• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Sağlık meslek lisesi

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
34
Antalya
Arkadaşlar benim yengemin oğlu sağlık meslek lisesi düşünüyor.Fakat bu konuda pek bilgisi yok.Antalya ve civarındaki sağlık meslek liselerinin puanlarını bilen var mı??? Ya da öğrenebileceğim bir yer var mı??
 
Merhaba arkadaşım Mersindeki sağlık meslek liseleri en az 395 civarı başlıyor 411 kadar çıkıyor en düşük puanı 420 nin üstünde de tercih edenler var .


Antalya Döşemealtı Döşemealtı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Anestezi ve reanimasyon alanı-anastezi teknisyenliİng.Kar24 409,493445,028 13,2
Antalya Ser k Serik Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Anestezi ve reanimasyon alanı-anastezi teknisyenliİng.Kar24 401,169429,762 15,2
Antalya Döşemealtı Döşemealtı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik alanıİng.Kar72 396,468436,169 16,4
Antalya Döşemealtı Döşemealtı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil sağlık hizmetleri alanı acil tıp teknisyenliğİng.Kar24 396,206412,790 16,4
Antalya Ser k Serik Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil sağlık hizmetleri alanı acil tıp teknisyenliğİng.Kar24 394,557410,939 16,9
Antalya Ser k Serik Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik alanıİng.Kar48 393,491433,178 17,1
Antalya Döşemealtı Döşemealtı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Diş protez alanı-diş protez teknisyenliği dalıİng.Kar24 390,543403,846 17,9
Antalya Elmalı Elmalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik alanıİng.Kar24 389,073438,373 18,3
Antalya Elmalı Elmalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil sağlık hizmetleri alanı acil tıp teknisyenliğİng.Kar24 386,123394,339 19,1
Antalya Kumluca Kumluca Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik alanıİng.Kar48 382,039415,097 20,2
Antalya Kumluca Kumluca Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Sağlık hizmetleri sekreterliği alanı-tıbbi sekreteİng.Kar24 375,152385,154 22,2
Alıntı
 
Bilgin için çok teşekkür ederim fikir sahibi oldum ancak burdaki puan dışındaki rakamlar neyi ifade ediyor??
 
13.2 15,2 rakamlar yüzdelik dilimdir 24 ,72,48 gibi rakamlarda kontenjanlardır canım


yüzdelik dilimi de ekledigim yazının içinden okuyabilirsin


Gizem Gül'ün röportajı

Bu yıl SBS’ye giren öğrenciler için tercih süreci yarın başlayacak ve 8 Ağustos'ta sona erecek. OYP’si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecekler ve öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek. Peki lise tercihi yapacak öğrenci ve anne babalar doğru ve bilinçli bir tercihi nasıl yapacak? Tercih yaparken puan mı yoksa yüzdelik dilim mi dikkate alınacak? Bu soruları ve daha fazlasını Anafen Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Recep Uysal’a sorduk.

SBS tercihlerini bilinçli ve doğru bir şekilde yapabilmek için nelere dikkat etmeli?

Doğru tercih yapma konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç temel nokta var. Öğrencilerin 12 Temmuz’da OYP puanları açıklandı. Puanla beraber öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimleri de açıklandı. Puanlar soruların yapılabilirliğine göre her yıl değişebildiği için tercihlerini yaparken puanlamadan daha ziyade okulların geçen yılki yüzdelik dilimlerini ve genel başarı sıralarını dikkate almaları onlar açısından faydalı olacaktır.

Seçeceğiniz okul hakkında bilgi toplayın

Şuna asla unutmamak lazım. Bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere 10 tercih hakkı var. Sadece 1 defa tercih yapılacağı için dikkatli olmak gerekli. Dolayısıyla tercihleri dikkatli ve doğru yapabilmek için ellerinden geldiğince, ne kadar bilgi toplayabilirlerse öğrenciler ve veliler açısından o kadar sağlıklı olacaktır. Peki bilgiyi nereden alabilirler? Okulların internet sitelerinden, tercih rehberlerinden, gittikleri bir dershane varsa oradaki ya da dershaneye gitmiyorlarsa kendi okullarındaki öğretmenlerden bilgi alabilirler. Ya da okulları gezebilirler.

MEB’in yayınladığı tercih ve yerleştirme kılavuzunu mutlaka inceleyin

Aileler tercihleri yaparken daha çok kendi istekleri ve kendi düşüncelerine göre tercih yapıyorlar. Bundan daha ziyade çocuklarla ortak bir karar verilip, gelecek 4 yıl süresince orada çocuğun öğrenim göreceğini de varsayarak, ona göre tercihleri güncellemenin sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bunun dışında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tercih ve yerleştirme kılavuzunu yayınladı. Tercihlerle alakalı en güncel, en doğru, en sağlıklı bilgileri orada bulabilirler. Veliler ve öğrencilerin ..: ORTARETM KURUMLARINA GE SSTEM :.. adresinde yer alan bu kılavuzu incelemeleri onlar açısından faydalı olacaktır. Çünkü tercih edilecek okullarla ilgili özel şartlar, okulun yabancı dili, öğrenim süresi, eğer meslek lisesiyse mülakat var mı, değişik sınavlar var mı gibi konuları o kılavuzdan takip edebilecekler. Kılavuzu incelemek gerçek bilgiye ulaşmak açısından önemli. Çünkü biz tercihlerimizi yaptıktan sonra onları düzeltemiyoruz.

Tercihleri onaylatmayı unutmayın!

Tercihler internet üzerinden bireysel olarak yapılabiliyor. Ama öğrenci tercihini internet üzerinden bireysel olarak yapsa bile mutlaka tercihlerini bir okula onaylatması gerekiyor. Öğrencileri ve anne babaların bu onaylatma sürecini de unutmamaları lazım. Bunun altını çizmekte fayda var. ‘Ben tercihlerimi evden girdim, tercih sürecim bitti’ düşüncesi yanlış. Mutlaka kendi okullarına ya da herhangi bir ilköğretim okuluna gidip tercihlerini onaylatmaları gerekiyor.

Ölü tercih yapmış olmamak için tercih aralığı nasıl belirlenmeli?

Tercih sıralaması yapılırken öğrenci ve velilerde şöyle bir yanlış algı var; istediğim okulu birinci sıraya ya da üst sıralara yazarsam ve ondan sonraki okulları da rastgele bunların altına yazarsam bu iş olur diye. Okulları sıralarken puan üstünlüğüne ya da yüzdelik dilimi daha düşük olan okulu daha üste yazmak lazım. Aksi takdirde 400 puanlık bir okulu 2. sıraya yazıp da 415 puanlık bir okulu 3. sıraya yazarsanız alt taraftakiler ölü tercih olacaktır. Dolayısıyla sıralama yaparken puan üstünlüğüne göre bir sıralama yapmanın doğru olacağını düşünüyorum.

Yüzdelik dilim ne kadar düşükse, o okulun puanı o kadar yüksektir

Öğrenciler OYP’lerini öğrendikleri zaman bununla beraber yüzdelik dilimlerini de öğrendiler. Bir okulun yüzdelik dilimi ne kadar düşükse, o okulun puanı o kadar yüksektir. Mesela Türkiye’nin en yüksek puanlı anadolu lisesi olan Galatasaray Lisesi yüzde 0.04 ile öğrenci alıyor. Ama belki kendi halinde bir anadolu lisesi yüzde 5’lerde yüzde 6’larda öğrenci alıyor. Dolayısıyla yüzdelik dilimi düştükçe okulun puanı artıyor demektir. Biz de sıralama yaparken yüzdelik dilimi daha düşük olanları yukarı yazıp, aşağı biraz daha kendi yüzdelik dilimimiz civarında ve daha yüksek yüzdelik dilimi olanları yazabiliriz. Bunu rakamlarla ifade edecek olursak, kendi yüzdelik diliminiz 2-2 buçuk puan üstü ve 2-2 buçuk puan altı diye sıralanabilir. Yani örneğin, öğrenci yüzde 4’lük bir yüzdelik dilimdeyse ilk 3 tercihinde yüzde 1 buçuk – 2’lerden başlayıp, sonraki 4 tercihini yüzde 3 buçuk-5 arasında ve son tercihlerini de garanti olsun diye belki yüzde 6-6 buçuklardaki okulları yazıp tercihlerini yapmalarının mantıklı olacağını düşünüyorum. Yedek yerleştirmeyi düşünerek onların da sırasının geleceğini varsayarak biraz da üst dilimden okul yazmanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Sağlıklı tercih için yüzdelik dilimi baz alın

Tercihleri yaparken puan mı, başarı sıralaması mı, yüzdelik dilim mi dikkate alınmalı?

Keşke başarı sıralaması diyebilsek. MEB birkaç yıldır öğrencilerin başarı sıralamalarını veriyor ama geçen yıl herhangi bir okula yerleşen son öğrencinin son başarı sıralamasını vermiyor. Örneğin İstanbul Lisesi’ne geçen yıl son giren öğrencinin genel başarı sırası kaç bunu bilmiyoruz. Daha önce bu bilgi veriliyordu ama birkaç yıldır bu bilgi verilmiyor. Genel başarı sıralaması verilmediği için şu an bizim için ana belirleyici etken yüzdelik dilim. Çünkü okulların puanı değişebilir. Bu seneki SBS geçen yıla göre biraz daha kolaydı. 600’ün üzerinde tüm soruları cevaplayan öğrenci oldu, dolayısıyla puanların biraz daha yükseleceğini düşünüyoruz. Puanlar o yılki soruların zorluğuna ya da kolaylığına göre yükselebilir veya düşebilir. Ama örneğin Galatasaray Lisesi her yıl yüzde 0.04-0.05 diliminden öğrenci alır. Dolayısıyla yüzdelik dilimlerde çok fazla oynama olmaz. O yüzden de sağlıklı tercih yapabilmek için öğrencilerin ya da anne babaların yüzdelik dilimi baz almaları gerekiyor.

Lisenin üniversite başarısı çok önemli

Lise seçerken yüzdelik dilimden başka hangi kriterleri göz önünde bulundurmalı? Bu konuda anne ve babalara neler tavsiye edersiniz?

Üniversite başarısı çok önemli. Bizim ülkemizde anne babalar çocuklarını liseye gönderirken üniversiteyi düşünerek gönderiyorlar. Yabancı dili çok önemli, büyükşehirler için yol çok önemli bir sorun, o yüzden evinize daha yakın bir okulu yazmak daha iyi olabilir. Okuldaki ekstra sosyal faaliyetler, kültürel olanaklar, öğretmen portföyü nasıl gibi bilgileri de göz önünde bulundurmak önemli.

Meslek liseleri alternatif olarak düşünebilir

Meslek lisesi tercih edecekler öğrencilere neler söylemek istersiniz?

Fen lisesi, Anadolu lisesi ya da sosyal bilimler lisesi kazanma bareminin biraz daha altında olan öğrenciler için meslek lisesinin çok iyi birer alternatif olduğunu düşünüyorum. Katsayı meselesinin kalkmış olmasından sonra üniversiteye girme adına meslek liselerinin önünde bir engel yok. Ama üniversite düşünmeseniz de lise mezunu olduğunuzda elinizde bir mesleğinizle oradan mezun oluyorsunuz. Dolayısıyla belli bir puan aralığındaki öğrencilerle alakalı acaba düz liseye mi gitsem, meslek lisesine mi gitsem diye düşünce kargaşası yaşayan öğrenciler için meslek liselerini çok ciddi alternatif olarak görüyorum. Yetişmiş ara eleman ihtiyacı Türkiye’de her zaman gündemde biliyorsunuz. Yetişmiş ara elemanın en sağlıklı yetişebileceği yerler de meslek liseleri. Ben bir alana ilgisi olan ve o alanla ilgili kendini istekli ve yetenekli gören öğrencilerin bu alternatifi mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizim toplumumuzda katsayı engeliyle ile ilgili meslek liselerine bir ön yargı vardı. Ama artık o katsayı meselesi de artık yok, bu nedenle meslek liseleri mutlaka düşünülmeli.

SBS ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler ne olacak?

SBS ile yerleşemeyenler sınavsız öğrenci alan liselere yerleşecek. Ya da bu öğrenciler anadolu olmayan normal meslek liselerine gidecekler. Onun dışında da MEB her yıl yaptığı gibi bu yıl da öğrenciler için bir güzellik yaptı. Yerleşemeyen öğrenciler için en son yerleştirmeler bittikten sonra hala boş kontenjan varsa anadolu imam hatip liselerine ve anadolu meslek liselerine puan üstünlüğüne göre öğrenci alınacak. Öğrenciler bunu da takip edebilirler. Eğer o da olmazsa biraz önce belirtmiş olduğum gibi normal eğitim veren liselere ya da meslek liselerine gidecekler.
 
Çok teşekkür ederim iyi bir bilgi oldu.Bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum ama antalyada bir de özel sağlık meslek liseleri var.Bunlar kolej gibi paralı yıllık 8 bin liraymış ve puana da ihtiyaç yokmuş(aldığım duyum öyle,araştırıcam)Aynı sağlık meslek liselerinin olağanağını sunuyorlar tek fark paralı ve puansız olmasıymış
 
Çok teşekkür ederim iyi bir bilgi oldu.Bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum ama antalyada bir de özel sağlık meslek liseleri var.Bunlar kolej gibi paralı yıllık 8 bin liraymış ve puana da ihtiyaç yokmuş(aldığım duyum öyle,araştırıcam)Aynı sağlık meslek liselerinin olağanağını sunuyorlar tek fark paralı ve puansız olmasıymış

Bizim bir komşumuzun kızı yanlışlıkla özel sağlık meslek lisesine gidecekti okulda tercih yaparken ögretmenleri kıza ve ailesine demişler yeni bir sağlık meslek lisesi açıldı oranın puanı düşük olur demişler ailede tamam hocam demiş siz nasıl biliyorsanız ögle olsun demişler neyse tercihler açıklandı kıza demişler sağlık lisesine yerleştin gözün aydın demişler neyse bunlar bize oturmaya geldi annesi dediki bana kızım sağlık lisesine yerleşti dedi hangisi abla dedim x lise dedi abla orası özel lise dedim kadın şok oldu bunu duyunca çünkü maddi durumu iyi degildi sonra kadına bir telefon geldi hocada özür diliyor falan ben oranın özel lise oldugu bilmiyordum falan dediler 2 gün sonra kızın teyzesi okula gidiyor ve yıllıgını 8 binlira demişler kadın ben buraya gönderemem dedi tekrar bize geldi annemde kadına siz sonuçlarına internetten kendiniz baktınımız mı dedi kadında hayır biz bakmadık dedi ögretmeni baktı o söyledi dedi bende kıza dedim sen tc gir suraya sbs tercihlerine bakalım dedim birde ne göreyim kız normal bir meslek lisenin çocuk gelişimi bölümüne yerleşmiş tercih yaparken çok dikkatli olun canım.
 
Çok teşekkür ederim iyi bir bilgi oldu.Bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum ama antalyada bir de özel sağlık meslek liseleri var.Bunlar kolej gibi paralı yıllık 8 bin liraymış ve puana da ihtiyaç yokmuş(aldığım duyum öyle,araştırıcam)Aynı sağlık meslek liselerinin olağanağını sunuyorlar tek fark paralı ve puansız olmasıymış

Bizim bir komşumuzun kızı yanlışlıkla özel sağlık meslek lisesine gidecekti okulda tercih yaparken ögretmenleri kıza ve ailesine demişler yeni bir sağlık meslek lisesi açıldı oranın puanı düşük olur demişler ailede tamam hocam demiş siz nasıl biliyorsanız ögle olsun demişler neyse tercihler açıklandı kıza demişler sağlık lisesine yerleştin gözün aydın demişler neyse bunlar bize oturmaya geldi annesi dediki bana kızım sağlık lisesine yerleşti dedi hangisi abla dedim x lise dedi abla orası özel lise dedim kadın şok oldu bunu duyunca çünkü maddi durumu iyi degildi sonra kadına bir telefon geldi hocada özür diliyor falan ben oranın özel lise oldugu bilmiyordum falan dediler 2 gün sonra kızın teyzesi okula gidiyor ve yıllıgını 8 binlira demişler kadın ben buraya gönderemem dedi tekrar bize geldi annemde kadına siz sonuçlarına internetten kendiniz baktınımız mı dedi kadında hayır biz bakmadık dedi ögretmeni baktı o söyledi dedi bende kıza dedim sen tc gir suraya sbs tercihlerine bakalım dedim birde ne göreyim kız normal bir meslek lisenin çocuk gelişimi bölümüne yerleşmiş tercih yaparken çok dikkatli olun canım.
 
Çok teşekkür ederim iyi bir bilgi oldu.Bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum ama antalyada bir de özel sağlık meslek liseleri var.Bunlar kolej gibi paralı yıllık 8 bin liraymış ve puana da ihtiyaç yokmuş(aldığım duyum öyle,araştırıcam)Aynı sağlık meslek liselerinin olağanağını sunuyorlar tek fark paralı ve puansız olmasıymış

Bizim bir komşumuzun kızı yanlışlıkla özel sağlık meslek lisesine gidecekti okulda tercih yaparken ögretmenleri kıza ve ailesine demişler yeni bir sağlık meslek lisesi açıldı oranın puanı düşük olur demişler ailede tamam hocam demiş siz nasıl biliyorsanız ögle olsun demişler neyse tercihler açıklandı kıza demişler sağlık lisesine yerleştin gözün aydın demişler neyse bunlar bize oturmaya geldi annesi dediki bana kızım sağlık lisesine yerleşti dedi hangisi abla dedim x lise dedi abla orası özel lise dedim kadın şok oldu bunu duyunca çünkü maddi durumu iyi degildi sonra kadına bir telefon geldi hocada özür diliyor falan ben oranın özel lise oldugu bilmiyordum falan dediler 2 gün sonra kızın teyzesi okula gidiyor ve yıllıgını 8 binlira demişler kadın ben buraya gönderemem dedi tekrar bize geldi annemde kadına siz sonuçlarına internetten kendiniz baktınımız mı dedi kadında hayır biz bakmadık dedi ögretmeni baktı o söyledi dedi bende kıza dedim sen tc gir suraya sbs tercihlerine bakalım dedim birde ne göreyim kız normal bir meslek lisenin çocuk gelişimi bölümüne yerleşmiş tercih yaparken çok dikkatli olun canım.
 
Çok teşekkür ederim iyi bir bilgi oldu.Bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum ama antalyada bir de özel sağlık meslek liseleri var.Bunlar kolej gibi paralı yıllık 8 bin liraymış ve puana da ihtiyaç yokmuş(aldığım duyum öyle,araştırıcam)Aynı sağlık meslek liselerinin olağanağını sunuyorlar tek fark paralı ve puansız olmasıymış

Bizim bir komşumuzun kızı yanlışlıkla özel sağlık meslek lisesine gidecekti okulda tercih yaparken ögretmenleri kıza ve ailesine demişler yeni bir sağlık meslek lisesi açıldı oranın puanı düşük olur demişler ailede tamam hocam demiş siz nasıl biliyorsanız ögle olsun demişler neyse tercihler açıklandı kıza demişler sağlık lisesine yerleştin gözün aydın demişler neyse bunlar bize oturmaya geldi annesi dediki bana kızım sağlık lisesine yerleşti dedi hangisi abla dedim x lise dedi abla orası özel lise dedim kadın şok oldu bunu duyunca çünkü maddi durumu iyi degildi sonra kadına bir telefon geldi hocada özür diliyor falan ben oranın özel lise oldugu bilmiyordum falan dediler 2 gün sonra kızın teyzesi okula gidiyor ve yıllıgını 8 binlira demişler kadın ben buraya gönderemem dedi tekrar bize geldi annemde kadına siz sonuçlarına internetten kendiniz baktınımız mı dedi kadında hayır biz bakmadık dedi ögretmeni baktı o söyledi dedi bende kıza dedim sen tc gir suraya sbs tercihlerine bakalım dedim birde ne göreyim kız normal bir meslek lisenin çocuk gelişimi bölümüne yerleşmiş tercih yaparken çok dikkatli olun canım.
 
Bizim bir komşumuzun kızı yanlışlıkla özel sağlık meslek lisesine gidecekti okulda tercih yaparken ögretmenleri kıza ve ailesine demişler yeni bir sağlık meslek lisesi açıldı oranın puanı düşük olur demişler ailede tamam hocam demiş siz nasıl biliyorsanız ögle olsun demişler neyse tercihler açıklandı kıza demişler sağlık lisesine yerleştin gözün aydın demişler neyse bunlar bize oturmaya geldi annesi dediki bana kızım sağlık lisesine yerleşti dedi hangisi abla dedim x lise dedi abla orası özel lise dedim kadın şok oldu bunu duyunca çünkü maddi durumu iyi degildi sonra kadına bir telefon geldi hocada özür diliyor falan ben oranın özel lise oldugu bilmiyordum falan dediler 2 gün sonra kızın teyzesi okula gidiyor ve yıllıgını 8 binlira demişler kadın ben buraya gönderemem dedi tekrar bize geldi annemde kadına siz sonuçlarına internetten kendiniz baktınımız mı dedi kadında hayır biz bakmadık dedi ögretmeni baktı o söyledi dedi bende kıza dedim sen tc gir suraya sbs tercihlerine bakalım dedim birde ne göreyim kız normal bir meslek lisenin çocuk gelişimi bölümüne yerleşmiş tercih yaparken çok dikkatli olun canım.

Evet fiyat bayağı yüksek ama aynı sağlık meslek liseleri gibi demi orası da çünkü 8 bin lirayı göze almış durumdalar yollamayı düşünüyorlar araştırdıktan sonra.Aynı 2 yıllığa direk geçiş yapılabiliyor mu 2 yıllıkdan sonra direk işe başlayabiliyor musun bu gibi şeylerde aynı demi diğer sağlık meslek liseleriyle bilgin var mı??
 
Evet fiyat bayağı yüksek ama aynı sağlık meslek liseleri gibi demi orası da çünkü 8 bin lirayı göze almış durumdalar yollamayı düşünüyorlar araştırdıktan sonra.Aynı 2 yıllığa direk geçiş yapılabiliyor mu 2 yıllıkdan sonra direk işe başlayabiliyor musun bu gibi şeylerde aynı demi diğer sağlık meslek liseleriyle bilgin var mı??

Direk geçise başvuru hakkı var canım ama fiyatları her yıl aynı olmayabilir sağlık alanında iş çok diyorlar benim teyzemin kızlarıda hemşire birisi atandı öbürü özelde hemşirelik yapıyor.Yegenin hangi bölümü istiyor hemşirelik mi acil tıp mı yoksa anestezimi
 
Direk geçise başvuru hakkı var canım ama fiyatları her yıl aynı olmayabilir sağlık alanında iş çok diyorlar benim teyzemin kızlarıda hemşire birisi atandı öbürü özelde hemşirelik yapıyor.Yegenin hangi bölümü istiyor hemşirelik mi acil tıp mı yoksa anestezimi

yeliz_nur çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler edindim senden.Şuan hangi alanı düşündükleri belli değil aralarındaki fark çok mu?? neden sordun??
 
yeliz_nur çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler edindim senden.Şuan hangi alanı düşündükleri belli değil aralarındaki fark çok mu?? neden sordun??

Hemşire ve acil tıp çok iyi birde yıllık 8 binliranın içinde yemek ve servis parası dahil olmaz bildigim kadarı ile.
 
Back