yok artık saç ucuna saç kremi kullanmayın da ne demek saç nasıl ucundan nefes alabilir... madem yararlı bilgiler yazmak istiyorsunuz iyice araştırmadan yazmayın. öyle her önüne gelenin dediği doğru olsaydı kafasına idrar sürenlerin saçları fışkırıyordu.
yok artık saç ucuna saç kremi kullanmayın da ne demek saç nasıl ucundan nefes alabilir... madem yararlı bilgiler yazmak istiyorsunuz iyice araştırmadan yazmayın. öyle her önüne gelenin dediği doğru olsaydı kafasına idrar sürenlerin saçları fışkırıyordu.
-Saç boyası, jöle gibi kimyasalların çok sık kullanımı,saçları çok sıkı bağlama, sıcak fön uygulamasının çok sık yapılması,her gün aynı noktada toka, taç gibi aksesuvarlar kullanmak,her gün şapka, bere takmak saç bakımında yapılan yanlışlardır ve saçların dökülmesine sebep olurlar.
-Yüksek derecede alınan A vitamini saç dökülmesine neden olur.
-Hergün 15 dk saç derisine yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırarak saçların beslenmesine yardımcı olur.
-Saç sadece kökünden beslenir,dıştan kullanılan şeyler saçın yıpranmış kısımlarında geçici bir görüntü değişimi oluşturur ancak saçlarımıza sağlık getirmez,saçımız için gerekli besinler saçımıza ancak kan yoluyla ulaşabilir.
en ilginç geleni de şu(forumdan edindiğim bir bilgi)
-Saç Kremi: Hiçbir şekilde kullanılmamalıdır. Saçların uçlarına da kullanılmamalıdır. Çünkü saç ucundan nefes alır. Saç kremi saçın nefes almasını engeller!
son şık hariç doğru hepsi bence.Saç kremi gerekli çünkü,sürmeyince daha çok karışıyor saç açmak için tararken daha çok yıpranıyor.Ben de kuaföre sordum geçen gün saça yapılan maskeler iyi gelir mi diye.Saçın kökünden beslendiğini hatta yağlı saçları daha çok dökebileceğini söyledi.Ama bilmiyorum tabi.
"AyShE GÜL" düşüncelerini ve bilgini uzun uzun paylaştığın için teşekkür ederim,istediğim de tam olarak buydu.
"jelibon85" kuaförünün dediğine kısmen katılıyorum.ince telli ve yağlı saçlar özellikle yağlarla uygulanan maskeler sık kullanıldığında daha fazla dökülüyor.ben denedim,12 çeşit yağ karışımı olan bir bakım yağı kullanıyordum fakat saçıma ağır geldi.diğer tip saçlar hakkında fikrim yok ama saçın ince ve yağlıysa ısırgan otu ile yapılan bakımları tercih etmeni öneririm.
saçım ince teli ve yağlı 10 günde 1 yada 1haftada bir saf zeytin yağı yaparım banyodan önce gayette gğzel oldu saçlarım..bide kozmetik şampuanların ilk başta getirisi çok fazla oluyor ama 4 5 yıl sonra götürüsü getiirisinden fazla oluyor..bu yğzden biitkisel şampuan kullanmak daha iyi diye düşünüyorum.
jojba yağı öneriyirom uçlarına araştırdım uyguladım çok hızlı ve kırıksız uzuyor saç.
beslenmede önemli çinko demir vs eksiklide dökülme yapıyor..marul maydonoz çokfazla kalsiyum var
canlı olan saç derisidir uçlar ölüdür saçnızı tutup çektiğiniz zaman dipleri acır saç değil ölü birseyde his olmaz..çok sıkı toplamak ta dökülmeye zemin hazırlyıor...
her araştırandan bilgi dedim ,nerden araştırıyoruz ?internetten
her yazan doğru mu ?
tabiki değil.
burda amaç nedir her araştıranın edindiği bilgiyi yazması ve sizin gibi karşı fikirde olanların da bunu eleştirmesi.böylece doğru bilgiye ulaşmak adına bir tartışma başlatmış oluyoruz.tabii eleştirirken nedenini de belirtirseniz daha yararlı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?