Şamil Tayyar'dan skandal Soma açıklaması
14.05.2014 01:05
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV’de yayınlanan Son Söz programında Soma’da yaşanan iş cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalefeti “etten püften”önerge vermekle suçlayan Tayyar, “Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclis’i tıkamak.” dedi.
SOMA MESELESİNİN HAYATİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ…
CHP’nin Soma önergesinin Meclis'i tıkamak için verildiğini savunan Tayyar şunları söyledi, “Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclis’i tıkamak.[B]Onun araştırılması değil. O gün onunla ilgili bir gazete haberi çıktıysa muhtemelen bilemiyorum. Hemen onu önergeye dönüştürüp vermişler.Eğer bu konuda ciddiyseniz bu konunun hayati olduğunu düşünüyorsanız tıpkı 4+4’te olduğu gibi içki düzenlemesinde olduğu gibi nasıl ortalığı karıştırdıysanız aynısını burada yapınız.ÖNERGEYİ GEÇİRMEK İÇİN NE YAPTINIZ
HSYK ve MİT kanunu çıkarırken kıyamet koparsaydınız bu araştırma önergesini verirken de kıyameti koparsaydınız. Hiç kimse sesinizi duymadı. Muhtemelen içeride ya 5 kişi vardı ya 10 kişi vardı. O da konuşan kişiler grup başkanvekilleri ve grup yönetimleri hepsi bu.Ondan sonra biz bunu vermiştik reddettiler. Sen kabul edilmesi için ne çaba harcadın? Verdikleri önergenin ciddiyetini kendileri kavramamış.
http://odatv.com/n.php?n=samil-tayyardan-skandal-soma-aciklamasi-1405141200
ideo için linke tıklayabilirsiniz...
[/B]
Kader mi diycez yine?
Takdiri ilahi mi yoksa sağ kurtulanlar için öldürmeyen allah öldürmüyor mu?
Bunları çok söylemedik mi zaten?
kader herşey normalken olan şeydir, bu kadar anormallik bu kadar can olsa olsa ihmaldir. kader üstü
"Kaza üzerinden siyaset yapmayın."
Tamam, sahiden bugün yapmayalım. Benim de içimden gelmiyor mesela ama öfkeli olmadığım için değil, üzüntüm öfkemi geçtiği için laf söyleyecek dermanım yok bugün.
Fakat yarın yapacağım.
"Akp'ye bağlamayın." diyen arkadaşlar var, kime bağlayayım? Akp allaha bağlarken iyi ya? "Şehit" kelimesini düşürmüyorlar ağızlarından, ilahi bir güce bağlıyorlar alttan alttan mesajlarla .. Akp'ye bağlamak allaha bağlamaktan daha mantıklı değil mi bu faciayı?
Bu madenler kimin denetiminde arkadaşım?
Devletin işi değil mi vatandaşını korumak?
Al meclis tutanakları ortada, muhalefet soru önergesi vermiş kazadan daha bir kaç hafta önce kaza yaşanan maden hakkında, dakikasında reddetmiş Akp vekilleri. Kim yani bu işin sorumlusu?
"Kader, kısmet, şehit, allah."
Dünyanın en büyük kömür rezervi Almanya'da. Allah niye orada hiç işçi öldürmemiş de sürekli bizimkiler ölüyor müdür? Amerika'da neden hiç yok da bizler yüzer yüzer ölüyoruz? Akp'yi koruyacağım diye allaha bok atıyorsunuz farkında değilsiniz, bize garezi var gibi duruyor direkt sizin kafadan bakınca.
15 yaşında çocuk ölmüş madende, 15 yaşında bak.
Bakan rakam vermekten vazgeçti zira yüzlerce sigortasız - kayıt dışı işçi çıktı ölüler arasında, şimdi senaryo hazırlıyorlar ki kendisi de dile getirdi "madenciler dışında ölüler de var" diye. Aslında onlar da madenci işte, saati 5 liraya çalışan.
Bu şirkete maden ihalesini veren kim; devlet.
İşletme iznini veren kim; devlet.
"Çalışma şartları uygun." raporu veren kim; devlet.
Kayıt dışı işçilere göz yuman kim; devlet.
Çocuk işçilere göz yuman kim; devlet.
Devleti kim yönetiyor; Akp.
Kime bağlayayım?
Yahu sen söyle, siyaset yapma diyen söylesin, ne yapayım? Yüzlerce insan bir gecede ölür mü lan? Yüzlerce insan ihmalkarlık sonucu ölür mü hoca? Lan benim hayatımda daha tanıdığım 30 kişi ölmemiştir. Üzüldüğün ölümleri saysana bir aklından, ben saydım, 6 ölüme üzülmüşüm, beni üzen 6 ölüm yaşamışım bu yaşıma kadar. En az 500 kişi öldü, 500 insan, rakam olarak değil de söylediğim şeyi düşünerek bak bu 500'e.
Siyaset yapacağım yani.
Ölümler üzerinden değil, ölüler üzerinden değil; o ölümlere neden olan kişiler üzerinden, olaylar üzerinden siyaset yapacağım. Devlete hesap soracağım gücüm yettiğince, insanları hesap sormaya davet edeceğim, kendi babaları - kendi eşleri - kendi kardeşleri o madende ölmüşler gibi hesap sorsunlar isteyeceğim.
Tamam, bugün değil.
Dermanım yok üzüntüden.
John Milton
Ağzına sağlık
Koskoca bir ihmal! Garibanın sesi de çıkmaz, hakkını da arayamaz pisi pisine yüzlerce can gitti ya.. Bu kadar mı ucuz insan hayatı?
Evet kader tecelli etti,ömürleri okadardı amenna
Fakat kader iradeden bağımsız değildir,bugün denetim yapılsa önlemler alınsa bunlar yaşanır mı?hangi ülkede bu kadar ucuz insan hayatı?
Birde çıkıp saçma sapan açıklamalar yapıyorlar nasıl devlet büyüğüsün sen ya ?senin ihmalin sen sebep oldun hala nedir bu zeytinyağı gibi üste çıkmalar anlamak mümkün değil
Doğruları duyunca nedense CEHAPE zihniyetini diline dolayanlar oluyor.
Her kimseniz, şu ölümler karşısında sessiz kalabiliyorsanız, umursamayabiliyorsanız insan değilsiniz.
Bu kadar net söylüyorum.
Yüz karası değil, ekmek parası...
Şamil Tayyar'dan skandal Soma açıklaması
14.05.2014 01:05
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TVde yayınlanan Son Söz programında Somada yaşanan iş cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalefeti etten püftenönerge vermekle suçlayan Tayyar, Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclisi tıkamak. dedi.
SOMA MESELESİNİN HAYATİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ
CHPnin Soma önergesinin Meclis'i tıkamak için verildiğini savunan Tayyar şunları söyledi, Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclisi tıkamak.Onun araştırılması değil. O gün onunla ilgili bir gazete haberi çıktıysa muhtemelen bilemiyorum. Hemen onu önergeye dönüştürüp vermişler.Eğer bu konuda ciddiyseniz bu konunun hayati olduğunu düşünüyorsanız tıpkı 4+4te olduğu gibi içki düzenlemesinde olduğu gibi nasıl ortalığı karıştırdıysanız aynısını burada yapınız.
ÖNERGEYİ GEÇİRMEK İÇİN NE YAPTINIZ
HSYK ve MİT kanunu çıkarırken kıyamet koparsaydınız bu araştırma önergesini verirken de kıyameti koparsaydınız. Hiç kimse sesinizi duymadı. Muhtemelen içeride ya 5 kişi vardı ya 10 kişi vardı. O da konuşan kişiler grup başkanvekilleri ve grup yönetimleri hepsi bu.Ondan sonra biz bunu vermiştik reddettiler. Sen kabul edilmesi için ne çaba harcadın? Verdikleri önergenin ciddiyetini kendileri kavramamış.
http://odatv.com/n.php?n=samil-tayyardan-skandal-soma-aciklamasi-1405141200
ideo için linke tıklayabilirsiniz...
Doğruları duyunca nedense CEHAPE zihniyetini diline dolayanlar oluyor.
Her kimseniz, şu ölümler karşısında sessiz kalabiliyorsanız, umursamayabiliyorsanız insan değilsiniz.
Bu kadar net söylüyorum.
Yüz karası değil, ekmek parası...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?