Biraz da bu tip durumlari gorerek mimarliga gecmeye karar vermistim hatirlarsaniz. Insanlar borc harc icinde basini sokacak bir ev aliyor, belki son birikimini oraya yatiriyor, belki disinden tirnagindan arttiriyor, sonuc; mutfak tezgahinin ortasinda kolon var... Guler misin aglar misin, bence aglanacak halimize guluyoruz. :)
Bir kac ay sonraya kalirsa iyi olur karyola isi ancak tek sikinti su, pvcler tam oturmus bir sekilde sabit mi? Altindan ruzgar giriyor mu? Kafaya kafaya gelmesin hava akimi. :) Boyle bir sorun varsa sagliktan onemli degil, kalsin boyle.
Iki 45x45 cm iki de 30x30 cm yastik yeterli eger daha dekoratif olsun derseniz bir tane de uzun yuvarlak ya da dikdortgen yastik da ekleyebilirsiniz. 45 diyorum ama 42 olur 43 olur onemli degil. Kanepe acik renk oldugu icin en bastaki yastik koyu renk icermeli ya da koyu renk olmali. Mumkun oldugu kadar da benzer desen kullanmamak gerekiyor, simdi sizde tek renk yastik olduguna gore, geometrik desenli veya cicekli bir desen kullanabilirsiniz. Renk olarak da basindan beri elektrik mavi yakistiriyorum ama siz su renk icimde kaldi derseniz uygun tonunu buluruz. Bir renk de cikintilik etmeli cunku, bana gore asil uyum o zaman oluyor. Yoksa herkes hangi renkle hangi rengin risksiz uyacagini asagi yukari bilir, onemli olan ilk dusunuste akla gelmeyen renkleri uydurarak sasirtmak, o zaman insanda bir duygu uyanmis oluyor. Mimarinin, tasarimin amaci da bu zaten. Mesela seker pembe ile zumrut yesili bir arada olmaz anlayisimi su ornek yikmisti. Hint kulturundeki parlak renkler ne guzel gecmis birbirinin icine. Tabii yine benim kisisel begenime gore cok detayli bir is, ben sadelik severim ama renk konusunda hakkini vermem gerekir ustalik konusmus.
http://www.annehepfer.com/projects/biscayne-bay-guest-house Yatak odasi perdesi icin renk sicramasi yapabilirsiniz. Oturma odasinda yastiklar icin sececeginiz 3. rengi yatak odasinda perde rengi olarak kullanabilirsiniz. Iki oda birbirine baglanmis olur boylece. Kilim de herhalde kahve-bej sicak renk oldugu icin perdeye uyar.
Tanismak isterim tabii ki, ev almaniz onemli degil. :) Tatil olup da Turkiye'ye gelebilsem seve seve, ne demek. Gonuller bir olsun.