• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı bir ev için çeyizde neler olmalı, neler olmamalı?

pogacaayak

2012- ∞
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
8.838
1.110
148
Arkadaşlar, çeyizlerinizin takipçisiyim. Hepimiz görsellik ön planlı seçimler yapıyoruz, güzel olsun istiyoruz her şey... bazen ıskalıyoruz ama bazı şeyleri, sağlığımızı mesela... Bu konu başlığında araştırdıkça bir çeyizde olması gereken en önemli şeyleri paylaşmaya çalışacağım. ama bunları paylaşırken önceliğim sağlık olacak, sağlıklı ürünler...
bu arada benim çeyizine başlamamış biriyim :)

başlıyorum listemdekilere:
1- Tuz lambası (En az üç tane): Çankırı veya Himalaya tuz lambası. ilki tercih edilmelidir. Odadaki radyasyonu ve tozları bünyesine toplayıp, havayı temizleyen çok önemli ve dekoratif bir nesne...

2- Teflon: Bir çeyizde bence asla ve asla teflon olmamalı, bir evde... İnşallah evimde hiç olmayacak. Sağlığımız kızartmalardan daha değersiz değil.

3- Cam damacanalar: Dün yine farkettim ki kesinlikle olmalı. Erkan Topuz isimli bir onkoloji profesörünü dinledim ve sulardaki tehlikelerin tekrar ve tekrar farkına vardım. Bebeklerimizin sağlığı önemli, bizimkiler de...Cam bir damacana veya büyük bir testi bir evde mutlaka olmalı. Kullandığımız damacanaların ömrü 60-70 kullanımlıkken, bunun iki üç katı defa kullanıyor firmalar. Erkan Topuz'un dediği ve yine okuduğum bir kitabın yazarı olan Prof. Ahmet Aydın'ın dediği.

4- Taş Devri Kitabı :)

faydalı bilgiler..

askımda bana hediye olarak feng shui lambaları almıstı.. ortamdaki negatif enerjiyi cekiyormus.. henuz oyle bir faydasını goremedik ama :1:

ben tasların gucune daha cok inanırım, saglıklı ve huzurlu bir hayat icin ozelliklede yeni kurulmus enerjisi taze bir evde dogal taslar mutlaka bulunmalı

teflon konusuna gelince... setim var ama kullanmayı hatta belkide goturmeyi dusunmuyorum bende, actifry dsunuodum ama o da teflon tabanlı yanılmıyorsam

birde pilav kısmı kafamı kurcalıyor, pilavı cok severim ve teflonsuz olmuyoo cok denedim :44:

evet sağlık çok önemli.... görsellikte tabii... teflon yerine... plav,karnıyarık vs. için seramik tavalar alın arkadaşlar... moneta diye bir marka var ve nu konuda uzman... emin olun çooook araştırdım ve bende öyle aldım...

başlığıma devam ediyorum uzun aradan sonra :16:

olması gerekenler:

*buharlı temizleyici
*asgari kimyasal temizleyici, organik temizleyiciler

olmaması gerekenler:
silikon mutfak eşyaları. tutacağı bile yok, o kadar karşıyım! mümkün olduğunca her şeyi tahta ve çelik tutmakta fayda var.

Son düzenleme:
evet sağlık çok önemli.... görsellikte tabii... teflon yerine... plav,karnıyarık vs. için seramik tavalar alın arkadaşlar... moneta diye bir marka var ve nu konuda uzman... emin olun çooook araştırdım ve bende öyle aldım...

monetalar çok pahalı :14: bende sadece tavası var, pilav tenceresini de döküm moneta istiyordum alamadım. seramik aldım hem de falez :30:

veeee ekmeğini pek beğenmesem de ekmek yapma makineleri de, dışardaki kimyasallı ekmeklerden kurtulmanın belli başlı yollarından. tabi elde ekmeğin tadı da tuzu da başka oluyor. eym ekmekleri daha çok pastamsı, şekli itibariyle ekmek yeme psikolojisi yaratmayan ama doyurucu ekmekler oluyor. bu konuda "ekmek sanatı" sitesi bana çok yardımcı olmuştur:31:

veeee ekmeğini pek beğenmesem de ekmek yapma makineleri de, dışardaki kimyasallı ekmeklerden kurtulmanın belli başlı yollarından. tabi elde ekmeğin tadı da tuzu da başka oluyor. eym ekmekleri daha çok pastamsı, şekli itibariyle ekmek yeme psikolojisi yaratmayan ama doyurucu ekmekler oluyor. bu konuda "ekmek sanatı" sitesi bana çok yardımcı olmuştur:31:

amma velakin ekmek yapma makinesinin içi teflon arkadaşım.... fırıncıdan aldığım kepekli ekmek ve taş fırın ekmekler, tam tahıllı ekmekler bence oldukça sağlıklı...

amma velakin ekmek yapma makinesinin içi teflon arkadaşım.... fırıncıdan aldığım kepekli ekmek ve taş fırın ekmekler, tam tahıllı ekmekler bence oldukça sağlıklı...

evet bu konuda haklısın, en iyisi fırında yapmak. bir de eymdeki teflon çizik değilse, bence çok sakıncası olmaz gibi geliyor. sonuçta içinde ekmek pişiyor, yemek yapmıyoruz. fırınlardakinde de katkı maddeleri var maalesef, artık toplu üretilen her şeyde var gibi :50:

evet bu konuda haklısın, en iyisi fırında yapmak. bir de eymdeki teflon çizik değilse, bence çok sakıncası olmaz gibi geliyor. sonuçta içinde ekmek pişiyor, yemek yapmıyoruz. fırınlardakinde de katkı maddeleri var maalesef, artık toplu üretilen her şeyde var gibi :50:

ben demir döküm tencerede yapmayı düşünüyorum ;)

ben demir döküm tencerede yapmayı düşünüyorum ;)

umarım yapabilirsin canım, uygulamada zorluklar çıkabiliyor. ben mesela haftada bir kere ancak fırında yapabiliyorum teflona mecbur kalmadan :44:

sıradaki sağlıklı bir ev için olması gereken eşyamız, buhurdanlıklar ve saf uçucu yağlar :16:
soluduğumuz kokulardaki bir sürü kimyasal maddenin bir sürü de olumsuz etkisi var şüphesiz, farketmeden işliyor içimize.
koku çok çok önemli, beynin uyarılması açısından, hafıza tekniklerinde bile kullanılır :) ve aradığınız etkiyi yaratacak saf uçucu yağla evinize hoş kokular yayılmasını ve beyninizin istediğiniz şekilde uyarılmasını istemez misiniz :)
unutmayalım, soluduğumuz hava önemli, çok önemli...
beni bunlardan haberdar eden BOREAS09'a çooooooooooooooook teşekkür ederim :) öğleden sonra unutmazsam fotosuyla karşınızda olacağım :31:

Son düzenleme:
işte o resimler :31: bence çok şık ve kibar, işlevi haricinde :16:

$DSCF0277.webp$DSCF0283.webp$DSCF0286.webp

evet arkadaşlar bakliyatları bez torbalarda saklamanın daha sağlıklı olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. hayata geçirmeyi umuyorum, harekete geçtik bakalım:10: şunların ciciliğine bakar mısınız, kim istemez ki bunlardan :16: araştırmam henüz bitmedi ama en iyi keten kumaşlardan yapılanlar sanırım:31:

not: resimler alıntıdır.

$IMG_0164.webp$300620101420.webp$PA030082.webp

ay nerden aldın bunu cok seker ama buuuuuuuuu ne kadar romantik gorunuyor

benim odamda var buhurdanlık ama tipi hosuma gitmiyor pek

bir de ben saf yag bulamıyorum ona aktarlardaki yaglar esans hep... esanslarda oluyor mu?

günaydın cookie :16: nihayet topiğime birileri yazdı:52: neyse sitemleri kenara bırakıyorum:10:

evet karanlıkta çok romantik ve sevimli duruyorlar:16: horizon mumdan aldım buhurdanlıkları, fiyatları da çok cüzi. saf uçucu yağ olarak nuka defne essencia markasını kullanıyorum ben. esansların içeriklerine güvenmiyorum maalesef, ki esanslar çok yoğun kokuyor. ben bir keresinde evden uzun süre uzak kalacağım zaman, her yere gül esansı sürmüştüm. döndüğümde ev resmen bunalmıştı kokudan, o kadar ağır bir koku vardı ki:53: lavanta yağı yatak odası için-rahatlama etkisi yapar-, biberiye yağı çalışma odası için- konsantrasyonu artırıp hafızayı güçlendirir- aldım. bitki sandığı sitesinden kokuların işlevlerini de öğrenebilirsin, online yardım çevrimiçiyse onlara da sorabilirsin canım:31:
ilgin için teşekkürler :16:

umarım yapabilirsin canım, uygulamada zorluklar çıkabiliyor. ben mesela haftada bir kere ancak fırında yapabiliyorum teflona mecbur kalmadan :44:

sıradaki sağlıklı bir ev için olması gereken eşyamız, buhurdanlıklar ve saf uçucu yağlar :16:
soluduğumuz kokulardaki bir sürü kimyasal maddenin bir sürü de olumsuz etkisi var şüphesiz, farketmeden işliyor içimize.
koku çok çok önemli, beynin uyarılması açısından, hafıza tekniklerinde bile kullanılır :) ve aradığınız etkiyi yaratacak saf uçucu yağla evinize hoş kokular yayılmasını ve beyninizin istediğiniz şekilde uyarılmasını istemez misiniz :)
unutmayalım, soluduğumuz hava önemli, çok önemli...
beni bunlardan haberdar eden BOREAS09'a çooooooooooooooook teşekkür ederim :) öğleden sonra unutmazsam fotosuyla karşınızda olacağım :31:

Merhaba,

bu buhurdanlıklar nasıl bir şey, içinde mum mu var, yoksa o yağları nereye koyuyorsunuz merak ettim..

Merhaba,

bu buhurdanlıklar nasıl bir şey, içinde mum mu var, yoksa o yağları nereye koyuyorsunuz merak ettim..

buhurdanlıklar şekildeki gibi. üst kısmı çukur ve kapalı. oraya su ve birkaç damla yağ koyuyorsunuz. alta da tealight mum. mum üst taraftaki karışımı ısıttıkça buharlaşıp odaya koku yayılıyor. merhaba bu arada :31:

buhurdanlıklar şekildeki gibi. üst kısmı çukur ve kapalı. oraya su ve birkaç damla yağ koyuyorsunuz. alta da tealight mum. mum üst taraftaki karışımı ısıttıkça buharlaşıp odaya koku yayılıyor. merhaba bu arada :31:

Çok güzelmiş cnm çok sevdim, teşekkürler paylaşım için, ilk defa duydum..

Çok güzelmiş cnm çok sevdim, teşekkürler paylaşım için, ilk defa duydum..

rica ederim :31: lütfen odanıza oda spreylerinden sıkmayınız, çok zararlılar. bu şekli deneyebilirsiniz. ben bir de "nasıl doğal yaşarız" topiğinde bir tarif vardı, ondan deneyeceğim fısfıslı kabım olunca. o etkili olursa, onu da yazarım :31: evde o otomatik spreyli kokunun pilini çıkardım, duruyor boş boş ama içim çok rahat :31:

Merhaba;
ayyy nekadar guzel bi konuymus bu yaa :) bende birsey eklemek istiyorumm su filtreli supurge digerleri tozu biryerden cekerken diger yandan dagitiyor cok karsiyim ve birde ne marka olursa olsun mutfakta kullanilar plastikler cok tehlikeliker tamamen kansorjn ben butun mutfak esyalarimi cam celik ve bambu yapmayi planliyorum

Merhaba;
ayyy nekadar guzel bi konuymus bu yaa :) bende birsey eklemek istiyorumm su filtreli supurge digerleri tozu biryerden cekerken diger yandan dagitiyor cok karsiyim ve birde ne marka olursa olsun mutfakta kullanilar plastikler cok tehlikeliker tamamen kansorjn ben butun mutfak esyalarimi cam celik ve bambu yapmayi planliyorum

su filtreliler pratik olmadığı için almadım :50: yani bana pratik gelmiyor... ama haklı olabilirsiniz. siz arnica bora mı aldınız veya alacaksınız?
evet ben bilinçlenmeden önce almışım, şimdi sürekli altlarındaki geridönüşüm numaralarına bakıyorum. mesela severek aldığım dondurma kaplarımda altı yazıyor, mecburen mutfakta kullanmıcam:50: belki depolama ve ayrıştırma amaçlı evin başka yerlerinde kullanırım... bambu da süper bir malzeme. tam araştırmadım ama kendisini tehlikelerden koruyor, bizim çabalamamıza gerek yokmuş :31:

Back
X