Merhaba arkadaşlar, Bir Okul Öncesi Öğretmeni olarak sizlerle ahşap oyuncaklar hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyorum, piyasada ki çin malı kanserojen oyuncaklardan dolayı çocuklarımız sağlıksız büyüyor bu yüzden bu konu hakkında durmak evlatlarımıza yapılacak en büyük iyilik olur diye düşünüyorum. Avrupa'da 30 yıldır yaygın olan ahşap zeka oyuncakları şimdi ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı, çin malı kanserojen oyuncakların ülkeye girişi yasaklandı piyasadan toplatılmayada başlandı şükürler olsun. Artık Anaokulu ve Kreşlerimizde de plastik ve sağlıksız oyuncakların yerini ahşap oyuncaklar almaya başladı. Sadece Ahşaba dokunmanın bile çocuklarımıza kattığı duyarlılık inanılmaz gözlemlerime dayanarak bunu söyleyebiliyorum. Önceden sadece zaman geçirsin diye çocuklarımıza oyuncaklar alırdık ama şimdi ahşap oyuncaklarla zamanın ne kadar verimli geçirildiğini ve gelişime katkılı olduğunu görünce ahşap oyuncaklara ilgim dahada arttı. Ahşap Oyuncaklar, Tanıma-Algılama ve Denge Konsantrasyonunu Geliştirici, Bilişsel Gelişim, Psiko-Motor Gelişim, Sosyal Duygusal Gelişim, Öz bakım Becerisi ve Dil Gelişimine Katkı Sağlamaktadırlar. Okulda başlayan bu eğitim evde de kesinlikle devam etmeli. Her gün bir parçası kırılan, çocuklarımıza hiç bir katkısı olmadığı gibi oynamasa dahi aynı odada olması bile solunum yoluyla zarar veren oyuncaklara ciddi paralar harcıyoruz, hem bir öğretmen hemde bir anne olarak bir kez alınacak bu sağlıklı eğitici oyuncakları tüm annelere tavsiye ediyorum. Sizlerin tanıdığı ve bildiği yerler varsa bu konuda paylaşmanızı istiyorum çünkü bu konu duyarlı ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek isteyen anne ve babaların kesinlikle okuması gereken konulardan biri o yüzden Okulumuzun ve çevre okullarımızın ahşap oyuncakları temin ettiği firmayı sizinle paylaşmak istiyorum, ben oyuncaklarının kalitesi ve sağlıklı oluşlarından kesinlikle müşterisi olarak eminim. Benim oyuncakları aldığım firmanın sitesi
www.farmatoys.com sizlerde bu siteyi tercih edebilirsiniz . Çocuklarımızla sırf oynamak için oyuncaklar almayalım çocuklarımızın oynayacağı, çocuklarımıza bir çok konuda katkı sağlayacak oyuncaklar alalım. Bu konuda tüm ebeveynlerin duyarlı olmasını istiyorum çünkü sağlıklı çocuklar yetiştirmek önce ailenin sonra okulun ve toplumun katkısıyla olur.