• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saglikli beslenme ?

Ciddi bir cevap vereyim :D

Saglikli beslenmek insani büyütmez.
Sağlıklı olmasini saglar.
Temiz gidalardan yapılmış yiyecekler olmali.
Kalsiyum, protein, karbonhidrat ve cesitli vitaminleri dengeli bir şekilde yedigi takdirde insan saglikli olur. doğal olan ürünler tercih edilmelidir daha cok..

Sucuk işlenmiştir, içinde ne olduğunu da tam bilemezsiniz kendiniz üretmediyseniz. Uzak durmakta fayda var.

Kaşar en yararsız peynir türüdür.

Bir de üzerine o kadar ekmek...

Tabii hamburger patates kola'dan oluşan bir menüye göre daha az zararlı, ama etli sebze veya bakliyat yemeğinin yanında sağlıksız.

Büyümeye yardımcı olur mu derken kendiniz için değil çocuğunuz için yaptınız herhalde?
Ben öyle anladım :KK53:
Ve sağlıklı değildir tost:)

kasaptan alınan sucuk doğal fermente bir sucuksa olur tabii, eğer market sucuğu ise içinde nitrit nitrat gibi kanserojenler var ve diğer katkı maddeleri
kaşar konusunda da kaşar olur ama eski kaşarsa daha iyi
acıktım ya:KK53:

Sucuk işlenmiştir, içinde ne olduğunu da tam bilemezsiniz kendiniz üretmediyseniz. Uzak durmakta fayda var.

Kaşar en yararsız peynir türüdür.

Bir de üzerine o kadar ekmek...

Tabii hamburger patates kola'dan oluşan bir menüye göre daha az zararlı, ama etli sebze veya bakliyat yemeğinin yanında sağlıksız.

kasaptan alınan sucuk doğal fermente bir sucuksa olur tabii, eğer market sucuğu ise içinde nitrit nitrat gibi kanserojenler var ve diğer katkı maddeleri
kaşar konusunda da kaşar olur ama eski kaşarsa daha iyi
acıktım ya:KK53:

Kasara niye en kotusu? Sut orani daha fazla diye belki iyidir diyordum. Niye eski kasar peki? Gerci ben keci urunleri tuketmeye calisyorum genelde.

Konu sahibi, yalniz kalmis cok genc bir arkadasimiz misin? Mumkun oldugu kadar paketli gidadan uzak dur.

Kasara niye en kotusu? Sut orani daha fazla diye belki iyidir diyordum. Niye eski kasar peki? Gerci ben keci urunleri tuketmeye calisyorum genelde.

Konu sahibi, yalniz kalmis cok genc bir arkadasimiz misin? Mumkun oldugu kadar paketli gidadan uzak dur.

okuduğum araştırdığım kadarıyla olgun peynirler diğerlerine göre daha iyiymiş, muhtemelen uzun fermente olduklarından prebiyotik oranları fazla oluyor, yani mesela 2 ayda olan peynir değil 2 senelik peynir daha iyi, ben özellikle olgunlaştırılmış yazanları alıyorum, keçi peynirleri tercihim tabii ama evdekiler aromatik olduğundan pek yemiyor onu, eski kaşar, ezine falan alıyorum

okuduğum araştırdığım kadarıyla olgun peynirler diğerlerine göre daha iyiymiş, muhtemelen uzun fermente olduklarından prebiyotik oranları fazla oluyor, yani mesela 2 ayda olan peynir değil 2 senelik peynir daha iyi, ben özellikle olgunlaştırılmış yazanları alıyorum, keçi peynirleri tercihim tabii ama evdekiler aromatik olduğundan pek yemiyor onu, eski kaşar, ezine falan alıyorum
Bu faydali oldu, tesekkurler. :)

Mado nun keci peynirini tavsiye ederim bu arada, market urunlerine gore bir tik daha kolay tuketmesi.

Bir de Baltali keci büs efasane. Tatli niyetine yerim cayin yaninda

Back