• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Diyet Listem Ve Diyet Günlüğüm

lianabuglem

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
26
0
16
İstanbul
Arkadaşlar bu konuyu açmama sebep olan şey hem kendi diyetimden sizin yardımızla sapmamak hemde diyetle ilgili sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak.

Yaklaşık 1.60 boyundayım ve bu sabah tartıldığım net kilom 66.3 ile yarın sabahtan itibaren diyet ve spora başlayacağım.Bir ay sonra kavitasyona da başlayacağım zararlı olduğunu düşünmüyorum.

Şimdi buraya yapacağım spor ve diyet listesini yazacağım.İlerleyen günlerde de tek tek bunların alternatifi ne olur nedir onları yazacağım.Sorusu olan bayanlar lütfen çekinmesin elimden geldiğince herkese yardımcı olabilirim.

Başlangıç -- 04.01.2012 - Kilo 66.3
Hedef --04.02.2012 -Kilo 60

Gün içinde yapılacak aktiviteler - 1 buçuk saat normal tempo yürüyüş , sabahları toplam 1 saat kardiyo ve callanetics egzersizi , akşamları 30 dk stepper

Diyet listesi..

Sabah kalkar kalkmaz :Buzlu su , 3 Kuru kayısı
Kahvaltı :Domates, roka ,salatalık , 2-3 zeytin Yağsız peynir veya dil peyniri (bir dilim) şekersiz sütsüz türk kahvesi ---- veya 2 dilim tam tahıllı ekmek veya light süt ve müsli
Ara:3 tane etiform veya grissini , Bitki çayı veya meyve (mevsim meyvesi)
Öğlen:Haşlanmış tavuk , 5 tane etiform veya bir tane etimek , Ayran --- Veya salata ızgara yada haşlanmış balık ve icetea(ev yapımı internette tarifi bulabilirsiniz)
Ara :5 fındık 5 tuzsuz badem ,bitki çayı
Akşam:Salata ve çorba veya- bir kase yoğurt + içine 3 kaşık yulaf

Arkadaşlar dikkat edilmesi gerek nokta:
Şeker tamamen kesilmeli
Beyaz un yasak
Tuz tamamen kesilmiyor ama en asgariye indiriliyor
Yağ kesilmiyor sadece az yağlı şeyler kullanılıyor
Çünkü vücudun az olmak kaydıyla yağa ve tuza ihtiyacı var.

Sizlerinde katkılarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar bu konuyu açmama sebep olan şey hem kendi diyetimden sizin yardımızla sapmamak hemde diyetle ilgili sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak.

Yaklaşık 1.60 boyundayım ve bu sabah tartıldığım net kilom 66.3 ile yarın sabahtan itibaren diyet ve spora başlayacağım.Bir ay sonra kavitasyona da başlayacağım zararlı olduğunu düşünmüyorum.

Şimdi buraya yapacağım spor ve diyet listesini yazacağım.İlerleyen günlerde de tek tek bunların alternatifi ne olur nedir onları yazacağım.Sorusu olan bayanlar lütfen çekinmesin elimden geldiğince herkese yardımcı olabilirim.

Başlangıç -- 04.01.2012 - Kilo 66.3
Hedef --04.02.2012 -Kilo 60

Gün içinde yapılacak aktiviteler - 1 buçuk saat normal tempo yürüyüş , sabahları toplam 1 saat kardiyo ve callanetics egzersizi , akşamları 30 dk stepper

Diyet listesi..

Sabah kalkar kalkmaz :Buzlu su , 3 Kuru kayısı
Kahvaltı :Domates, roka ,salatalık , 2-3 zeytin Yağsız peynir veya dil peyniri (bir dilim) şekersiz sütsüz türk kahvesi ---- veya 2 dilim tam tahıllı ekmek veya light süt ve müsli
Ara:3 tane etiform veya grissini , Bitki çayı veya meyve (mevsim meyvesi)
Öğlen:Haşlanmış tavuk , 5 tane etiform veya bir tane etimek , Ayran --- Veya salata ızgara yada haşlanmış balık ve icetea(ev yapımı internette tarifi bulabilirsiniz)
Ara :5 fındık 5 tuzsuz badem ,bitki çayı
Akşam:Salata ve çorba veya- bir kase yoğurt + içine 3 kaşık yulaf

Arkadaşlar dikkat edilmesi gerek nokta:
Şeker tamamen kesilmeli
Beyaz un yasak
Tuz tamamen kesilmiyor ama en asgariye indiriliyor
Yağ kesilmiyor sadece az yağlı şeyler kullanılıyor
Çünkü vücudun az olmak kaydıyla yağa ve tuza ihtiyacı var.

Sizlerinde katkılarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Canım listeni kendinmi hazırladın yoksa bi yerdenmi aldın?

Canım listeni kendinmi hazırladın yoksa bi yerdenmi aldın?

uzun araştırmalarım sonucunda kendim hazırladım çünkü diyetisyene gidiyorum bana günlük 2000 kalorilik diyet veriyor e haliyle oturarak çalıştığım için onu yakarak zayıflayamayacağımı her seferinde gözardı ediyordu.Bu liste hem yaşam tarzıma uygun hem enerji ihtiyacıma cevap veriyor.Bir ay sonunda işe yarayacağını düşünüyorum.Çünkü her türlü besin var tatlım :):)

Bu sabah tartıldım 64.7 kg çıktı herhalde vücudumdaki ödemeler gitti . Çok mutlu oldum. Arada kaçamak yaptım ama Yemekhaneye de inince insan dayanamıyor.

Sabah kalkar kalkmaz :Buzlu su , 3 Kuru kayısı -- 24 kcal
Kahvaltı :Domates, roka ,salatalık , 2-3 zeytin Yağsız peynir veya dil peyniri (bir dilim) şekersiz sütsüz türk kahvesi, 2 dilim tam tahıllı ekmek veya light süt ve müsli --175 kcal
Ara:3 tane etiform veya grissini , Bitki çayı veya meyve (mevsim meyvesi) ----40 kcal
Öğlen:Haşlanmış tavuk , 5 tane etiform veya bir tane etimek , Ayran --- Veya salata ızgara yada haşlanmış balık ve icetea(ev yapımı internette tarifibulabilirsiniz) ----250 kcal
Ara :5 fındık 5 tuzsuz badem ,bitki çayı --- 60 kcal
Akşam:Salata ve çorba veya- bir kase yoğurt + içine 3 kaşık yulaf --- 200 kcal.

Toplam :749 kcal

Arkadaşlar sizler için kalori hesaplamasını yaptım. Yaklaşık 750 kcal yani arada porsiyonları büyüttüğünüzü farz edersek bu sayı 900'e çıkabilir.Ayrıca yazmayı unutmuşum ara öğünlerden önce 1 bardak ana öğünlerde de 2 bardak su içersek bizim için mükemmel olur akşam yemeği en geç 18:00 da yenecek midemiz böylece uyku zamanı rahat olur ama eğer benim gibi geç saatlere kadar çalışmanız gerekiyorsa bu menüye 20:00 civarı yenecek bir muz da eklenebilir çok aç kaldığınızı hissederseniz porsiyonları 1/4 oranında büyütün.Ama bu şekilde yaparsanız ben inanıyorum ki haftada 1 ile 1,5 kg arasında yağ kaybınız olacak ama sporlarla beraber destek vermezseniz en fazla 0,5 kg haftada kaybedersiniz.Ben bir ay sonra demiştim ama dün kavitasyona da gittim.Fırsatlardan 32 seans aldım :D şimdi 4 bölgeye 8'er seans dağıtacaklar bide mezoterapi yapacaklarmış.Hayırlısı bakalım eğer olumlu sonuç alırsam bide tüm vücut yağ emme diye birşey var oradaki kadınlar biri kocasının bir seansta 8 cm inceldiğini söyledi bizim yağ oranımız çok olmadığından en fazla 2-3 cm olur ama on seansta 20 cm neredeyse incelme olur eee bu da mükemmel olur diye düşünüyorum.Ama en önemlisi diyet yapmamız ayrıca iki haftada bir kendinizi ödüllendirebilirsiniz kebap,çikolata,hamburger,puding yada herhangi canınızın çektiği birşey yiyebilirsiniz ama sadece birini seçmek ve 700 Kcal'i geçmemek kaydıyla.Ben bundan sonra hafta hafta tartılmayacağım sadece 2 haftada bir ve sabah aç karna tartılacağım. Eğer sizde bu diyet listesini uygulamaya başlarsanız burada paylaşabilirsiniz.Önceki ve sonraki hallerimi de en uç hedefime varınca paylaşacağım :)

Back
X