samsun mu bursa mı?? orada yaşayanlar lütfen bır bakın

Samsunu hiç bilmiyorum ama Bursa İstanbul'un daha ufak ve sakin bir versiyonu gibidir. İstanbul'da az biraz zincirleşmiş her mağaza/restorant vs. mutlaka Bursa'da da bir şube açar. Sağlık, eğitim ve alışveriş açısından aradığınız birşeyi bulamama ihtimaliniz yok. Tüm tekstil ürünleri çok bol çeşitli ve uygun fiyatlıdır. İklimi ılımandır, yazları şahane dağ çileği yetişir, pazarlarında meyve-sebze boldur, lezzetlidir. Geniş bir metro ağı vardır ulaşım kolaydır. Turistik açıdan gezilecek bir çok yeri vardır, denizi, dağı, tarihi çarşıları, türbeleri vs. Bursa Devlet Tiyatrosu şahanedir yolunuz düşerse mutlaka denk getirip Ahmet Vefik Paşa'da bir oyun izleyin, neden özellikle belirttiğimi anlarsınız. Diğer etkinlikler açısından da avantajlıdır İstanbul'a yakın olması sebebiyle, dışarı çıkmak isteyip konser, oyun vs. bulamayacağınız bir akşam olacağını sanmıyorum.

Kötü yanlarına gelince, uçak veya tren olmaması, Anadolu şehirlerine ulaşım sadece karayoluyla sağlanıyor bu sebeple, İstanbula ise otobüsle 3 ido ile 1.5 saat, bir de metropol ya da sınır şehri olmamasına rağmen uyuşturucu çok yaygın.

Bilmiyorum biz seviyoruz ailecek, yıllar önce tayinle gelmiş bizimkiler, emekli olduklarında şehirle hiçbir bağları kalmamış olmasına rağmen burada yaşamayı seçtiler, yine babamın tayinle gelen tüm arkadaşları ya burada kalmış ya kalmasa bile şehirle bağını kopartmamış mutlaka ev edinmişler buradan.

Ne güzel anlatmışsınız, İstanbul'da yaşayan bir Bursalı olarak Bursa'ya taşınasım geldi :)