Herkese merhaba. 16 gün önce doğum yaptım. Ara ara bebek doymadığı için sağım da yapıyordum. Merak ettiğim bebek emdikten sonra sağdığım zaman gelen süt miktarı ne olmalı. Bebek iyi emdiyse az mı gelmeli emmiyorsa çok mu gelmeli.
Birkaç gün öncesinde 30 cc geliyordu bugün 10 cc gelmeye başladı. 30 cc gelirken silikon uçla emiyordu. 10 cc geldiğinde zorla kendi mememi tutturup emzirdik. Sütüm mü azaldı daha mı iyi emiyordur sizce.
Hiç bu hesaplara girmeden sıklıkla emzirin. Sanırım ilk zamanlar iki saatte birdi. Sonrasında sağımınızı yapın cıkan miktara takılmayın. Emzirmeyi de aksatmayın.
Zaten miktarı net olarak öğrenemezsiniz. 9buçuk aydır sağım yapıyorum her bir sağımda miktar az veya çok değişiyor bunu sütüm az yada cok diye degerlendiremezsiniz. Emzirmeyi veya sağımı azaltır atlarsanız o zaman sütünüz azalmaya baslar
Miktara takılmayın siz sık sık emzirin. Sagimla emzirme bir değil. O andaki. Makinanin gucu sizin hormonlarınız bile etkiliyor. Bebeğinize temas ettiğiniz baktığınız an bile değişiyor sütunuz hep var ve emdiği oranda artar .
Belki bebeğiniz o öğün çok emdi veya canı az emmek istedi biz bile her öğün aynı miktar yiyemiyoruz dimi. Hiç bilemeyiz miktarı çünkü emerken süt iner göğsünüze . Ayrıca meme reddi yaşamamak için sağdiginiz sütleri kaşık biberon veya şırınga ile vermenizi öneririm.
Herkese merhaba. 16 gün önce doğum yaptım. Ara ara bebek doymadığı için sağım da yapıyordum. Merak ettiğim bebek emdikten sonra sağdığım zaman gelen süt miktarı ne olmalı. Bebek iyi emdiyse az mı gelmeli emmiyorsa çok mu gelmeli.
Birkaç gün öncesinde 30 cc geliyordu bugün 10 cc gelmeye başladı. 30 cc gelirken silikon uçla emiyordu. 10 cc geldiğinde zorla kendi mememi tutturup emzirdik. Sütüm mü azaldı daha mı iyi emiyordur sizce.
Bebek her zaman pompadan daha iyi çeker. Her öğünde tek bir göğsünüzü verin. Yarım bırakıp diğerine geçmeyin tek memeden doysun. Çünkü yağlı kısım en son gelir. Yarım saat emzirin ortalama. Bence artık silikon uçsuz emince mekanın sahibi olmuş :))))) maşaAllah