Tatlı Tarifi Sakızlı Güllaç-Resimli

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
ramazanın tatlı taraflarından...

süt toz şeker ve damla sakızı ıyıce kaynatılır.

1 paket güllaç yufkası(10 adet)
1-2 parça damla sakızı
2 lt süt
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gülsuyu
2 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı dövülmüş antep

güllaç yufkaları kırılarak borcama yerleştirin katların aralarına hafif ılımış süt gezdirin.yufkaların yarısına gelince ceviz serpiştirin.en üst kat yapıldıktan sonra gül suyunu serpip 1-2 saat sütü çekmesini bekleyin.daha sonra nar ve dövülmüş anteple süsleyin.soğuk servis edin.afiyet olsun efendim.hayırlı ramazanlar...

sany0667.jpg

eline sağlık canım,çok güzel görünüyor,en sevdiğim tatlılardan biridir,yaptığım zaman oturup bir tepsiyi yiyorum.ama gülsuyuyla sevmiyorum

ellerine sağlık cnm bugün güllaç yapıcaktım bunu gördüğüm iyi oldu sakızlı hiç denememiştim bi deneyeyim ama ben gül suyu katmıyorum sakızlı nasıl olcak çok merak ediyorum teşekkürleropuyorumnanaktan

eline sağlık canım,çok güzel görünüyor,en sevdiğim tatlılardan biridir,yaptığım zaman oturup bir tepsiyi yiyorum.ama gülsuyuyla sevmiyorum

bende çok az koyuyorum gulsuyunu 2 kasık bellı belırsız hafıf bır kokusu oluyor.çok olursa bende hoşlanmıyorum..guzel yorum için teşekkürler cnmopuyorumnanaktan

ellerine sağlık cnm bugün güllaç yapıcaktım bunu gördüğüm iyi oldu sakızlı hiç denememiştim bi deneyeyim ama ben gül suyu katmıyorum sakızlı nasıl olcak çok merak ediyorum teşekkürleropuyorumnanaktan

sakızlı çok hoş oluyor karabıberım..inşallah sende beğenirsin..yaptığında foto ekleyebılırsen memnun olurm cnm..şimdiden afiyet olsun..opuyorumnanaktan

sakızlı çok hoş oluyor karabıberım..inşallah sende beğenirsin..yaptığında foto ekleyebılırsen memnun olurm cnm..şimdiden afiyet olsun..opuyorumnanaktan[/QUOTE]

tamam cnm benim eklemeye çalışıcam. soğol cnm benim beğenirim tabiopuyorumnanaktan

tamam cnm benim eklemeye çalışıcam. soğol cnm benim beğenirim tabiopuyorumnanaktan[/QUOTE]

beklerm datluuuum..opuyorumnanaktan

pınarcım güllaça bayılırım annemde çok güzel yapar hihoyyyt
bu sene mutlaka bende yapacağım
anneme sürpriz yapmak istiyorum inşallah becerebilirim

bi de ben damla sakızı yerine ege tarafından aldığım sakız reçelini kullanıyorum yaptığım bütün tatlılara
mükemmel bi lezzet veriyor :lepi:
yani bu tarifte damla sakızı olmasa bile ben mutlaka ekleyecektim zemuszemus

güllaça bayılıyorum ,,özellikle yaz ayına denk gelen ramazanda çok hafif bir tatlıı,,,çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık..a.s.

güllaç yapraklarını ıslattıktan sonra arasına muz dilimleyip koyuyorum ölede güzeloluyor

pınarcım güllaça bayılırım annemde çok güzel yapar hihoyyyt
bu sene mutlaka bende yapacağım
anneme sürpriz yapmak istiyorum inşallah becerebilirim

bi de ben damla sakızı yerine ege tarafından aldığım sakız reçelini kullanıyorum yaptığım bütün tatlılara
mükemmel bi lezzet veriyor :lepi:
yani bu tarifte damla sakızı olmasa bile ben mutlaka ekleyecektim zemuszemus

ÇEŞMENİN SAKIZ REÇELİ VAR BURADA MMMH KİMBİLİR NE GÜZEL OLUR TATLIN..ŞİMDİDEN ELLERİNE SAĞLIK BALIM.ANNECİĞİNİN YÜZÜ GÜLECEK..

güllaça bayılıyorum ,,özellikle yaz ayına denk gelen ramazanda çok hafif bir tatlıı,,,çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık..a.s.

TEŞEKKÜRLER TATLIMopuyorumnanaktan

güllaç yapraklarını ıslattıktan sonra arasına muz dilimleyip koyuyorum ölede güzeloluyor

FİKİR HARİKA ROYALİM MUZLU TATLILARI SEVİORM BEN DENEMEK LAZIM Bİ ..FİKRİNE SAĞLIK BALIM..opuyorumnanaktan

X