• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Şampuansız Saç Yıkama

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
Merhaba Arkadaşlar,
yabancı sitelerde "no poo" diye birşey gördüm. Doğal yöntemlerle saç yıkama. Paylaşmak istedim:

1 çorba kaşığı karbonatı biraz suda çözün, macun kıvamına getirin. Kafa derinize bununla masaj yapın. Masajı şöyle yapın, başınızın arkasından başlayarak çember çizin. Sonra çemberin içine masaj yapın. Bu uygulama yağı uzaklaştırır ve hızlı saç büyümesiyle sonuçlanır. Masajı yaparken nazikçe yapın ve saçlarınızı kırmayın. Sonra sodayı başınızdan durulayın.

Bunun ardından 2 çorba kaşığı elma sirkesini bol suda seyreltin ve saçınıza dökün ve durulayın.

İlk önce saçınızı yağlı gibi hissedebilirsiniz. Zaman geçtikçe saçınızın yağ dengesi sağlanacaktır.
Saçları kuru olanlar ise soda karışımını balla yapıyorlarmış.

Bu uygulamayı The No Shampoo Alternative adresinden çevirdim. En yakın zamanda uygulayıp sonuçlarını sizinle paylaşacağım

Şampuanla yıkayıp çıkmak daha kolay, fakat karbonat kafa derimizde biriken kimyasallardan arındırıyor ve başımızın nefes almasını sağlıyor. Elma sirkesi ise kafa derisinin pH ını dengede tutuyor.

Elma sirkesinin olduğu suyu ısırgan çayı veya yeşil çayla hazırlayıp, aynı zamanda içine en sevdiğiniz bitkisel yağdan birkaç damla damlatarak hazırlayabilirsiniz. Yani karışım şöyle olacak: Bitkisel çayın içine elma sirkesi ve birkaç damla yağ. Sonra duruluyorsunuz

Okudukça buraya aktarıyorum arkadaşlar, çok mesaj oldu bu yüzden

Rica ederim ne demek. Bugün denedim, saçım güzel oldu. Saç kremi kullanmadım banyoda. Şu an saçlarım temiz ve yumuşak

Ben bunu ayda bi yapıyordum ama bu özelliği olduğunu bilmeden :1:
Şampuanla yıkıyorum normalde
Doktor bana şampuanlarda bol miktarda kimyasal atık ve deterjan var
Elma sirkesi bunları derinden uzaklaştırır demişti
Bunu da annem önermişti saçıma bakım yapmak amaçlı ayda bi uyguluyordum
Meğer şampuana gerek bile yokmuş :1:

ben de saçımı şampuanla yıkadıktan sonra elma sirkesi sürüyordum. saça çok güzel yumuşaklık veriyor. ardından suyla duruluyordum, koku falan olmuyor. bu aralar yapmıyorum ama tekrar başlayacağım

Ben bunu ayda bi yapıyordum ama bu özelliği olduğunu bilmeden :1:
Şampuanla yıkıyorum normalde
Doktor bana şampuanlarda bol miktarda kimyasal atık ve deterjan var
Elma sirkesi bunları derinden uzaklaştırır demişti
Bunu da annem önermişti saçıma bakım yapmak amaçlı ayda bi uyguluyordum
Meğer şampuana gerek bile yokmuş :1:

Evet canım gerek yok. Ben biraz yağlı olur saçım diye bekliyordum ama hiç öyle olmadı. Karbonatla masaj yapmak kafa derimin nefes almasını sağladı ve temizledi. Normalde şampuan kullanılsa bile arada bu yöntemi uygulamak lazım. Ben elma sirkeli suyun içine birkaç damla badem yağı koydum, öyle yumuşak ve güzel oldu ki saçlarım. Kınalı olmasına rağmen yumuşacık oldu

evet bende karsılastım bu şampuansız saç yıkama olayı ile; malum video paylaşım sitesine " homemade shampoo " yazınca bir çok video çıkıyor.
ben çok tuttum bu olayı.
bir sürü sodyum sülfat içeren kimyasal şampuanlar yerine, saç derisini bildiğimiz yemek sodasıyla masaj yaparak temizlemeyi tercih ederim.

Deneyebilirsin korkmadan. Bende olumsuz bir etkisi olmadı, tam tersine kafa derimi daha temiz hissettim. Şampuan kullanmaya devam etsem de bu yöntemi sık sık uyguluyorum memnunum. Belki ilerde sırf bu şekilde yıkarım ve şampuanı hayatımdan çıkarabilirim :1:

Boyalı saçla ilgili hrhangi bir yan etkisi olduğunu zannetmem. Karbonat ve elma sirkesi doğal şeyler olduğu için böyle düşünüyorum. Saçımda kına var kimyasal boya yok, bende yan etkisi olmadı. Kesin bir bilgim yok, ama dediğim gibi hiç zannetmiyorum olacağını

Ben de banyoda bi şişe elma sirkesi bulunduruyorum acaba içine karbonat koysam azcık saçımda bekletsem her banyoda nasıl olur ki
viannen39.gif

Canım içine koyma bence. Tarifte olduğu gibi önce karbonatla kafa derisine masaj yap, elma sirkesini durulamak için kullan. Yoksa içine karıştırırsan geriye ne elma sirkesi kalır, ne de karbonat, bir fenci olarak bunu söyleyebilirim :)

Kızlar ben bir süredir bu yöntemle saçlarımı arındırmaya başladım. Fazla şampuan kullanmadığım için ayda bir veya iki kez bu yöntemi kullanmak bende işe yarıyor. Saçlarımda toparlanma ve uzama hissettim, sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Tabi öncesi fotoğrafı olmadığı için sizlere pek anlam ifade etmeyebilir, o yüzden bir süre sonra tekrar fotoğraf koymayı düşünüyorum

Bu arada düzensiz olsa da bademyağı ile saçlarımı yağlıyorum arada, ve kullandığım şampuanın içinde 1-2 diş sarmısak var:1:

Eklentiler

• $Photo_00003.webp
    $Photo_00003.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 114
mavıkuş tesekkurler paylasımın ıcın bende bır suredır daha dogal ıcerıklı sampuan arayısı ıcerısındeydım hepımızın bıldıgı gıbı sampuanların ıcınde bır suru kımyasal madde vaR ozellıkle aclar boyalı yada yıpranmıssa toparlamak zor olabılıyor bendfe %98 ıcerıklı yenı bı urun aldım ama senın paylastıgın karbonatla sac yıkama %100 dogal ılk fırsatta deenıcem duzenlı olmasa bıle arada sırada sacalrımı dınlendırebılırım bolelıkle bazen saclarımı 5 altı gun yıkamıorum nefes alsın dıe ama dayanamıorum bu yontemın temızlıgınden emın olursam sampuannı cıkartbılırım belkıde hayatımdan ,tum kadınlara uzun ve guzel saclar dılıyorum

no poo yöntemini çok kullanmak istiyorum ama hiç cesaret edemiyorum youtube da güzel videolar var en makul uygulama şekilleriyle ilgili

Back
X