Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar sağlıklı saçlar için her bilenden bir ipucu!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

cakmaktas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
161
4
96
Ankara
"sağlıklı saçlar "hakkında araştırma yapan herkesten önemli olduğunu düşündüğü bir bilgiyi paylaşmasını rica ediyorum.

Son düzenleme:
-Saç boyası, jöle gibi kimyasalların çok sık kullanımı,saçları çok sıkı bağlama, sıcak fön uygulamasının çok sık yapılması,her gün aynı noktada toka, taç gibi aksesuvarlar kullanmak,her gün şapka, bere takmak saç bakımında yapılan yanlışlardır ve saçların dökülmesine sebep olurlar.
-Yüksek derecede alınan A vitamini saç dökülmesine neden olur.
-Hergün 15 dk saç derisine yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırarak saçların beslenmesine yardımcı olur.
-Saç sadece kökünden beslenir,dıştan kullanılan şeyler saçın yıpranmış kısımlarında geçici bir görüntü değişimi oluşturur ancak saçlarımıza sağlık getirmez,saçımız için gerekli besinler saçımıza ancak kan yoluyla ulaşabilir.

en ilginç geleni de şu(forumdan edindiğim bir bilgi)
-Saç Kremi: Hiçbir şekilde kullanılmamalıdır. Saçların uçlarına da kullanılmamalıdır. Çünkü saç ucundan nefes alır. Saç kremi saçın nefes almasını engeller!

yok artık saç ucuna saç kremi kullanmayın da ne demek saç nasıl ucundan nefes alabilir... madem yararlı bilgiler yazmak istiyorsunuz iyice araştırmadan yazmayın. öyle her önüne gelenin dediği doğru olsaydı kafasına idrar sürenlerin saçları fışkırıyordu.

benim saçlarımda hiç uzamazdı senelerce.
hep çene hizasında kısa kullanırdım bende.
6 aydır anneme uçlarından 1 cm kestiriyorum,fazla değil.
inanılmaz hızlı uzamaya başladı,görenler şaşırıyo ne kullandın diye

evet ben de kuaförü bıraktım artık kahkülümü saçımı kendim kesiyorum ve saçlarımın kırıklarını temizliyorum zaten uzundu ama sanki son bikaç ayda daha da hızlı uzadı saçlarım kuaför fln yalan ya
benden tavsiye ise olabildiğince az maşa-düzleştirici yapın ve olabildiğince saç kremi olsun yağ olsun kullanın saçlar kendine geliyor

her araştırandan bilgi dedim ,nerden araştırıyoruz ?internetten
her yazan doğru mu ?
tabiki değil.
burda amaç nedir her araştıranın edindiği bilgiyi yazması ve sizin gibi karşı fikirde olanların da bunu eleştirmesi.böylece doğru bilgiye ulaşmak adına bir tartışma başlatmış oluyoruz.tabii eleştirirken nedenini de belirtirseniz daha yararlı olur.

Son düzenleme:
sampuan yerine yumurta sarisi kullanmak saclari guclendiriyormus bide cok parlak yapiyor. ben denedim))))

birkaç yerde görmüştüm bu bilgiyi şimdi gördüğüm yerlerden birinden alıntı yaparak diğer bilgilerle birlikte yazıyorumyazıorum.

Saç Bakımındaki Diğer Yapılan Yanlışlar

* 2′si 1 arada şampuan: Kesinlikle kullanılmamalıdır. Saçların dökülmesine yardımcı olursunuz. Bunuda kimse istemez tabiki.

* Saç Kremi: Hiçbir şekilde kullanılmamalıdır. Saçların uçlarına da kullanılmamalıdır. Çünkü saç ucundan nefes alır. Saç kremi saçın nefes almasını engeller. Benim saçlarım saç kremi olmadan taranmıyor. Çünkü saçlarım çok kuru diyenler kullanıyorlarsa da saçlarını çok iyi durulamalılar.

* Şampuan: Kaliteli şampuanlar tercih edilmelidir çünkü saç kendi yağıyla beslenir. Kalitesiz şampuanlar yüksek deterjan oranıyla saçın yağ dengesini bozar. Kaliteli şampuanlar ise saçın yağ dengesine zarar vermeden sadece saçın üstündeki kirleri temizler. Dalga belirginleştirici ve saç düzleştirici şampuan diye bir şey yoktur.

* Boya: Saçı besler, faydalıdır. Evet saçı belediği doğru ama saçında keçe gibi olmasına neden olur.

* Kına: Kına saçı besler ve saça parlaklık verir. Olumsuz yanı saçınızı kınaya alıştırırsanız yılda bir kez saçınıza kına sürmeniz gerekmesi. Saça kına sürülmezse baş ağrınızın olması ve dip boyanızın gelmesi olarak açıklayabiliriz. "

Son düzenleme:
-saç yumurtayla yıkanmaz mantık dışı birşey bu...

-saç kremini çok fazla durulamayın diyen uzmanlar da var kime inanacağımı şaşırdım ama mantıklı olan her yıkamadan sonra krem kullanmak...

-saç kestirmek saçı geliştirmez sadece kırık, yıpranmış uçlardan kurtarır ve ince uçlar gittiği için saç daha gür görünür.

-düzleştiricili ya da dalga verici şampuan diye birşey yok mu hakkaten bilmiyorum ama düzleştiricili şampuan kullanıyorum ve etkisini de görüyorum en azından kabarmasına etki ediyordur bu da daha düz görünmesini sağlıyordur bilemiyorum aynı şekilde dalgaları koruyucu şampunların da işe yaradığını düşünüyorum.

-saçın uçlarından nefes aldığını da sanmıyorum saç uçları diplerden çıktığı andan itibaren ölüdür saç diplerden nefes alır canlı olan saç derisidir çünkü.

-boyanın doğru yapıldığı takdirde saça zarar vermediğini duymuştum ama saç rengi ne kadar açılıyorsa o derecede de yıpratıyor özellikle açıcılar canına okuyor saçın...

-2 si 1 arada şampaun konusuna katılıyorum saç kremi saç diplerini tıkayarak dökülmeye sebep olur.

şimdilik eleştiri ve görüşlerim bu kadar ama takipteyim...

son şık hariç doğru hepsi bence.Saç kremi gerekli çünkü,sürmeyince daha çok karışıyor saç açmak için tararken daha çok yıpranıyor.Ben de kuaföre sordum geçen gün saça yapılan maskeler iyi gelir mi diye.Saçın kökünden beslendiğini hatta yağlı saçları daha çok dökebileceğini söyledi.Ama bilmiyorum tabi.

-saçın uçlarından nefes aldığını da sanmıyorum saç uçları diplerden çıktığı andan itibaren ölüdür saç diplerden nefes alır canlı olan saç derisidir çünkü.

bana kuaför saci sIK sIk uclarindan kestirmek sac icin cok iyi oldugunu nefes aldigini söylemisti

"AyShE GÜL" düşüncelerini ve bilgini uzun uzun paylaştığın için teşekkür ederim,istediğim de tam olarak buydu.

"jelibon85" kuaförünün dediğine kısmen katılıyorum.ince telli ve yağlı saçlar özellikle yağlarla uygulanan maskeler sık kullanıldığında daha fazla dökülüyor.ben denedim,12 çeşit yağ karışımı olan bir bakım yağı kullanıyordum fakat saçıma ağır geldi.diğer tip saçlar hakkında fikrim yok ama saçın ince ve yağlıysa ısırgan otu ile yapılan bakımları tercih etmeni öneririm.

-Jöle sürünce saçlar dökülür mü?
Jöle saçta 2-3 gün kalırsa havasız bıraktığı için saç dökülür. En azından ertesi gün saç yıkanmalıdır.(saçın nerden nefes aldığı konusunda hiçbir bilgiye tam olarak ikna olamadım,ucundan mı,saç derisinden mi,kökünden mi çözemedim:44:)

-Saçı durulamak için yalnız ılık su kullanın. Çok sıcak su kullanımı kafa derisini uyararak daha fazla yağ üretimine yol açabilir.

- Saçın güzel olması için öncelikle temiz olması şarttır. Şampuanınızın etkisini ve genel saç hijyeninizi artırmak için fırçalarınızı sık sık sabun ve sıcak suyla temizleyin.

Bencede zaten saçımın yağlanmasından çok şikayetçiyim.Fön çektiriyorum 2 gün dayanıyor.Yıkıyorum bu seferde elektrikleniyor.400 WATT falan elektirik üretiyorum hergün.D

saçım ince teli ve yağlı 10 günde 1 yada 1haftada bir saf zeytin yağı yaparım banyodan önce gayette gğzel oldu saçlarım..bide kozmetik şampuanların ilk başta getirisi çok fazla oluyor ama 4 5 yıl sonra götürüsü getiirisinden fazla oluyor..bu yğzden biitkisel şampuan kullanmak daha iyi diye düşünüyorum.
jojba yağı öneriyirom uçlarına araştırdım uyguladım çok hızlı ve kırıksız uzuyor saç.
beslenmede önemli çinko demir vs eksiklide dökülme yapıyor..marul maydonoz çokfazla kalsiyum var
canlı olan saç derisidir uçlar ölüdür saçnızı tutup çektiğiniz zaman dipleri acır saç değil ölü birseyde his olmaz..çok sıkı toplamak ta dökülmeye zemin hazırlyıor...

kozmetik şampuanlar saçı bitkisel olanlara göre daha güzel gösteriyor,saçın taranması daha kolay oluyor yumuşatıyor ama uzun vadede saça çok zarar veriyor.bu konuda çok haklısın.özellikle içinde silikon bulunanlar ve hemen köpürenler.bitkisel şampuanlara alışmaksa zaman istiyor.birsüredir kullanıyorum başta dolaşıp açılmıyordu saçlarım kozmetiğe dönmemek için epey sabretmem gerekti,şuanda memnunum ve hatta bitkisel şampuanların bebekler için olanlarından kullanmaya karar verdim.
saçların nerden nefes aldığı konusuna gelince okuduklarımdan şöyle bir sonuca vardım.saç dipten uca heryerden nefes alıyor,çünkü sadece deriden veya kökten nefes alsaydı uçlarına jöle sürdüğümüzde saçınızı ertesi gün yıkayın ki nefes alsın denilmezdi yada kuaförler kırıkları alalımki saç nefes alsın önerisinde bulunmazdı

tamam o zaman nedenini belirteyim neden olmaz dediğimin.
çünkü saç diplerden uzar bu yüzden sağlıklı, dökülmeyen, güçlü saçlar için saç derimiz sağlıklı olmalı yani esas bakımı saç derimize yaparsak gerçekten kaliteli saç tellerimiz olur.
saç kremi saç diplerine sürülmez evet çünkü saç diplerini tıkar çünkü saç dipleri deri en nihayetinde havadaki oksijeni de kullanıyor. ama saç uçları sadece keratindir ve kan dolaşımını kullanmaz metabolizma eden hücreler yoktur orda dolayısıyla oksijeni kullanmaz yoksa saçlarımızı boyadığımızda uçlarını fln mesela saçların boyanan yerlerinin hepsinin kopması lazımdı oksijen alamadığı için. dolayısıyla uçlarına yağ olsun krem olsun tüm bakımları yapıp ekstra bakım yapmalıyız çünkü başka bi yerden beslenemezler.

"yanlış: saçları uçlarından sık sık kestirmek daha hızlı uzamasını sağlar.
doğru:saçlar kestirseniz de kestirmeseniz de yaklaşık olarak 1,5 cm uzar.saçlar belki yazın daha çok uzayabilir ama bunun makasla değil hormonlarla ilgisi vardır.

yanlış:gerçekten temiz saçlara sahip olmak için;saçlarını köpürtmen durulaman ve tekrar etmen gerekir.
doğru:birkez yıkamak saçınızın yeterince temiz olmasını sağlar."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…