Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salonumuma Dekor

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

huzur09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
257
48
123
Arkadaşlar mrb, salonuma 3'lü gri iki koltuk ve morlu tek berjer alacağım. Canlılık katmak için sizce, duvarı gri duvar kağııd yapıp mor objeler kullansam nasıl olur? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.. Bu arada gri parlak fon perde düşünüyorum...

Arkadaşlar mrb, salonuma 3'lü gri iki koltuk ve morlu tek berjer alacağım. Canlılık katmak için sizce, duvarı gri duvar kağııd yapıp mor objeler kullansam nasıl olur? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.. Bu arada gri parlak fon perde düşünüyorum...

Canım gri tam tersine hiç canlılık katacak bir renk değil... İçin kararacak.. Bence beyaz ve mor kombin daha canlı olur.. Heleki perde ve duvarları aslaaa gri yapma derim

Koltukların mor ve gri diye odanın tümünde aynı tonları kullanma bence.
Evi çok tekdüze ve iç sıkıcı gösterme ihtimali yüksek..
Duvar kağıdı illa kullanacaksan açık tonlarda tercih edebilirsin, ha içinde belki minik gri tonlar olabilir ama esas tonu krem-ekru falan daha iyi olur gibi geliyor bana..
Perdelerde de son zaman ekru üzerine çiçek vs desenli fon kumaşlar süper bence.. ama önemli olan tabi senin zevkin. Sen begenip huzurla oturduktan sonra kimseyi de dinleme, canın istediğini yap gitsin:)

Kızlar fikirleriniz için tşkler. Gri duvar kağıdından vazgeçtim zaten. Fonda hala kararsızım... :) Onu en sona bırakacağım bakalım.

gri kararsızlık rengidir bence açık mor olabilir mor rengi canlıdır ve alacağın rekte canlı parlak olmalı sana önerim morun çok açık tonları desenli de alabilirsin duvar kağıdını

harika olur derim ben

Kızlar koltuklarım bunlar, yalnız mavi çiçekleri falan yok. 32lü tamamen gri 2adet, yastıkları or, berjerde tamamen mor. Derileri de beyaz. Başka renk yok. Duvar kağıdı az buçuk kafamda oluştu da fonda hala kararsıızm. Salon takımı diye şık ama sade de olsun istiyorum. Çevremde de bir sürü fikir veren var. İyice karıştı kafam...
Yemek odasını da göndereyim. Acil fikirleirnize ihtiyacım var...
Gümüşlükler yok bu arada...

Bahar Yemek Odası Takımı - Ceviz ve Beyaz | Avonsofa | mobilya

Eklentiler

• $bora-yatakli-salon-takimi.webp
    $bora-yatakli-salon-takimi.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 55
Bu arada yemek odasında griler o kadar koyu değil. Açık gri. Bir de 3'lü yazacağıma 32, mor yazacağıma or yazmışım :D

canım hala konuya bakıyor musun bilmiyorum ama yazayım dedim :)
dekorasyonun püf noktası ana renkler büyük nesnelerde iken, küçük nesnelerde yardımcı desenler olmasıdır..
yni koltukların griyse, koltukların küçük dekoratif yastıkları olmalı. illa takıma ait olmak zorunda değiller pek çok tekstil ürünü satan yerde dekoratif yastık reyoları var. bu gri koltuklara küçük çiçek desenleri olan küçük yatay yastıklar çok hoş durur. bu çiçeklerde, fuşya, altın sarısı, sıcak tarçın rengi ve lila renkleri hoş durur.
bu renklerden bir ikisini barındıran yastıkların olmalı yani.

asıl nokta fon perdeler. perdeler büyük koltukların değil de küçük dekoratif yastıkların renginde olursa salonunda boğucu ve sıkıcı olmayan canlı bi uyum yakalamış olursun.
yani fonların açık lila, altın sarısı, veya yukarda saydıklarımdan biri olmalı. artık yastıklarına ne uygularsan ondan yani. :)

mor berjere de bi yastık kullanmalısın mutlaka. o da salondan koptuk bi canlı renk olmalı. fıstık yeşili mesela.

canım hala konuya bakıyor musun bilmiyorum ama yazayım dedim :)
dekorasyonun püf noktası ana renkler büyük nesnelerde iken, küçük nesnelerde yardımcı desenler olmasıdır..
yni koltukların griyse, koltukların küçük dekoratif yastıkları olmalı. illa takıma ait olmak zorunda değiller pek çok tekstil ürünü satan yerde dekoratif yastık reyoları var. bu gri koltuklara küçük çiçek desenleri olan küçük yatay yastıklar çok hoş durur. bu çiçeklerde, fuşya, altın sarısı, sıcak tarçın rengi ve lila renkleri hoş durur.
bu renklerden bir ikisini barındıran yastıkların olmalı yani.

asıl nokta fon perdeler. perdeler büyük koltukların değil de küçük dekoratif yastıkların renginde olursa salonunda boğucu ve sıkıcı olmayan canlı bi uyum yakalamış olursun.
yani fonların açık lila, altın sarısı, veya yukarda saydıklarımdan biri olmalı. artık yastıklarına ne uygularsan ondan yani. :)

mor berjere de bi yastık kullanmalısın mutlaka. o da salondan koptuk bi canlı renk olmalı. fıstık yeşili mesela.

Önerilerin için teşekkürler canım. Güzel fikirler.. fonda kararsızdım zaten. Ugulamaya çalışacağım. Tekrar teşekkürler...

Kızlar herşey alt üst oldu, değişti. O koltukları almıyorum. İnegölden gelecekti farklı ton gelmiş almaktan vazgeçtim. Belllonadan alıyorum. Renklerde değişti. Resimdeki koltuk modeli, rengi de linkteki ipembe tonunda, kırlentler de resimdeki çiçeklisinden. Şimdi aynı konsept halı mı aayım. yoksa grili ağır bir salon halııs mı.. Lütfen yardım...

Diamond 01133 W10 Pudra - Bellona Mobilya

Eklentiler

• $Bellona-duru-majör-takım-512x298.webp
    $Bellona-duru-majör-takım-512x298.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 58
Back
X