salondakı orta sehpanın üzerıne ayak uzatılır mı??

incisu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
1.283
5
arkadaşlar gecen hafta bekar kaynım bıze lig tv'de esımle mac ızlemeye geldi.(kendisiyle gayet sık görüşüp samımıyızdır eşimle.kendısını özabım gıbı severım).bende onlara çaydır, kektir falan servis yaptım.buraya kadar hersey normal.salonda maç izlerken biara kaynımın orta sehpaya ayağını uzattığını gördüm. Bu tarz şeylerden hiç hoşlanmam.kendısını güsel bır dılle ıkaz ettım.5 dakıka sonra odaya gıttım ayağı tekrar sehpanın uzerınde.bu sefer kendısını ıkaz etmeden tuttum sehpayı ayagının altından çektim.Şuan kendisi bana her nekadar kırılmadığını söylesede surat ediyor.Eşimle bu konuyu konuştuk kendısı keske yapmasaydın oyle ayıp oldu dedı. Abım bugune kadar senın gönlünü hep hoş tuttu bu sene sırf senın gonlun olsun dıye dogum gunu hedıyesı laptop hediye aldı,herzaman ne istesen özensen yapar eder.senın gönlün kırılcak diye ödü kopuyoo dedı.sızce onun bunca ıyılıklerıne karsı ayıp mı ettım kızlar.Ama sırf o bana ıyı davranıyoo bısıler hedıye alıyoo dıye titizlıgımden kurallarımdan vazmı geceyım.bana tavsiyelerınız nelerdir???

Aile aranızdaki ağları bilemem ama maç esnasında refleks olarak tekrar koymuş olabilir. Çekmesen daha iyi olabilirdi.
Çok fazla büyütülecek bir şey yok bence.
Sevgilerle
a.s.

Kendi evinde yapıyorsa belki sorun olmayacağını düşünmüştür. sen hatalı olabilirsin ama uyarmışsın.bence o da hatalı..

senden yaşça büyük olan birine ayıp etmişsin bence.
bende bu konuda çok titizim hele ayaklarını toplayıp açık renk koltuklarımın üstüne oturmalarına sinir olurum.ama bunu bende yaşça büyük sevip saydığım biri yapmış olsa hiç bişi diyemem.silerim olur biter derim.şu 3 günlük dünyada ondan kıymetlimi derim gönül kırmaya değmez.
sende sehpayı çekeceğine bir kez daha uygun bir dille hatta kırılmaması için şakalı bir dille uyarsaydın.

Aslında çok abartılacak bir konu değil ama ben eve gelen misafirin sanki ev sahibi kendisiymiş gibi rahat hareket etmesine çok kızıyorum.:kızgın:
Sonuçta tatlılıkla uyarmışsın,neden devam eder ki aynı hareketi yapmaya?:sm_confused:

Tepkini biraz fazla göstermisin sanki...
Mac esnasinda erkekler ztn dünyadan bi haber oluyor, hic biseyi takmiyorlar....
Esimde öyle...evde bagirir cagirir mac bakarken ne kadar uyarsamda...:tomato:

Bide o senin büyügün ve sana bugüne kadar hep güzel davranmis....
Yaptigin saygisizlik olmus bence...benneyaptımki

Biraz daha kibar bi dille uyarsaydin bi kac kere bence yada saka yolu ile laf carpitsaydin....

Neyse bosver, büyütülecek bisey degil....takma kafana....yerimseniben

ayakalarını uzatsa nolur canım
o gittikten sonra silersin temizlersin kalp kırmaya değermi
bilmiyorum ben bu konularda çok genişte olabilirim ama biraz ayıp etmişsin sanki CADIARZU

bencede biraz ayıp olmuş. Nede olsa misafir. Demeki sizin evde kendini rahat hissediyor öyle davranmiş. Çokta büyütülecek bişey değil, tabiki hoş değil ayaklarını sehbaya uzatması bende sevmem ama seni kizdirmak için yapmamıştır. Keşke öyle davranmasaydın ama geçmiş yapcak bişey yok. Gönlünü alırsın bi şekilde

Aslında çok abartılacak bir konu değil ama ben eve gelen misafirin sanki ev sahibi kendisiymiş gibi rahat hareket etmesine çok kızıyorum.:kızgın:
Sonuçta tatlılıkla uyarmışsın,neden devam eder ki aynı hareketi yapmaya?:sm_confused:

ya onlar hep benım evı kendı evlerı gıbı görüyorlar çok rahatlar bende buna kızıyorum.nekadar samımı olsamda bu tarz şeyleri sevmem.ben kayınvalıdeme gıttıgımde hıcbırseye elımı surmem sormadan.ama onlar tam tersi.buna kızıyorum işte bendee.çok iyiler ama çok rahat insanlarrr.allahtan eşim hiç onlara çekmemiş.

Kendime çok yakın bulduğum ve sevdiğim insanların evimde kendi evlerindeymiş gibi rahat etmelerini isterim. Bence çok şık bir davranış olmamış.
Bende çok titizimdir ama sanırım şaka yollu ikinci kez uyarmaya çalışır veya ayağının geldiği kısma bişi koyardım. ( minder, havlu v.s )

Ama sen üzüldüğünü belirtmişsin, yapacak başka bişeyde yok zaten...
Büyütülecek bişi yok bence...

herkesin anlayışı farklıdır...
bana göre ayıp etmişsin...
üstelik yazdıklarına göre seni hoş tutmaya çalışan birine...
belli ki seni de huzursuz etmiş yaptığın davranış...
telafisi mümkün...
en kısa zamanda gönlünü almaya bak.eşinin de hoşuna gidecektir...

Ayak da uzatabilirler, hoplayıp, zıplayabilirler de, sorun yok benim için.şakkıdı

Benim ailemdekiler degil ama arkadaslarimda öyle...
Kendi evleriymis gibi dolanirlar evin icinde, yayilirlar koltuklara, gerceler bilgisayarin basina vs.
Kizlar olsun Erkekler olsun hepside öyle, kendileride dedi kendim evimmis gibi hissediyorum dediler....Birazda samimiyetle alakali. Bende hic sesimi cikarmam yapma etme diye....:icecream:

Birazda isime geliyor tabi...kalkip kendi islerini kendiler yapmalari....getir götür fln...jeyyar:icecream:

Tamam hoş olmayan bir davranış, kabul ediyorum , ben de hoşlanmam ama ben olsam öyle bir tepki vermezdim..Hele ki bana hep sıcak , iyi davranan kaynıma bu şekilde davranmazdım (aynen benim de kaynım var, kendimi senin yerine koymam kolay oldu)

Kırmamak adına yani..Bir de erkekler maç seyrederken ne yaptıklarını pek bilmezler, benim eşim ne telefon sesini, ne kapı sesini, ne benim sesimi, hiç birşey duymaz maç izlerken. O da dalmış demek ki..

Bence iyi yapmamışsın, gönlünü al derim.Sen bilirsin yine.

bencede ayıp etmişsin cnm.refleks olabilir.hemde seni kırmayan biriymiş.ne olucak alt tarafı bi sehpa önemlimi.gönlünü almalısın bence.eşya için kalp kırmak gereksiz.

Benim ailemdekiler degil ama arkadaslarimda öyle...
Kendi evleriymis gibi dolanirlar evin icinde, yayilirlar koltuklara, gerceler bilgisayarin basina vs.
Kizlar olsun Erkekler olsun hepside öyle, kendileride dedi kendim evimmis gibi hissediyorum dediler....Birazda samimiyetle alakali. Bende hic sesimi cikarmam yapma etme diye....:icecream:

Birazda isime geliyor tabi...kalkip kendi islerini kendiler yapmalari....getir götür fln...jeyyar:icecream:

aynen benimde işime gelir
hatta ben biraz daha yüzsüzlük yapıp birşey istediklerinde bu ev self servis kardişim derim :icecream:

sizden gördüğü samimiyet evinizde rahat hareket etmesini sağlamıştır...keşke çekmeseydinbenneyaptımki
neyse artık uzatmaz herhalde...sengözlerimebaksanabbenim için sorun olmazdı...sen onu seviyorum sanıp ona sinir olmayasın...

titiz olan biri için çok önemli bir ayrıntıdır tabi bu. Ben de ender de olsa bir arkadaşım buna benzer bir şey yaptığında bir an içim cız eder. Ama sevdiğim bir insanı kırmaya değmeyeceğini düşünürüm. O gittikten sonra hemen temizlerim ya da oraya bri örtü koyarım sonra temzielmek üzere.
Mesela benim de arkadaşlarım yastıkları yere koyar, ya da ayaklarını uzatırlar-asla yapmadığımız bir şeydir evde. Ya da dışarıdan geldikleri-doğal olarak- çorapları- paçalarına rağmen ayaklarını toplayıp otururlar, tabi arkalarından- eğer koltuklarda örtü varsa doğru kirliye gider. Ya da akıl edip örtüleri aldıysam hemen örtüleri geçiririm ki rahat rahat oturayım.
Senin yerinde olsaydım ne yapardım? Bir kere söylemişim ama tekrar olmuş-ki ben de refleks olarak yaptığını düşünüyorum- daha fazla üstüne gitmez, bir daha ki sefere sehpayı uzağa çekerdim.
Şunu unutmamak lazım, bizim değerimizi bilen gönlümüzü hoş tutmaya çalışan insanları- ki bulmak ne kadar zordur- her ne kadar bizi rahatsız etmiş olsa da telafisi mümkün şeyler yüzünden kırmamak gerektiğidir.
Haa ama sevmediğim biriyse yapmadığımı bırakmazdım:eek:klava:

bence de gönlünü alabilirsin çok da büyütülcek bişey değil canını sıkma...bida da öyle bişey yaşarsan şaka yollu al derim ben o zaman kırılmaz ve söylemeye çekindigi ve böyle tatlı bi şekilde kırmamaya çalışıtıgnı düşünür ve hoşuna bile gider karşıdakinin...
mutluluklar...

...
...
...

yaa varya şu yazıları bir erkek okusa kırıla kırıla güler biz kadınlar ne kadar basit şeyleri dert ediyoruz kendimize ne ufak şeylere sıkıyoruz canımızı.
temizlenir olur biter yemişim eşyasını sevdiğim insandan daha mı değerli...
samimi olmadıgım birisi laubalilik eder de böyle birşey yaparsa kızarım içimden ama gönlümü hoş tutan biriyse "tahammül" sınırlarımı genişletebilirim.ölümlü dünya her şey fani hiç bişeyi yanımızda götürmücez bizle gelcek olanlar sadece yaptıgımız iyilik kötülükle kırdıgımız ve hoş tuttugumuz kalpler gerisi boş...

aynen benimde işime gelir
hatta ben biraz daha yüzsüzlük yapıp birşey istediklerinde bu ev self servis kardişim derim :icecream:

Bi kerede bennen ayni seyi düsünme beee....yada ayni seyleri yasamis olma...:mymeka:
olurda öyle bisi olursa kellemi kesecem...tatlicadiarzu

X