Sallamadan Uyutmak Mümkün mü?

ay walla ben hiç alıştırmıycam diodum ama ewe geldiği ilk günden eşim sağolsun alıştırdı şimdi4. ayına girmek üzere geceleri hiç sallamıyorum emerek uyuyo ama gündüz sallıyorum we bundan nefret ediyorum kurtulmasını istiyorum bu alışkanlıktan çünkü bazı çocuklar ilkokul çağında we hala sallanma alışkanlıklarından emzikten wazgeçemiyo alahtan benimkinin emzikle hiç arası yok

arkadaslar ilk 3 ay bebek sallanmaya gereksinim duyuyor sürekli uyandığı için.ama ondan sonra bas ucuna bu sallanan müzik calan dönencelerden koyduğunuzda onun ilgisini cok cekiyor ve kendi basına yatakta uyumaya baslıyor.yalnız biiz ilk 3 ay sallanan sepetlerde yatırdık sonrada büyük kendi yatagına aldık.ben dedim bakalım koyalım yanından da gidelim ne yapacak ona dönenncesini açıp yalnız bıraktık ama tam 15 20 dkka gözleri açık durdu bekledi ağlamadan.bi baktık o gün bugündür tek basına uyuyor.bi daha bu sekilde gitti.bide ona tavanı aydınlatan bebe müziği calan gece lambası aldık kendin kuruyorsun 15 dkka sonra kendiliğinden kapanıyor onları dinleye dinleye kendi basına uyudu.şimdi hala kendi uyuyor bazende yerde oynarken uykuya dalıyor.ama siz siz olun ona bi uyku periodu yapın.benim oluşum öğlen 2 de muhakkak yatar.4 5 gibide kalkar.akşamda 9 30 dedin mi yatakta sabaha kadar uyur.onu bu şekilde alıtırrırsanız çok rahat edersiziniz.ayrıca gece ve gündüzüde ayırt etmesi çok önemli.ayyy çok konustum.işte bu kadar:)))

İlk dört ay hiç sallanmadı ben kucağımdan indirmiyordum ama yatağına koyduğumdada uyuyordu dördünci ayda artık kesmem gerekirmiş,sende ilk zamanlar yanlız bırakma çünkü çok gaz sancıları oluyor,farklı sıkıntıları oluyor,ancak dördüncü aydan sonra gaz sancısı azalıyor,o zaman almamanı tavsiye ederim.

sallamak bebekten bebeğe değişiyor. hatta aynı bebeğin durumuna görede değişiyor. benim bebeğim ilk zamanlar emer uyurdu. sonra bir ara sallanarak uyudu. şimdide kendiliğinden uyur. hiç sallamıyorum.
ama sallayacak annelere tavsiyem sallarken hızlı sallamayın. hızlı sallanmalarda beyin henüz küçük olduğundan kafatasına çarpıp hasar görebiliyormuş

ayy walla sallıyoruz biz
ne zaman kendi kendine uyuyacak merak ediyorum
sallarken ben de sudoku çözüyorum,yoksa sinir basıyor bana

tabıkı mumkun.
ben hıc aıstırmadım sallamaya..
hep yatağına bıraktım oyle uyudu.
sımdı de kendısı uyuyor uyku saatı gelınce bırakıyorum yatagına acıyorum nınnsını,uyuyakalıyor..

ahhh ahhhh şimdi 5,5 yaşında oğlum sallamak ne kelime gece yarısı arabayla dolaştırdığımızı bilirim hem de ocak ayında ! yeter ki uyusun diye haa bu arada uyusun dersek uyuduğu uuyuyacağı yarım saat bilemedin 45 dakka... sonra yine işkence başlar emer bağırır zor bela gazını çıkarırsın gene emmek ister vermezsin daha çok bağırır emzirirsin gazını çıkaramaz bağırır... böyle sabah ederdik şimdi 5,5 yaşında hadi oğlum uyku saatin deyince dişini fırçalar, çişini yapar, pijamasını giyer yanına uzanır bi masal okur azcık öper severim kalkarım o kendi kendine uyur.
diyeceğim o ki her çocuk farklı siz ne kadar alıştırmam desenizde bazan 10 dakka uyusun diye yapmayacağınız şaklabanlık kalmıyor....

hamileyim herkeze ahkam kestim dedimki
asla ayakta salamıcam asla kucağıma almıycam
kendi odasında yatırcam
anaaaaaaa bi doğdu gaz sancısından çocuk helak oldu
hadi sıkıyorsa kucağa alma
bi doğdu sabah ezanlarına kadar ağlıyor ve uyumuyor
hadi sıkıyosa ayakta sallama.
tabi bu benim çocuğum içingeçerli çocuktan çocuğa değişiyor
sallayıp sallamamak önce denersin yok olmadı artık sallama çeşitlerine bakarsın
mesela biz yakında çarşafın içinde sallamayı başlayabilirz:)))))))))

ben normalde kizimi sallayarak uyuturum o zaman cabuk uyuyor ancak bugun misafirim vardi cok isim vardi yataginda agzinda emzik yatiyordu bir de baktim uyumus.belli olmuyor bebeklerin isleri.

her bebek bebekte olsa karakteri oluyo ben onu bilirim öğretmeden içinden mi geliyo bilerekmidoğuyo kimisi alışmıyo.ama alışma ihtimali fazla arkadaşım bebeğini uyutup koltuğa koyardı genelde o bebek hiç yatağa alışamadı 3 yaşında hala koltukta uyuyo delikafadulden

benim bebeğim gündüz çok güzel uyuyor.hiç sallamıyorum. uykusu geldiğinde elleri gözlerinde gezmeye başlıyor. bir süre sallamadan kucağımda tutuyorum. hemen uyuyor. ama geceleri özellikle babamızın gelişi sekizi falan bulduğu için ondan kopmak istemiyor,gözler kıpkırmızı oluyor ama bitürlü uyumuyor.. o yüzden bi uyku saati oturtamadık. bir de derin uykuya geçene kadar bikaç kez uyanıyor. kucağa alıp sakinleştirmek gerekiyor. 2-3 gündür park yatağı bırakıp sallanmayan beşiğe geçtik. bişekilde alışacak artık

Maşallah bende hiç sallamaya alıştırmadım kızımı.
Saatlidir uykusu,bu ara diş çıkarma dönemindeyiz mesela biraz sallantıdayız.İlla uyusun diye bir takıntım yok gece Cıbban Cıbban bile oynuyorum. :)
Pestili çıkıp kendi kendine uykuya geçiyor..
Gündüzde kucağıma alıyorum,sarıp sarmalıyorum.Anne kokusuyla uyuyor..

geceleri kızıma bişeyler oluyor ama neler oluyor anlayamadım. gündüz sadece 5 dak anakucağında sallayarak uyutuyorum ve en az 1-1,5 saat hiç uyanmadan mışıl mışıl uyuyabiliyor. ama gece 12-1 de yatacağımızda kesinlikle uykuya dalamıyor. yarım saatte bi uyanıyor, mızmızlanıyor tam uykuya geçmesi saat 3 buluyor ve sabah 10 - 10,30 a kadarda karnını doyurdukça deliksiz uyuyabiliyor....

HEPİNİZE MERHABALAR 7 AYLIK bir kzım var hamileyken asla yapmayacağım dediğim herşeyi yaptım emzik tuturmadım basardım ama sonra cok vermek istedim olmadı hala sallayarak uyutuyorum ilk aylar emzirip yatağına koyuyordum ama gaz sancıları başlayıonca mecbur kaldım ama çok ilginç bilgiler öğrendim ve tüm annelerle paylaşmak istiyorum (pr.doktor sabiha paktuna keskin --pediatrist pediatrik nörolog -- netten arştırın süper bir dr. )
YANLIS 1. bırakın yatağa ağlasın kucağa almayın nasıl olsa alışacaktır.katiyen uygulanmaması gerekn bir yolmuş benb kıyamadığım için yapamadım iyiki de yapmamışım ilerki hayatında güvensiz bireyler oluyormuş böyle cocuklar rahatımız için aplayarak uyuttuğumuz bebeklerin geleceği cok etkileniyor kızlar bırakın alışsın bir daha mı gelecek o yaşlara evet zorlanıyorum belki ama olsun
yanlış 2. emzik alıştırmak iyi değil ... aslında bende istemiştim emziği ama baktım olacak gibi değil vermeye calıstım sonra benim şeker tutmadı emmek bebeklerin bulduğu bir şey yani doğalarında var o yüzden emzik vermek doğru bir davranış

yanlış 3. sallayarak uyutmak...bu da bebeğin doğasında varmış yani biz insanların bulduğu birşey amniyo sıvısında sallanan bebek gerçek dünya ile karsılasınca da böyle uyumak istiyor hatırlayın kızlar hamileliğinizi sabahların siz calışırken mısıl mısıl uyuyan bebeğiniz siz yatmaya gidince taklalar atardı aöma dimi :)

o yüzden şeker anneler sarılın bebişlerinize ve her şımarıklığı yapın her şeyi doya doya yaşayın bir daha bu anları bulamayacağız büyüyüp gidecekler ama değil mi ?

sevgiyle kalınopuyorumnanaktan

ya ben de cocugumu hep sallayarak uyutuyodum alismakla falan bi ilgisi yok cocuktan cocuga degisiyo bu olay mesela banim tanidigim bi kadin var hic sallamadi cunku cocugu cok sakin kendiliginden uyuyo.
Neyse zaten arastirma yapmislar sallayarak uyutulan cocugun zekasi daha acik oluyomus :)

Ben sallamadan uyutuyorum.Uykusu geldiğinde emmek istiyor emerken de uyuyor yatağına koyuyorum.

bebeği ağlatmak ve bırakim ağlasın ağlaya ağlaya uyur yaklaşımı iyi değil,sizin o bir şey anlamaz dediğiniz bebeğinizin beyni sizden yaklaşık 50 kat daha hızlı çalışır ve herşeyi bilinç altına kaydeder,bebeğin ağlamasına tepi vermemek onunda gelecekte size karşı kayıtsız olmasn neden olur ona daha minicikken kayıtsız olmayı öğretirsiniz,birde bazı anneler bena gaddar dediler ama şimdi rahatım derler,uzmanlar ve psikoloklar bas bas bağırıyor her yerde 3 yaşına kadar mümkün olduğunca ağlatılmayan bebek özgüveni tam sağlıklı bir birey olur diye,isterseniz uzman tv den sabiha paktua keskinide izleyebilirsiniz o doktorun kitaplarınıda tavsiye ederim,tabi siz yine gelenekçi olup aman çocuk kitaplamı büyür diyebilirsiniz evet çocuk her halükarda büyür ama büyümek ve gelişmek arasında büyük fark var unutmayın,toplumumuz ruh sağlığı bozuk insanlarla dolu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…