salondakı orta sehpanın üzerıne ayak uzatılır mı??

arkadaşlar gecen hafta bekar kaynım bıze lig tv'de esımle mac ızlemeye geldi.(kendisiyle gayet sık görüşüp samımıyızdır eşimle.kendısını özabım gıbı severım).bende onlara çaydır, kektir falan servis yaptım.buraya kadar hersey normal.salonda maç izlerken biara kaynımın orta sehpaya ayağını uzattığını gördüm. Bu tarz şeylerden hiç hoşlanmam.kendısını güsel bır dılle ıkaz ettım.5 dakıka sonra odaya gıttım ayağı tekrar sehpanın uzerınde.bu sefer kendısını ıkaz etmeden tuttum sehpayı ayagının altından çektim.Şuan kendisi bana her nekadar kırılmadığını söylesede surat ediyor.Eşimle bu konuyu konuştuk kendısı keske yapmasaydın oyle ayıp oldu dedı. Abım bugune kadar senın gönlünü hep hoş tuttu bu sene sırf senın gonlun olsun dıye dogum gunu hedıyesı laptop hediye aldı,herzaman ne istesen özensen yapar eder.senın gönlün kırılcak diye ödü kopuyoo dedı.sızce onun bunca ıyılıklerıne karsı ayıp mı ettım kızlar.Ama sırf o bana ıyı davranıyoo bısıler hedıye alıyoo dıye titizlıgımden kurallarımdan vazmı geceyım.bana tavsiyelerınız nelerdir???

Kusura bakma ama çok ayıp etmişsin bence:1no2: Bak abim gibi severim diyorsun demek ki o da seni kardeşi gibi görmüş ki evinizde rahat etmiş uzatmış ne var bunda? Orta sehbada yemek falan mı yiyorsunuz ki ayak uzatılmasın? Bende eşimde uzatırız bazen film falan seyrederken ne var bunda? Herşeyden önce evindeki misafirin gönlünü kırmışsın üstelik senin gönlünü yapmak için masraftan bile kaçınmayacak kadar seni yakın gören birinin...Kalp kırmamak çok önemli hele misafirin a.s.

sizden gördüğü samimiyet evinizde rahat hareket etmesini sağlamıştır...keşke çekmeseydinbenneyaptımki
neyse artık uzatmaz herhalde...sengözlerimebaksanabbenim için sorun olmazdı...sen onu seviyorum sanıp ona sinir olmayasın...

yok ya walla seviyorum.ama sınırlenınce gözüm bişi görmez benım.hele ki yapma dediği şey inadına yapılırsaa allaaaah yandı o yandııı:eek:klava:
ama sonrada böyle hep üzülürüm.:çok üzgünüm:

Erkekler maç seyrederken ayağını nereye uzattığının farkına mı varıyor sanki.
Benim evimde de toplanırlar bazen ben hemen yatak odama geçer tv açar onlarla hiç ilgilenmem.
Yoksa onun ayağı orada bunun eli şurada diye deli olrum. Onlar gidince güzelce temizliğini yaparsn geçer gider.
Ne kadar sorun yaptın yani:kahve:

aslında yaptığın harekette kızacak bişey yok sende iyilikte uyarmışsın zaten ama içinde bi pişmanlık varsa uzatmaya ya da büyütmeye hiç gerek yok derim bazen insanlar ufacık şeylerle de gönül alabilirler sende böyle yapabilirsin tabi ki de içinden geliyorsa ...

samimi olmadıgım birisi laubalilik eder de böyle birşey yaparsa kızarım içimden ama gönlümü hoş tutan biriyse "tahammül" sınırlarımı genişletebilirim.ölümlü dünya her şey fani hiç bişeyi yanımızda götürmücez bizle gelcek olanlar sadece yaptıgımız iyilik kötülükle kırdıgımız ve hoş tuttugumuz kalpler gerisi boş...

Güzel bir cümle.:smiley-cool:

Bence de sence cerence.....:icecream:

Olay bu işte..Yakın olduğumuz insanların kredisi biraz fazla olmalı :icecream:

Bencede canım o kadarda önemli degil ki bu konu...
Çok büyük bir saygısızlık yapmamışki sana karşı...
Gittikten sonra bir güzel temizlerdin olur biterdi:sm_confused:

bencede hata yapmissin eger sana bu kadar ince ve hosgorulu davranan biri olmasa iyi yapmisiin derdim ama sana deger veren birine sehpanin uzerine ayaklarini koymasini cokgormek yerine hosgorebilirdin.....
ayrica bunu yapan pis olmaz bence bende evde orta sehpaya ayaklarimi uzatiyorum

Valla o kadar samimi olmadığınız varki o cesareti göstermiş. Normalde saygısızlıktır ama.. 2. Kez yapmasıda bence dalgınLıktı gibime geLdi...Verdiğin tepki çok bence..

canım yaptığın biraz fevri olmuş ama mademki için de rahat etmiyo kaynının gönlünü almaya çalış bence ne bileyim onun sevdiği yemeklerden yap bi akşam yemeğe çağır ve konuş abi kusura bakma falan de

canım yaptığın biraz fevri olmuş ama mademki için de rahat etmiyo kaynının gönlünü almaya çalış bence ne bileyim onun sevdiği yemeklerden yap bi akşam yemeğe çağır ve konuş abi kusura bakma falan de

Söz ağızdan bir kere çıktıktan sonra telafisi mümkün değildir bence:kahve:

bin düşünüp bi konuşmak lazım diye boşuna söylememişler
insan ne kadar sinirli olursa olsun söyleyeceği sözcükler telafisi zor şeyler ortaya çıkarır
ben gittiğim yerde rahat davranır gelen misafiriminde aynı şekilde rahat davranmasını isterim
ve öylede olmuştur
evime gelen misafiriminde başımın üstünde yeri vardır
tahammül edemediğim şeylerede tahammül ederim
çünkü kendimi onların yerine koyarım ben onlara gitsem bana normal gelen bir şeyi yapsam ama bu onlara normal gelmese ve tepki gösterseler ne duruma düşerim derim hep
sehpanın üstüne ayak atmaksa konu atsın ne var tekme atmamış ya
bence tepkin fazla olmuş ama aile içinde çözersiniz sanırım özür dilersin olur biter
bi daha kaynın gelince sehpayı kaldırıverirsin ortadan a.s

Canım bence ayıp etmişsin o insan sizi okadar samimi görmese öyle davranır mı? ayrıca o gidince siler temizlersin olur biter onun için kalp kırmaya değermi be güzelim ve karşındaki insanda sana gerçekten değer veren bir insansa biraz ayıp etmişsin bence canım gönlünü almaya çalışabilirsin.

sanırım ben bu tarz konularda biraz fazla rahatım :icecream:
kimi arkadaşlarım yataklarının üzerlerine oturulmasını bile istemezken benim asla böyle takıntılarım olmadı
kişi kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle otursun yesin içsin isterim
öyle ki yakın arkadaşlarım mutfakta neyin nerde oldugunu benden iyi bilirler :roflol:
evimde mutlu oldugunu gördüğüm insan keyfime keyif katar benim:icecream:

yatak örtüm kirlenebilir; kirlensin
biblolarım kırılıp dökülebilir; hiç sorun değil
camım, çerçevem el kol izi olabilir; amaan dert mi yani
diyenlerdenim
kısacası ben hiç bir eşyama sevdiğim birini kırmama sebep olacak kadar değer vermem
ne onlar kassın "aman şunu yapmiim, bunu yapmiim" diye ne de ben huzursuz olayım :1closedeyes:

yaptığınız çok ayip kaçmış doğrusu
size bunca iyilik eden bir insan ayaklarını sehpaya uzattı diye hakaret eder gibi ayağının altından çekmeniz yakışık almamış
kırgınlığı nasır tutmadan bence bir an evvel kendinizi affettirin yerimseniben

Bencede abartılacak bir konu değil.. seni samimi buldugu için yapmış bunu.. hem orta sehbaya yemek yenmez dimi.. eger yenmiyosada uzatmış okdar yakında reflex icabı uyapmıştır bende olsam kızarım birdfahada gitmem evine eskisi gibi yakın olmam..

evin içinde ayakkabılarla gezilmediği sürece misafirim evime geldimi rahat etmeli.yani elini ayağını nereye koyacağını ben söyleyemem. insanların kişilik yapıları çok farklı ,o yüzden hatalısın diyemem.sonuçta senin evin. ama ben kendimi misafirin yerine koysaydım tabiki kırılırdım. misafirperverliğimizle övünen bir kültürümüz var. biraz ayıp olmuş gibi geldi. yinede senin evin senin sehpan....

İyi de ayaklar yerlerdeki pislikleri toplar,yemek,servis vs için kullanılan sehpada ne işi var?
Ben belki uyaramazdım ama temizlik anlayışıma ters!!!

ayakalarını uzatsa nolur canım
o gittikten sonra silersin temizlersin kalp kırmaya değermi
bilmiyorum ben bu konularda çok genişte olabilirim ama biraz ayıp etmişsin sanki CADIARZU

Parlayanyıldızcım, ben de ilonayla aynı fikirdeyim doğrusu.
Tamam sen uyarmışsın ama maç esnasında dalgınlığına gelmiştir.
Böyle birşey için kalp kırmaya hiiiç gerek yok.

benim evime gelen insanı sevsemde sevmesemde elimden geldiği kadar rahat ettirmeye çalışırım.nasıl olsa gidecek gidince ben temizlerim.

bence çok kırıcı davranmışsın ben kaynının yerine koyuyorum kendimi gerçekten çok kırılırdım.en kısa zamanda kaynınla konuşup özür dilemelisin bence.

canım sende kendıne göre haklısın ama bence bıraz ayıp etmıssın gönlunu almalısın kaynının yanı abı gıbı görduğun ınsanın..gerek yok böle ufak seyler ıcın kalp kırmaya değmez ben olsam asla yapamazdım kendımı tanıyorum
sende gönlunu alırsın ınş..canını sıkma sevgıler

Tamam ev sahibi evine gelen misafirini rahat ettirmelidir ama gelen misafirde(her ne kadar yakınımız olursa olsun) misafir olduğunu unutmamalıdır..

Açıkçası ben de istemem böyle bir tabloyu..Ne o öyle? Maç izle,film seyret hiiiç fark etmez..Aynı ortamda kendinden başka,üstelik ev sahibi konumunda gelinleri var..Bu büyük kabalık..Bunun adı gelen misafiri evinde rahat ettirmek olamaz bence..
Belki bir hışımla ayaklarının altından sehpayı çekmem ama bundan duyduğum rahatsızlığımı hissetirirm.
Kardeşimde olsa,eşimin yakında böyle fevri takılmasını istemem açıkçası..Erkek erkeğe olsalar neyse..

Not:Temizlik açısından yaklaşmadım olaya,bence yukarda bahsettiğim konu temizlikten daha önemli gibi..Yani ev sahibine verilen değer..

X