• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlam Ama Apseli Diş

Dios

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2017
133
504
23
Merhaba. Özellikle diş hekimi/teknisyeni arkadaşlardan ve benzer bir rahatsızlık yaşamışlardan fikir ve bilgi istiyorum. Bundan yaklaşık üç ay kadar önce sağ arka azı dişimde oluşan ağrıdan dolayı suratım aşırı şişti. Doktora gittim, herhangi bir çürük yok dişlerimde. Ancak bahsettiğim dişin kökünde apse olduğunu söyleyip antibiyotik yazdı ve dişin çekilmesi gerektiğini söyledi. Antibiyotik şişliği indirdi. Aradan geçen zamanda şikayetim olmamasına rağmen farklı bir doktora gittim, o da panoramik çekimle dişin kökündeki apseden bahsedip çekilmesi gerektiğini söyledi. Ancak dişim sapasağlam. Herhangi bir ağrı, sallanma ya da çürük söz konusu değil. Açıkçası sağlam olduğunu sandığım dişi çektirmek de istemiyorum. Neden çektirmem gerektiği konusunda ikna olmadığım için de tedirginim sanırım. Bunun kanal tedavisi gibi bir alternatifi yok mudur? Tek yolu diş çekimi midir, çektirmezsem benim açımdan ne gibi olumsuz sonuçlar doğurur? Teşekkürler.

Merhaba. Özellikle diş hekimi/teknisyeni arkadaşlardan ve benzer bir rahatsızlık yaşamışlardan fikir ve bilgi istiyorum. Bundan yaklaşık üç ay kadar önce sağ arka azı dişimde oluşan ağrıdan dolayı suratım aşırı şişti. Doktora gittim, herhangi bir çürük yok dişlerimde. Ancak bahsettiğim dişin kökünde apse olduğunu söyleyip antibiyotik yazdı ve dişin çekilmesi gerektiğini söyledi. Antibiyotik şişliği indirdi. Aradan geçen zamanda şikayetim olmamasına rağmen farklı bir doktora gittim, o da panoramik çekimle dişin kökündeki apseden bahsedip çekilmesi gerektiğini söyledi. Ancak dişim sapasağlam. Herhangi bir ağrı, sallanma ya da çürük söz konusu değil. Açıkçası sağlam olduğunu sandığım dişi çektirmek de istemiyorum. Neden çektirmem gerektiği konusunda ikna olmadığım için de tedirginim sanırım. Bunun kanal tedavisi gibi bir alternatifi yok mudur? Tek yolu diş çekimi midir, çektirmezsem benim açımdan ne gibi olumsuz sonuçlar doğurur? Teşekkürler.
20'lik dişiniz var mı o tarafta?

Çünkü kökündeki apse ilerleyip çene kemiğini tahrip ediyor diğer dişlerini de çektirmek zorunda kalabiliyorsun,başıma geldi biliyorum..

20'lik dişiniz var mı o tarafta?
Evet gömülü 20lik dişim var aynı tarafta. Ameliyatla alınması gerekiyor, ben onun ağrı yaptığını sandın ancak doktor sorunun ondan kaynaklanmadığını söyledi. :110:

Son düzenleme:
Dişiniz yüzünüzü şişirecek kadar şişmişse dişi çektirmek için başka sebep aramanıza gerek yok. Apse çok büyük olduğunda dişe kanal tedavisi uygulanamayabilir. En doğru tedaviye röntgene bakılarak karar verilir

Dişiniz yüzünüzü şişirecek kadar şişmişse dişi çektirmek için başka sebep aramanıza gerek yok. Apse çok büyük olduğunda dişe kanal tedavisi uygulanamayabilir. En doğru tedaviye röntgene bakılarak karar verilir
Ama antibiyotik kullanımından sonra şişlik indi. Kökle ilgili problem olsa, diş kaybedilmişse ya da sallanmaz mı?

Kanal tedavisi ile çözülemiyor mu bu sorun?
Sanırım çözülebiliyor ama kökün ucundaysa ve sinirlere yakınsa yapmazlar benimki gibi. Ama şunu söyleyeyim ben kendi dişimi çok ihmal ettim dişim sağlam diye çektirmek istemedim senin gibi fakat daha sonrasında yanındaki dişin etini de şişirince mecbur onu çektirmek zorunda kaldım ve ordan baya bi iltihap aktı. Çok iğrençti yüzümü 1 haftaya yakın hissetmedim.

Ama antibiyotik kullanımından sonra şişlik indi. Kökle ilgili problem olsa, diş kaybedilmişse ya da sallanmaz mı?
Hayır sallanmaz canım,bende antibiyotikle geçiştirdim hayatta o dişimle yemek bile yemezdim ağrır diye,daha sonra o diş akuttan kronik abseye geçti sürekli iltihap dolup dolup kendi kendine ağzımın içine akıyordu ve beni zehirleme ihtimali de vardı kana karışık organlarımı iltihaplayabilirdi kalp damarcığımı tıkama ihtimali de vardı,sakın abseyi hafife alma lütfen,o içindeki irin dediğimiz iltihap kana karışınca ölen insanlar var.

Sanırım çözülebiliyor ama kökün ucundaysa ve sinirlere yakınsa yapmazlar benimki gibi. Ama şunu söyleyeyim ben kendi dişimi çok ihmal ettim dişim sağlam diye çektirmek istemedim senin gibi fakat daha sonrasında yanındaki dişin etini de şişirince mecbur onu çektirmek zorunda kaldım ve ordan baya bi iltihap aktı. Çok iğrençti yüzümü 1 haftaya yakın hissetmedim.
Yani şuanki durum sahte bi sağlamlık, uzun vadede daha büyük tahribatlara yol açıyor, öyle mi? Ben de sağlam dişe yazık olmasın diye ağırdan alıyorum. Tam anlamıyla zararını anlatmadıkları için bir de. Çok teşekkür ediyorum size.

Bazi durumlarda çekiliyor evet, ama bi hekime daha görünün kanalla da kurtulabilir. Genelde yanında çalıştığım hekim kanal tedavisi yapalım bi deneyelim sonuc almazsak en son çekeriz der.

Bazi durumlarda çekiliyor evet, ama bi hekime daha görünün kanalla da kurtulabilir. Genelde yanında çalıştığım hekim kanal tedavisi yapalım bi deneyelim sonuc almazsak en son çekeriz der.
Kesinlikle deneyeceğim. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.

ay çok saçma olacak ama randevu almıştım ben de diş hekiminden perşembe günü için iptal ettirsem problem olur mu sizce? işlem uzun sürecek diye fazla zaman ayıracaktı bir de ne yapsam bilemedim

ay çok saçma olacak ama randevu almıştım ben de diş hekiminden perşembe günü için iptal ettirsem problem olur mu sizce? işlem uzun sürecek diye fazla zaman ayıracaktı bir de ne yapsam bilemedim
Gidemeyeceksiniz tabiki iptal ettirin. Sonradan randevu alip, gelmeyen hastaya ben tilt oluyorum:) insan bi haber verir yahu diye geziyorum ortalarda :)

Sacmalamayin ya bi 3.hekim daha gorsun saglam disi niye cektiresiniz.. kanal tdv ile halledilir buyuk olasilik. Bazen kanal tdv nim bile tekrarlandigi durumlar oluyor retreetmant seklinde...hic kanal yapilmamja bi diste oncelikli olarak kanal denenmeli. Cok sacma ya endodonti alanina ilgi duymayan doktorlar cekelim diyip kurtuluyorlar!

o kadar uzun süredir aynı kişiye gidiyorum ki psikolojik baskı oluyor gitmek zorundaymışım gibi:olamaz::olamaz:
ben yarın iptal ettireyim çok teşekkür ederim cevap için:KK54:

Benim 2disimde de kanal yapildiktan SONRA sisme oldu agzim gozum yamuldu kocaman bi cenem yanagim oldu 1000 mg 2kutu antibiyotik bitirerek indirdik ancak her ikisini de .. sonra da tekrarlamadi. Bi sikayetim de olmadi. Demem o ki kanaldan once de sonra da sislik olabilir ama cozumu cekim olmamalidir. En son asama cekimdir bence. Hic bisey denemeden oh cekelim ne iyi..

Sacmalamayin ya bi 3.hekim daha gorsun saglam disi niye cektiresiniz.. kanal tdv ile halledilir buyuk olasilik. Bazen kanal tdv nim bile tekrarlandigi durumlar oluyor retreetmant seklinde...hic kanal yapilmamja bi diste oncelikli olarak kanal denenmeli. Cok sacma ya endodonti alanina ilgi duymayan doktorlar cekelim diyip kurtuluyorlar!
Ben diş çürümesi sorunu bile yaşamadım, o kadar özenirim ki diş sağlığıma. Gittiğim doktorlardan birisi ben ayakta beklerken röntgene bakıp çekime gidin dedi sadece. Nasıl yani, neden diyebildim yalnızca. Öyle sıradan bir durum ki onlar için bu. Ben de o yüzden ikna olmadım işte çekimin gerekliliğine. Bu konusa sizin gibi düşünüyorum. Konuyu açıp farklı fikir ve deneyimler arama sebebim de bu esasen.

Ben diş çürümesi sorunu bile yaşamadım, o kadar özenirim ki diş sağlığıma. Gittiğim doktorlardan birisi ben ayakta beklerken röntgene bakıp çekime gidin dedi sadece. Nasıl yani, neden diyebildim yalnızca. Öyle sıradan bir durum ki onlar için bu. Ben de o yüzden ikna olmadım işte çekimin gerekliliğine. Bu konusa sizin gibi düşünüyorum. Konuyu açıp farklı fikir ve deneyimler arama sebebim de bu esasen.
Benim alt azi disim kirildi zamaninda ufalandi daha da kirildi ..derken doktor doktor gezdim nolcak bu dis diye.. agrim sizim da yoktu cunku disim ölmus megersem ondan bisey hissetmiyormusum.. doktorlar da cekelim mekelim diyordu hele bi de KOPRU yapalim demeleri yok mu implanttam bihaberler falan. Koprude yanlardaki 2saglam disi de yontturucam falan. Ilkel ilkel seyler diyorlar...
Sonunda ben bulundgm ilin unv hastanesi dis hek fakultesine gittim.. genc dinamik en yeni yontemler ogrenciler ogretmenler en son teknoloji vs vs onlardaymis meger..
Hic dis kalmayan sadece köku olan disim icin ne dediler biliyo musunz..
Kanal tdv yapilcak disin kok ucu temizlencek(bi de sertlik vardi dibinde iltihapmis..) sonra icine civi koyucaz o destek olucak ve ustune kaplama dis yapicaz..
Nasilll sevindim cekilmycek diye :) bir kac seansta disime kavustum. Kendi disim gibi sanki. Kaplama yapildi cok da memnunum. Hic dis gozukmuyordu sadece kok halindeydi bide dusunun...

Back