Sağdıç Sıkıntısı Fikir Verin Kızlar :(

Camellia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
200
63
123
Hanımlar Merhaba,
Düğünüm yaklaşıyor ve yaklaştıkça sıkıntılarda artıyor
Şimdi başıma sağdıç meselesi çıktı
Bulunduğum ile yabacı gelin olarak gelicem.
Ve geldiğim ilde sağdıç adeti varmış ve buna göre damadın evli olan arkadaşı ve karısı geline ve damada eşlik edermiş
Geline eşlik edecek sağdıç, gelinin yanından ayrılmazmış, düğün bitip gelin damat evlerine gönderilirken de yanlarında olurmuş eve gelindiğinde de damada ve geline ilk geceleri hakkında bilgi verirmiş falan falan
Bizim adetlerimize göre gelinin yanında ahat etmesi açısından varsa ablası yoksa akrabalarından bir bayan bulunur.
Nişanlım evli olan ama tanımadığım bir arkadaşının sağdıcımız olması için ısrar ediyor ve beni bu ısrarıyla çok sinirlendirdi artık
Tanımadığım görmediğim bir kadının bütün gün peşimde dolaşmasını istemiyorum ve tanımadığım bir kadından ilk gecem hakkında "TAVSİYE" almakda istemiyorum. Yanımda ablamın olmasını istiyorum.

Bende nişanlıma kendi arkadaşına sağdıcına karışamayacağımı, isterse arkadaşının ona eşlik edebileceğini ama eşinin peşimde dolaşmasını istemediğimi söyledim. Ablamın yanımda olacağını söyledim. Ayıp olur diye hala ısrar etmeye devam ediyor ve o ısrar ettikçe ben daha çok sinirleniyorum.

Ya hanımlar olmasa olmaz mı bu sağdıç? Çooooook mu ayıp yani taşlanır mıyız acaba sağdıcı yok diye. Kendi arkadaşı gelsin tamam amenna ama eşi gelmesin olmaz mı sizce?

ben de aynen senin gibi oldum cnm bizim orda sağdıç adetşi yok.gelin geldiğim ilde vardı..yoktu bnm sağdıcım falan hiçç de bişey olmadı.artık herkes biliyo ne yapması gerektiğini.bence hiçbişey olmaz sağdıcın olmasa da. BENCEE:44:

çok büyüttü meseleyi bizim adetlerin vazgecilmezidir falan demeye başladı. olmazsa sacma sapan bir tablo çıkar ortaya diyor. sanki bütün millet o düğün telasesinde aaa bunların sağdıcı kimmiş nerdeymiş hanimiş falan diyecek.

ortalığı ayaga kaldırmasa ve hiçbişey demese yüzde yüz eminim ki kimsenin dikkatini çekmez ama anlatamıyorum. arkadasının gelmesini istiyorsan gelsin diyorum ama eşini ben istemiyorum diyorum. arkadasına uygun bir dille anlatırsın gelin yabancı oldugu için sağdıç adeti onlarda yokmus sağdıcı ablası olacakmış diye konusabilir. ama anlatamıyorum ya

canım arkadaşım o zaman müstakbel eşinin arkadaşının karısı duruversin yanında.bunu neden sorun ediyosun ki.dostlar alışverişte görsün hesabııı

Var mı öyle adetler ya,bu devirde bilmeyen kaldı mı ilk gece ne yapılır diye ! Canım eşine açık açık söyle yani. Valla ben olsam kıyamet koparırım. Hadi eşini tanısan neyse de tanımadığın insan ne diye kuyruk gibi gezecek. Tamam salona falan girişte bi görünsün sonra hemen ablan gelsin yanına kibarca " kardeşimle konuşmam gerekenler var" desin kibarca uzaklaştırsın yani...

Canım var malesef ve kadınla tanıştırıldım nişanlımın dalaveresiyle Kadına diyorum ki nişanlım istediği için sağdıç adeti yerini bulsun diye usulen yapılacak bişey. abartmaya gerek yok. zaten yanımda ablam olucak bizim orda da adet böyledir diyorum. Daha çok yeni tanıştık sizinle ben kendimi rahat hissedemem düğün günümde daha çok gerilmek istemiyorum diyorum kadın bana ne dese beğenirsiniz?
Canım gerilecek bişey yok ben hep yanında olucam!!! kuaföründen eve girişinize kadar !!!!! ben kadına ne anlatıyorum kadın bana ne diyor.
Tekrar söylüyorum kadına bakın diyorum bunlara gerek yok. heleki eve gelme falan kesinlikle istemiyorum, salona birlikte gireriz adet yerini bulmus olur diyorum. Yoksa bana göre çok gereksiz bişey falan diyorum. Kadın aaaa olur mu canım öyle olmaz diyor bana. Sinirlendikce sinirlendim. Bide yaşıda benden küçük. Bana akıl verecek aklınca. Kuaförün nerde, nasıl bişey yaptıracaksın topuz yaptır bence falan demeye başladı, resmen şimdiden sağdıçlığa soyundu yani. ve ben çok sinirliyim.

Nişanlıma yanlarından ayrılınca kesinlikle o kadını düğün günümde yanımda görmek istemiyorum, eğer ki bana emrivaki yaparda küt diye getirirsen arkadaşlığınız bozulur bilmiş ol dedim sinirimden. Şimdi benle konusşmuyor nişanlım. Güya tavır yaparak kabul ettirmeye çalışacak bana. Bir çözüm bulmam lazım buna

Ben olsam "eğer daha şimdiden arkadaşın için beni karşına alıyorsan bitsin"derdim . Gör bak nasıl vazgeçtik diyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…