eskiden kalıp kalmaması önemli değil bence yöntemlerin. önemli olan sizin durumunuza yugun olup olmaması ve bebeğin sağlığı açısından sakıncalı olup olmadığı.
benim yeğenimi de ayakta sallayarak uyutmaya alıştırdılar. ne oldu bu sefer ben bakmak zorunda kaldığımda bunu yapamadım, çünkü sırtımda disk kayması var, yerde bacaklarım düz olarak oturma imkanım yok, ola ki oturdum kendi başıma tekrar kalkamam. Bu sefer zavallı yeğenim uykusu geldiği ve sallanamadığı için gözyaşları içinde kaldı. nefesi tıkanacak diye ödüm koptu haftalarca. birkaç hafta sonra sallamadan eline oyuncak verip sürekli hafif seç çıkaran ve televizyon açarak(başka çare kalmadığından) uyumayı öğrendi ama şimdi eminim tekrar bu sistem bozulmuştur.
ayrıca ben internette bir çok yerde, çocuğu sallamanın da (tabii şiddeti önemlidir sanırım) beyin sinirlerinde aşınmaya sebep olacağını ve karakter gelişiminde bile etkili olabileceğini okumuştum. Dayak yiyen çocuklarla ilgili bir yazıda geçiyordu. Hızlı sallanan bebeklerde beyin kafa boşluğu içinde hareket edip duvarlara çarpabiliyor vb. yazıyordu. Ama tekrar araştırın, içiniz daha rahat eder derim.
Ve lütfen ama lütfen tüm anneler, çocuğunuzun rahatı için de bunu düşünün. Her zaman siz bakamayabilirsiniz, işiniz çıkar, hasta olursunuz, çalışmanız gerekir, o zaman bebeğinize bakacak kişi ayakta sallayacak durumu olmayabilir fiziksel olarak. O zaman yazık değil mi yaa, ay yine gözümün önüne geldi bizim bırıcığın salya sümük halisenağlama