• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sallamadan Uyutmak Mümkün mü?

xoxzlem_33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
112
0
96
38
İçel Mersin
anneleeer ben daha hamişim,cok az kaldı inşallah anne olmama:teytey:merak edıom bazı bebekler yataga yatrnca kendısı uyuyomş ole alıştırırsan ama.bnm butun tanıdıklarm ayakta sallıo ole uyuyolar.annemde ole yapılır dıo hangsi dogru bu yontemlerin sızcefisfisfis

Valla tatlım ben doğumdan önce ukalalık yapıp diyordum ki; :utangac:

Asla ayağımda sallamam, bırakıcam kendi kendine uyumaya alışsın.:1closedeyes:

Asla emziğe alıştırmam ne o ninemden kalma adetler falan..:1closedeyes:

Anaa bebek bir doğdu..:1shok:

Dedim ki;'' emzikkk bulun çabukkk susmuyor bu''..kaydirigubbakcemile4

Ayakta sallamak da ne ki? Yeter ki uyusun diye yapmadığım numaralar kalmamıştı..kaydirigubbakcemile4

Yani bebeği büyütürken her yolu deniyorsun canım, o beğenmediğin anneden nineden kalma uygulamalar için '' aman Allah razı olsun bulandan '' diyorsun....hihoyyyt

Ben oğlumu sallamadan uyumaya alıştırdım. Çok küçükken emerek uyumaya başlamıştı. Kendi annem 12 gün yanımda kaldı ve o da sallamadı..Oğlum ilk doğduğunda ellerini yüzüne çok götürdüğü için uyuyamıyordu o zaman biraz sarıyorduk sadece..Birde bazı akşamlar kolik oluyor o zaman bacaklarımda değilde koltukta otururken dizlerime koyup hafif sallıyorum o kadar..Zaten sallamak iyi değil bebeğin beyni henüz tam olgunlaşmadığından sıvı gibi kafasının içinde gelip gidiyor çok seri sallamak o yüzden bebeğe zarar verebilir..Bence senin alıştırmana bağlı.. Doğduktan sonra emzirip yatağına bırak böylece kendi kendine uyumaya alışır..Ama mutlaka emzirdikten sonra gazını çıkarman gerek yoksa sancıdan uyuyamaz..

bende hiç sallamadım.emmeyi bırakır korkusuyla emzikte vermedim.sonrada kendi istemedi zaten emziği.
uyutmak için biraz sabır gerekiyor.
ben gündüz ya nıma alırdım gece odasına götürürdüm.gece-gündüz farkını anlasın diye.ağlasada almazdım kucağıma.çok ağlamışsa alır sakinleştirir,sonra gene yatırırdım.
2 ay içinde uyku düzeni oturdu.
oğlum şu anda 2,5 yaşında ve uykusu geldimi "anne benim uykum geldi,beni yatır" der.
o zamanlar beni gaddarlıkla suçlayanlar ise şu anda çocuklarıyla nası başa çıkacaklarını bilemiyor:1closedeyes:
(maşşallah diyin uleynnn:mymeka:)

benim kızım asla sallamadan uyumuyordu 4 aylık oldu parmak emmeyi öğrendi şimdi kendiliğinden uyuyor önceden saatlerce sallardım şimdi parmak ağzına girer girmez uyuyor

bende hiç sallamadım.emmeyi bırakır korkusuyla emzikte vermedim.sonrada kendi istemedi zaten emziği.
ben gündüz ya nıma alırdım gece odasına götürürdüm.gece-gündüz farkını anlasın diye.ağlasada almazdım kucağıma.çok ağlamışsa alır sakinleştirir,sonra gene yatırırdım.
oğlum şu anda 2,5 yaşında ve uykusu geldimi "anne benim uykum geldi,beni yatır" der.
o zamanlar beni gaddarlıkla suçlayanlar ise şu anda çocuklarıyla nası başa çıkacaklarını bilemiyor:1closedeyes:
maşallah krocum,maşallah:nazar:
bende ilk 4 ay battaniyenin arasında salladım.sıtkım sıyrılmıştı valla.sakat kaldı elim resmen.
sonra ayağımda sallanamaya alıştırdım.buna şükür ediyordum çünkü elde sallamaktan kat kat iyiydi.
şimdi ise beşiğne koyuyorum öyle sallıyorum sıpayı.e bunada bin şükür.
kendi kendine uyuması biraz zor gibi görünüyor.geçenlerde deniyeyim dedim.ağlamaktan mosmor kesti yine dayanamadım salladım.benneyaptımki

eskiden kalıp kalmaması önemli değil bence yöntemlerin. önemli olan sizin durumunuza yugun olup olmaması ve bebeğin sağlığı açısından sakıncalı olup olmadığı.

benim yeğenimi de ayakta sallayarak uyutmaya alıştırdılar. ne oldu bu sefer ben bakmak zorunda kaldığımda bunu yapamadım, çünkü sırtımda disk kayması var, yerde bacaklarım düz olarak oturma imkanım yok, ola ki oturdum kendi başıma tekrar kalkamam. Bu sefer zavallı yeğenim uykusu geldiği ve sallanamadığı için gözyaşları içinde kaldı. nefesi tıkanacak diye ödüm koptu haftalarca. birkaç hafta sonra sallamadan eline oyuncak verip sürekli hafif seç çıkaran ve televizyon açarak(başka çare kalmadığından) uyumayı öğrendi ama şimdi eminim tekrar bu sistem bozulmuştur.

ayrıca ben internette bir çok yerde, çocuğu sallamanın da (tabii şiddeti önemlidir sanırım) beyin sinirlerinde aşınmaya sebep olacağını ve karakter gelişiminde bile etkili olabileceğini okumuştum. Dayak yiyen çocuklarla ilgili bir yazıda geçiyordu. Hızlı sallanan bebeklerde beyin kafa boşluğu içinde hareket edip duvarlara çarpabiliyor vb. yazıyordu. Ama tekrar araştırın, içiniz daha rahat eder derim.

Ve lütfen ama lütfen tüm anneler, çocuğunuzun rahatı için de bunu düşünün. Her zaman siz bakamayabilirsiniz, işiniz çıkar, hasta olursunuz, çalışmanız gerekir, o zaman bebeğinize bakacak kişi ayakta sallayacak durumu olmayabilir fiziksel olarak. O zaman yazık değil mi yaa, ay yine gözümün önüne geldi bizim bırıcığın salya sümük halisenağlama

anneleeer ben daha hamişim,cok az kaldı inşallah anne olmama:teytey:merak edıom bazı bebekler yataga yatrnca kendısı uyuyomş ole alıştırırsan ama.bnm butun tanıdıklarm ayakta sallıo ole uyuyolar.annemde ole yapılır dıo hangsi dogru bu yontemlerin sızcefisfisfis

canım bence yatağına alıştır ben kayınvalidemlerle birlikte oturuyorum oğlum sallanmaya alıştı ve salı günü annem istanbula gidince çıldırdım kaydirigubbakcemile3resmen tam uyutuyorum yatağına götürücem hemmen kalkıyo ne yemek yapabiliyorum ne de ev iş bişey de diyemiyoum kayınvalideme kalbini kırıpta üzücem diye allahtan geceleri kendi yatabiliiyo bide yamasa ben o halimi düşünemiyorum bilea.s

Sizlere sakin çocuklar vermiş Allah da ondan.. :1closedeyes:
Benim kardeşimin bebeği de 6 aylıktan beri onlarla aynı saatte yatar kendi yatağında, sabahta onlarla kalkardı..:dilcikar:

Benim ki nerde??benneyaptımki

Gece saat 2 , 3 olur da hala cin gibi bakarsa bir çocuk, yapacak birşey kalmıyor..
Ayağında da sallıyorsun, eşinle battaniye de sallıyorsun, yeter ki uyusun da biz de uyuyalım diye..

Çok bilirim ayakta battaniyeyle sallarken rüya gördüğümü..-tatlicadiarzu-
aynen yaaa aynenn-tatlicadiarzu-

Sizlere sakin çocuklar vermiş Allah da ondan.. :1closedeyes:
Benim kardeşimin bebeği de 6 aylıktan beri onlarla aynı saatte yatar kendi yatağında, sabahta onlarla kalkardı..:dilcikar:

Benim ki nerde??benneyaptımki

Gece saat 2 , 3 olur da hala cin gibi bakarsa bir çocuk, yapacak birşey kalmıyor..
Ayağında da sallıyorsun, eşinle battaniye de sallıyorsun, yeter ki uyusun da biz de uyuyalım diye..

Çok bilirim ayakta battaniyeyle sallarken rüya gördüğümü..-tatlicadiarzu-

herkesin bebeği farklı bence...
her çocuk aynı olacak diye bi kuralda yok ki olmaz olamazda malesef....
kimi çocuk huysuz olur kimis sakin....
sen bebek doğduktan sonra o seni rayına oturtur sen hiiç merak etmeee...kaydirigubbakcemile
bende sallamaya alıştırmıycam diyodum hastaneden geldikten sonra 2-3 gece öle huysuzlaştıki durduramadık hiç unutmuyorum geceden sabaha kadar mememde uyudu bırakıyorum ağlıyodu kafamçokkarıştıama salladık uyudu bizde napak dedik yeterki uyusun diye beşiğinde sallıyoruz
emziğe alıştırcam diyodum rahat ederim diye ama benim oğluş malesef neler neler yaptıysamda almadı...
bence dedğim gibi bebeklerle alakalı

benim oğlum da doğduğundan beri emzikle kendi kendine uyuyo.tabi alışana kadar 10 kere emzik ağzından düşüyo uyanıyo ama sonrası rahat oluyo.kendi kendine uyumayı öğrendi.şimdi iki buçuk aylık oldu.bu aralar biraz mızırdanıyo.kucağıma alıp sakinleştirdikten sonra tekrar yatırıyorum uyuyo..canım oğlum benim...

maşşallah valla sana:nazar:

ben en iyisi emzırıp yatırmayı denerim,olmassa arada agladıgında pış pışlarım yıne yerine yatırırım.ama çoook aglarsa blmıombelkı dayanamam:( deniycem ama belkı alışır ne gusel olur:)

tabiki ne güzel olur özlemcim...
herkes ister yatırayım uyusun 2-3 saat huysuzluk yapmasın ama büyüyolar bi şekilde....
ne olursa olsun hepsine dayanılıyo annelik bambaşka bi duygu

bende ayakta sallamıyorum zaten daha 2 aylık ama alıstırmıcam ayaga emzırıyorum uyuyor eger uyumazsa omuzuma alıyorum biraz doalstırıyorum evın içinde öyle uyuyor yada anakucagına koyup tabı hafıf uyumaya baslamısken orda sallıyoruz bıraz uyuyor yanı azcık sallanıyor yınede ama aaykta saatlerce sallamak zor iş ona alıstırmayı düşünmüyorum

ilk oğlumu hiç sallamadan uyuttum mamasını verirdim yattığı yerde oracıkta hemen uyurdu
ikinçide yanında yattığımda uyurdu beni emmidi için

Back