• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağ kaburgamin bitisinde başlayıp, ayni taraf sirtima doğru vuran bir agri var.

O sırt ağrısı bendede vardı sanki biri arkama bıçak saplıyordu, 3 gün çektim sonra kendiliğinden geçti, kaç gündür evdeyiz spor yapamadığımızdan herhalde

Sıcak su torbası asla kullanmayın üşütme değilde iç organlardan kaynaklanıyorsa çok teklikeli olabilir allah korusun.randevu alıp saatinde gidebilirsiniz daha rahat olur sanırım geçmiş olsun

Taşta öyle ama çamurlu yapı diye bir şey oluyor, hamilelikte benim de oldu, biraz ağrır yürüyünce geçerdi saçma şekilde🤣

Tabi bambaşka bir şey de olabilir, doktorların güldüğü bir derdim var mesela benim.
Çok öne eğildiğimde örneğin ayakkabı bağlama dizime bakma vs gibi, göğsümle çok dar açılı şeyler yaptığımda, göğüs kafesinin ortasında kıkırdak gibi bir şey yer değiştiriyor ve müthiş bir bıçak saplanıyor, doğrulamıyorum.
2 gün de çürük gibi ağrıyor.
Hekim güldü bana😂😂🤣
Ayyy yalnız olmadığıma çok sevindim
Kimseyede söyleyemiyordum kendi kendime düşünüyordum demek önemli bi şey değilmiş 🤣🤣🤣

Anlattığız ağrıyı, geçmişte beni 3 ay hastanede yatırmış safra kesesi ağrısına benzettim. Deneyimimden yola cikarak söylüyorum, doktor değilim.
(Safra kesem iltihaplandı, cok miktarda da taş vardı ayrıca. Iltihabı antiyotiklerle kurutamadılar uzun zaman. En son ameliyata alındım, doktorun demesine göre iltihap da tam olarak temizlenememişti ama ben yaşayabilecek gibi degildim o halde artik.)

Bi arkadaş safra kesesi haftalarca süründürür bir kaç saate geçmez demiş ama YANLIŞ.Annem de safra kesesi ameliyatı oldu.Atak geçirdiğinde benzer ağrılar yaşardı ve birkaç saate geçerdi.Bu durum safrada taş mı kum mu olduğuna ya da iltihabın miktarına bağlı bir durum.

Bu ağrılar yeni mi başladı? Yeni başladıysa ve uzun süre sürmüyorsa bi süre idare edilebilir diye düşünüyorum. Ama uzunca zamandır varsa ve ağrı geçmiyorsa muhakkak doktor görmeli. Annemin ağrıları birkaç saate geçiyordu ama yılda bir kaç kez atak olduğundan doktor en son ameliyat etti.

Gaz yapacak her türlü şeyden,kızartmadan ve yumurtadan uzak durun şu süreçte.Özellikte yumurtanın sarısı ve yağda yumurta düşmanınız.Eğer yediklerinize dikkat ettikten snra ağrınız olmaZsa bir iki ay sonra işler normale dönünce doktora gidersiniz.Genel cerrahi ilgileniyor,ihmal etmeyin ama asla.

Sırta vuran ve geçici ağrı bana da safra kesesini anımsattığından bu kadar detaylı yazdım ama farklı bişi de olabilir tabi.Gün içinde oturuş ve yatış şekillerinize de dikkat edin.Yanlış yatıştan dolayı kas ağrısı da olabilir.Geçmiş olsun.

Acil birseymiydi yani ne yapildi acil mi onu anlamakta zorlaniyorum, basit bir kas agrisiyla gitmekden korkuyorum evde yasli ce kronik hasta olanlar var da

basit bir kas ağrısı da olabilir, oradaki kemikler eğili-kalkma ağır taşıma nedeniyle çatlamış da olabilir (annemde de çatlak olmuştu, sürekli ağrı yapmıyordu, sizin gibi ara araydı), veya safra kesesi olabilir.
sakın bilmeden etmeden sıcak su torbası koymayın, sakın.. safra ise daha da kötü yapar. bu sefer krize sokar sizi zorla ameliyatlık olursunuz.

Bana da basit bir soguk alginlığı gibi geldi. Ya da ağır bir sey kaldirdiysanı sıcak duş ve dinlenme iyi gelir

Yapmadim ama ev supururken hep ayni sag taraf kolumu kullaniyorum ondan olurmu ki, ama titreme bundan değildir galiba
Umarım önemli birşey yoktur bende genelde kas sıkışması yada piskolojik oluyor.Bir kere olmuştu acile gittim doktor birşey yok diyene kadar geçmemişti ağrı.Aklınıza kötü şeyler getirmeyin bir kaç gün bekleyin geçmezse gidersiniz doktora

Kizlar korona nedeniyle hastaneye gitmek istemiyorum, Normal hayata döneriz umarim en yakin zamanda :KK43: hastaneye gitmek bile lüks gibi şuan malesef.
Birkac seferdir Sağ kaburgamin bitisinde başlayıp, ayni taraf sirtima doğru vuran bir agri var, birkac gunde bir olmaya basladi baslayinca birkac saat devam ediyor. Önemli bisey midir fikri olan varmi?
Guncel
Sanirim cok genel tanimladim, sag en alt kaburgamdaki iki parmak kadar bir yer sirtima dogru vuran bir agriyla agriyor. Yani nefes alip vermekle degismeyen birkac saat stabil gecmeyen bir agri.
Düz yatınca geçiyor mu?Bir dönem benim de vardı geçti sonra

Back