• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saglik ocaginda tahlil sonuclari hastaya veriliyor mu?

Gunaycan_114

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
129
68
18
38
Merhaba, annem gecen gün saglik ocaginda kan tahlili yaptirdi. Tahlil sonuclarini online veya kagit cikti olarak artik hastalara vermiyoruz demisler. Bu dogru mudur?

Doktor anneme yüz dolgusu falan pazarlamaya calismis. Calistigi bir estetik kurumu varmis. Simdi böyle ticari kaygilari olan bir doktorun tavsiyelerine nasil gönül rahatligiyla uyar ki insan? Belki atiyorum magnezyum eksikligi olmadigi halde kaninda magnezyum eksik cikti diyecek ve anlasmali oldugu ürünleri tavsiye edecek. Böyle ne olaylar yasanabilir diye korktum.

Cok kafami bozdu acikcasi. Annem yanlis anlamis olabilir mi diyorum. Bilen birisi lütfen yardimci olabilir mi?

Saglik ocakları cikti vermez. Hatta hastahaneler de çoğunlukla vermez başka doktora sevk işlemi olduğunda çirkin veriyolar ancak bunları görsün diye. Onun dışında e nabizdan bakacaksınız verdiği ilaçlar gerçekten gerekli mi belli olur

Yok gayette çıktı veriyor hiç verilmiyor diye ben ve çevremden duymadım e nabıza anında düşmüyor hasta isterse zaten verilmek zorunda yüz dolgusunu falan anneniz nasıl yanlış anlıyacak siz annenizi daha iyi bilirsiniz siz gidip anneme böyle demişsiniz ben ilgileniyorum yaptırmak istiyorum nerede deseniz size ne diyecek acaba güvenmediğim Dr gitmem e devletten aile hekiminizi değiştirin

Geçen yıldan beri vermiyorlar burda da.Hatta komşum kavga kıyamet ısrarla istemiş.e nabiza bakacaksınız ,burda hemen düşüyor sonuçlar çıkar çıkmaz.Devlette çalışan birinin özele müşteri çekmesi hic etik olmamış bu arada.

Saglik ocakları cikti vermez. Hatta hastahaneler de çoğunlukla vermez başka doktora sevk işlemi olduğunda çirkin veriyolar ancak bunları görsün diye. Onun dışında e nabizdan bakacaksınız verdiği ilaçlar gerçekten gerekli mi belli olur
Cok tesekkürler. Annemin dedigine göre doktor sistemin degistigini ve sonuclari hicbir sekilde göremeyecegini söylemis. Doktoru yanlis anladi büyük ihtimalle. E-nabizi bir kontrol etmesini söyledim.

Yok gayette çıktı veriyor hiç verilmiyor diye ben ve çevremden duymadım e nabıza anında düşmüyor hasta isterse zaten verilmek zorunda yüz dolgusunu falan anneniz nasıl yanlış anlıyacak siz annenizi daha iyi bilirsiniz siz gidip anneme böyle demişsiniz ben ilgileniyorum yaptırmak istiyorum nerede deseniz size ne diyecek acaba güvenmediğim Dr gitmem e devletten aile hekiminizi değiştirin
Doktor anneme sistemin degistigini ve sonuclari hicbir sekilde göremeyecegini söylemis. Dolgu vs konularindan dolayi doktor hic güven vermedi acikcasi. Annemin de bazen sormadigi seyi sordum olmuyomus diye gecistirme huyu var o yüzden burada bir sorayim dedim. E-nabiza bakmasini söyledim simdi.

Sağlık ocağının kendi sayfası var bizim burada orada anında çıkıyor enabıza bir tık daha geç düşüyor.
Siz Türkiye’de yaşamıyor musunuz? Bilmiyor musunuz sistemi?

Geçen yıldan beri vermiyorlar burda da.Hatta komşum kavga kıyamet ısrarla istemiş.e nabiza bakacaksınız ,burda hemen düşüyor sonuçlar çıkar çıkmaz.Devlette çalışan birinin özele müşteri çekmesi hic etik olmamış bu arada.
Dolgu konusu gercekten hic hosuma gitmedi. Annemin dedigine göre sonuclari hicbir sekilde göremeyecekmis ama büyük ihtimalle doktoru yanlis anladi. E-nabizi söyledim simdi ona. Cok tesekkürler.

Back
X