• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlığım ile ilgili bir problem bakarmısınız?

firstbaby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2012
271
0
46
İstanbul
mrb arkadaşlar uzun zamandır kalbim bişiler saptanıyormuş gibi kramplar oluyor daha önce ekg çektirmiştim bir şey çıkmadı bu aralar çok fazla ağrım oluyor batma hissi ayın sonuna rendavu bulabildim dolu kardiyoloji bunun gibi sıkıntısı olan oldumu daha önce şimdiden teşekkürler...

kas ağrısı olabilir kambur duruyorsan dik durmaya çalış arada oraya sancı girer gibi olabilir

ya da reflün olabilir o da kalp ağrısı zannedilir baya kötü ağrı-acı yapabilir reflü göğsünde

bir dahiliyeye uğra derim anlat iyice derdini.

Tabi ki sağlık işi kimse sana sebep şu diyemez.Kardiyolojiye görünmen lazım

Fakat anlattığın belirtileri kuzenim senelerce yaşadı doktor doktor gezdi,kalp kapakçığın gevşek dendi,psikolojik dendi,bir şey yok dedi Ankara'da Dr tavsiye dildi gitti geldi.En son Dr demir eksikliğin var deyip bi kaç hap yazdı.Şikayetleri hiç yok denilecek kadar az şimdi.Zamanında çok sıkıntı çekmişti.

yok daha önce gitmedim kardiyolojiye ekg çektirmiştim ama birşey çıkmamıştı sonra ultrasyon çektirdim ondada bişi yok ama işte ağrı var ayın sonuna zor buldum rendavuyu inş ciddi bişi çıkmaz sinirim bozuldu

mrb arkadaşlar uzun zamandır kalbim bişiler saptanıyormuş gibi kramplar oluyor daha önce ekg çektirmiştim bir şey çıkmadı bu aralar çok fazla ağrım oluyor batma hissi ayın sonuna rendavu bulabildim dolu kardiyoloji bunun gibi sıkıntısı olan oldumu daha önce şimdiden teşekkürler...

aslına devlet hastanelerınde varmı bılmıyorum ama ozel tıp merkezlerınde holter dıye bı cıhaz var bu cıhazı sıze yapıstıryorlar bole cep telefonu gıbı sekız tanede bantı var gogus kısmına yapıstırım dıger gun ertesıye kadar sızde kalıyor bı kalp rıtmınızı bu sekıde ölçturmenızı onerırım gecmıs olsn

aslına devlet hastanelerınde varmı bılmıyorum ama ozel tıp merkezlerınde holter dıye bı cıhaz var bu cıhazı sıze yapıstıryorlar bole cep telefonu gıbı sekız tanede bantı var gogus kısmına yapıstırım dıger gun ertesıye kadar sızde kalıyor bı kalp rıtmınızı bu sekıde ölçturmenızı onerırım gecmıs olsn

saol canım doktora gerek duyarsa ölçtürcez artık bi yandan katiplik için uğraşıyorum bi yandan aöf bi de bu çıktı başıma ama sağlık herşeyden önemli annemler stres yapıyosun ondan oluyo diyorlar ama ben öle hissetmiyorum moralim bozuldu gittikçe erkek arkadaşımlada çok büyük kavga ettik hepsi üst üste geldi

yok daha önce gitmedim kardiyolojiye ekg çektirmiştim ama birşey çıkmamıştı sonra ultrasyon çektirdim ondada bişi yok ama işte ağrı var ayın sonuna zor buldum rendavuyu inş ciddi bişi çıkmaz sinirim bozuldu

kafaya çok takma buradaki insanların dediklerini de çok takma internetten konu komşudan duyduklarını söyleyip insanları evhamlandırmaktan başka bir şey bilmiyorlar yalan yanlış bilgilerle.
kalp ağrısı genelde sol kola vurur ama her göğüs ağrısı gibi hissedilen kalp kaynaklı olmak zorunda değil.
kardiyolojiye git bir muayenen yapılsın bir şey çıkmazsa o zaman zaten seni dediğim şeyler de olabilir diye genel dahiliyeye yönlendirirler.

devlet hastanelerinde holter var mı denmesi çok komik yaa:))
asıl o özel tıp merkezlerine gitmem ben ya
holterin 2 tipi vardır ritm ve tansiyon holter
ayrıca ritm holter ritm bozukluğu şüphesinde filan istenir
neyse
holterden önce zaten kardiyoya gidecekmişsin
orda ekg vs gerekli tetkikler yapılır.
ama zaten sen batma hissi filan dediğin için lullabyın dediği gibi daha sonra dahiliyeye de gidersin
ayrıca canını üzen sıkan birşeyler oluyor mu?
bu şikayetler psikolojik olarak da çok görünüo?
bi de mesela bu şikayetler pozisyonla değişio mu?

Bende de aynı sorun var kaç yıldır.. Ben de gittim doktora bir sürü bişi bişi tabii ama sonuç: Strees ! ..
Sıkıntı stres durumlarında çıkıyor bu. Nefesim kesiliyor nefes almaya çalıştıkça da kalbime bıçak saplanıyo gibi oluyor.. Sıkıntıdan uzak durmak lazım .. Pek mümkün değil de neyse :)))
Tabi yine de doktora görünmekte fayda var. Umarım bir şey çıkmaz :)

neyse
ama zaten sen batma hissi filan dediğin için lullabyın dediği gibi daha sonra dahiliyeye de gidersin

evet psikiyatrik de çıkabilir en sonunda bunun sebebi
önce buna neden olan bir sebep var mı onlar dışlansın
ondan sonra için rahat eder zaten
eğer hiçbirşey çıkmazsa yazarsın yine
o zaman psikiyatriye de uğraman iyi olur

kafaya çok takma buradaki insanların dediklerini de çok takma internetten konu komşudan duyduklarını söyleyip insanları evhamlandırmaktan başka bir şey bilmiyorlar yalan yanlış bilgilerle.
kalp ağrısı genelde sol kola vurur ama her göğüs ağrısı gibi hissedilen kalp kaynaklı olmak zorunda değil.
kardiyolojiye git bir muayenen yapılsın bir şey çıkmazsa o zaman zaten seni dediğim şeyler de olabilir diye genel dahiliyeye yönlendirirler.

saol canım yorumun için allahtan kolum falan ağrımıyor

neyse
bende böle ciddi şeylerde özele pek güvenemem ne varsa devlette var yine sorularına gelincede canım öle büyük derdim yok Allaha şükür bazen yatarken sol tarafıma doğru yatttğımda kramp giriyor ben zaten hep yüzüstü yatıyorum ama bu durum bu aralar çok sık olduğu için sağ tarafa yatıyorum

Bende de aynı sorun var kaç yıldır.. Ben de gittim doktora bir sürü bişi bişi tabii ama sonuç: Strees ! ..
Sıkıntı stres durumlarında çıkıyor bu. Nefesim kesiliyor nefes almaya çalıştıkça da kalbime bıçak saplanıyo gibi oluyor.. Sıkıntıdan uzak durmak lazım .. Pek mümkün değil de neyse :)))
Tabi yine de doktora görünmekte fayda var. Umarım bir şey çıkmaz :)

inş canım inşallah psikolojiktir :)

bende böle ciddi şeylerde özele pek güvenemem ne varsa devlette var yine sorularına gelincede canım öle büyük derdim yok Allaha şükür bazen yatarken sol tarafıma doğru yatttğımda kramp giriyor ben zaten hep yüzüstü yatıyorum ama bu durum bu aralar çok sık olduğu için sağ tarafa yatıyorum

sol tarafıma yatınca benim de sol göğsüme ağrı giriyor... aslında benim de gitmem lazım doktora ama erteliyorum zamanım yok diye :18:

Bende vardı bir ara aynı şikayetler ama ona nefes alamama durumu eşlik ediyordu. Kalbimde ve ciğerlerimde hiç bir soruna rastlanmadı ve stresten olduğu için hafif bir ilaç kullanarak atlatmıştım. İnşallah önemli birşey değildir, ihmal etmeyin.

Genellikle stres kaynaklı olabilir
Yada hava soğuk ceyranda kalmış olabilirsin
Yada duruş bozukluğu olabilir
Kardiyoloji ve dahiliyeye gitmeni öneririm
Sol kola sırta vuran ağrıları getirme aklına onlar kalp krizi belirtileridir
Sanıyorum Yasin daha genc ve bayanlarda kriz cok nadir karşılaşılır
Büyük ihtimal doktorun kas gevsetici ve ağrı kesici bir ilaç gerekiyorsa antidepresan verecektir
Gecmis olsun

benim kalbimde şiddetli ağrı olmuştu. kurban bayramından birkç gün önce başladı. bayramda koşa koşa acile gittim. sonra da çok koştum peşinden ama kalbim de kolum da çok ağrıyordu mideme vuruyordu. ben küçük çaplı bir kalp krizi olabileceğini düşünüyorum ama hiçbi şey çıkmadı.

Back