Benim de saçlarım gür ama ince tellidir, bir de uzun saçlarım. Uzun olunca daha da hacimsiz duruyor. Haliyle ben de hep hacimlendirici şampuanlara yöneliyorum. Ama hacimlendirici şampuanlar da saçları keçe gibi yapıyor çünkü temizleme özelliği güçlü olan şampuanlar.
Daha yeni Paul Mitchell tea tree lemon sage adlı enerji veren ve hacimlendirici şampuanını kullanmaya başladım ama temizleme özelliği o kadar güçlü ki saçlarım duş esnasında gıcır gıcır oldu, duştan çıktıktan sonra kuruyunca da saçlarım aşırı hafifledi, aşırı temizlikten tül tül olan, şekil almayan saçlara dönüştü. Anlayacağınız iyice kuruttu. Yağlı saçlar sever ama benim kuru saç tellerime iyi gelmedi.
Şimdi de L'occitane Aromakoloji Onarıcı şampuana başladım. İçerisinde 5 esansiyel yağlar (ylang ylang, tatlı portakal, lavanta, melek otu, sardunya ) var. Yağlardan dolayı saç derisini yağlandırmasından korktum zira onarıcı şampuanlar da saç derisini gerçekten yağlandırıyor ama bu yağlandırmadı. İlk kullanımda bile olumlu etkisini hissettim; duş esnasında yumuşacık yaptı, saç kremi kullanmadım. Duştan sonra ise saç tellerime doku katmıştı. Saça parlaklık katma vaadi de var ama ilk kullanımda henüz o etkiyi göremedim, birkaç kullanımdan sonra belki parlaklık da katar. Ben şu anlık memnun kaldım.