• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şamil Tayyar'dan skandal Soma açıklaması

Sus diyorum kontes kendime ama yoook susamıyorsun yahu bu ölümleri birazda ttk kanununda daha yürürlüge girmeden büyük baskılar yapılarak degiştirilen denetim hükümlerinde arayın ama yooook bellemişler hükümet aşagı hükümet yukarı...Hükümet kadar taşşşşş diyesi geliyor insanın yeter artık..

yeni çıkarılacak olan tkk da bütün sermaye şirketlerine denetyim gelecekti ama sagolsun sizin ''önerge sundu ciddiye alınmadı'' dediginiz chppppppp ayrıca tusiad ve tob yasa tekliflerini degiştirdiler

neydi biliyor musunuz istemedikleri maddeler ?

şeffaflık denetimi ?

Neydi bu ? sermaye sirketlerinin hem internet sitesi kurma zorunlulugu hem de bu şirket bünyesinde çalıştırdıkları işçi sayısını yaşlarına varana kadar bildirme zorunlulugu

üstelik chp genel başkan yardımcısı faik beyde denetim yükünün maliyetinden yakınarak aldıkları ve degiştirilmesi için sundukları önerinin yerinde oldugunu beyan etmiştir.

Az önünüze bakın yeter artık..,

sanırsın CHP ak pak ! şimdi soruyorum niye yasa daha çıkmadan bu teklifi degiştirilmesi için çaba sarfettiniz yok mu bu ölümlerde bir parmagınız ? nedir bu illede biz demiştik feravanınız demiştiyseniz eger niye böyle bir kararı aldınız ?

alın şimdi savunun akşama kadar..

Yanlış anlamayın chp yi savunmuyorum ama yasa "teklifi" demişsiniz ee ne olmuş? Muhalefetin yasa teklifleri yasalaşamıyor ki bu ülkede. Çoğunluk akp de istedikleri yasayı gayet rahat çıkartabilirler kimseye suç bulmasınlar.

images

Yanlış anlamayın chp yi savunmuyorum ama yasa "teklifi" demişsiniz ee ne olmuş? Muhalefetin yasa teklifleri yasalaşamıyor ki bu ülkede. Çoğunluk akp de istedikleri yasayı gayet rahat çıkartabilirler kimseye suç bulmasınlar.

Nasıl yasalaşmıyor arkadasım
bir bakınız lütfen..

tusiad ve tob'un muhalefetin işveren maliyetini azaltmaya yönelik bu degişiklik yasa yürürlüge girmeden degiştirildi..Şeffaflaşamadı..

Nasıl yasalaşmıyor arkadasım
bir bakınız lütfen..

tusiad ve tob'un muhalefetin işveren maliyetini azaltmaya yönelik bu degişiklik yasa yürürlüge girmeden degiştirildi..Şeffaflaşamadı..

Yasalaşması için karar yeter sayısı gerekiyor ya hani, onu diyorum. Yasalaştıysa demek ki akpliler de el kaldırmış.

arkadasım rededdildi el kaldırılmadı diyorum sen el kaldırmışlar diyorsun...

kabul edilemedi ...

Yine aynı kapıya çıkar, 550 milletvekilinin 318i akp de karar yeter sayısı 139. Ben şunu söylemek istiyorum istedikleri zaman her yasayı şakır şakır çıkartıyorlar, bu çoğunlukla muhalefetin oylarına zaten ihtiyaçları yok.

Yine aynı kapıya çıkar, 550 milletvekilinin 318i akp de karar yeter sayısı 139. Ben şunu söylemek istiyorum istedikleri zaman her yasayı şakır şakır çıkartıyorlar, bu çoğunlukla muhalefetin oylarına zaten ihtiyaçları yok.

lütfen şu şeffaflıgı araştırın gelin öyle konuşalım anlaşamıyoruz...

lütfen şu şeffaflıgı araştırın gelin öyle konuşalım anlaşamıyoruz...

Neyini araştırayım içtüzüğü söylüyorum ben kanundan kanuna değişmez ki yasa böyle geçer :) Ha şu konuda hak veriririm muhalefet de temiz değil ama bu yine de iktidarın bahanesi olamaz.

Neyini araştırayım içtüzüğü söylüyorum ben kanundan kanuna değişmez ki yasa böyle geçer :) Ha şu konuda hak veriririm muhalefet de temiz değil ama bu yine de iktidarın bahanesi olamaz.

peki neden muhalefetin bahanesi oluyor ? çıkıp neden ben istemedim arkadaş bunu demiyor da önergeyi sundum begenmediler vıdı vıdısı ediyor..

Olan onlara oldu..Ah vah manasız.

Türkiye hala Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 176 numaralı "Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi"ni imzalamadı.

Sözleşme maden işletmesi sahiplerine ve hükümetlere önemli sorumluluklar getiriyor.

1995 tarihli sözleşmeyi 26 ülke imzaladı. 4 Haziran 2014'te Fas’ta, 19 Temmuz 2014'te de Rusya’da yürürlüğe girecek olan sözleşmeyi ise Türkiye imzalamıyor.

17 Mayıs 2010’da 30 maden işçisinin öldüğü Zonguldak’taki patlamanın ardından Türkiye ILO 176’yı yeniden gündemine almış ancak imzalamamıştı.

ILO 176'nın neden imzalanmadığı sorusu soru önergeleri ve Meclis kürsü konuşmalarında birçok defa hükümetin önüne geldi. En son 11 Ocak 2012'de Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da aynı soruyu yöneltmiş, Çalışma Bakanı Faruk Çelik şu cevabı vermişti:

“176 sayılı ILO sözleşmesi Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ve Sondajla Maden Çıkarılan İşletmelerde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği incelendiğinde bahse konu sözleşme ile paralellik arz ettiği hatta çok daha kapsamlı hükümler içerdiği görülmektedir.”

Sözleşmede neler var?

* Sözleşmeyle işverenler kazaları önlemek için her türlü önlemi alma, işçileri bilgilendirme ve eğitme yükümlülüğü altında.

* İşverenler riski kaynağında bertaraf etmek, güvenli çalışma sistemleri tasarlamak, kaza riskleriyle ilgili işçileri bilgilendirmek ve kaza olduğunda gerekli tıbbi yardıma ulaşmalarını sağlamak zorunda.

* İşverenler sözleşmeyle kaza sonrasındaki sağlık ve kurtarma etkinliklerinin kalitesinden de sorumlu hala getiriliyor.

* Sözleşme, hükümetlereyse teknik kılavuzların hazırlanması, denetimlerin düzenlenmesi, denetimlere ilişkin gerekli yasal düzenlemelerin sağlaması ve kazaların etkili soruşturulması gibi yükümlülükler getiriyor.

* İşçilerin ve temsilcilerininse kazaları, riskli durumları bildirmek, güvenlik ve sağlıklarına ilişkin koşullara dair bilgi edinmek, güvenlik ve sağlık önlemlerinin karar süreçlerine katılmak gibi hakları ve yükümlülükleri var.

Sözleşmeyi imzalayan ülkeler şunlar:

Arnavutluk, Ermenistan, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Botsvana, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Almanya, İrlanda, Lübnan, Lüksemburg, Norveç, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Slovakya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, Ukrayna, ABD, Zambiya, Zimbabve (EA)

AK Parti hükümetinin yandaşlarına göre hükümeti, bakanlığı hasılı iktidarı faciadan sorumlu göstermek "ölü sevicilik"... O halde facianın tek sorumlusu ölen işçiler...

Daha fazlasını oku: Facianın sorumlusu ölen işçiler! - Gündem Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/facianin-sorumlusu-olen-isciler_458700.html#ixzz31gg6B7aI
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Back