• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sallanma konusunda çare bulan var mı?

Oturduğu yerde veya ayakta sallnmayı alışkanlık edinmiş ve bundan kurtulmuş tanıdığınız var mı???? Lütfen varsa söyleyin

ben ergenlik çağında farkında olmadan sallanırdam. annem çok kızardı sallanıp durma diye. bi gün televizyonda otizmin belirtilerini gösteren bi reklam gördüm. reklamda durdukları veya oturdukları yerde öne arkaya sallanan çocuklarda otizm olabileceği söyleniyoduu. ben de o anda olduğum yerde sallanıyordum. reklamdan çok etkilendim. o anda sallanma olayını kestim. şu an 30 yaşındayım hala reklam gözümün önünde. tedaye gerek kalmadı bende. sanırım gerçekten iisteyince kesebiliosun. çünkü ben çevremdeki herkes kızmasına rağmen hiç aldırmazdım. ama kendim istediğim anda kestim. canım bu arada yaşın kaç. belki ergenlikte ilgi çekmek için de yapılabilir bilmiyorum

ben,m ablamdada vardı ama çocuk olduktan sonra farkında olmadan atlattı çok kafana takarsan kötü olur, farkettiğin anda kes bence. allah şifa versin.

Çok istemesine rağmen maalesf durduramıyor kendini. çocukken de müdahale edilmediği için, iyice yerleşti sanırım. yaşı 35, ve çok üzülüyorum. ablam durduramadığı için daha da üzülüyor. Bir psikologtan randv alacağız galiba, ama istemiyor. dahada sinirleri bozuluyor. ama ikna edip gideceğiz galiba. Siz bianda kesebildiniz yani, süpersiniz..
Sizin adınıza çok sevindim kızlar..ona da okutacağım yazılarınızı.ama kendi kendine başedebilecek gibi değil :( Başka öneriniz olursa yazın lütfen..

Canım burada önemli bir konu var. Niçin sallanıyor? Bazı insanlar vardır mutlaka görmüş ya da duymuşsundur; ellerini sürekli yıkarlar, çizgilere basmazlar vs. Mesela bu tip insanlar bu davranışı ritüel halinde gerçekleştirir ve yapmazsa başına kötü bir şey geleceğine dair kişisel senaryoları vardır. Ama bu senaryolar öyle abartılı olmak zorunda değildir. Ama bu onların ruh sağlığın bozuk olduğunu göstermez bu sadece bir davranış bozukluğudur ve tedavisi vardır. Eğer böyle yerleşmiş düşünceleri varsa yardım almanızı tavsiye ederim. Burada yardımın başarıya ulaşmasının en önemli faktörü kişinin istemesi, davranışı değiştirmeye kararlı olmasıdır. Devlet hastanelerinde gittiğimizde genellikle uzun haftalar süren terapiler yerine uzmanlar kısa zamanda sonuç almak için ilaç yazıp yolluyor. Bu da gözünüzü sakın korkutmasın. Canım görmeden tam bir şey söylemek çok zor ama aklınızda yanlış inançlar oluşmasın, üzülmeden bu davranıştan kurtulmaya odaklanarak uzman kişinin de yardımıyla başarıya ulaşacağınıza inanıyorum. :46:

Canım burada önemli bir konu var. Niçin sallanıyor? Bazı insanlar vardır mutlaka görmüş ya da duymuşsundur; ellerini sürekli yıkarlar, çizgilere basmazlar vs. Mesela bu tip insanlar bu davranışı ritüel halinde gerçekleştirir ve yapmazsa başına kötü bir şey geleceğine dair kişisel senaryoları vardır. Ama bu senaryolar öyle abartılı olmak zorunda değildir. Ama bu onların ruh sağlığın bozuk olduğunu göstermez bu sadece bir davranış bozukluğudur ve tedavisi vardır. Eğer böyle yerleşmiş düşünceleri varsa yardım almanızı tavsiye ederim. Burada yardımın başarıya ulaşmasının en önemli faktörü kişinin istemesi, davranışı değiştirmeye kararlı olmasıdır. Devlet hastanelerinde gittiğimizde genellikle uzun haftalar süren terapiler yerine uzmanlar kısa zamanda sonuç almak için ilaç yazıp yolluyor. Bu da gözünüzü sakın korkutmasın. Canım görmeden tam bir şey söylemek çok zor ama aklınızda yanlış inançlar oluşmasın, üzülmeden bu davranıştan kurtulmaya odaklanarak uzman kişinin de yardımıyla başarıya ulaşacağınıza inanıyorum. :46:

Ya inşallah..Buda takıntı ama öyle bi illetki sosyal hayatını da etkiliyor, mıh gibi bağlıyor eve..Doktora gitmesi şart oldu..bu konuda başarı sağlamış doktor ismi duyarsanız da lütfen bildirin..Devlet hastanesini de denesin diyorsun yani dimi??

Yeni üyeyim ve hiç tanımadığınız insanlara destek oluyorsunuz...Çok teşekkür ederiz..

arkadaşım önce bir devlet hastanesine giderseniz tam bir tanı için doğru bir adım atmış olursunuz. Tanı olmadan tedavi olmaz çünkü. muhtemelen beyin işlevlerini düzenleyici bir ilaç verecektir. ama sadece ilaçla olmaz canım mutlaka terapi gibi bir süreç de geçirmesi gerekir diye düşünüyorum. terapi ilacın yerini tutmaz ama onun en büyük destekçisidir. bu yüzden siz kendi çevrenizden iyi bir psikolog danışın canım, ailesi ve çevresi olarak destekçisi olursanız çözülmeyecek problem değil:)

arkadaşım önce bir devlet hastanesine giderseniz tam bir tanı için doğru bir adım atmış olursunuz. Tanı olmadan tedavi olmaz çünkü. muhtemelen beyin işlevlerini düzenleyici bir ilaç verecektir. ama sadece ilaçla olmaz canım mutlaka terapi gibi bir süreç de geçirmesi gerekir diye düşünüyorum. terapi ilacın yerini tutmaz ama onun en büyük destekçisidir. bu yüzden siz kendi çevrenizden iyi bir psikolog danışın canım, ailesi ve çevresi olarak destekçisi olursanız çözülmeyecek problem değil:)

Evet ya ..ölümden başka herşeye çare var sonuçta..mutlaka yönlendirecez...Canım çok teşekkür ederim, destek ve önerileriniz için...

44 yaşındayım. İleri geri sallanıyorum. İleri geri sallanmazsam ayağımı sallıyorum. Hiç de sorun etmiyorum. Kimse de umrumda değil. Kızım da sallanıyor. Hiç sorun etme diyorum. Sallanmadan durmak anlamsız geliyor. Elim kolun bağlı gibi oluyor. Ayrıca gezinme de var bende. Misafirliğe gittiğimde sürekli yer değiştiriyorum. Yer değiştirmeden oturanlara hayret ediyorum.

Back