Sağılan süt nasıl verilmeli?

kelebek0312

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
253
70
31
4 buçuk aylık oğlum Meme reddi yaşıyor 5 saatin sonunda tutuyor sagıp veriyorum biberonla bu kez ona alışıyor . Sagdığım sütü nasıl verebilirim alıştırma bardakları için henüz küçük

4 buçuk aylık oğlum Meme reddi yaşıyor 5 saatin sonunda tutuyor sagıp veriyorum biberonla bu kez ona alışıyor . Sagdığım sütü nasıl verebilirim alıştırma bardakları için henüz küçük
Kaşık biberonla verebilirsiniz birde sağmak yerine devamlı emzirmeyi deneyin evet zor oluyor ama zamanla süt azalıyor benim kızımda 4 aylık meme reddi oldu sağıp verdim biberona alıştı sonra asla memeye dönmedi zamanla da süt azaldı zaten komple mamaya döndük

4 ay atağından yapıyorlar, bir şekilde memeyi tutturun inat edin. Sağma mağma hikaye bebek emmeyince geriliyor sonra sütünüz.

Plates topunda zıplayarak emzirin, 3,5 aylık biz öyleyiz şu an.
Sagdiginiz sütü şırınga ile ya da eds yöntemi ile verebilirsiniz, çay kaşığı, kaşık biberon vb aparatları deneyin biberon vermeyin.
İlk doğduğu zaman ben şırınga ile besledim. Meme reddi olmadı

Yoo ben ilk kaşık biberonla sonra 4. Ayda başladım silikon uçlu alıştırma bardağı ile verdim. 7. Ayda pipetli suluklara geçtik . Biberonla vermeyin . Sık sık emzirin okadar uzatmayın emzirme arasını . Sağım için emzirdikden hemen sonra daha doğru bir zaman. Ayakta zıplatarak şarkılar söyleyerek emzirdim boyle atlattım o dönemi . Boynuna dikkat çekici kolye veya oyuncakda asabilirsiniz. Pozisyon değişin emzirirken yatarak yada siz yatin memenize koyun öyle deneyin . Ama mutlaka emzirin . Geçici bir dönem ...

Son düzenleme:
Kaşık biberonla verebilirsiniz birde sağmak yerine devamlı emzirmeyi deneyin evet zor oluyor ama zamanla süt azalıyor benim kızımda 4 aylık meme reddi oldu sağıp verdim biberona alıştı sonra asla memeye dönmedi zamanla da süt azaldı zaten komple mamaya döndük
Yaaa biz de o yoldayız bir miktar azalma yaşıyoym. şimdi daha da korktum çünkü memeye çok düşkün değildi normal Zamanda da biberonla vermeyeyim hiç o halde.

4 ay atağından yapıyorlar, bir şekilde memeyi tutturun inat edin. Sağma mağma hikaye bebek emmeyince geriliyor sonra sütünüz.
Saatlercr Aralıklı ugraşıyorum emzirebilmek için bazen pes etmem gerekiyor çünkü çok aç kalıyor veya iş oluyor haliyle

Biberona alışıyorlar malesef memeyi tamamen bırakıyorlar zor bir dönem şuanki aklım olsa parayı verir özel hemşire çağırırım eve reddi yenmek için çünkü emzirme danışmaya vericeğiniz paranın kat ve katını mamaya veriyorsunuz

Yoo ben ilk kaşık biberonla sonra 4. Ayda başladım silikon uçlu alıştırma bardağı ile verdim. 7. Ayda pipetli suluklara geçtik . Biberonla vermeyin . Sık sık emzirin okadar uzatmayın emzirme arasını . Sağım için emzirdikden hemen sonra daha doğru bir zaman. Ayakta zıplatarak şarkılar söyleyerek emzirdim boyle atlattım o dönemi . Boynuna dikkat çekici kolye veya oyuncakda asabilirsiniz. Pozisyon değişin emzirirken yatarak yada siz yatin memenize koyun öyle deneyin . Ama mutlaka emzirin . Geçici bir dönem ...
E bebekte bakmıştım ama Akışı hızlı olur gibi geldi bir de onun akış hızına alışır mı acaba bu kez memeye tahammülü gelmezmi

4. ay atağı bu geçici bir dönem merak etmeyin. Zorlamadan arada memenizi teklif edin ama zorlamak işleri daha da kötü yapar, beslenmeye zorlanmak da bir meme reddi sebebi. Gün içinde sürekli sürekli teklif edin birinde tutacaktır. Ayakta dolaşarak ve duşta emzirmeyi deneyin. Meme reddinde genelde duşta emzirmeyi tavsiye ediyor emzirme danışmanları, bacaklarına sırtına yavaş yavaş babası su döksün siz emzirin. Uzun kalın bol çıplak temas edin. Gün içinde de bol bol ten tene temas yapın dönecektir memeye.
Sağdığınız sütü de finger feeding denilen parmakla besleme yöntemiyle verebilirsiniz.

Kocmed Emzirme Destek Sistemi Beslenme Sondası No 6 Renk Açık Yeşil 10 Adet

4. ay atağı bu geçici bir dönem merak etmeyin. Zorlamadan arada memenizi teklif edin ama zorlamak işleri daha da kötü yapar, beslenmeye zorlanmak da bir meme reddi sebebi. Gün içinde sürekli sürekli teklif edin birinde tutacaktır. Ayakta dolaşarak ve duşta emzirmeyi deneyin. Meme reddinde genelde duşta emzirmeyi tavsiye ediyor emzirme danışmanları, bacaklarına sırtına yavaş yavaş babası su döksün siz emzirin. Uzun kalın bol çıplak temas edin. Gün içinde de bol bol ten tene temas yapın dönecektir memeye.
Sağdığınız sütü de finger feeding denilen parmakla besleme yöntemiyle verebilirsiniz.

Kocmed Emzirme Destek Sistemi Beslenme Sondası No 6 Renk Açık Yeşil 10 Adet
Tavsiyeniz için teşekkür ederim aklımda bulunsun . Duşta denemedim hiç faydası olabilir gibi geldi

Duşta veya beyaz gürültü ile emzirmeyi deneyin. Düzenli sağım yapın mutlaka sütünüz azalmasın. Biberonu alıyor mu?
Evet sagmadım tutturmaya zorluyorum hep bu sefer mesafe açılıyor sağım da yapacagıöntutmadıgında ama biberona alışıyor bugün ilkkez biberonu aldı mememi almadı normlde ikisini reddediyordu.

Yaaa biz de o yoldayız bir miktar azalma yaşıyoym. şimdi daha da korktum çünkü memeye çok düşkün değildi normal Zamanda da biberonla vermeyeyim hiç o halde.
Asla ama asla biberona bulaşmayın derim ben birinde artık sağlık ocağındaki hemşireme gittim bebeğim emmiyo diye size yemin ediyorum 3 kişi bebeğimi memeye tutturabilmek için uğraştı beni devireceklerdi ama bebeğim tabiki tutmadı ebemiz biberonu ve emziği acilen bırak dedi emziği vermemek için direndim ama bebeğim emmediği için biberona mecbur kaldım 🥲 sağarak vermeye çalıştım ama bebek emmediği için de süt tamamen azaldı son zamanlarda 1 çay kaşığı anca çıkıyordu 3 gündür sağım işini de bıraktım

Emzirme dnışmnları etkisi oluyor mu acaba
Benim bebeğim hiç meme tutamadı doğduğunda bu yüzden sütüm kesildi 2. günden. Emzirme danışmanı problemimi hemen çözmüştü ben kesinlikle tavsiye ederim, benim aldığım kişiyi de öneririm
2 gün önce yine bir problemim oldu sütüm azaldı hemen çözüm bulduk

E bebekte bakmıştım ama Akışı hızlı olur gibi geldi bir de onun akış hızına alışır mı acaba bu kez memeye tahammülü gelmezmi
Hem emzirdim hem sağdigimi verdim . Sorun olmadı. Ama ben günde 2 en fazla 3 kere verdim 60cc veriyordum. Çokta kolay alışıyor sizde yavaş yavaş verin ,biberon gibi emiş olmadigindan emme refleksi bozulmuyor memede emme hazzını gideriyor bu nedenle red olmuyor. Bazı günler hiç takviye vermedigimde oluyordu.3. ayda kısa emmeler başladı uzatmak için dediklerimi yaptım uzattım da emme sürelerini . Bebegim hiç memeyi verdiğimde reddetmedi sadece kısa kısa emeler başladı .emzirdikden sonra sağımda yapıyordum arttırmak için sütümü .

Evet sagmadım tutturmaya zorluyorum hep bu sefer mesafe açılıyor sağım da yapacagıöntutmadıgında ama biberona alışıyor bugün ilkkez biberonu aldı mememi almadı normlde ikisini reddediyordu.

Hayır 3 saatte bir sağın her bir memeyi en az 15 dk. memeye geri döner çocuk ama süt geri gelmez. Destek mi alsanz bir danışmandan?
Ben çok zorlandım. Sonra pes edip sağıma geçtim bir süre sonra kendi döndü memeye sürekli sağdığım için azalmamış oldu süt ama aşırı zordu. Meme işini bir uzmanla halletmeye çalışın 🥹

X