haklısın canım.. standları yok ..avon, amway,oriflame vs. gibi katalogla satı yapılan ürünlerin sabit biryerde satışı yasak..çünkü bunların içeriği sağlığı tehdit eden maddelerle dolu... özellikle bağımlılık yapıcı maddeler var içeriklerinde.. kullanıp cildine uygun düşerse başka kozmetik kullanamıyosun.. kullandığın ürünü bıraktığın an allerji yapıyor...
avrupada yasaklandı, Türkiye de kullanımı arttı.. tamamen mason ürünü yani..
sevgili ggüvercin: bir markanın bir standının olmaması ya da herhangi bir dükkanda perakende satışının yapılmıyor olması o ürünün kötü ve ya yasak olduğunu göstermez.
Bu tip satışa "Amway" denir ve bu isimde bir marka olmasına karşın aslında bir pazarlama stratejisidir bu da o markayı pazarlayanların şu ve ya bu şekilde vermiş oldukları bir karardır. "Amway" demek, ürürnün dükkanda satılması yerine distribütörler tarafından pazarlanması anlamına gelir. Bir ürün piyasaya çıkarken öylece çıkmaz arkasında bir sürü medya planlamacı, pazarlamacı, vesaire bir ekip vardır.
Bundan yıllar yıllar önce Avon dükkanlarda satılıyordu, oriflame de öyle. Bunların satışı yasaklanmış olsa amway şeklinde de satılamazdı, bu ürünler Türkiyede herhalde 15-20 yıl kadar bir süredir satılıyor herhalde tarım bakanlığı bu kadar uzun süre göz mü yumacaktı?
ayrıca ben bugüne kadar avon ve oriflame de dahil olmak üzere pek çok ürün kullandım hiçbiri bağımlılık ve ya bırakmadan dolayı allerji yapmadı. hiç kimseden de böyle birşey duymadım.
Herhangi bir markada böyle allerji yapan bağımlılık yapan bir ürün var mı merak ettim. Olsa olsa cilt tolare eder ve ürünün etkisi görülmemeye başlar bir süre sonra...
gelelim yurtdışı meselesine, eğer merak edip te avonun ve oriflame in web sitelerini inceleyecek olursan orada uluslararası pek çok ülkede satıldığını görürsün, hatta direk harita üzerinde göstermişler. Herhalde gerçekten yasaklanmış olsalar web sitesine koymazlardı değil mi..
mason ürünü demekle de ne kastettiğini ayrıca merak ettim doğrusu :)
fason mu demek istedin acaba harf hatası mı oldu?