Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salon ve yemek odası takımında çok kararsızım :(

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

gzmbrs

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
6
0
6
35
İzmir
günaydın arkadaşlar bir kaç ay sonra evleniyorum ve mobilya bakmaya an itibariyle başlamış bulunmaktayız. Siyah ve beyaz kombinasyonuna oldum olası bayılıyorum ve yemek odamı bu şekilde beğendim beyaz yoğunlukta aralara renk katmak amaçlı siyah şeritler fakat oturma grubunu nasıl seçmeliyim bilemedim.Yine siyah beyaz olursa çok boğar diye düşünüyorum düz siyah toz tutar diyorlar düz beyaz çabuk kirlenir marjinal olsun diye kırmızı falan mi seçsem napmalıyım bir akıl verin düşün düşün yüzümde sivilceler çıkıyor stresten :(

beyaz toz tutmaz ki. tozu göstermez hatta. siyah, beyaz, kırmızı, gri, krem... bu renkleri beraber kullanabilirsninz.

haklısın hem salona renk katar kırmızı ve gri üzerinde düşüneceğim :) teşekkür ederim :34:

Yemek odanı siyah beyaz seçtiğine göre,oturma grubunu da siyah-beyaz konbine seçmezsen daha iyi olur bence de,çünkü bir süre sonra salona girdiğinde sadece zebra görmeye başlayacaksın..

Siyah ve beyazı aslında bir çok renkle kombine edebilirsin,seçim yaparken çok fazla kalıplarına göre düşünme bence,sadece daha sade ve kullanışlı olmasına gayret et ve tek renk elbette (çünkü yemek takımın çift renk)

-Beyaz kirlenir diye bir şey yok,toz her yere eşit düşüyor,tüm koltuklar mobilyalar toz olur,koyu renk belli eder,açık renk çaktırmaz..

-Siyah-beyaz yemek odasına siyah koltuk seçersen zemin ve duvarlar açık renk olmalı ki hem mobilyaların görünebilsin hem de sen orada vakit geçirirken bunalmayasın..

-Kırmızı oturma gurubuna gelince,kırmızı çok hızlı solar ve renk/ton değiştirir bunu göz önünde bulundur..

-Kolay gelsin,şimdiden size mutluluklar,huzurla oturun... :34:

Son düzenleme:
Ben olsam kırık beyaz tonlarında salon takımı alırdım konsol ,sehpa,tv sehbası fln..
Yemek masası ..
Annem yeni takım aldı sankı yeni gelin evi gibi ya :D..Ama süper cok beyendım resmını çekip koyabılırım fıkır edınmenız ıcın..

günaydın arkadaşlar bir kaç ay sonra evleniyorum ve mobilya bakmaya an itibariyle başlamış bulunmaktayız. Siyah ve beyaz kombinasyonuna oldum olası bayılıyorum ve yemek odamı bu şekilde beğendim beyaz yoğunlukta aralara renk katmak amaçlı siyah şeritler fakat oturma grubunu nasıl seçmeliyim bilemedim.Yine siyah beyaz olursa çok boğar diye düşünüyorum düz siyah toz tutar diyorlar düz beyaz çabuk kirlenir marjinal olsun diye kırmızı falan mi seçsem napmalıyım bir akıl verin düşün düşün yüzümde sivilceler çıkıyor stresten :(

Canım aldın mı mobilyalarını seçtin mi bilemiyorum ama ben sana farklı bir alternatif sunacağım aslında şöyleki evlenmeden önce ben de beyaz isteyenlerdendim ama nasıl olduysa mobilya seçerken bir anda buz gibi soğudum en sevdiğim renkten iyi ki soğumusum diyorum şimdi :)
Bu yıl ve önümüzdeki bir kaç yıl moda ahşaptan yana ahşap ağırlıklı eşyalar çok moda ve eskitmeler tabiki, bence bi düşünmelisin. Sonuçta nerden baksan aldınmı 5 yıl değiştirmezsin. 5 yıl sonrada gözüne batmaması için daha naturel bir takım tercih edersen aksesurlarla her yıl havasını değştirebilirsin.
Beyaz olayına gelince ben koltuklarımı taş rengi aldım. benden 1 yıl sonra arkadaşım evlendi yani işte onlarada 2ay kadar oldu çok şikayetçi. Evi görmeye gelenlerin bile oturduğu pantolonun izi kaldı diyor. sanırım mevsim yaz terlemişler. kot pantolon iz bırakmış:) en ufacık bişey iz bırakıyormuş:) Çok sıkıntılı yani. Siyaha gelince gün içerisinde elinde toz beziyle gezmek istemezsin sanırım :) Gerçekten öyle çünkü. Ben mutfağımın sadce alt dolaplarını patlıcan moru yaptırdım. Ve çok pişmanım. Keşke düz beyaz olsalardı çok toz oluyorlar. lekeyi belli ediyorlar. Birde mutfakla salonum birleşik benim sürekli gözüm kayıyor :(

yagmuraras resimleri koyarsan çok sevinirim:)
nur canım valla yemek odasını aldım bile beyaz ağırlıklı arada toz almayacak şekilde siyah şeritler ama inan soğuyamıyorumm içim gidio nasıl ferah ferah :) şimdi sen bana koltuk takımında yardımcı ol başka ne renk gider napılabilir zaten öyle bi konuştun ki gelen misafire yanınızda pijama takımı getirin dedirticen :):) zaten çalışacağım için fır fır dolanmam aman toz oldu diye :) zaten sürekli kullanacağım bi oda olmayacak gelen misafire açacağım odayı harici oturma odası kullanılacak akıl ver gözünü seviim :)

Tatlim selam. Bende yemek odami siyah beyaz yaptiriyorum asik oldugum cekicilik var bu renklerde. Benim parke ve duvarlarim cok acik bu yuzden koyu renk koltuk baktım maviye çalan gri sectim tek renk. Ama sonra kafamı karistirdilar kirmizi beyaz yap dediler ama senin yazina bi arkadas yorum yapmis yemek odan iki renkse koltuk tek renk yaptir diyo. Griye dondum yine ama perde ve haliyida dusunuyorum ne renk olsa diye sen ne dunuyorsun

Yemek odanı siyah beyaz seçtiğine göre,oturma grubunu da siyah-beyaz konbine seçmezsen daha iyi olur bence de,çünkü bir süre sonra salona girdiğinde sadece zebra görmeye başlayacaksın..

Siyah ve beyazı aslında bir çok renkle kombine edebilirsin,seçim yaparken çok fazla kalıplarına göre düşünme bence,sadece daha sade ve kullanışlı olmasına gayret et ve tek renk elbette (çünkü yemek takımın çift renk)

-Beyaz kirlenir diye bir şey yok,toz her yere eşit düşüyor,tüm koltuklar mobilyalar toz olur,koyu renk belli eder,açık renk çaktırmaz..

-Siyah-beyaz yemek odasına siyah koltuk seçersen zemin ve duvarlar açık renk olmalı ki hem mobilyaların görünebilsin hem de sen orada vakit geçirirken bunalmayasın..

-Kırmızı oturma gurubuna gelince,kırmızı çok hızlı solar ve renk/ton değiştirir bunu göz önünde bulundur..

-Kolay gelsin,şimdiden size mutluluklar,huzurla oturun... :34:

Su saydiklarin bana nasil yol gosterdi anlatamam. Kac gundur cift renkmi koltuk olsa fikrimden bi anda cayip ilk kararimin dogru oldugunu anladim. Tesekkur ederim valla yaa :) yemek odasi siyah beyaz koltuklar tek renk maviye çalan gri cok mat değil. Yerler ve duvarlar cok acik renk. Perdele haliyi bordomu yapsam ki ne dersin

Su saydiklarin bana nasil yol gosterdi anlatamam. Kac gundur cift renkmi koltuk olsa fikrimden bi anda cayip ilk kararimin dogru oldugunu anladim. Tesekkur ederim valla yaa :) yemek odasi siyah beyaz koltuklar tek renk maviye çalan gri cok mat değil. Yerler ve duvarlar cok acik renk. Perdele haliyi bordomu yapsam ki ne dersin

canım bana da çok çok iyi geldi sağolsun verdiği bilgiler biliyosun benimde yemek takımım siyah beyaz koltukta kesinlikle tek renkte karar kıldım siyah olacak beyaz gri ve kırmızı aksesuarlarla koltuk üstünde bu renklerde kırlentlerle kombinlemeyi düşünüyorum duvar rengine henüz karar vermediysen filli boyanın inci beyazını bir gör derim bayıldım :) perde konusunda benimde kafam karışık ama şimdi zebra perdelar çok moda o tarz bişey düşünebilirim düşünebilirsin :)

Son düzenleme:

Cevap yazmakta gecikmiş olabilirim ama öncelikle zevk sizin elbette,
bana sorarsan ben bordo seçmem,uymadığı için değil o rengi sevmediğim için..
Ne seçerseniz seçin,sizin seçiminiz ve sizin zevkiniz olacak..
Ben seçim yaparken tüm renkleri nesneleri bir arada düşünürüm ve öyle karar veririm..
Her renk birbirine uyabilir,olmaz diye bir şey yok bana göre,yeter ki o ortam bana huzur versin..

Zemin açık renk olduğu için halıyı zeminden daha koyu seçmek daha doğru bir karar gibi,
ama bordo oldukça koyu bir renk,sürekli oturmayı planladığınız bir yer içinse bu,
halı kullanışta sıkıntı yaratabilir.
Çünkü koyu zemine düşen herşey çok belli oluyor..

Bordo perdeye gelince,olabilir elbette ama bordoyu fon olarak seçerseniz daha ferah olacaktır,stor,zebra veya boydan boya bordo seçerseniz içeriye yeterli ışık sızmadığı için oda karanlık olacak ve en çok bakılan bölgeler duvarlar olduğu için bir süre sonra sıkıcı gelmeye başlayacaktır.
Ama dediğim gibi fonu bordo,tül veya stor vs ne seçecekseniz onu açık tonlarda seçerseniz hem daha zarif hem daha ferah duracaktır.
Fikrim bu :34:

Son düzenleme:
Back
X