsuna gelin gideceğim.(Baba Havzalı ve Anne kavaklı).Öğrenmek istediğim tam olarak kız tarafının yapması gerekenler dediklerine göre yatak odası,tüm beyaz eşyalar,mutfak ihtiyaçları ve kına gecesini kız tarafı yapıyormuş.Biz ankaralıyız.Bizde yatak odasını mutfak ıhtıyaclarını banyoyu fln kız tarafı alıyor.Beyaz eşya fln yok.Bizde tüm beyaz eşyaları,küçük ev aletlerini,mutfakta ne varsa yani masası halısı mikrodalgası vs. ve banyoya alınacakları alalım dedik.Gerisini siz yapın dedik.Şuan nişanlımla sorun yaşıyoruz.yatak odası ve kına gecesi için.Beni bi aydınlatıverin ya
Canım yoğunluktan dönemedim kusura bakma :) iyi dileklerin için teşekkür ederim :* kesinlikle haklısın adetlere çok takılmamak gerekiyor ama aileler arasında problem olunca ne yazikki arada kalan geline damata oluyorcanım bende senın tersinim samsunluyum ankaraya gelin gittim samsunda yatak odası beyaz eşya derken bulaşık ocak süpürge ütü gibi. olanlar alınır yatak odası halısı perdesı mutfak halısı perdesı kına gecesi ve nişan kıza aittir tersine asıl Ankaranın insanı o bizim adetimiz değil bu değil diyorlar ama aile içine girince vay diyorsun neler yapabiliyormus isteseler diyorsun
neyse bence asıl olan sizin sevginiz ve iki ailenin birbirine saygı göstermesi o adet bu adet diye yuvalar kurulmadan yıkılıyor neye kımın gucu yeterse onu alın aileler almıyorsa siz alın az ve öz olmak sartı ile bu vesile ile evinizede kimse karışamaz olur hayırlı olur inşallah senin için