Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salonuma uyar mı?Akıl verin lütfen!!!

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

pendorde

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
23
0
16
İzmir
Kızlar,bir-birbuçuk ay sonra hayırlısıyla yeni evimize geçeceğiz.Ancak salonu sadece 22 metrekare.Daha önce forumda kanepe ve yemek odası için fikir sormuştum.Ancak halen karar veremedim. Ve evin kredi borcu da devam ettiği için fazla açılmak istemiyoruz mali açıdan.Bu nedenle şu anda kullandığımız ve bir sene önce aldığımız iyi durumda ki kanepe ve sandalyeleri yeni evde de kullanabilir miyiz onu düşünüyoruz.Genelde modern bir çiftiz.Sade ve kullanışlı mobilyaları seviyoruz.Gösterişli evleri pek sevmiyoruz.Ama tabi çokta bekar evi gibi olmasında istiyoruz. :)
Aşağıdakilere göre sizden de fikir rica ediyorum.

Şu anda bendekiler Köşe beyaz kanepe ve İkea'nın beyaz sandalyeleri. Eğer bunlara yakışırsa resimdeki cam masayı alacağız(resimdeki halılar hiç benlik değil ama başka foto bulamadım nette,öyle halı olmıcak yani altında).Ve tv ünitesini de bu model ama arka panelleri beyaz cam olandan düşünüyorum.Belki cam rafları led ile ışıklandırabiliriz. Kanepeyi çiçekli kırlentle falan renklendiricem.

Bu arada salonun yanında açık mutfak var.Üst kapakları lake beyaz alt kapakları antrasit gibi.Mutfak dolapları şu andaki evimden çok olduğu için sığdırırsam büfe falan düşünmüyorum.Gerekirse yine beyaz metal ayaklı büfe alabilirim diye düşündüm.

Ne dersiniz kızlar,bu kombinasyon yakışmış mı birbirine?Şık durur mu?Yoksa borca borç ekleyip yeni bişeyler mi alalım?

Eklentiler

• $besta-framsta-tv-storage-combination__0097256_PE237569_S4.webp
    $besta-framsta-tv-storage-combination__0097256_PE237569_S4.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 427
  • $04836jl_20.webp
    $04836jl_20.webp
    58,5 KB · Görüntüleme: 580
Bence mevcut eşyalar gayet güzel, masa da çok hoş duruyor. Masanın camı, eğer doğru görüyorsam, benim mutfak kapımın camından ve gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Ama bir dönem kullandığım bu tip cam zigon sehpalarımın bir süre sonra birer ikişer bacakları çıkmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Onlar sanırım yapıştırma idi. Masayı da bu açıdan incelemenizde yarar olabilir.

TV ünitesinin camı beyaz derken tam ne kastettiniz anlayamadım. Eğer normal cam ise, belki temiz tutmakta zorlanabilirsiniz.

Öncelikle fikirleriniz için teşekkürler.
Masa camı buzlu cam gibi ama parlak kısmı yukarıda tabi.Birleşme yerleri vidalı sanırım ama tabi almaya karar verirsek iyice incelemek lazım.Bizim beyaz sandalyeler yerine resimdeki şeffaf sandalyelerden alayım dedim ama plastik olduğu için çabuk çizilip matlaşır diye vazgeçtim.Bir de ayak sisteminden dolayı biraz kilolu olan eşime dayanmaz diye. :)
Tv ünitesinin panelinin beyaz ahşap olanı da var ama salonu geniş göstersin ayna gibi olsun diye hafif griye kaçan cam panel iyi olur diye düşündüm.Cam panel son resimdeki gibi.
$288798.webp$$T2eC16ZHJHIE9nyseyg(BQ+!pTfo(g~~48_79.webp$5687803015_353b2caf92.webp

Öncelikle fikirleriniz için teşekkürler.
Masa camı buzlu cam gibi ama parlak kısmı yukarıda tabi.Birleşme yerleri vidalı sanırım ama tabi almaya karar verirsek iyice incelemek lazım.Bizim beyaz sandalyeler yerine resimdeki şeffaf sandalyelerden alayım dedim ama plastik olduğu için çabuk çizilip matlaşır diye vazgeçtim.Bir de ayak sisteminden dolayı biraz kilolu olan eşime dayanmaz diye. :)
Tv ünitesinin panelinin beyaz ahşap olanı da var ama salonu geniş göstersin ayna gibi olsun diye hafif griye kaçan cam panel iyi olur diye düşündüm.Cam panel son resimdeki gibi.
Eki Görüntüle 638980 Eki Görüntüle 638979 Eki Görüntüle 638978

Köşe koltuğun çok güzel canım.Cam masada şık durur diye düşünüyorum.Bencede plastik sandalye kullanma hem görüntü açısındanda ben pek güzel bulmuyorum şahsen .Köşe koltuğun deri değilmi? Siyah yada beyaz deri sandalyelerde seçebilirsin.Tv üniteside cam panelli olan çok güzel.Bence çok şık durucağından eminim.

Cam masa maalesef İkea'da şu anda yokmuş.Yine başka yerlerde araştırıcam beğendiğim bir cam masa bulursam veya o zamana kadar İkea'ya gelirse onu alırım.Ama şimdi b planı düşünüyorum.Cam masa yerine resimdeki beyaz masayı alsam,sandalye olarakta popart kumaşlı sandalyeler alsam deri kanepem ve yukarıdaki materyalden olan cam tv ünitesi ile uyar mı?Uyarsa size göre resimdeki bu popart sandalyelerden hangisi daha uyumlu olur?Kanepeye sandalyenin kumaşından kırlent yaparım dedim ama aynısını bulamam herhalde.Bir de beyaz deri sandalye buldum ama,kanepe,tv ünitesi,duvarlar,perdeler ve açık mutfağın üst kısmı beyaz olacağı için acaba ortam çok mu beyaz olur,hastane gibi mi olur diye düşündüm.Bir tek yerler ahşap rengi laminat. Popart mı beyaz sandalye mi sizce?Popartta çok mu göz yorar acaba ne dersiniz?
$christmas_sandalye.webp$gazette_sandalye_1.webp$pe283054.webp$tate-beyaz-aci.webp

Eğer b planını uygulayıp beyaz masada karar kılarsanız bence sandalyeler de beyaz olsun (hatta sizin şu an mevcut sandalyeleriniz de beyazdı sanırım). Poparttakilere kırlent, halı, perde uydurmak sizi daha çok uğraştırabilir gibi geliyor bana. Ama her şey beyaz olursa halı/perde/kırlent/(kullanıyorsanız) runner, şal vs. gibi örtülerle, başka aksesuarlarla renklendirmek mümkün olur bana kalırsa.

Ben olsam hiç acele etmem,ikea'daki cam masayı beklerim :)
Hem rengi de çok güzel.Böylece heryer bembeyaz görünmez.
Sandalye olarak kendi beyaz sandalyelerimi kullanırım.

Pop artta hevesin varsa,kırlent ve perdede kullanabilirsin.
Sandalyedeki ev desenli kumaşı,kumaşcılarda görüyorum.Benim en beğendiğim desenlerden biri aynı zamanda.
Araya kumaşın içindeki renklerden düz renk kırlentler de atabilirsin.

Hatta ben olsam,masanın altına halı sermem.
Koltukların önüne,ikea'daki çim görünümlü yeşil halıdan sererim.
Bu evli kumaşı kullanırsam,kırlentlerin içindeki yeşil,yeterlidir.
Başka yeşil aksesuar kullanmam.Yeşili yerde çarpıcı renk olarak kullanırım.

$pe275048.webp

Cam masa maalesef İkea'da şu anda yokmuş.Yine başka yerlerde araştırıcam beğendiğim bir cam masa bulursam veya o zamana kadar İkea'ya gelirse onu alırım.Ama şimdi b planı düşünüyorum.Cam masa yerine resimdeki beyaz masayı alsam,sandalye olarakta popart kumaşlı sandalyeler alsam deri kanepem ve yukarıdaki materyalden olan cam tv ünitesi ile uyar mı?Uyarsa size göre resimdeki bu popart sandalyelerden hangisi daha uyumlu olur?Kanepeye sandalyenin kumaşından kırlent yaparım dedim ama aynısını bulamam herhalde.Bir de beyaz deri sandalye buldum ama,kanepe,tv ünitesi,duvarlar,perdeler ve açık mutfağın üst kısmı beyaz olacağı için acaba ortam çok mu beyaz olur,hastane gibi mi olur diye düşündüm.Bir tek yerler ahşap rengi laminat. Popart mı beyaz sandalye mi sizce?Popartta çok mu göz yorar acaba ne dersiniz?
Eki Görüntüle 643427 Eki Görüntüle 643428 Eki Görüntüle 643429 Eki Görüntüle 643430

Bence popart kumaşlı sandalyeler gözyoruyor gerçekten.Düz beyaz yada siyah sandalye odada daha şık durur diye düşünüyorum.

Öncelikle hepinize fikirleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.Herhalde,taşınana kadar ,daha çok fikir değiştirip sizden yardım isteyeceğim gibi görünüyor. :)
Yine bir fikir geldi aklıma,dün İkea'ya gittim.Daha önceden de görüp beğendiğim masa ve sandalyeler vardı onlara iyice bakmaya.Stornas masa ve ingolf sandalye.İkisi de hafif eskitilmiş masif ahşap.Masa ek parça ile büyütülebiliyor da.Sandalye stoklarında yok ama ben taşınana kadar gelir belki.Bu ahşap sandalye gelmezse diye birde beyaz kılıflı etekli bir sandalye var o da olabilir gibi geldi bana.
Her yer beyaz olduğu için bu masa ve sandalye bir sıcaklık verir diye düşündüm.Belki country tarzı gibi olur diye hayal ettim.
Beyaz tül olup fon olarak çiçekli bir perde.Ahşap sandalye ye de fon perdenin kumaşından minder ve kanepe için kırlent diktirebilirim. Kornişler zaten rustik dedikleri borudan olacak mecburen.Çünkü evde korniş de yok kortonpiyerde.
Masa ile aynı renkte büfesi de var belki yer kalırsa onu da alıp üstüne fotoğraf,kuru çiçek veya abajur gibi objeler konabilir gibi düşündüm..Tabi büfeyi koyabilecek yeterli alan kalırsa yoksa büfe almam. Ama benim köşe deri kanepe ve önceden gösterdiğim tv ünitesi ile uyar mı emin olamadım?
Bilmediğim için soruyorum,Genelde tv ünitesi ile yemek odası'nın aynı renk ve materyalden olması mı makbuldür?
Bu kombinasyon için ne dersiniz kızlar?Kanepem,tv ünitesi,i bu iki tip sandalye uyumlu olur mu?yakışırlar mı birbirlerine sizce?Bir country tarzı olabilir mi yoksa alakasız mı olur hepsi?Ne dersiniz?

$pe232314.webp$stornas-henriksdal-table-and--chairs__0161442_PE316301_S4.webpEki Görüntüle 645700 $images.webp$henriksdal-chair-cover-long__0143756_PE303255_S4.webp$stornas145masa599tl.webp$PE072392.webp

Eklentiler

• $besta-framsta-tv-storage-combination__0097256_PE237569_S4.webp
    $besta-framsta-tv-storage-combination__0097256_PE237569_S4.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 389
Son düzenleme:

Bu kombin ile sizin köşe koltuk+ çiçekli perde ve kırlentler iyi durabilir gibi geldi bana. TV ünitesi biraz daha zor sanki. Belki country tarzı kulplar, aksesuarlar ile olabilir. Ama o TV ünitesinde o tarz kulp tercih eder misiniz o da ayrı konu. İkea daki büfeyi de alırsanız TV ünitesi daha da sırıtır gibi geliyor bana.

Kanımca olay renk ya da materiyalin tutmaması değil de stillerinin farklı olması. Bu işin bir kuralı, makbul olup olması var mıdır ben şahsen bilmiyorum. Bizler için, bizim gözümüze ne hoş gözüküyorsa makbul olan odur herhalde. Neticede 3. bir şahsa değil bize hitap etmesi önemli.

bence seçimleriniz çok şık tam sizin tarzınızı yansıtıyo bi kaç küçük detay ile hareketlendirip bekar evinden kurtarabilirsiniz biblo ayna tablo kendi resimlerinizden olusan cerceveler gibi

Cam masa olarak yeni bir seçenek buldum.Ek kanatları ile büyütülebiliyor olması cazip geldi.Ve tabi beyaz deri sandalyesi.Sandalyeler de ,kanepeye hem deri hemde beyaz olduğu için uyuyor.Sizce görünüm olarak nasıl kanepe,tv ünitesi ile uyarlar mı?Yoksa çok mu basit görünüyor?

Eklentiler

• $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz.webp
    $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 198
  • $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz1.webp
    $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz1.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 224
  • $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz6.webp
    $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz6.webp
    25 KB · Görüntüleme: 126
  • $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz12.webp
    $N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz12.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 162
Cam masa olarak yeni bir seçenek buldum.Ek kanatları ile büyütülebiliyor olması cazip geldi.Ve tabi beyaz deri sandalyesi.Sandalyeler de ,kanepeye hem deri hemde beyaz olduğu için uyuyor.Sizce görünüm olarak nasıl kanepe,tv ünitesi ile uyarlar mı?Yoksa çok mu basit görünüyor?

Çok güzel masa ve sandalyeler, hiç basit gözükmediler bana. Hatta, ben de bir ara bunun ya da benzerinin normal cam olanına niyetlenmiştim, camı gözümü korkutmuştu. Ama sizinkinin camı iyiymiş (desenler olmasa daha da iyi olurmuş bence, ama çok da rahatsız edici değil). Kanepeniz ve düşündüğünüz TV ünitesiyle de uyacaklar gibi geldi bana

Çok güzel masa ve sandalyeler, hiç basit gözükmediler bana. Hatta, ben de bir ara bunun ya da benzerinin normal cam olanına niyetlenmiştim, camı gözümü korkutmuştu. Ama sizinkinin camı iyiymiş (desenler olmasa daha da iyi olurmuş bence, ama çok da rahatsız edici değil). Kanepeniz ve düşündüğünüz TV ünitesiyle de uyacaklar gibi geldi bana

Yorumunuz için teşekkürler.Benden başka birinin de beğenmesi sevindirdi beni.Açılıyor olması ve boyutlarının makul olup yer kaplamaması hoşuma gitti.Bende desensiz olmasını tercih ederdim.Belki sticker gibi bişeyse çıkarırım diye düşündüm.Yok çıkmıyorsa da dekor olur diyeceğim artık.Sandalyelerde kuru tahta değil en azından yumuşak oturumlu olur.

Canım böyle siyah bir masa ve beyaz deri sandalyelerde seçebilirsin.

Eklentiler

• $powercam-masa-tak_m_-b3_1.webp
    $powercam-masa-tak_m_-b3_1.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 189
Sonunda evimizi teslim aldık.Ancak, önceki mesajlarda bahsettiğim beyaz köşe kanepenin çok sıkışık olacağına karar verdim.Kanepe konulduğu zaman salona geçiş alanı 2-3 karış bişey kalıyor.O da hoş bir durum değil.Bu nedenle ferah olması için az oturma alanı olacak sa da bir tane 2'li veya 2,5'lu kanepe ve tek koltuk almayı düşünüyorum.Tepe home'a falan bakıcam fiyatları yüksekti en son gittiğimde ama şimdi yüzde 40 indirim var diyor.Bir de Saloni diye marka varmış iyi dediler.Fiyatları hakkında bilgim yok henüz.
Tepe Home'un sitesinde görüp beğendiğim kanepe koltuk resimdekiler gibi.Açık mutfakta gri beyaz olduğu,tv ünitesi de beyaz olduğu için uyar gibi düşündüm.Ama yine yukarı mesajlardaki cam masa ve beyaz deri sandalyelerle uyar mı o konuda kararsız kaldım.Cam masanın hem resimdeki gibi kumlu camlısı hemde siyah camlısı varmış.Siyah camlı mutfak rengiyle uyar dediler,siyah cam beyaz sandalye şeklinde.

Siz ne dersiniz ?Fikirleriniz nedir?Kanepeler nasıl?Masa sandalye ile uyar mı uyarsa hangi renk masa ile uyar sizce?Kumlu mu siyah mı?

$5515707_1_orj.webp$5510595_1_320.webp$N**** (Siyahi)-masa-sandalye-siyah4.webp$N**** (Siyahi)-masa-sandalye-siyah (1).webp$N**** (Siyahi)-masa-sandalye-beyaz1.webp

Renk olarak siyah camla daha uyar bana göre. Ancak, berjerin ayakları ve genel havası yemek masa ve sandalyelerinizle pek uymayacak gibi geldi bana. Berjer model olarak gayet güzel de sizin masaya daha modern görünüşlü bir koltuk daha iyi olur sanırım.

Köşe koltuğunuzun büyük gelmesi kötü olmuş, masa ile çok hoş duracağını düşünüyordum. Aman yeni alacaklarınızı da iyice ölçüp alın, eve geldiklerinde bir sürprizle karşılaşmayın.

Back
X