Sakin ve uyuyan cocuklar icin hamileyken ne yapilmali ?

ecemvarolberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
120
46
34
Kizlar merhaba. Ben 21 haftalik hamileyim. Oglum olcak Allah nasip ederse. Ama cok korkuyorum etrafimda sikayet eden cok var uykusuzluk,gaz sikayetleri, buyudugnde cok hiperaktif olmalari vs.. bebekliklerinde tabiiki uykusuzlk ve gaz sikayetlerine hazirlikliyim. Zaten olmasam hamile kalmak istemezdim. Ama amacim bunlari en aza indirmek. Cok stresli bi is hayatim var. Tecrubeli anneler bizlere oneri verebilir misiniz ? Mesela hamileyken bile bebegimizi uysallastirabilir miyiz? Klasik muzik vs ise yariyor mu ? Simdiden tesekkurler

Kizlar merhaba. Ben 21 haftalik hamileyim. Oglum olcak Allah nasip ederse. Ama cok korkuyorum etrafimda sikayet eden cok var uykusuzluk,gaz sikayetleri, buyudugnde cok hiperaktif olmalari vs.. bebekliklerinde tabiiki uykusuzlk ve gaz sikayetlerine hazirlikliyim. Zaten olmasam hamile kalmak istemezdim. Ama amacim bunlari en aza indirmek. Cok stresli bi is hayatim var. Tecrubeli anneler bizlere oneri verebilir misiniz ? Mesela hamileyken bile bebegimizi uysallastirabilir miyiz? Klasik muzik vs ise yariyor mu ? Simdiden tesekkurler
canim bir arkadasim hamileligi boyunca Kuran kumus. gunluk bir Yasin okumus. ve bell ibir zamandan sonrada babasi annenin karnina wlini koyup Allahin 99 ismini okumus. bebekleri o kadar uysal akill bi cocuk ki hayranim. birde isimde cok etkili bebegin huyunda canim onuda dikkatli sec dogunca. insallah saglikli akilli bir bebisin olur

Boyle bir formul varmiymis cok sasirdim :KK57: benimde bir oglusum olacak aman saglikli olsunda hiparaktif olsun benim icin cok dert degil :KK66: ama genede kuran okuyup dualar etmek cok guzel Rabbim kolay dogum ve hayirli evlat versin hepimize... umarim hersey gonlunuzce olur :)

Aynen ben bu dediklerinizi yapmaya calisiyorum elimden geldigince. Zaten hamileyken insanin maneviyati daha da artiyor. Önemli olan saglikli olusu tabiiki ben sadece boyle bi yontem varsa yapalim cunku etrafimda o kadar guzel sakin cocuklar var ki insan ozeniyor :) hepimize hayirli dogumlarr

Aynen ben bu dediklerinizi yapmaya calisiyorum elimden geldigince. Zaten hamileyken insanin maneviyati daha da artiyor. Önemli olan saglikli olusu tabiiki ben sadece boyle bi yontem varsa yapalim cunku etrafimda o kadar guzel sakin cocuklar var ki insan ozeniyor :) hepimize hayirli dogumlarr
amin canim amin. ne guzel sen bunlari yapiosan korma Allah da bebegine sakinlik verir. hem yaramaz da olsa insana sabrini verir Rabbim. sen ne guzel yolun yarisini gecmissin darisi bana insallah. biz daha yolun basindayiz. bir de sakin bir hamilelik gecirmek onemli canim. evinde huzurluysan bebeginde huzurlu olur. o seni hissediyor. en ufak uzuntunu de sevincinide farkediyor. oldukca sakin ol. hic biseye uzulme

Evet
amin canim amin. ne guzel sen bunlari yapiosan korma Allah da bebegine sakinlik verir. hem yaramaz da olsa insana sabrini verir Rabbim. sen ne guzel yolun yarisini gecmissin darisi bana insallah. biz daha yolun basindayiz. bir de sakin bir hamilelik gecirmek onemli canim. evinde huzurluysan bebeginde huzurlu olur. o seni hissediyor. en ufak uzuntunu de sevincinide farkediyor. oldukca sakin ol. hic biseye uzulme
Evet o da etkiliyo ama insanin elinde degil.is hayati cok strese sokuyo insani :KK43: yariladik ama gercekten de zaman cok hizli geçiyo :)) umarim hiperaktif olmaz pitirciklar :))

Evet

Evet o da etkiliyo ama insanin elinde degil.is hayati cok strese sokuyo insani :KK43: yariladik ama gercekten de zaman cok hizli geçiyo :)) umarim hiperaktif olmaz pitirciklar :))
is hayatindan ziyade hormonlarda seni en ufak seye strese surukler canim. Allah yardimcin olsun. ay amin amin. ben arkadas ortaminda yaramaz cocuklara katlanamazdim bana Allah oyle bi evlat verirse yandim demektir :)

Benim oğlumun hic öyle sıkıntıları olmadı cok şükür ben bu durumu hamileyken onunla konuşmaya ve mümkün olduğunca rahat olmaya bağlıyorum pimpirikli Bi kadın olmadım dua ettim bol bol

Benim oğlumun hic öyle sıkıntıları olmadı cok şükür ben bu durumu hamileyken onunla konuşmaya ve mümkün olduğunca rahat olmaya bağlıyorum pimpirikli Bi kadın olmadım dua ettim bol bol
tamda oyle canim huzurlu bi hamilelik bebisle guzel iletisim cok onemli

Bence önemli olan iki faktör var
1. Çocuğun mizaci (bunun için dua etmek gerekli)
2. Yetişme ortami bu da bizim elimizde bebeklik icin birsey diyemem ama 6. Aydan sonra falan çocuk evde huzur sessizlik olursa ya da aşırı gürültü sürekli kavga olursa bunlardan etkilenecegini düşünüyorum

1. Madde için annem ve babam bebek doğar doğmaz ilk günden başlayıp hergun bir tane kiz ise meryem suresi erkek ise yusuf suresi okudular

bunu erkek kardesimde ogrenmislerdi kardesim suanda liseye gidiyor ergenlikle alakali hic sorun yasamadik ve cok uysal akıllı bir çocuk kurallara uyar yalan soylemez hatta bizi uyarir dedikodu yapmayin bu haksizlik bu yanlış vs diye

Hergün bir tane okunacakmis bu sureler eger cocuk yaninzda yoksa bir kiyafetine falan da okunabiliyor

X