• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN SAÇ BAKIM RUTİNİ

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

neseli zebra

Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
15
4
8
35
Öncelikle saç tipimden bahsedeyim, referans almak isteyen arkadaşlar ona göre alsın =) Saçlarım kalın telli, gür ve dalgalı. Şimdi uzun saç ne ister, bakım ister. Peki hem uzun hem dalgalı saç ne ister? Hem bakım ister hem özen ister hem vakit ister. Sürekli ilgi bekleyen şımarık çocuk gibidir. Ama gel gör ki evlat işte, atsan atılmaz satsan satılmaz =) Ama şöyle de bir durum var her şımarık çocuk eğitilebilinir.

1. Down Under Fruit Kicks Şampuan (Kuru ve boyalı saçlar için): Ben bu şampuanları biraz geç farkettim. Şampuan konusunda çok takıntım yok ama bu serinin başarılı olduğunu düşünüyorum. Fiyatı ilk başta Pantene, Dove gibi markalarla kıyaslayınca pahalı gelebilir, tavsiyem Rossmann ve Gratis, Watsons indirimlerini takip edip stok yapmanız. Bu ürünlerde %50 indirimler oluyor ara ara.
  2. Down Under Fruit Kicks Saç kremi (Kuru ve boyalı saçlar için): Şampuanı gibi saç kremi de başarılı, ama her yıkamada kullanmıyorum sebebi de aşağıda.
  3. L'Oreal Elseve Yıpranma Karşıtı Maske: Ah işte. Çok seviyorum bu iki dakikalık durulanan maskeleri, saçı nasıl yumuşacık yapıyorlar anlatamam. Bu maskenin her çeşidini denedim neredeyse hepsi başarılı. Şampuandan sonra saç kremi niyetine bunu kullanıyorum. Yani bir yıkamada saç kremi kullandıysam, diğer yıkamada bunu kullanıyorum. Bunlar da sık sık Rossmann'da indirime giriyor, takip ediniz. İndirimsiz fiyatı 15 TL civarında.
  4. Schwarzkopf Gliss Sıvı Saç Kremi (Çok yıpranmış ve Kuru Saçlar için): Bu spreyler de çok başarılı. Benim elimde hem Down Under hem de bu var. İkisi de aynı sayılır. Sadece kokuları farklı onu da siz kendi zevkinize göre seçeceksiniz artık =) Nemli saça uyguluyorsunuz ve durulamıyorsunuz, bu kadar da pratik =) Ben bu aralar bunu bitirmeye odaklandğım için sürekli elim buna gidiyor.
  5. Dermoday Kuru Yağ: Kuru yağlar çok revaçta malum. Bunu da durulamıyorsunuz. Ben bunu tüm saça uygulamaya cesaret edemedim. Tamam kuru filan ama saç diplerine yaklaştıkça saçı ağırlaştırabilir. O nedenle saçlarım nemliyken saç uçlarına birkaç fıs yapıyorum =) Vücut için de kullanılıyor, elimde kalanı da vücuduma yediriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
gliss'ten bende kullandım, geçen haftalarda bitti fakat bence saç açmaktan ve geçiçi bi yumuşaklık vermek dışında pek etkili değil..yıpranık saç onarılamaz zaten, yıpranmalara karşı da bir etkisi var mıdır saçıma ısı işlemi uygulamadığım için bilemiyorum.. bu arada kokusu hiç hoş gelmiyor bana, çok ağır , bunaltıcı

Back