• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı yaşam adına bilinçli ilk adımlarım, hepinizi beklerim.

Kim Boggs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
342
606
53
Merhabalar arkadaşlar. Yarından itibaren kendime bir çeki düzen vermeye kararlıyım. Bu yolda fikir ve önerilerinize açığım, desteklerinizi beklerim. :KK50:

Aşırı bir kilom ama her şey bugün geçen sene nisan ayından kalan boydan bir fotoğrafımın karşıma çıkmasıyla başladı. Fiziğimden gayet memnunken, şimdi nasıl göbeklendiğimin ve bacaklarımın kalınlaştığının farkına vardım ve şöyle oldum resmen. ---> :KK57::rolleyes:

Yarından itibaren ciddi anlamda yediklerime dikkat etmeye ve hafif hafif spor yapmaya başlayacağımın sözünü kendime ve burada sizlere vermek istedim ki, devamlılığını sağlayabileyim. Her gün yediklerimi ve spor adına yapabildiklerimi buraya not edeceğim. Şekerden undan uzak durmaya çalışacağım ki beni epey zorlayacak biliyorum. Ama gerek bugünkü fotoğrafım, gerekse Aralık'ta nişanlanacak olmam, denediğim elbiselerden göbeğimin çıktığını hissetmem ve belki sizin yazacaklarınız bana motivasyon sağlar diye umuyorum. Artılarım ve eksilerim şöyle:
Artılarım: Çok su içerim, ayrana süte ve yoğurda bayılırım, salata severim.
Eksilerim: Çikolatasız kalmayı hiç denemedim, nasıl olacak bilmiyorum. Çay hayatımda hiç içmedim, kahve de toplasan 4-5 kupa içmişimdir ama yeşil çaylar içmem gerektiğini biliyorum, bunları yazarken kiraz saplı çayımı yudumlayarak ilk adımımı atıyorum.

Son olarak; 24 yaşımdayım, 1,72 boyum var ve şuan itibariyle 64,4 kiloyum.

Hadi hayırlısı.Sevgilerle... :KK51:

Çok mutluyum, bugün çok güzel geçti.

Yediklerim:
Sabah: 1 yumurta, kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, 2 mor erik
Öğlen: Karışık salata
Ara öğün: 4 diyet bisküvi
Akşam: Az yoğurt çorbası, çok az tavuk sote.
Yatmadan önce: 2 kaşık tarçınlı yoğurt + 1,5 litre su ve 2 kupa kiraz saplı çay

Spor:
1 saat yürüyüş (6800 adım / 255 kalori yaktım)

Darısı yarının başına :KK39:

11.11.2014

Sabah: 1 yumurta, kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, salatalık, domates, 2 kraker ekmek
Ara öğün: Çilekli yoğurt
Aksam: 2 yemek kasigi kabak yemegi, 2 yemek kaşığı bulgur, yoğurt
Yatmadan önce: 1 elma
+ 1 kupa kiraz saplı çay, 1 litre su

Spor:
1 saat evde egzersiz, 20 dk yürüyüş

12.11.14

Sabah: 1 peynirli, domatesli kepekli sandviç
Ara öğün: 1 ufak muz
Ara öğün: 1 yeşil elma
Akşam: 2 köfte, domates, yoğurt

+ Bolca su (okulda hesaplayamadım)

Spor: Yok. Bugün tüm gün dolu malesef :(

13.11.14

Sabah: 1 kepekli peynirli sandviç , domates, salatalık, nane
Öğlen: Salata
Ara öğün: 4 diyet bisküvi
Akşam: Balık, salata, 1 kaşık erişte

+ 1,5 litre su, yeşil çay

Spor: Evde yarım saat hızlı tempoda egzersiz

inşallah hadi bakalım bende spor yapsam yediklerime dikkat etsem belki olur

Gizli sekerim oldugu icin beslenme konusunda epey arastirmis biriyim ve kan sekerini yavas yukselten bir diyetiniz olursa kilo almaz hatta verebilirsiniz. Oglenleri karisik salata derken icinde peynir, tavuk vb protein var mi? Cunku protein ve karbonhidrat birlikte olmasi gerekiyor. Bir de ara ogunde meyve yerken yaninda 2 ceviz ici ya da 6_7 badem yerseniz kan sekeriniz yavas yukselecek sonra da yavas dusecek yani daha uzun sure tok kalacaksiniz ama tek faydasi tokluk degil tam detaylarini veremeyecegim benim yasam sekli boyle olmasi gerekiyor ama usengeclik en buyuk kostek ben de sizden gaza gelip ceviz alayim en iyisi yarin:)

Gizli sekerim oldugu icin beslenme konusunda epey arastirmis biriyim ve kan sekerini yavas yukselten bir diyetiniz olursa kilo almaz hatta verebilirsiniz. Oglenleri karisik salata derken icinde peynir, tavuk vb protein var mi? Cunku protein ve karbonhidrat birlikte olmasi gerekiyor. Bir de ara ogunde meyve yerken yaninda 2 ceviz ici ya da 6_7 badem yerseniz kan sekeriniz yavas yukselecek sonra da yavas dusecek yani daha uzun sure tok kalacaksiniz ama tek faydasi tokluk degil tam detaylarini veremeyecegim benim yasam sekli boyle olmasi gerekiyor ama usengeclik en buyuk kostek ben de sizden gaza gelip ceviz alayim en iyisi yarin:)

Tesekkür ederim ilginiz icin. Aksam menümde tavuk yoksa, öglen salatama koyuyorum, varsa da peynir koyuyorum. Ama ceviz badem olayini dikkate alacagim, suanda yemiyorum ara ögünlerde, ben de yarin alayim bari :) Malesef ben de en cok spor/egzersiz kisminda üsengecim, hatta direk tembelim. Evden cikana kadar iskence geliyor, sonrasinda da eve giresim gelmiyor. :D

Back
X