Sağlık ocağı gebelik takibi

mminis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2015
244
167
29
Kızlar Tam bir hafta önce kan verdim 2473 çıktı kan sonucum. Keseyi görmüştük. Bu cuma kendi doktorum kalp atışı için çağırmıştı. Ancak az önce sağlık ocağı aradı gebelik takibi için çağırdılar. Yarın yeniden kan tahlili yapacağını ve ultrasonla bakacaklarını söylediler. Sağlık ocağında gebelik takibine giden var mı? Nasıl işlem yapıyorlar. Kendi doktor randevum cuma günüydü normalde. İnternette aşı yaptıkları falan yazıyor ama. Bir doktor takibindeyim şuan zaten ona danışmadan bir şey yaptırmak istemem açıkçası 🤷🏻‍♀️

Sağlık ocağında ultrason cihazı oluyor muymus? Benim gittiğimde yok. Kalp atışını baktıkları bir cihaz var sadece. Rutin kan tahlili alırlar ama hastanede verdiğimde sadece bilgileri kaydediyorlar, yeniden kan almıyorlar. Folik asit kullan derler. Aşı için henüz erken. Tetanoz aşısı yapıyorlar ama 20'li haftalarda, şimdi değil. Başka bir işlem yapmazlar.

Kızlar Tam bir hafta önce kan verdim 2473 çıktı kan sonucum. Keseyi görmüştük. Bu cuma kendi doktorum kalp atışı için çağırmıştı. Ancak az önce sağlık ocağı aradı gebelik takibi için çağırdılar. Yarın yeniden kan tahlili yapacağını ve ultrasonla bakacaklarını söylediler. Sağlık ocağında gebelik takibine giden var mı? Nasıl işlem yapıyorlar. Kendi doktor randevum cuma günüydü normalde. İnternette aşı yaptıkları falan yazıyor ama. Bir doktor takibindeyim şuan zaten ona danışmadan bir şey yaptırmak istemem açıkçası 🤷🏻‍♀️
Doktor takibin baska canim ona devam et saglik ocağında kayit tutuluyor. Asilarini yapicaklar kilo takibi vs yapiliyor orada endiselenecek bi durum degil tum gebelerde yapilan genel kontrol.

Saglik ocagi, devlet icin mecburu kayitlari tutuyor bazi aşilari yapiyor bide kan tahlilleri icin iyi oluyor. Mesela ben ozel muayenehaneye gidiyodum. Doktorumun istedigi tahlilleri saglik ocaginda yaptiriyodum. Hala oyle yapiyorum. Onlar bi muayene yapmazlar ama kilo takibi ilac takibi falan oyle seyleri yaparlar. Gitmekte fayda var. Zaten bilgilendirme mecburi gibi bisey

X