merhaba. ben de artık sağlığıma dikkat etmeye karar verdim.
günümüz şartlarında ne kadar sağlıklı olunabilirse tabi...
öncelikle asitli içecekleri, hazır meyve sularını bırakmakla başladım. kola zaten en son çocukken içmiştim.
narenciye sıkacağı aldım evde portakal-nar sıkıyorum. meyveleri de blenderdan geçirip kendime farklı içecekler hazırlıyorum..
paketli gıdaların içeriklerini hiç okuyor musunuz? okuduktan sonra tiksinmeye başlayacaksınız..
dışarıdan bir şey alacağım zaman içeriğini okuyup öyle alıyorum. çoğu zaman almıyorum, alternatifini kendim yapmaya çalışıyorum..
canım abur cubur isterse paketli ürün almak yerine evde kek, kurabiye filan yapıyorum. yani abur cuburu henüz tamamen bırakamadım
bırakabileceğimi de sanmıyorum :)))
salam ve sosis 5 aydır yemiyorum. nasıl yapıldığını izledim, evime bir daha ASLAAAA sokmam. sucuğu da güvenilir bir kasaptan alıyorum. peynirimi zeytinimi meyvemi sebzemi pazardan, tazesinden alıyorum.
salça, kışlık domates, tarhanayı annem ve anneannem yapıyor. zeytinyağını da kendi bağımızdan anneannemler yapıyor. dışarıdan yağ almıyoruz. zeytinyağı dışında hiçbir yağ kullanmıyorum.
yoğurdu da annem ve kayınvalidem yapıyor sağolsunlar. hem de probiyotik yoğurt. çok lezzetli.. sırada süt var . bir sütçü bulabilirsem direkt doğal çiğ süt alıp kaynatacağım :)
son 2 haftadır her gün 1 bardak karbonatlı su içiyorum. sayısız faydaları var okuyun... kendimi çookkkk iyi hissediyorum son günlerde. bedenim arınıyor gibi..
daha araştırmaya devam ediyorum. her şeyin organiğine dönmeye çalışıyorum. mümkün oldugu kadar.
sizler neler yapıyorsunuz?