-
- Konu Sahibi kelebek0312
Sizi cok iyi anliyorum. Meme reddine cozum bulun demek cok kolay geliyor evet ama en azindan direnin sizde inat edin. Belki bir sure sinra olur.4 buçuk aylık oğlum Meme reddi yaşıyor 5 saatin sonunda tutuyor sagıp veriyorum biberonla bu kez ona alışıyor . Sagdığım sütü nasıl verebilirim alıştırma bardakları için henüz küçük
Yaa üzüldüm uykuda da mı tutmadı .tamamen bitmeden arttırılabilinşyormuş aslında tekrar arttırmayı mı denesenix sürekli sağım yapıp uyarı vererek.hiç almadıysa bilmiyorum ama daha önce tutuyorsa atak döneminde redden dolayı bırakmışsa daha sonra memeye dönmek isteyebiliyorlarmış o zamndaha üzücü .bizimki çogu zaman tutmuyor ancak başka birinin kucagında rahatsz olduysa agladıysa veya çok acıktıysa beni emmek istiyor kendini güvende hissetmek için yapıyormuş bunu.Asla ama asla biberona bulaşmayın derim ben birinde artık sağlık ocağındaki hemşireme gittim bebeğim emmiyo diye size yemin ediyorum 3 kişi bebeğimi memeye tutturabilmek için uğraştı beni devireceklerdi ama bebeğim tabiki tutmadı ebemiz biberonu ve emziği acilen bırak dedi emziği vermemek için direndim ama bebeğim emmediği için biberona mecbur kaldımsağarak vermeye çalıştım ama bebek emmediği için de süt tamamen azaldı son zamanlarda 1 çay kaşığı anca çıkıyordu 3 gündür sağım işini de bıraktım
Alayım yarın olmazsa yoksa sütümü kaybedeceğim .sağıp biberonla vermeye korkuyorumHem emzirdim hem sağdigimi verdim . Sorun olmadı. Ama ben günde 2 en fazla 3 kere verdim 60cc veriyordum. Çokta kolay alışıyor sizde yavaş yavaş verin ,biberon gibi emiş olmadigindan emme refleksi bozulmuyor memede emme hazzını gideriyor bu nedenle red olmuyor. Bazı günler hiç takviye vermedigimde oluyordu.3. ayda kısa emmeler başladı uzatmak için dediklerimi yaptım uzattım da emme sürelerini . Bebegim hiç memeyi verdiğimde reddetmedi sadece kısa kısa emeler başladı .emzirdikden sonra sağımda yapıyordum arttırmak için sütümü .
Gerçekten çok zor emzirmek başlı başına zor yorgun yapıyor. Uykusuz kaldığında yiyip içmediğinde süt olmuyor süt olsa bebek tutmuyor bir gün rahat emziremedimSizi cok iyi anliyorum. Meme reddine cozum bulun demek cok kolay geliyor evet ama en azindan direnin sizde inat edin. Belki bir sure sinra olur.
Sagdiginiz sutu keske hic biberonla vermeseydiniz simdi bebis kolay gelen sute alistigi icin meme istemiyor.
Şırınga alin sagdiginiz sutu bi kaba koyun. Serce parmaginizi bebeginizin agzina koyun o sirada şırıngadan damla damla sıkıp sutu verin. Bebeginiz meme emdigini zannedecek ve sagdiginiz sutle beslenecek. Belki bu sayede zamanla memeyede alisir
Maalesef uykuda da tutmadı.. bebeğim silikon uç ile emiyordu zaten normal de tutturamadımYaa üzüldüm uykuda da mı tutmadı .tamamen bitmeden arttırılabilinşyormuş aslında tekrar arttırmayı mı denesenix sürekli sağım yapıp uyarı vererek.hiç almadıysa bilmiyorum ama daha önce tutuyorsa atak döneminde redden dolayı bırakmışsa daha sonra memeye dönmek isteyebiliyorlarmış o zamndaha üzücü .bizimki çogu zaman tutmuyor ancak başka birinin kucagında rahatsz olduysa agladıysa veya çok acıktıysa beni emmek istiyor kendini güvende hissetmek için yapıyormuş bunu.
Emzirme danışmanı tam olarak napıyor sağım yapmamı mı destekliyor yoksa bebeği belli zamnalrda memeye tutturmayı mı .gün içinde sürekli iletişim halinde oluyor muBenim bebeğim hiç meme tutamadı doğduğunda bu yüzden sütüm kesildi 2. günden. Emzirme danışmanı problemimi hemen çözmüştü ben kesinlikle tavsiye ederim, benim aldığım kişiyi de öneririm
2 gün önce yine bir problemim oldu sütüm azaldı hemen çözüm bulduk
Ayakta sakinleştirerek emzireceksin mecbur ben müzik pişpişleme poposuna vuruyorum ayakta dikey tutup hızlı hızlı yürüyorum sonra tutuyor4 buçuk aylık oğlum Meme reddi yaşıyor 5 saatin sonunda tutuyor sagıp veriyorum biberonla bu kez ona alışıyor . Sagdığım sütü nasıl verebilirim alıştırma bardakları için henüz küçük
Belki tekrar artar gelir sagım yapılınca aslında denesenix eger istiyorsanız . Bir damla bile geliyorsa artma eskisi gibi olma ihtimali oluyormuş ama bebeğinde desteklemesi lazım biraz galiba . Üzülmeyin yine de bazen ne kadar çabalarsan çabala memede rızkı ne kadarsa ondan ileri gidemiyorsun.Maalesef uykuda da tutmadı.. bebeğim silikon uç ile emiyordu zaten normal de tutturamadımsilikon uçla bile emerken biberondaki gibi hızlı gelsin istiyordu gelmeyince feryat figan ne yaptıysam olmadı ama dündü sanırım mamasını içirdikten sonra denemek istedim ve ilk defa silikonsuz tuttu sonra hemen bıraktı zaten üzerine gitsem belki tekrar dönebiliriz ama sütüm artık yok denecek kadar azaldı birde günlerdir sağım yapmıyorum..çok isterdim bende bebeğimi emzirebilmeyi silikon uç ile olunca kendimi emziriyormuş gibi hissetmedim hiç..
Makine ile sütüm çıkmıyordu son zamanlarda elim ile daha çok çıkıyordu toplasan oda 1 yemek kaşığı anca oluyordu artık canım çok sıkılmaya başlamıştı bu duruma çok uğraştım emmiyorsa bile sağarak veriyim dedim ama olmadı.. çok güzel sütüm vardı oysaki.. sanırım ben beceremedim bu işiBelki tekrar artar gelir sagım yapılınca aslında denesenix eger istiyorsanız . Bir damla bile geliyorsa artma eskisi gibi olma ihtimali oluyormuş ama bebeğinde desteklemesi lazım biraz galiba . Üzülmeyin yine de bazen ne kadar çabalarsan çabala memede rızkı ne kadarsa ondan ileri gidemiyorsun.
Yapılacak herşeyi yapmışssınız kendinizi suçlamayın.bende sizin gibi başından beri çok çabaladım makina aldım silikon uç aldım sütüm olmadıkça neler yaptım hala yapıyorum. günlerce agladım. ve oğlumun süt alerjisi var diyet yapıyorum çok fedakrlık yaptığımı hissettiğim için ölüm kalım savaşına döndü bende emzirmek inata bağlıyorum. 5 aylık olucaz hiç yoktan bi 8 ay emzirmek istiyorum ama benim istememle olmuyor bir gün kalkarım süt olmaz. anne sütü gerçekten nasip işi nasibin kadar emziriyorsunMakine ile sütüm çıkmıyordu son zamanlarda elim ile daha çok çıkıyordu toplasan oda 1 yemek kaşığı anca oluyordu artık canım çok sıkılmaya başlamıştı bu duruma çok uğraştım emmiyorsa bile sağarak veriyim dedim ama olmadı.. çok güzel sütüm vardı oysaki.. sanırım ben beceremedim bu işi
Yaaa küçükmüş bu defa da öyle alışıp öyle isteyecek daha rahat bir pozisyon bulun isterseniz büyüdükce zor olucakAyakta sakinleştirerek emzireceksin mecbur ben müzik pişpişleme poposuna vuruyorum ayakta dikey tutup hızlı hızlı yürüyorum sonra tutuyorve benimki daha bir buçuk aylık. çok yoruluyorum ama emince bi rahatlama geliyor. Kendini kastıgı için düzgünde tutamıyorum geriye atıyo. Zorla yapıştırıyorum memeye. Böyle böyle tuttu.
Merhaba siz hangi markanın alıştırma bardağını kullandınız bugün almayı düşünüyorum uçları farklı mı oluyor hepsininYoo ben ilk kaşık biberonla sonra 4. Ayda başladım silikon uçlu alıştırma bardağı ile verdim. 7. Ayda pipetli suluklara geçtik . Biberonla vermeyin . Sık sık emzirin okadar uzatmayın emzirme arasını . Sağım için emzirdikden hemen sonra daha doğru bir zaman. Ayakta zıplatarak şarkılar söyleyerek emzirdim boyle atlattım o dönemi . Boynuna dikkat çekici kolye veya oyuncakda asabilirsiniz. Pozisyon değişin emzirirken yatarak yada siz yatin memenize koyun öyle deneyin . Ama mutlaka emzirin . Geçici bir dönem ...
Mamajoo silikon uçlu alıştırma bardağı görselde ekleyeyim. Silikon uçlu sert değil ucu .Merhaba siz hangi markanın alıştırma bardağını kullandınız bugün almayı düşünüyorum uçları farklı mı oluyor hepsinin
Tamam teşekkür ederimMamajoo silikon uçlu alıştırma bardağı görselde ekleyeyim. Silikon uçlu sert değil ucu .
Öyle tabiYapılacak herşeyi yapmışssınız kendinizi suçlamayın.bende sizin gibi başından beri çok çabaladım makina aldım silikon uç aldım sütüm olmadıkça neler yaptım hala yapıyorum. günlerce agladım. ve oğlumun süt alerjisi var diyet yapıyorum çok fedakrlık yaptığımı hissettiğim için ölüm kalım savaşına döndü bende emzirmek inata bağlıyorum. 5 aylık olucaz hiç yoktan bi 8 ay emzirmek istiyorum ama benim istememle olmuyor bir gün kalkarım süt olmaz. anne sütü gerçekten nasip işi nasibin kadar emziriyorsun