• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Sam hzl uzasn, yumuasn, parlasn, kolay ekil alsn,krlmasn diyenler buraya

Demet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
991
4
96
38
Kırıkkale
arkadaşlar kendim 6-7 aydır uyguluyorum bu bakımı sonuç harika saçım çok hızlı uzuyo parlıyo (önceden çok mat tı) yumuşacık ve günlük 180 derece uyguladığım halde saçlarım kırılmıyo. kaldıki benim saçlarım çok kuruydu kestirirdim ertesi gün yine kırıklar hal böleyken uzatamazdım ama ilk kez saçın uzun neyse lafı uzatmadan bakıma geçeyim..

badem yağı
susam yağı
buğday yağı
menekşe yağı
hint yağı
sarımsak yağı
jojoba yağı

bu yağlardan 1 er şişe alın ve hepsini bi kavanoza boşaltın bakım yapacağınız zaman 5 tatlı kaşığı alın 1 yemek kaşığı zeytinyağı , 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 tanede yumurta sarısı ekleyin ve saç diplerine uygulayıp bi naylonla sarın

saçınız yağlıysa 1 saat bekletmeniz yeterli olacaktır. saçlarınız benimki gibi kuruysa istediğiniz kadar bekletin.

ben bu bakımı haftada 2-3 kez yapıyorum. ve haftada 1 veya 2 kezde pirinç suyu kullanıyorum sonuç gerçekten inanılmaz.

bunların yanı sıra şampuanıma 1 yemek kaşığı bal daha fazlada olabilir onarıcı özelliği var. 1er ampul bemiks, bepanthene ve evigen kırdım.

birde entele aldım ama onu daha 2 kez kullandım ama entele haricinde de yukardaki bakım mükemmel sonuçlar veriyo..:lepi:a.s.a.s.

canım pialv yaparken pirinçi ıslatırız ya o ilk suyunu al saç uzatmaya faydası var. yalnız saç kremini kullanmadan önce dök saçına v biraz beklet sonra saç kremini kullan çünki sertleştirebiliyo

pirinç suyunu bende duymuştuma.s saçı uzatıyomuş ve besliyomuş..hem japonlar da pirinç çok tüketiyolar ve saçları ne kadar güzel ve dolgun öyle değil mi?yerimsenibena.s. bu karışım ne kadara mâl oluyor acaba?şakkıdı

bu karışım biraz fazla galiba.
1 litreyi bulur herhalde.
bir de sarımsak yağını saçımıza sürersek kokmaz mı?
çünkü yıkansa bile kokusu cıkmaz gibi sarımsağın..

pirinç suyunu bende duymuştuma.s saçı uzatıyomuş ve besliyomuş..hem japonlar da pirinç çok tüketiyolar ve saçları ne kadar güzel ve dolgun öyle değil mi?yerimsenibena.s. bu karışım ne kadara mâl oluyor acaba?şakkıdı

zytinyağı hariç yağların fiatı 23 ytl entele 5 ytl bemiks, bepanthen ve evigen 3ü 10,05 ytl hepsini birden almak istersen yüklü olabiliyomuş... ben yavaş yavaş aldım. günlük saç yıkamama rağmen bepanthene bemiks ve evigenden hala 2 ampul var ve alalı 1 seneye yakın oldu....

bu karışım biraz fazla galiba.
1 litreyi bulur herhalde.
bir de sarımsak yağını saçımıza sürersek kokmaz mı?
çünkü yıkansa bile kokusu cıkmaz gibi sarımsağın..

yok ya küçük reçel kavanozları olurya ben ona koydum doldurmadı bile..
sarımsakta o kadar şeyler karışıyo ki kendi kokusu o kadar baskın olmuyo yıkadığın anda koku filan bitiyo...
ben dün saçımda bakım varken eşimin yanında bile oturdum koksa kesin kovardı beni yanından..:enbuyukkk::enbuyukkk:

bu yağların en küçük şişesi 20 ml ve tanesi genelde 1,75 oluoo:) hesaplayın gerisini:)

ben saçımı önce bi naylonla sonrada bi tülbentle sıkıca bağlıyorum kokudan eser kalmıyo valla ama ben yıkayana kadar koksada yine yapardım saça çok önem veriyorum çünki.

kızım 7 yaşında ve saçları ensesine değmedi henüz:çok üzgünüm:

hayır bişey değil kendi çok sıkıntı yapıyor...
pirinç suyunu nasıl kullanağımızı tam net açıklayabilir misin??

kızım 7 yaşında ve saçları ensesine değmedi henüz:çok üzgünüm:

hayır bişey değil kendi çok sıkıntı yapıyor...
pirinç suyunu nasıl kullanağımızı tam net açıklayabilir misin??

saç kremini kullanmadan önce pirinç suyunu döküp 5 dk bekletiyorum masaj yaparak kremden önce yapmamın nedeni saçı sertleştiriyo olması. hint yağının da uzatma etkisi var onuda denemelisin bence

saç kremini kullanmadan önce pirinç suyunu döküp 5 dk bekletiyorum masaj yaparak kremden önce yapmamın nedeni saçı sertleştiriyo olması. hint yağının da uzatma etkisi var onuda denemelisin bence

teşekkürler...

kremi saçları döktüğünü duyduğum için kullanmıyordum....sende bu sonuç oluyor mu??

kremi diplere sürersen yumuşattığı için saçları döktüğü doğru ben uçlara kullanıyorum yumuşaması için kolay taramak için...

ya bazen alışveriş merkezlerinde bile bulunabiliyo ama en sağlıklısı aktardan almak bunları. ben kendimi bildim bileli altarnatif tıp bitkiler bayılırım bu konulara ve senelerdir de araştırırım bunları.

pardon ama aktar ne :utangac:
bi kac kere okudum bu kelimeyi herkes noldugunu biliyo sanki ama ben hic duymadim valla :D

canım,

aktar doğal ve bitkisel ürünlerin satıldığı bir yer
baharat,çeşitli şifalı bitkiler,doğal ürünler ve çeşitli bitkilerin yağlarını da bulabileceğin bir yer.
türkiyede var,ama almanyada var mıdır inan bilmiyorum canım
ama bir sorarsan bu tür şeyler satan yerler var mı diye ,ya da internetten arama yaptırabilirsen belki ulaşabilrsin canım.
ya da türkiyeye gelen birileri varsa ısmarlayabilirsin.
umarım yardımcı olabilmişimdir sana.
a.s.

tskler :)
burda öyle bi yer bilmiyorum ama arastirim bi bakalim belki bulurum

selam ecelgözlüm bende almanya da yasıyorum ve bu yagların cogunu kullanıyorum. burda aktar yok ama reformhaus larda bulabilirsin. yada eczaneden alabilirsin. butun yaglar var gidip adını sorarak istiyosun. ilk gittigimde eczanedeki calısan yüzüme tuhaf tuhaf baktı ama şimdi alıştılar:)) hint yagını ve bedem yagını eczaneden aldım ayrıca kayısı cekirdegı yagınıda fındık yagını reformhaus dan alıyorum . 2 ayda bir kere ugruyorum buralara:)))

gecen aktardan sac bakım yagı yazan küçük bi şise aldm sarımsak yagı badem yagı vs bi sürü yag karısmı varmış içinde bugun sürdüm sacıma 10 dk bile dayanamadım inanılmaz kötü kokuyo sarımsak yagı şiseyi attım direk:bbo:

bende her hafta zeytinyağı , yumurta karımını yapıyorum arada içine badem yağı ,hint yağıda yapıyorum dökülmesi nayağı azaldı rengi siyahtı ice simsiyah oldu gürleşti uzaması hızlandı saçlarımın çok sağlıklı parlak oluyo herzaman... ama sarımsak yağını hiç denemedim kokusundan ötürü..

Back