• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı bir ömür geçirmek ve kilo almamak için neleri hayatınızdan çıkardınız ???

sinosis

TATLIHAYATPEMBETAT BLOG..
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2008
390
1
621
38
Bursa
Merhabalar bayanlar;

Bu konuyu sağlıklı bir ömür geçirmek ve kilo almamak için sadece diyetteyken değilde ömür boyu yaptığınız değişiklikler nerlerdir bunu merak ettiğim için açtım... :kkk:

Başlıkta karakter sayısı yetmediği için yazamadım ama hayatınıza dahil ettiğiniz şeyleride merak ediyorum mesela spor yapmak gibi.....

Eğer bu başlık altında deneyimlerinizi ve kötü yeme alışkanlıklarından nasıl kurtulduğunuzu ve sporu hayatınıza nasıl eklemeyi başardığınızı alatırsanız sağlıklı bir yaşam adına sürekli kilo alıp vermemek için temel olan kuralları öğrenmiş oluruz ve kimbilir belki birçok kişi kötü beslenme alışkanlıklarından kurtuluruz...

Ben kendi hayatımdan örnek vermem gerekirse kolayı hiç içmiyorum nerdeyse 5 senedir...
Liseden beri çayımı kahvemi şekersiz içerim...
Evimde kızartmalara yer yok...
Eve beyaz ekmek almıyorum sadece tam bugday ekmeği onuda genelde sabahları 1 dilim yiyorum...(annemlere gittiğimde beyaz ekmeği ne kadar özlediğimi anlıyorum ama yemicem...!!)
Eve soda dışında gazlı içecek almıyoruz ama evimizde şalgam ayran ve kefir kesinlikle bulunur...:32:
Kapalı paketteki merket ürünlerini almıyoruz bu yılbaşından beri kesinlikle sokmamaya karar verdik önceden azda olsa alıyorduk... ama alınca yeniliyor kızlar ve içinde bir ton katkı maddesi var almiyorum bisküvi falan....
Yeşil çay her gün 2 fincan içiyorum...(eşim içmeyi sevmiyo aslında onada alıştırmak istiyorum ama :4:)
Benim evimdeki abur cubur kuru meyveler, leblebi kuru üzüm ikilisi ,cevizli sucuk vb
Sabahları eşimle saat 7 de kalkıp 1 saat yürüyüş yapıyoruz az haftada 4 gün...:21:
Pilates yapıyorum bu ara biraz ara verdim ama yeniden başlıcam...:17:
Yemeklerimi yaparken zeytinyağı kullanıyorum 1 yk yada ananemin Trabzondan getirdiği doğal tereyağı...(missss) az yağlı genellikle yemeklerim...

Tekrar aklıma geldikçe yazıcam ama bende öyle dal gibi bir insan değilim ne yazık ki...:5: 165 boyunda 58 kiloyum kilo vermek istiyorum 52 kilo olmalıyım!!!(ee daha bunun hamileliği var var da var:49:) ama bu ara pek iştahlıyım kilo almasam sevinirim yani çünkü yukarda yazdıklarım hayatımda sabit şeyler ama tatlıya hayır diyemiyorum ne yazık ki eşimde çok seviyor ve bazen biz abartıyoruz bazı şeyleri:30: tatlıdan kurtulan bir arkadaşım varsa bana yardım etsin:3: he bide çayı yanında bir şey olmadan içmek nasıl başarılır ki çay mı içmemem lazım...:31: evet işte sağlıklı bir hayatım var genel olarak ama kilom sabit zayıflamak için şu tatlılardan ve psikolojik açlık yaşayıp yemeklere saldırma huyumdan vazgeçmeliyim ama nasıl bir fikriniz tavsiyeniz var mı????

Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler...:16:

yazdoğınız çoğu şeyı bende uyguluyorum en azından eşime olmasada kendıme uyguluyorum tek sorunum çavdar ekmeği yiyememk fazl atuketmediğimden çok çabuk bayatlıyor o yuzdeb cavdar almıyorum beyaz ekmekten az yiyiyorum kızartma eşime yaparsam kendıme fırında yapıyorum şu ara pilav makarna yemıyorum

yorum için teşekkürler:) bende ekmeği alınca buzluğa atıyorum bizde kısa sürede tüketemiyoruz 1 ekmeği yıyecegımız kadarını dilim dilim cıkartıp yiyoruz o zaman sanki fırından yeni almışsın gibi tazecik kalıyor tavsiye ederim:)

Back
X