şalazyon (kistleşmiş arpacık), 8 aydır terketmiyor beni :(

Ne kadar süre içinde iyileşti acaba oğlumda. Da var bir yaşında bebeğim daha. Nohut kadar şişlik var ılık su ile kompres yapıyorum 10-15 saniye ancak zorla yapıyorum iki hafta oldu geçmedi bazen kızarıyor da göz kapağı damar damar oluyor

Benim göz kapağımın altında da var böyle bir tane.
Arpacıktan sonra oldu doktor geçmeyebilir ama önemli değil demişti.
Herhangi bir sorununuda görmedim.
Bayada oluyor rahat bir 10 yılı var sanırım.
Kötü bir şey miymiş kııız bak panikledim şu an hee yıllar sonra iyi mi?

Buna cevap alacağınızı cidden düşündünüz mü?

buna sanırım iç arpacık diyolar. ama büyüklüğü falan dışa doğru. çok sert ve nohut kadar. göz bitimime yakın. göz kapağımın üstünde.
belki de mikrop kapmıştır ama 8 ay oldu ya
Ben şırınga benzeri birşeyle içindeki sıvıyı aldırmıştım yıllar evvel. Ama ser beze haline geldi ise ufak bir operasyon ile halledilir. Kolay bir işlem canınızı sıkmayın.

Bu ara cok duyuyorum bunu. Esimin de oldu, baska bir yakinimizin da
Bu aralar cok duyuyorum. Yakınımız ameliyat oldu hatta. Esimde de vardı. 3 ay oldunetedeyse. Ilaclari kullandi gecmedi iki kez. Doktorbiraz daha bekle olmazsa operasyon dedi. Aksatmadan 3 4 gun gunde iki kez ilik kompres yapinca birden patladi.şok olduk.

madem konu hortlamış en azından ben nasıl kurtulduğumu anlatayım, gereken arkadaşlara bilgi olsun...
kist şeklinde ve çok sert bir beze haline gelmişti, yaklaşık 1-1,5 sene sürdü, doktor alalım dedi, ben evde halletmeyi kafaya koydum, ve başladım;
her gün günde 3 defa sıcak ( aşırı değil tabi ama sıcak ) suyla pamukla kompres yapıp, devamında bir kaç dakika içinde de kremimi sürdüm, bunu bu şekilde hiç ama hiç aksatmadan günlerce yaptım, gittikçe ufalarak kayboldu ve bitti, devamında da hiç yaşamadım çok şükür...

sıcak su orda ki kanalları yumuşatıyor, bu sayede o işlemin devamında sürdüğüm merhemin ise tedavi etmesini kolaylaştırdım sanırım....

Merhaba , ben de aldırdım defalarca göz kuruluğundan oluyor, göz kuruluğu testi yaptırın doğal gözyaşı damlasını kullandığınızda olmuyor. Geçmiş olsun

Lens kullandığım için mi bilmem ( çok da temiz kullanırım ) ben de sık sık arpacık çıkar. Az uyurum çıkar, stres olurum çıkar, çok ağlarım çıkar. Şimdi alıştım, tedavisini hemen uyguluyorum. Ama seneler önce hiç dikkat etmemiştim, arpacık kendine kendine geçer demiştim. Krem, damla bir şey kullanmadım. Sıcak kompres falan yapmadım. Tabi şalazyon oluştu. Gözümün yakınına iğne yapıldı, göz çevrem uyuştu. Uzandım, doktor şalazyonu kazıdı oradan. Gözüm bir gün falan kapalı, bantlı durdu. Sonrasında hiç bir iz kalmadı. Şalazyon operasyonu korkulacak bir durum değil. Herkese geçmiş olsun.

Bu arada konuyu hortlatan A Aysegltk , sizin bebeğiniz var. Siz mutlaka göz doktoruna götürün. Bebek olduğu için durum yetişkinlerden farklı olabilir.

Götürdüm Dr iki tane damla verdi iki hafta oluyor sıcak kompres de yapıyorum ama geçmedi

Merhaba ben iki yıla yakın bu rahatsızlıkla uğraştım bu süreçte gittiğim göz doktoru üç kere falan ameliyatla aldı(ameliyat dendigine bakmayın 5-10 dakikalık acı vermeyen birşey) ama her seferinde tekrar çıktı. Bu durumdan biktigim için başka bir göz doktoruna gittim ve bana bunu ne kadar alsak da tekrar çıkabilir vücudun kendisi üretiyor bunu,şimdilik almayıp bekleyelim dedi ayrıca damla kullandim bu süreçte ve zamanla küçülüp yok oldu, çok şükür yıllardır hiç yaşamadım. İmkanınız varsa farklı doktorlara görünün geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…