tamam o zaman nedenini belirteyim neden olmaz dediğimin.
çünkü saç diplerden uzar bu yüzden sağlıklı, dökülmeyen, güçlü saçlar için saç derimiz sağlıklı olmalı yani esas bakımı saç derimize yaparsak gerçekten kaliteli saç tellerimiz olur.
saç kremi saç diplerine sürülmez evet çünkü saç diplerini tıkar çünkü saç dipleri deri en nihayetinde havadaki oksijeni de kullanıyor. ama saç uçları sadece keratindir ve kan dolaşımını kullanmaz metabolizma eden hücreler yoktur orda dolayısıyla oksijeni kullanmaz yoksa saçlarımızı boyadığımızda uçlarını fln mesela saçların boyanan yerlerinin hepsinin kopması lazımdı oksijen alamadığı için. dolayısıyla uçlarına yağ olsun krem olsun tüm bakımları yapıp ekstra bakım yapmalıyız çünkü başka bi yerden beslenemezler.[/QUOTE
önerimi dikkate aldığın neden belirttiğin ve bilgini paylaştığın için teşekkür ederim
tamam o zaman nedenini belirteyim neden olmaz dediğimin.
çünkü saç diplerden uzar bu yüzden sağlıklı, dökülmeyen, güçlü saçlar için saç derimiz sağlıklı olmalı yani esas bakımı saç derimize yaparsak gerçekten kaliteli saç tellerimiz olur.
saç kremi saç diplerine sürülmez evet çünkü saç diplerini tıkar çünkü saç dipleri deri en nihayetinde havadaki oksijeni de kullanıyor. ama saç uçları sadece keratindir ve kan dolaşımını kullanmaz metabolizma eden hücreler yoktur orda dolayısıyla oksijeni kullanmaz yoksa saçlarımızı boyadığımızda uçlarını fln mesela saçların boyanan yerlerinin hepsinin kopması lazımdı oksijen alamadığı için. dolayısıyla uçlarına yağ olsun krem olsun tüm bakımları yapıp ekstra bakım yapmalıyız çünkü başka bi yerden beslenemezler.
evet ben de kuaförü bıraktım artık kahkülümü saçımı kendim kesiyorum ve saçlarımın kırıklarını temizliyorum zaten uzundu ama sanki son bikaç ayda daha da hızlı uzadı saçlarım kuaför fln yalan ya
benden tavsiye ise olabildiğince az maşa-düzleştirici yapın ve olabildiğince saç kremi olsun yağ olsun kullanın saçlar kendine geliyor
Katiliyorum. Neredeyse bir bucuk senedir kuaföre ugramiyorum. Boyami, kahkülümü, kesimimi her seyi kendim yapiyorum. Artik kuaförlere özellikle sac kesimi konusunda güvenemez oldum. Kuaförlerden istedigim sonucu alip mutlu ciktigimi hatirlamam.
Bir sey merak ediyorum. Eskiden saclarimi sIk düzlestirirdim. Kuaföre gittigimde, kuaför sürekli "sacini bir daha düzlestirme, gel fön cektir, fön düzlestiriciden daha az zararli" falan derdi. Tamam der gecistirirdim. Ama sacimi fönlerken sac diplerim feci yanardi, fönden sonra yikadigimda bir kac gün boyunca saclarimi toparlayamazdim, kötü olurdu baya. Halbuki ben düzlestirirken aleti saclarimin diplerine degirmiyorum ve saclarim o kadar zarar görmüyor.
Sizce hangisi daha zararli? Sizin sacinizi hangisi daha cok yipratiyor? :44:
"yanlış: saçları uçlarından sık sık kestirmek daha hızlı uzamasını sağlar.
doğru:saçlar kestirseniz de kestirmeseniz de yaklaşık olarak 1,5 cm uzar.saçlar belki yazın daha çok uzayabilir ama bunun makasla değil hormonlarla ilgisi vardır.
yanlış:gerçekten temiz saçlara sahip olmak için;saçlarını köpürtmen durulaman ve tekrar etmen gerekir.
doğru:birkez yıkamak saçınızın yeterince temiz olmasını sağlar."
Allah allah, durulamadığın halde kokmuyorsun ha?
şaşırdım bak şimdi buna, ben de elma sirkesi kullanıyorum ama 3-5 dak su ile iyice durulamazsam şayet , inanılmaz sirke kokuyorum sonrasında. nasıl kokmazsın sen ya :))) walla çok şaşırdım bizim sirkelerde mi bi tuhaflık var acep
sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız bana lütfen kulak verin...
o piyasadaki janjanlı rengarenk şampuanlara fazla inanmayın... bir avuç kimyasalı saçınıza boca etmekten başka birşey yapmıyorsunuz.... hepsi fasa-fiso....
sağlıklı saç için benim yaptıklarım ve saçın doğasına çok iyi gelen gerçekler
1) sarımsak ve soğanı hayatınızdan eksik etmeyin bir diş de olsa mutlaka yiyin...
2) saçı şu eskiden annanelerimizin kullandığı yeşil katkısız sabunlar varya zeytinyağlı onlarla masaj yapa yapa yıkayın yıkadıktan sonra bir miktar saç kremiyle destekleyebilirsiniz( çok bekletmeyinnn!!)
3) kesinlikle gerçek bir tahta ahşap tarakla tarayın saçlarınızı....
4) ve gece yatmadan önce parmak uçlarınızla masaj yaparak tarayın...( kan dolaşımı artan saç derisi)...
5) kokusundan rahatsız olmuyorsanız arada bir kına yakın saçlara... kına saç telini kaplayarak hem daha dolgunlaşmasını sağlıyor hemde kimyasal boya gibi saçın içine kadar girmiyor... eskiler boşa mı yapıyormuş??? :)
bunlar yaratılış olarak saçın istediği şeyler aslında... çok araştırdım.. çoooooooooook memnunum :) saçlarınızın dökülmesinin de ne kadar azaldığını göreceksiniz inşallah.... sevgiyle kalın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?