• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlık sorunu

beyaz10

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2012
577
897
303
İstanbul
Biliyorum konunun yeri burası değil ama lütfen en azından bir süre kalsın.
Derdim makat kaşıntısı uzun süredir geçmeyen bir kaşıntı. Bir başladı mı deli eden cinsten. Biliyorum doktora gitmek lazım ama şu süreçte hastaneye gitmekten çok korkuyorum. Evde yapabileceğim neler var yardımcı olabilir misiniz.

Güzel insan banlanacaksin :olamaz: ama dur öncesinde yardımcı olayım. Iyice temizle makat bölgeni ve ardından pamuğa üzüm sirkesi damlat. Gece uyumadan sabah yapabilirsin. (Pamuk büyük olsun sadece tampon hareketi yap ileri geri sürmeye çalışma)

Biliyorum ama göze aldım 🙄 teşekkür ederim inşallah çare olur 🤗

• Beğen
Reactions: JES
Çiğ şarküteri ürünleri tüketiyor musunuz? Salam, sucuk,sosis bunları paketli şekilde marketten aldığınız gibi sabah masaya kokuyor musunuz?
Cocuklugumuzda babanem limon keser koyardi popusumuza- cok acirdi ama gecerdi sonra. Kurt olabilir yukarda arkadas sarkuteri demis dikkat edin baharatli falanda yemeyin.
Hijyene dikkat edin.

Cevaplarınız için teşekkür ederim hayır sucuktan başka bişey tüketmem ama onu da pişmiş yerim. Zaten uzun süredir de yemiyordum.

Candida mantarı olabilir. Nette evde su ile yapılan candida mantarı testini aratabilirsiniz.
Çok şekerli şeyler tüketiyor musunuz ? Şeker candidayı besler. Eğer candida ise ona göre beslenmeniz lazım.

En kısa zamanda gideceğim ama bu dönemde biraz korkuyorum açıkçası 😞
Hiç korkmayın, ben istanbulda oturuyorum bana yakın olam devlet hastanesinde mr cihazı olmadığı için haseki eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler. Ve o hastane korona testlerini yapan ve covid servisi bulunan bir hastane. Ki onun dışında annemde o hastanelerden birisine plastik cerrahisine gitti. Ben başka hastanede yirmilik dişim için ufak operasyon olup dikişlerimi aldırmaya gittiğimde sonrasında dişlerimi temizlettim. Ayrıca düzenli olarak jinekoloğuma gitmem gereken bir dönemdeyim. Yani diyeceğim o ki önleminizi alır dezenfektan, kolonya ve iki adet üst üste maske takıp hastaneden çıktığınızda o maskeleri değiştirirseniz bir sorun olmaz Allah’ın izni ile. Koronadan korkup diğer hastalıklarımızı ihmal edersek ya başımıza daha kötü bir iş açarsa o hastalıklar?

benim kaşıntı+ birkaç problemim oluyordu bana hemoroit kremi verdi doktor. geçti mi? sürekli tekrarlıyor ama eskisi gibi değil. sadece krem verirse işe yaramayabilir demek istediğim

Hiç korkmayın, ben istanbulda oturuyorum bana yakın olam devlet hastanesinde mr cihazı olmadığı için haseki eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler. Ve o hastane korona testlerini yapan ve covid servisi bulunan bir hastane. Ki onun dışında annemde o hastanelerden birisine plastik cerrahisine gitti. Ben başka hastanede yirmilik dişim için ufak operasyon olup dikişlerimi aldırmaya gittiğimde sonrasında dişlerimi temizlettim. Ayrıca düzenli olarak jinekoloğuma gitmem gereken bir dönemdeyim. Yani diyeceğim o ki önleminizi alır dezenfektan, kolonya ve iki adet üst üste maske takıp hastaneden çıktığınızda o maskeleri değiştirirseniz bir sorun olmaz Allah’ın izni ile. Koronadan korkup diğer hastalıklarımızı ihmal edersek ya başımıza daha kötü bir iş açarsa o hastalıklar?
Çok çok haklısınız ben de başka sorunlara yol açmasından korkuyorum gideceğim inşallah

benim kaşıntı+ birkaç problemim oluyordu bana hemoroit kremi verdi doktor. geçti mi? sürekli tekrarlıyor ama eskisi gibi değil. sadece krem verirse işe yaramayabilir demek istediğim

Candida mantarı olabilir. Nette evde su ile yapılan candida mantarı testini aratabilirsiniz.
Çok şekerli şeyler tüketiyor musunuz ? Şeker candidayı besler. Eğer candida ise ona göre beslenmeniz lazım.

Evde test yapıldığını şimdi duydum araştırayım bi
Teşekkürler 😊

Muhtemelen kurt vardır eczanelerde reçetesiz satılıyor gidip alın kullanın geçer sonrasında bol probiyotik ve yediklerinize dikkat edin şarküteri ürünlerine

1 kıllarınızı kesin
2 acı yemeyin
3 güzelce yıkayıp batikon felan varsa sulandirip surun nemli kalsin

Back