• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

>>Sağlıklı Yaşama Geçiş <<

WanttobeGeek1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.652
1.890
53
44
Selamlar

Öncelikle söyliyim bu başlığı kilo vermek için açmadım zaten ideal kilomdayım.Yani bu bir diet topic i değildir.1 kibrit kutusu ondan,3 çay kaşığı bundan tarzı abuk sabuk miktar belirten paylaşımlar olmayacak.29 yaşındayım herkes 19-20 sanıyor, çok küçük duruyorum,sanırım buna güvenerek bunca yıldır, dönem dönem denemelerim olsa da çok fazla kasmadım.Ama şimdi gelen sırt ağrıları,vücuttaki bağ doku değişimi ve bundan sonra hastalıklar boğuştuğum,kalitesiz bir hayat yaşama ihtimalin olması beni sağlıklı yaşama itti..

Bu başlığı sadece kendim için açmadım.Hepimiz sağlıklı yaşam günlüğü olarak kullanalım diye açtım.150 kiloluk arkadaşta katılabilir,42 kiloluk arkadaşta..Bu başlığın kiloyla alakası yok.Diet yapmıyoruz, yaşam tarzımızı adım adım değiştiriyoruz.Zaten fazla kilolar kendiliğinden atılacak.Siz hiç sağlıklı yaşayıpta kilo fazlası olan birini gördünüz mü?

Ben kendimi bildim bileli miktar olarak bir çocuktan az ama içerik olarak kalitesiz beslenen(çikolata cips vs) biriyim.Öncelikle lönk diye tüm yeme alışkanlığımı değiştirmek 2 hafta sonra eve tekrar abur cubur doldurmamdan başka bir işe yaramaz.Bu sebeple adım adım gidiyorum.Eve hiç abur cubur almayarak başladım.Canım çok tatlı istediğinde meyveli yoğurt yiyorum.şu meşhur smoothie veya cold pressed juice'lardan aldım içiyorum,hem tadı güzel hem tok tutuyor hemde anti-oksidan etkisi var.Gün içinde 2-3 tane içip vitamin ihtiyaçlarımı onlardan karşılıyorum.

En en en önemlisi ; mutfağa zerre ilgi duymayan ben,sırf sağlıklı beslenme adına tarifleri denemeye başladım.Çünkü en sağlıklı yiyecek kesinlikle evde yaptığın..Kendime not aldım bu hafta kahvaltı için kendime granola hazırlıcam,resmini de koyarım..Taze meyvelerden kendime müsli yapmayı düşünüyorum çok leziz oluyor,eski erkek arkadaşım bize yapıyordu.Bu ve bunun gibi tarifleri deneyerek burda da paylaşabiliriz.Ben mutfakta çok yeniyim henüz.

Ben istediğimi yiyorum,ekmekte yiyorum,pizza da (şimdilik) yiyorum ama bir öğün o şekilde beslendiysem 2. Öğün dengelemeye çalışıyorum.Bu şuan yaptığım..Hedef tabiki tamamen sağlıklı yaşama geçmek..Bundan sonraki hedefim gündüzleri sabah/öğlen istediğimi yiyip,akşam yemeklerini hafif ve sağlıklı tutmak..

Ben su içmeyen birisiyim,şişe elimde(ne kadar içtiğimi bilmek için) kendimi zorluyorum.çünkü su'suz sağlıklı olmak zaten mümkün değil..

Ve gelelim en önemli konuya..Tabiki spor..sporsuz sağlıklı beslenmenin de,sağlıklı beslenmeden spor yapmanın da hiçbir faydas yok.Bunlar sağlıklı bir hayatın ayrılmaz ikilisi..Yaşadığım ülkede 80-85 yaşında insanlar bisiklete biniyorlar ve inanılmaz fitler..Çünkü spor çocukluktan itibaren yaşam tarzları..Ben ölene kadar sporu hayatımdan çıkarmak istemiyorum.Burda genelde oturduğum yer gereği günde 2 km falan yçrüyorum ama tabi onu spordan saymıyorum :) bir zamanlar düzenli pilates / fittnes /dans falan yapıp yapıp bıraktım.Şimdiyse hedefim haftamı pilates dans ya da kick box ile doldurmak.Haftada 4-5 gün spor yapmak hem bedenime hem ruhuma çok iyi geliyor.Kendimi rahatlamış,deşarj olmuş,stresimi ve endişelerimi atmış hissediyorum.

2 aydır yaşadığım sorunlar gereği ciddi uyku problemim var ne yazik ki..ve düzenli uyku da en az yukarıda yazdığım faktörler kadar önemli..Spor uyku düzenime de yardımcı olacak sanıyorum 11-12 arası uyuyabilmek istiyorum,sabahta 9-10 arası uyanabilmek :)

Ooof ya dün tüm gün sıfır uyku gezdim,sırf erken yatıp kalkayim diye..erken yatabildim doğru ama vücut hep sabaha karşı uyanık olmaya alıştığından 4.30 gibi tekrar uyandım -6.30 gibi geri uyudum.9 gibi kalkrım diye planlamıstım ki bir baktım saat burda 14:00 :(( bakalım bu gece tekrar dünkü saatte yatağa girmeyi denicem..

Ben de daha kaliteli bir yaşam için şeker ve glüteni minimum düzeye indirmek istiyorum.

Eve asla şekerli/ unlu ürünler almayacağım. Ofisde de yemem, ancak bir arkadaşla buluştuğumda , dışarı da belki.

Ben de daha kaliteli bir yaşam için şeker ve glüteni minimum düzeye indirmek istiyorum.

Eve asla şekerli/ unlu ürünler almayacağım. Ofisde de yemem, ancak bir arkadaşla buluştuğumda , dışarı da belki.

O zaman hoşgeldin :) burayı günlük olarak kullanabiliriz .Ben normalde yemem yemem onun yerine gider çikolata,abur cubur yerim.Yani içerik olarak kötü besleniyorum.Ama artık değiştirmeye karar verdim.Bugün ton balıklı salata mı yapsam yoksa yoğurtlu makarna sebze çorbası mı karar veremedim.sen ne yemeyi planlıyosun?

Buharda pişen sebzeler beşamel sos ile. Fırın poşetinde pişen karnabahar,patates,brokoli,mantar,soğan,biber,sarımsak. Kızım için yapıyorum genelde ve bizde bayılarak,yumularak yiyoruz. Sebzeleri mevsiminde yemek,mümkünse dondurucuya bir şeyler koymak. Mesela bu yıl hep koyduklarım haricinde patlıcanı kup kup doğrayıp domates ile kavurdum çok az ve dondurucuya attım porsiyonlara bölüp. Ben yapı olarak kilo alamayanlar cinsindenim.4yaşında kızım var. Eskiden hep 50kg dım. Hamilelik sonrası 56 da kaldım şükür zayıflamadım çok üzülüyordum çünkü. Boyum 1.73. O sebepten ne bulsa,saat kaç olsa yemek yiyen bir tipim. Nasıl olsa kilo almıyorum diye. Meyveyle aram yoktur,tatlıyla yoktur. Ama geçenlerde kontrole gittim tüm değerlerim süper ve kan değerim 15in üstünde. Hemen kan bağışladım tabii. Ben genelde peynir,yumurta,süt,patates,bulgur canavarıyım :) ama daha sağlıklı beslenmek istiyorum. Kızımda olunca dikkat etmeye çalışıyorum.en azından kızıma dikkat ederken faydalanıyorum diyelim.Aldığım ekmeğe,kullandığım yağa,sebzenin tazeliğine. Her hafta mutlaka balık (buğulama yapabilirsiniz fırında). Tavuklar sağlıklı değil malum korkuyorum kızıma vermeye,hormondan dolayı,köy tavuğu bulma şansım yok olsada 3 saatte pişiyor nimet :D hindi olabilir. Yeşil mercimek(esmer bulgur ile )pilav yapıyorum mesela kızım için vitamin deposu yanında yoğurtla. Bende 29 yaşındayım ama 25 taş çatlasın derler.belkide bunlardan dolayı çok ciddiye almasam da sağlıklı beslenmek gerçekten önemli.

Tabi hep iyileri yazmışım. Ben son zamanlar azaltsamda cips (özellikle kışın) çok yerim. Adet döneminde feci didoya sararım. Normalde tatlıdan hiç hoşlanmam tatlı yersem hemen tuzluya sarılırım. Ekmek (beyaz ekmek) çok tüketiyorum. Kendimi bildim bileli çay ve son 2 senedir kahve ile kankayım :) ve tabi berbat bir uyku düzenim var. Su hiç aramam çay içtiğimden.hiçbir şey bulamazsam bitki çayı :/ ama bende son 1 senedir elimde şişe ile geziyorum.

Tabi hep iyileri yazmışım. Ben son zamanlar azaltsamda cips (özellikle kışın) çok yerim. Adet döneminde feci didoya sararım. Normalde tatlıdan hiç hoşlanmam tatlı yersem hemen tuzluya sarılırım. Ekmek (beyaz ekmek) çok tüketiyorum. Kendimi bildim bileli çay ve son 2 senedir kahve ile kankayım :) ve tabi berbat bir uyku düzenim var. Su hiç aramam çay içtiğimden.hiçbir şey bulamazsam bitki çayı :/ ama bende son 1 senedir elimde şişe ile geziyorum.

Beşamel sosta sağlıklı değilki canım ? Fırın poşetinde sossuz mu pişiriyorsun sebzeleri bir anlatabilirmisin etsem? 3 aydır yalnız yaşıyorum yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum da..Sizin ufaklık sayesinde siz de sağlıklı besleniyosunuz desene..

Benide 19-20 sanarlar,hatta yaşımı duyanlar bir 5 dk şoka girerler ama yüz hatlarım yumuşak onunla alakalı..Beyaz ekmeği unuttum ben tahıl ekmeğine alışkınım.Bende bir dönem kilo alamıyordum 1.70 boya 44 kilıydum şimdi 54.memnunum hatta 2 kilo daha versem çok mutlu olurum.

Benim en büyük sorunum kola..ben resmen kola bağımlısıyım.Günde en az yarım lt içiyorum.ve kolayı bırakmadığım sürece sağlıklı beslenmemin hiçbir anlamı olmıcak çünkü resmen zehir(zero içiyorum buarada kötünün iyisi)

O zaman hoşgeldin :) burayı günlük olarak kullanabiliriz .Ben normalde yemem yemem onun yerine gider çikolata,abur cubur yerim.Yani içerik olarak kötü besleniyorum.Ama artık değiştirmeye karar verdim.Bugün ton balıklı salata mı yapsam yoksa yoğurtlu makarna sebze çorbası mı karar veremedim.sen ne yemeyi planlıyosun?
Hoşbulduk :)

Şekeri denedim ben, 3 hafta hiç yemezsen gerçekten bünyenden atıyorsun. Ama hiç kaçamak yapmayacaksın. Ben de deli gibi bisküvi, çikolata tüketen bir insandım, 3 haftanın sonunda gıda olarak bile algılamıyorsun onları. 1 ay sonrasında kendimi ödüllendiririm, baklava, pasta ne bulsam yerim dedim, ama küçücük bir lokması midemi bulandırdı, inan hiç canın istemiyor, resmen bağımlı olduğum için güzel geliyormuş diyorsun.

Dün akşam ben tatlı biber ve soğan soteledim, içine bir avuç kepekli makarna az su, makarna pişince de acılı ton ve kapari kattım. Güzel doyurucu bir yemek oldu :kk77:

Hoşbulduk :)

Şekeri denedim ben, 3 hafta hiç yemezsen gerçekten bünyenden atıyorsun. Ama hiç kaçamak yapmayacaksın. Ben de deli gibi bisküvi, çikolata tüketen bir insandım, 3 haftanın sonunda gıda olarak bile algılamıyorsun onları. 1 ay sonrasında kendimi ödüllendiririm, baklava, pasta ne bulsam yerim dedim, ama küçücük bir lokması midemi bulandırdı, inan hiç canın istemiyor, resmen bağımlı olduğum için güzel geliyormuş diyorsun.

Dün akşam ben tatlı biber ve soğan soteledim, içine bir avuç kepekli makarna az su, makarna pişince de acılı ton ve kapari kattım. Güzel doyurucu bir yemek oldu :kk77:

Tatlı konusunu bende yaptım daha evvel ama tamamen kesemedim çünkü o zaman hiçbirşey içemedim.Herkes alışırsın şekersize falan diyor ama ben 1 ay denedim asla alışamıyorum iğrenç geliyor :(

Buarada dünkü yemeğin çok güzelmiş.kulağa çok hoş geliyor.Bende kırmızı pesto soslu makarna yedim.Bugün soya soslu sebze sote ve tavuk düşünüyorum.Ama etler konusunda çok hassasım,bana kokuyor.mutlaka marine edilmiş , kokusuz falan olmalı..ama eti şimdi gidip marketten alıcam ve tavuğuda baharatlarla ızgaralıcam inşallah sorun olmaz.

Bu akşam ki yemeğim buyrunuz ;

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    63,2 KB · Görüntüleme: 83
Beşamel sosta sağlıklı değilki canım ? Fırın poşetinde sossuz mu pişiriyorsun sebzeleri bir anlatabilirmisin etsem? 3 aydır yalnız yaşıyorum yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum da..Sizin ufaklık sayesinde siz de sağlıklı besleniyosunuz desene..

Benide 19-20 sanarlar,hatta yaşımı duyanlar bir 5 dk şoka girerler ama yüz hatlarım yumuşak onunla alakalı..Beyaz ekmeği unuttum ben tahıl ekmeğine alışkınım.Bende bir dönem kilo alamıyordum 1.70 boya 44 kilıydum şimdi 54.memnunum hatta 2 kilo daha versem çok mutlu olurum.

Benim en büyük sorunum kola..ben resmen kola bağımlısıyım.Günde en az yarım lt içiyorum.ve kolayı bırakmadığım sürece sağlıklı beslenmemin hiçbir anlamı olmıcak çünkü resmen zehir(zero içiyorum buarada kötünün iyisi)
Beşamel sosu unu çok kavurmadan az tereyağı ve sutle yapıyorum. Sebzeleri fırın poşetinde saf zeytinyağı, az kullanarak pişiriyorum. Genelde baharat sever tipleriz zencefil ve zerdeçal az miktarda kullanıyorum. Bulgur yiyeceksen esmer bulgur ye. Her şeyin esmerini al. Pişirdiğin sebzeleri buharda pişir. Metal süzgeçler var. Benim bir tencerem var ama altı süzgeç,onu diğer tencerenin üzerine oturtuyorum,kapağı kapatıp bu şekilde haşlıyorum az miktarda. Kola ise benim nadir içtiğim bir şey. Ben daha ziyade kafein takılıyorum ;)

Soğanı kavurup,biraz salça ile kup kup kabakları ekleyip az kavurup,pişmeye yakın dereotu ekleyip,sarımsaklı yoğurt ile yiyebilirsin. Sarımsak çok tercih edilmez ama gerçekten faydalı ve ben her şeye koyuyorum. Tarif bilmediğin için örnekler vereyim dedim. Yeşil mercimeği az haşlayıp daha sonra bulgur pilavı pişirirken içerisine ekleyip birlikte pişir. Oda hem faydalı hemde yoğurtla çok severim ben :) wok tavada etleri çok ince doğrayıp suyunu çektirip ardından soğan,sarımsak,biber(renkli) dilersen havuç,kabak çok ince ve julyen doğranmış şekilde kavurup az su ekleyerek pişir,pişerken 1 yemek kaşığını aşmayacak şekilde yemeğin miktarına göre sirke ekle,zencefil,zerdeçal koyabilirsin. Bunlarda lezzetli oluyor. Sirke hem sağlıklı hemde lezzet katıyor miktarı abartmadan. Etlerini(beyaz yada kırmızı) soğan rendeleyip,o soğanların suyunu sıkarak çıkartıp o suda beklet marine için. Ek olarak yoğurt zeytinyağı sarımsak yada süt kullanabilirsin. Bir gece önceden Marine edersen daha iyi olur. Ete meraklıysan döküm demir tava edin. Şeritli var bende. Hem et yağın içinde pişmiyor,tava güzel ısındığı için kısa sürede (marine edildiği içinde kurumadan)pişiyor. Aklıma bunlar geldi. Tavuk yada hindi göğüs etini de Marine ederek şişe dizerek pişirebilirsin.yanında arpacık soğan (tavada pişmiş) vb sebzelerle.

Soğanı kavurup,biraz salça ile kup kup kabakları ekleyip az kavurup,pişmeye yakın dereotu ekleyip,sarımsaklı yoğurt ile yiyebilirsin. Sarımsak çok tercih edilmez ama gerçekten faydalı ve ben her şeye koyuyorum. Tarif bilmediğin için örnekler vereyim dedim. Yeşil mercimeği az haşlayıp daha sonra bulgur pilavı pişirirken içerisine ekleyip birlikte pişir. Oda hem faydalı hemde yoğurtla çok severim ben :) wok tavada etleri çok ince doğrayıp suyunu çektirip ardından soğan,sarımsak,biber(renkli) dilersen havuç,kabak çok ince ve julyen doğranmış şekilde kavurup az su ekleyerek pişir,pişerken 1 yemek kaşığını aşmayacak şekilde yemeğin miktarına göre sirke ekle,zencefil,zerdeçal koyabilirsin. Bunlarda lezzetli oluyor. Sirke hem sağlıklı hemde lezzet katıyor miktarı abartmadan. Etlerini(beyaz yada kırmızı) soğan rendeleyip,o soğanların suyunu sıkarak çıkartıp o suda beklet marine için. Ek olarak yoğurt zeytinyağı sarımsak yada süt kullanabilirsin. Bir gece önceden Marine edersen daha iyi olur. Ete meraklıysan döküm demir tava edin. Şeritli var bende. Hem et yağın içinde pişmiyor,tava güzel ısındığı için kısa sürede (marine edildiği içinde kurumadan)pişiyor. Aklıma bunlar geldi. Tavuk yada hindi göğüs etini de Marine ederek şişe dizerek pişirebilirsin.yanında arpacık soğan (tavada pişmiş) vb sebzelerle.

Ben zaten yıllardır herşeyin esmerine alışkınım ama siyah bulgur hiç denememiştim.Birde burda bulgur bulunmuyor Tr ye geldiğimde denerim ancak beğenirsem buraya da getiririm.Bir de sen sebzeleri ne kadar süre buharda pişiriyosun? Ben takıntılıyım yumuşayana kadar suda haşlıyorum.

Harika bilgiler vermişsin denicem.Benim pek türk yemeği kültürüm yok yani çok düşkünde değilim hani soğandı salçaydı falan ama yine de denicem.Sarımsağı bende üok severim , yemeğe hem çok lezzet hem de çok güzel aroma veriyor.

Ben de yarın wok ta soya soslu sebze sote ve ızgara tavuk pişirmeyi düşünüyordum zaten.Ben baharata çok düşkünüm.Bilmemkaç çeşit baharat kullanıyorum,burası zaten baharat cenneti..sadece acı yiyemem..sosta kullanmayı çok seviyorum ,yukardakş salatada bile fransız sosu kullandım tabi sos olayı hernekadar çok sağlıklı olmasa da olacak o kadar :)

Yeşil mercimekli bulgur örneğini,kabaklı yemeği mutlaka denicem aklıma not ettim,teşekkür ederim

Beşamel sosu unu çok kavurmadan az tereyağı ve sutle yapıyorum. Sebzeleri fırın poşetinde saf zeytinyağı, az kullanarak pişiriyorum. Genelde baharat sever tipleriz zencefil ve zerdeçal az miktarda kullanıyorum. Bulgur yiyeceksen esmer bulgur ye. Her şeyin esmerini al. Pişirdiğin sebzeleri buharda pişir. Metal süzgeçler var. Benim bir tencerem var ama altı süzgeç,onu diğer tencerenin üzerine oturtuyorum,kapağı kapatıp bu şekilde haşlıyorum az miktarda. Kola ise benim nadir içtiğim bir şey. Ben daha ziyade kafein takılıyorum :KK66:

Beşamel soslu fırında sebze olayını da denicem.Bunu benim annemde çok yapardı hatırlıyorum

Çok şık gözüküyor valla :)

Benim klasik öğlen rutinim. İş yerimde güzel yemek çıkmadığından açık büfeden salata alıp getirdiğim ton balığını atıyorum üstüne. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Sabah evden çıkarken haşlanmış yumurta yiyorum. Ancak akşam 8de evde oluyorum ve o saatte bütün günün açlığından saldırıyorun her şeye. Eve ekmek almıyorum. Ama makarna yapıp duruyorum mesela beni o kesiyo bi tek. O yüzden 52 kilolardan şu an 58im. Gün içinde eksik kalan besin ihtiyacımı tamamlamak için solgarın multivitaminini kullanıyorum bir se omega 3 takviyesi alıyorum. Haftada 3 gün yoga yapıyorum. Yogaya gideceğim günler aç kalmiyim diye mcdonaldsdan minik hamburger hüpletiyorum yolda. Bakalım benim yeteeeer dediğim nokta neresi olacak :)

Benim klasik öğlen rutinim. İş yerimde güzel yemek çıkmadığından açık büfeden salata alıp getirdiğim ton balığını atıyorum üstüne. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Sabah evden çıkarken haşlanmış yumurta yiyorum. Ancak akşam 8de evde oluyorum ve o saatte bütün günün açlığından saldırıyorun her şeye. Eve ekmek almıyorum. Ama makarna yapıp duruyorum mesela beni o kesiyo bi tek. O yüzden 52 kilolardan şu an 58im. Gün içinde eksik kalan besin ihtiyacımı tamamlamak için solgarın multivitaminini kullanıyorum bir se omega 3 takviyesi alıyorum. Haftada 3 gün yoga yapıyorum. Yogaya gideceğim günler aç kalmiyim diye mcdonaldsdan minik hamburger hüpletiyorum yolda. Bakalım benim yeteeeer dediğim nokta neresi olacak :)

Teşekkür ederim :)

Bende aynı senin gibiyim aslında gündüz geç uyandığımdan ya da acıkmadığımdan kahvaltıyla dururum asıl kalorili olanı akşam yerim.iş yerine kendin yanında götürme şansın olmaz mı? Kocaman güzel bir sandvic? Patates salatası falan? Burda herkes yemeğini kendi getiriyor,bizde pek o kültür yok ama aslında öylesi daha sağlıklı..Böylece akşama çok acıkıp,saldırmamış olur günün hafif öğününü yersin.İş yerine meyve,kuruyemiş falan götür.

Bence o kadar da kötü beslenmiyosun akşam yemeği kısmı hariç.Ben burda biraz topic'leri dolaştım,millet hiç üşenmeden hergün hamurişi ve yanında bilmemkaç çeşit şey yapıp yiyor.Ben de bugün pilateste ki ilk dersime gidicem (akşam) sağlam bir kahvaltı yapmayı düşünüyorum bende yumurtalı,peynirli sebzeli ..normalde yaglı recelli ekmekle ya da cornflakes şle geçiştiriyorum daha çok :( ama kahvaltı en önemlisi..bitki çayı içiyormusun sen ?

Makarna ; pilava ve ekmeğe göre daha masummuş..Bir de makarnayı nasıl yiyorsun hangi sosla falan? Ben hep soslarla yiyorum ya da sebze bulyon suyu içinde haşlıyorum hoş bir sebze aroması oluyor ,o şekilde sade yiyorum.Ama bir arkadaş yoğurt ve baharatlardan karışım yapıp,onu sos niyetine kullanıyormuş,bugün-yarın onu denicem :) canım çekti

Back