salonumla ilgili fikirlerinize ihtiyacım var(resimli)

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
$Fotoğraf0167.webp$Fotoğraf0168.webp$Fotoğraf0169.webp$Fotoğraf0170.webp bunlar salon fotolarım. doğrusu 3 senelik takımım ben salona bu model ve renk almayı çok istememiştim ama mecburen yatak oldugu için tercih etmiştik. aslında hala eşyalarım eksik. kirada oldugumuzdan bu eve sıgamayacagı için başka birşey almadık. daha sonra bu takıma yemek masası ve konsol da eklemeyi düşünüyorum. sorunum ise salonum bana çok cansız ve renksiz,ruhsuz geliyor. bu odayı nasıl daha sıcak ve yaşanır hale getirebilirim? bana bu konuda yol gösterirseniz çok sevinirim. mesela benim aklıma turkuaz-kahve karısımı minderler diktirip eklemek oldu. sizce daha başka neler olabilir? yemek masamı ve konsolumu da beyaz alayım diyorum sizce nasıl olur?

Merhaba, koltuk yastıklarını kesinlikle açık renk kullanmalısın, o zaman daha ferah bir hava katmış olur. Resimde tam belli değil, deri kısımları beyaz ise, beyaz değilse krem tarzında yastık seçerek odanın havasını değiştirmiş olursun.

canım çok teşekkürler yorumun için. ben aslında bikaç dekorasyon ile ilgili programda birbiriyle uyumlu 3 rengin kullanılabilecegini duymustum da o yüzden minderleri turkuaz düşünmüştüm. beyaz daha ferahlatır eminim ama yine de bir renk katmaz gibi geliyor bana. turkuaz nasıl olur sence?

İlk önce o kahve perdeleri çıkart turkuaz diktir ve turkuaz yastık mumlar ve turkuaz kocaman yapay çiçek koy canım turkuaz yerine ördekbaşı yeşilide yapabilirsin canım birde o renklerde koltuk şalı alırsın şahane olur:)

yorum yazan herkese teşekkürler. başka fikir verecek olan yok mu acaba?

Turkuaz güzel fikirmiş aslında.Mesela damask desenli turkuaz kırlentlerden kombine desenli olanlar kullanılabilir.
Birkaç obje,çiçek ve mutlaka duvar aksesuarları ile canlılık katılabilir.
Bir de belki hoş bir avize ile daha sıcak bir hava verilebilir.

Turkuaz haricinde,bence bu salona kırmızı da çok güzel olur.
Ben dekorasyonda kahverengi ile kırmızıyı yakıştırıyorum.
Düz renk kırmızı kırlentlerle krem rengi kırlentler birlikte kullanılabilir.
Kırmızıyı bu şekilde ufak dokunuşlar halinde detaylarda bırakırsanız,abartmazsanız çok zarif durur.

Eğer imkanınız varsa tüllerden başlayın derim
şu yeni moda boncuklu iki tarafa ayrılan(adını bilmiyorum) tüller bence o odaya bi heycan katar
daha sonra raf kullana bilirsin duvarlarda
renkli yastıklar olabilir
Köşeye uzun bir vazo ve çiçekler tercih edebilirsin.

Son düzenleme:
Bence turkuaz harika bir fikir ama düz turkuaz çok canlılık katmaz. Turkuaz ağırlıklı çiçekli yastıklar seçmelisin. Takımın gayet hoş ve modern bence. Sonra halıdan başlamalısın, halını düz yerine modern turkuaz desenleri olan bir şey seçebilirsin. Ve tabii en önemli şey perde. Az pileli içinde parlak gümüş desenlerin olduğu modern bir tül ve turkuaz fon yaptırdın mı , turkuaz ve altın sarısı simli aksesuarlarla mumlarla salonun gayet renklenir. Maddi imkanın varsa modern bir avizeyle harika olur. Bazı arkadaşların tablo asma fikrine katılıyorum. Biraz masraf edersin ama dediğin gibi bu sadelikten çok kolay kurtulabilirsin.

Odanın sadeliğini çok sevdim. Turkuazlar boncuklar fırfırlar o asaleti yok edecek. Renksiz olmayan bir tablo assanız bu iş tamam bence. Koyuyeşil, kırmızı, sarı, turuncu, bunların hepsi ya da bazılarını içeren bir tablo olabilir. Kırmızı narlarınız çok hoş durmuş.

Ayrıca, perdenin de kahverengi olması odayı boğuyor olabilir, beyaz/krem ya da kırmızı/bordo ya da tablonuzun rengine uygun bir renk mesela koyu yeşil düşünebilirsiniz :)

Bu arada, eğer hoşlanıyorsanız odanız çiçekli kumaş kullanımına da uygun olabilir. perdelerde ya da yastıklarda pembeli yeşilli bi kumaş mesela..

veya koltuklara sapsarı yada yeşil ya da yeşil- kahve desenli vs yastıklar...

ya da renk istemezseniz kahve krem geometrik desenli yastıklar odaya hareket katabilir. Arkaya da az renkli bir tablo, krem ağırlıklı, belki azıcık kırmızılı ... oda baz olarak o kadar iyi ki insanın aklına bir sürü olasılık geliyor :)

Son düzenleme:
tüm yorumlar için çok teşekkürler ben de zaten bu değişiklikleri yapabilmek için sabırsızlanıyorum. tül ve perdeleri mutlaka değiştiricem. kahve-turkuaz karısımı minderler yaptırıcam. duvara asılacak tablo alıp, turkuaz renkte aksesuarlar kullanıcam. umarım odaya farklı bir hava katabilirim. yalnız halıyı değiştiremem halıyı da değiştir diyenler olmus ama aslında ben halımı seviyorum bir de çok yen, hiç kullanılmadı kıyamam yani değiştirmeye..

Konsol almayın bence duvar unıtesı öneririm çünki artık konsol gumusluk gıbı şeyler demode oldu turkuaz minder turkuaz kahve mumlar sadace turkuaz kocaman bir çiçek

Fon perdelerin o kadar koyu ki, ya da burdan mı öyle görünüyor :26:
Renkli minderler ve perdeyle baya değişir bence salonun.
Yemek masasını da beyaz alsan çok iyi edersin :13:
Ama turkuaz minder siyahla nasıl durur ki bilemedim :26: Fuşya, pembe, beyaz falan düşünsen :29:

tüm yorumlar için çok teşekkürler ben de zaten bu değişiklikleri yapabilmek için sabırsızlanıyorum. tül ve perdeleri mutlaka değiştiricem. kahve-turkuaz karısımı minderler yaptırıcam. duvara asılacak tablo alıp, turkuaz renkte aksesuarlar kullanıcam. umarım odaya farklı bir hava katabilirim. yalnız halıyı değiştiremem halıyı da değiştir diyenler olmus ama aslında ben halımı seviyorum bir de çok yen, hiç kullanılmadı kıyamam yani değiştirmeye..

Halını ben de beğendim, ama perdeler kesinlikle değişmeli :34:
Ben de nasipse diktircem, öncesi ve sonrasını paylaşıcam :1:
Şu anki perdelerim felaket ötesi :27:
İnsan heyecanlanıyor evini değiştirince. Kiracı da olsan istiyosun :16:
Sonrası halini paylaşırsın bizimle artık :29:

Fon perdelerin o kadar koyu ki, ya da burdan mı öyle görünüyor :26:
Renkli minderler ve perdeyle baya değişir bence salonun.
Yemek masasını da beyaz alsan çok iyi edersin :13:
Ama turkuaz minder siyahla nasıl durur ki bilemedim :26: Fuşya, pembe, beyaz falan düşünsen :29:

canım yorumun için teşekkür ederim. fon perdelerim koltuklarla birebir aynı ama siyah değil acı kahve. fotoda siyah gibi gözükmüş olabilir. kahve oldugu için turkuazın renk katabilcegini düşünmüştüm.

yorum yazan herkese teşekkürler. başka fikir verecek olan yok mu acaba?

slm canım, benimde salon koltuklarım senin tonlarında..halımda aynı senin koltuklarındaki acı kahve rengi..çok boğucuydu gerçekten aynı dertten muzdariptim..
bende burdan yardım aldım, turkuaz rengi yastıklar diktim...çok da şık oldu, yaklaşık bir sene falan böyle kullandım..
ama atladığım bir detay vardı, salonumun aksesuarları..
aksesuarlarımın çoğu kırmızı veya bordo tarzıydı...bende dedim nasılsa bir sene turkuaz kullandım birde bordo deneyeyim..:1:
hemen bordo kumaş alıp yastıkları diktim...sonra annemde fazladan fon perde vardı oda bordo...o perdeleri taktım...bordo aksesuarlarım vardı, kırmızı narlar, veya kırmızı tonları tablolarım vs..salonum şimdi çok daha güzel oldu...
turkuaz güzel oluyor ama ben içime sindiremedim...bordo ile daha bütünlük sağlandı...turkuaz kahve ile zıt renk olduğu için göze abes geliyor biraz...ama sen bilirsin..

Turkuaz bence güzel durur ama soğuk bir renktir. Ben kendi salonum olsa fondöten pembesi yapardım, ısıtırdı biraz.

Back
X