Sahara1978 Burun Estetiği Ameliyatı

sahara1978

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
143
1
Merhaba Arkadaslar

Cok yogun oldugumdan dolayi uzun zamandir ugrayamadim. Bircogunuzunda bildigi gibi ben 5 yil önce burnumdan basarisiz bir ameliyat gecirmistim. Cok mutsuzdum ve ikinci kez ameliyat olmayi düsünüyordum..sonra bu site sayesinde Yakup Avsarda karar kildim. Aralik 2009 da ön görüsmeye gittim ve kendisi bana bir tasarim yapti (ki bu tasarimi size göstermistim).. Sonra ameliyat tarihi aldim 24 subata. Is yerinden 2 haftalik izin alarak 22 subatta istanbula uctum. Ertesi gün Sali günü yine ön görüsmem vardi. Ve yine tasarim yapildi. Yakup beyin yaptigi ilk tasarim cok güzeldi ama burun fazla kalkik oldugu icin istemedim, ve daha dogal bir burun istedim. Burnum bu ikinci tasarim üzerine ameliyat edildi. Her neyse ilk ameliyattan sonra burnum egri bir haldeydi, burun ucu düsük, yukarda kemik fazla oyulmus vaziyette ve burun ucundaki kikirdak egriligi özelliklede cektirdigim resimlerde cok belli oluyordu, artik resim cektirmekten bile cekiniyordum. Yakup bey burnumu inceledi ve 20% lik bir olasilikla kulagimdan kikirdak alacagini söyledi hem burnumun egriligini gidermek icin hemde yukari kisimdaki fazla oyulmus kemigi yükseltmek icin. Önden bana tasarim yapamadi cünkü bilmiyordu onu neler bekleyecegini . Bana dediki burnunun icindeki malzemeye bagli nden nasil görünecegi. bende dedimki yakup bey size güveniyorum bana dogal ve hos bir burun yapin baska bisi istemiyorum. Oda yarin senin günün olacak dedi.
Ayni gün yarim tablet sakinlestirici verildi. Gece yatmadan önce ilik bir dus alip tabletide ictim ve misil misil uyudum. Sabah 7 bucukta yakup beyin söförü beni evden alip hastananeye götürdü. Yanimda kuzenimde vardi. Rahat giymistim..hastanede kann aldilar tahliller icin. Sonra giyindim ve bekledim. saat 10 a geliyordu, beni ameliyathaneye aldilar yatagimla beraber. elimdeki igneye/seruma bi ilac bosaltilar v eben ameliyat sedyesine uzandim. Sonrasini hatirlamiyorum uyumusum. Inanamazsiniz hayatimda bir kac defa ameliyat gecirmis biri olarak (bademcik, burun, bogaz) ilk defa böyle rahat idim, resmen güle güle girdim o ameliyathaneye icim okadarki rahatti. Gözlerimi acmak istiyordum ama yorgundum, birileri basucumda gözüme soguk kompres yapiyordu cok iyi geliyordu, hafif gözlerimi araladigimda hemsireyi ve kuzenimi basucumda gördüm:-)) öyle rahat uyandimki ne agri ne sizi, ne baski, sadece narkoz yorgunlugu. saat 3 müs, ameliyat 12 bitmis, 1 de uyanmam gerekirken misil misil uyumusum 3e kadar. sonra bir an kulaklarima dokundum:)) kikirdak almamis yuppii kulagimdan. ayaga kalkamiyordum basim dönüyordu. Ancak kusma falan kesinlikle olmadi mide bulantimda yoktuki (ben ilk ameliyatimdan sonra uyanir uyanmaz cok kusmustum, yüzüm gözüm sismisti, agriyordu, morlular vardi, v eben hep agladim) ama bu sefer ya anlatamam bu kadar rahat gecemez bir ameliyat. korkacak hicbirsey yokmus, ki ben cok korkuyordum yine ayni seyleri yasiyacagim diye. Ilkinde agzimda yaralar cikmisti iltihap oldu, cünkü burnumda tampon vardi ve 2 hafta hep agizdan nefes almak zorunda kaldigim icin agzimin ici yara bere olmustu. Ama bu sefer burnumda tampon yoktu, hatta nefes bile alabiliyordum..ki arakadaslar bunun rahatligini size anlatamam. Bu arada deviasyon ve nefes alamama sorunumda giderildi.

Ogün bol bol uyudum..aksama kadar kuzenimde yanimda idi, onunda özel odasi vardi benimkine yapisik…orada dinleniyordu, sonra kuzenim aksam 10 da gitti, refakatci kimse kalmadi yoksa onun icin ayridan para ödüyoruz:-) istemedim gerek yoktu zaten. gece tuvaletim geldi ve kendim kalktim tuvalete gittim, cünkü kendimi henüz aynada görmemistim. yüzümü gördüm buda ne? olamaz böyle birsey cildim piril piril tertemiz morlukta neymis, bi dinlenmis görünüyorum yaa inanamazsiniz..bu arada ameliyattan önceki gün yüzümü oksijen li buharli bakimi yaptilar cildin nemlenmesi icin..bunun faydasida coktu etkiside. Tuvalette cep telefonumla resmimi cektim. Ertesi gün yine resmimi cektim. Burnumda sadece atel vardi. ve yüzüme ve burnumun alt kismina bol bol bepanthen krem sürülüyordu..bununda faydasi coktu. Gece cok rahat uyumustum. Ertesi gün 12 de söför beni yine eve geri götürdü…bundan sonrasi can SIKICI:-)) hep uzanmak var, ani hareketler yok tv izle kitap oku, uzan..dus almak yok, yüz yikamak yok, sac yikamak yok..dusumu ilk 4 gün sonra aldim..Sonra ameliyattan 6 gün sonra yakup bey atelimi cikardi..burnum patates gibiydi:-)) sismisti atel ne güzel sabitliyordu. Atel ciktiktan sonra korkuyorsun rüzgar bile esze..o korku 2-3 gün sonra kayboluyor. sonra yavas yavas yüzümü yikamaya basladim, cok hafif dokunuslarla yüzüme krem sürmeye basladim.. burun icini kulak cöpü ve bepanthen kremle temizliyordum, ki bunu halen yapiyorum..sonra buraya geri döndüm, ameliyattan tam 7-8 gün sonra. Carsamba ameliyat oldum, ertesi carsambada uctum..Yakup bey 1 ay sonra kontrole gelmemi istemisti. Senin ameliyatin cok zor bir ameliyatti dedi ama basarli gecti dedi. Kikirdaklarim ucu ucuna yetmis. Kemigi yükseltmis ince burun ucumu kalinlastirmis, burun kanatlarimi daraltmis, burnumu hafifce kaldirmis. öndende baya hos yapmis sagolsun. beni görenler diyorki sanki hep bu burnun varmis gibi, sanki bu burunlan dogmussun, hic ameliyat oldugun belli olmyuor, o kadarki yüzünle uyum icerisinde, bende tam böyle istiyordum zaten. Cok Kalkik burunlari cok begenmiyorum o zaman ameliyat olundugu belli oluyor. Aradan 1 ay gecti 26 martta kontrole gittim. Yakup bey memnundu burnumda, halen sisliklerin var dedi ödemlerin var, hepsi gidecek dedi, burnun cok daha güzel olacak sadece sabirli old. masaj yapma dedi, fazla dokunma birak kendisi iyilessin, asiri hareketler yapma, gözlük 2 ay kullanma dedi..ve sabirli ol..sonra beni yanaklarimdan öptü:-)) normalde sadece tokalasiyor..kendisine espri yaptim, dedim yakup artik burnumu karistiramiyorum diye:-)) bu arada baska bir kuzenimde basarisiz bir ameliyat gecirdi ve burnumu gördükten sonar yakup beye ameliyat olmaya karar Verdi. Kontrolüme giderken oda benimle ön görüsmeye geldi, ve agustosa randevu aldi:-)) yani arkadaslar yasadiklarim bunlardan ibaret. Su an (1.5 ay oldu) burun ucum halen sis ve uyusuk, ama gün gectikce azaliyor. yukari kisimlarda halen hafif ödemler var, burnum yeine tam 6 ay sonra oturacakmis. bens u an cok mutluyum. Cünkü dogal duruyorum..en önemlisi bu. özellikle burnum önden cok hosuma gidiyor, kenime aynada bakmayi cok seviyorum artik. Doktorumu ellerine saglik benim gibi cok zor bir burnu olan kisiyi cok mutlu etti.opuyorumnanaktan Revizyon ameliyatlari hep daha zordur ve ilk ameliyattaki gibi sonus kusursuz olmaz. Doktor bey buna ragmen iyi bir is cikardi. Verdigim paranin hakkini aldi yani. Helal olsun.
Simdilik bir kac resmimi albümüme ekliyorum arkadaslar..en yenilerinide eklicem zamanla Sorunuz varsa sorun. Seve seve cevaplarim. Ve tabiki iyi kötü yorumlarinizi ve düsüncelerinizi bekliyorum.

Sevgilerimle
Sahara1978

Son düzenleme:
canım ne kadar güzel anlatmışsın senin adına çok mutlu oldum :) ben de 2 kez ameliyat oldum,ilk ameliyatımda burnumun yukarısı senin gibi fazla alında ama 2. ameliyatımı yapan doktor üst kısmının düzgün olduğunu söyledi,ucu küçültülecekti sdc ama 7.5 ay oluo hala ucu büyül bakalım nolcak :KK43: sana çok geçmiş olsun,özelden ya da burdan ne kadar ödediğini yazarsan çok sevinirim.öpüyorum.

cok güzel dogal olmus burnun Allah razi olsun doktor yakup beyden.
nerdeyse insan hayati kurtarmak gibi birsey...

canım ilk tasarımını ben çok beğenmiştim ve merakla seni bekliyordum.
keşke 1. tasarımını yaptırsaydın , o daha güzeldi (burun ucu daha kısa ve hafif kalkıktı)
neyse sen memnunsan bize laf düşmez.
sevgiler....

canım ilk tasarımını ben çok beğenmiştim ve merakla seni bekliyordum.
keşke 1. tasarımını yaptırsaydın , o daha güzeldi (burun ucu daha kısa ve hafif kalkıktı)
neyse sen memnunsan bize laf düşmez.
sevgiler....

evet canim haklisin ilk tasarim daha farkli duruyo..ancak ben yapmacik durmasindan korktum, korkulu rüya gibi benim icin:-) en yisi dogal dursun dedim, ama tabiki azcik daha kisa ve hafif ucu kalkikta fena olmazdi:-))

cok cok gecmis olsun ben cok beyendim burnunu defalrca baktim iste budur diyorum ben yakup avsar isi yer yuzune gelmis bir mucize vallahi kimse kusura bakmasin aldigi para annesinin ak sutu gibi helal hayatimda aldigim en dogru karar oldu tam bir amcanin bana on gorusmemde dediyi gibi allahim onun ellerine gonlune saglik versin ki isteyen her kezi mutlu etsin opuyorum o altin ellerinizden hocam buyrunnnnnnnnn

ne güzel söylemissin cance..gercektende sihirli elleri var ve cokta sempatik:-)) dilek hanimda tatli ama yakup bey baska bir sempatik yaaa

adına çok sevindim :) senin yaşadığın o mutluluğu ben 5. ameliyatımda yaşadım. Önceki doktrolarım burnumu açıp açıp kapamışlar. Ben de bana yeni bir hayat veren doktorum prof dr Mutaf'ı hep saygıyla hatırlayacağım :) Benim şuan 6. haftam ve çok memnunum..

Slm canım ben Zeynep, bende Yakup Avşar a burun estetiği olmak istiyorum. Sizin ameliyatınız ne kadara mal oldu? Ayrıca Yakup Beyin fiyat aralığı nedir ve fiyat neye göre değişiyor? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar konumuzla alakasız ama yrd.edermisiniz ben soru sorucam ama yeni konu başlatamıyorum nasıl yapıcam daha önce 2 kez yeni konu butonu vardı ona tıklamıştım ama şu an bulamıyorum

Yorumlariniz icin cok tskler arkadaslar...simdi Dilek hanimin görüsmede verdigi bilgiye göre smeliyat ücretinin bazi 8500 TL bu fiyat la basliyor ameliyatlari ve burun yapisi ve sorununa göre (burun ucu, kemik, septum deviasyon, revizyon) degisiyor..kesin fiyati ancak ön görüsme yaparak ögrenebilirsniz..bende bu sorunlarin hepsi vardi ve 6500 Euroya mal oldu..

arkadaşlar konumuzla alakasız ama yrd.edermisiniz ben soru sorucam ama yeni konu başlatamıyorum nasıl yapıcam daha önce 2 kez yeni konu butonu vardı ona tıklamıştım ama şu an bulamıyorum

ana menuye gidince mesele "burun estetigi" diye, orda yeni baslik ac butonu olmasi lazim sol tarafta yukarda?

sahara yok cnm yaa off düne kadar vardı kime sorabilirim
yada arnica krem hakkında bilgin var mı sende ameliyat olmuşsun jelmi kremmi almalıyım morluklar için

sahara yok cnm yaa off düne kadar vardı kime sorabilirim
yada arnica krem hakkında bilgin var mı sende ameliyat olmuşsun jelmi kremmi almalıyım morluklar için

admine sorabuilirsin, bence gel veya krem farketmiyor, gel genellikle daha soguk oldugu icin dahada rahatlatici ben arnica kremi almistim, kullandimda, ama bende zaten morluk yoktu..yakup beye sordum bu arnica kremini dedi fayda etmez..gerek yok dedi..ama bence etkisi vardir, cünkü o arnica ciceginin etkileri ödem giderici..

X