Sağ göğüs ele gelen kitle

Bende çıktı 1ay önce. Düzgün şekilliyse genelse korkulacak birşey olmuyor. Dr takipte olacaksın dedi o kadar. Ama anlamadığım şey 1 senedir var diyorsunuz daha önce niye gitmediniz ki doktora. 1 sene boyunca o kadar önemli olmadığını düşündüğünüz şey için şimdi ağlamayın, panik yapmayın. Sakin olmak herzaman işe yarar. Güzel, rahatlatıcı haberler almanız dileğiyle.

Arkadaslar merhaba
Doktora gitmeyi dusunyrum yarin ama yinede duramadım nedir diye
Esim soyleyince benimde dikkatimi iyice cekti daha once bekarkende var gibiydi yada hatirlamyrum
Sağ ğöğsüm sol taraftan birazdaha buyuk ama sorun ele gelen kitle olması.Tum memeyi kaplayan kitle ama hic agri falan yok 1 senedir bunu konusyruz bende iyice iskillendim bilmiyorum cok aglıyrum suan iyi degilim :KK42::KK42::KK61:
Ne olabilir ki?Allah korusun hani ur falan olsa 1 senedir gayet saglıklıyım .1 senedir biz bunu dile getryruz yani arkadaslar daha oncede varmydı yokmuydu bilmiyorum offfff
25 yasindayim ya ailede kanserde yok.
Nedir simdi bu memenin anatomisimi yoksa kitlemi???:KK17::KK43:
1 senedir var diyorsunuz şimdiye dek meme de herhangi bir değişiklik oldu mu?memeden bir sıvı geliyormu? Ucunda içeriye dönük bir çökme var mı?
Endişelenmeyin hemen ama ihmal de etmeyin sakın. .
İnşallah birşey çıkmaz

Arkadaslar merhaba
Esim soyleyince benimde dikkatimi iyice cekti daha once bekarkende var gibiydi yada hatirlamyrum
Sağ ğöğsüm sol taraftan birazdaha buyuk ama sorun ele gelen kitle olması.Tum memeyi kaplayan kitle ama hic agri falan yok 1 senedir bunu konusyruz bende iyice iskillendim bilmiyorum cok aglıyrum suan iyi degilim :KK42::KK42::KK61:
Ne olabilir ki?Allah korusun hani ur falan olsa 1 senedir gayet saglıklıyım .1 senedir biz bunu dile getryruz yani arkadaslar daha oncede varmydı yokmuydu bilmiyorum offfff
1 senedir varsa zararsızdır diye düşünüyorum. Çünkü kanser denen illet büyümek için bizim keyfimizi beklemez 3/6 ayda belki daha kısa zamanda 2 katına çıkar.
Bir de tek belirti kist de olmayabilir. Muhtemelen memeden başka sinyaller de verecektir. Akıntı, kanlı akıntı, memenin çökmesi gibi. Çok yakın bir arkadaşım yaşadığı için olayı biliyorum.

Kızlar yeni konu açmak istemedim şuraya kaynak yapayım bana da yardımcı olun, oğlumu 20 ay emzirdim yaklaşık 2 ay oldu keseli, kesmek için sabır taşı kullandım meme ucuna sürdüm acı bir tat bırakıyor bu taş

Şimdi ara ara göğsümü sıktıkca sarımsı acı bir süt geliyo hala, süt diyorum yani ben o gelen şeye, acı olmasını da sabır taşına bakıyorum başka birşey olabilir mi, 2 ay olacak nerdeyse hala süt gelir mi göğüsten

canım bende sabır taşıyla bıraktırdım hiç öyle birşey olmadı.. 2 ay sonra süt gelebilir ama acılığı konusunda sabır taşıyla bir ilgisi olacağını sanmıyorum..

Hepinize cok tesekkur ediyorum iş yerinde oldugumdan tek tek yazamadım kusura bakmayın
Memede herhangi bir belirti yok ne akinti ne cokme agrı vs
Insallah bisey yoktur

Aman diyeyim internete girip araştırma yapma.Baş ağrısı yazarsın,beyin tümörü belirtisi çıkar ve paranoyak eder insanı.Yarın muayene ol,sinirlerinide bozma bir şey olacağını sanmam.Memelerin içinde fıldır fıldır hep bir şeyler oynar zaten,sanırım kendi yapısı:KK53:
Ben gecen gun basima giren sanciyi tarif ederek googleda arattim beyin kanamasi cikti :KK53:
Uyudum uyandim baktim olmemisim rahatladim:confused:

Bu arada 1 senedir var olan kitleyi de doktora danismamak gercekten buyuk sorumsuzluk.
İyi huyludur diyip icinizi rahatlatmak istemiyorum cunku boyle seyleri bazen ogrenmemek icimizi rahatlatmak isimize geliyor.
Lutfen doktora gidin,bi sey olacagini dusunmeseniz bile doktora gidin kendinizi ihmal
Etmeyin.
Kotu bir sey degildir insallah sikmayin caninizi

bendede 4 yıldır falan var sağ göğsümde gitmedim bende hiç ablamda da annemde de çıktı onlar gitti yağ bezesiymiş bende ondan dolayı gıtmıyorum aslında gıtmek gerekır . adet gunlerıme yakınken dokununca cok agrıyo adet bitince agrısı geçiyo bnmki

Ben gecen gun basima giren sanciyi tarif ederek googleda arattim beyin kanamasi cikti :KK53:
Uyudum uyandim baktim olmemisim rahatladim:confused:

Ya öyle neler neler yazıyor.Bende bazen bir şey araştırmak için giriyorum,ertesi gün kendimi doktorda buluyorum korkudan.Artık akıllandım ama hiçbir şeye bakmama kararı aldım,baksam doktordan çıkamam:KK53:

Benim iki göğsümde de sayıca çok var iki tanesi özellikle oldukça büyük elime geliyor.
Kaç dr a gittim yıllardır ultrason takibi yapıyorum, fibreadenommuş öyle dediler.
Bazı drlar öyle korkuttu ki mr bile çekildim.

Hala birinin dediği diğerini tutmuyor.
Biri rahat ol, düşünme diyor.
Diğeri yerinde olsam yine mr çekilirim falan diyor.

Biri istersen alalım diyor, öbürü hangi birini alcaz delik deşik olur göğsün bir sürüler diyor.
Bir diğeri de hahahahah alınca ne olacakmış, tekrarlayabilir falan diye dalga geçiyor.

Bir soru işareti ile gidip 10 soru işareti ile çıktığımı çok bilirim.

Çocuk düşün, emzirmek faydalı olur diyenler oldu ama.
Böyle 6 ayda bir ultrasona devam bakalım.

Gönlüme göre bir genel cerrah bulamadım gitti. :)

Ayy hiç aram yok drlarla.

Allah yokluklarını göstermesin muhtaç da etmesin. Amin..

Anladığım kadarıyla ağrısız ama yerinde sabit olanlar için korkmalı.
Oynuyor, kayıyorsa meme yapısından sanırım o_O
Benim kayıyorlar ve dönem dönem ağrı oluyor.

İhmal etme bir ultrason çekil inşallah bir şey çıkmaz. Korkma :KK66:

Gunumuzde neler duyuyoruz normal endiselenmen, 4 yil once bende fark ettim boyle bisey, sol gogsumde, doktora gittim korkacak bisey yok dedi, sut vezileriymis tıkanıklık yapmış normal dedi, adet olana yakın agrıyor, Sen yinede bi kotrol ettir sıkma canını İnşallah kötü bişey degildir:KK54:

Arkadaslar merhaba

Aynı şeyi 3 ay önce yaşadım, eşim farketti kitleyi. Bir bilye büyüklüğündeydi.
Ama kitlelerin büyüklügü veya kücüklügü önemli degil. Hemen yarın sabah erkenden hastaneye gidip durumu anlatın.
Ben öyle yaptım fakat devlet hastanesinde cıkan sonuclar tatmin etmeyince bir de profesor buldum, ona da muayene oldum.
Sonuc basit kitle cıktı, önemli birşey degil.
Fakat her yıl kontrol olmam gerekiyormus, tüm kadınların yapması gerektigi gibi...
Ailem de meme kanseri de var, ben de sizin gibi cok ama cok korkmustum.

Arkadaşlar merhaba tekrardan
Sordum sorusturdum hastanete gidene kadar(gitmedim bu arda direk onkoloji ye gitcem:KK43:)
Calısan arkadslardan bitenesinde kitle cıkmış ama 1 sene sonra akinti iceri cokme kizatiklik cıkmış kanser ilk evredeymiş .
Bana sordu sadece elime gelen bisey var dedim onun dışında birsey yok dedim
Isyerime yakin onkolojiye gitcem en kisa surede
Adet zamanim oldugu icin adettendir diyecekmis doktor.onun icin 2 3 sonra gidecegim mecbur
Neyapcagmi bilmiyorum cok cok ama cok endiseli ve hüzünlüyüm

Arkadaslar merhaba
Doktora gitmeliydin bunu hissetdiyinden beri.amma yinede morelini bozma insallah bisey yoktur.amma kendimize karsi biraz daha dikkatli olalim.Doktordan sonra yaz merak etdim simdi.Allah yardimci olsun

Benim iki göğsümde de sayıca çok var iki tanesi özellikle oldukça büyük elime geliyor.
Kaç dr a gittim yıllardır ultrason takibi yapıyorum, fibreadenommuş öyle dediler.
Bazı drlar öyle korkuttu ki mr bile çekildim.

Hala birinin dediği diğerini tutmuyor.
Biri rahat ol, düşünme diyor.
Diğeri yerinde olsam yine mr çekilirim falan diyor.

Biri istersen alalım diyor, öbürü hangi birini alcaz delik deşik olur göğsün bir sürüler diyor.
Bir diğeri de hahahahah alınca ne olacakmış, tekrarlayabilir falan diye dalga geçiyor.

Bir soru işareti ile gidip 10 soru işareti ile çıktığımı çok bilirim.

Çocuk düşün, emzirmek faydalı olur diyenler oldu ama.
Böyle 6 ayda bir ultrasona devam bakalım.

Gönlüme göre bir genel cerrah bulamadım gitti. :)

Ayy hiç aram yok drlarla.

Allah yokluklarını göstermesin muhtaç da etmesin. Amin..

Anladığım kadarıyla ağrısız ama yerinde sabit olanlar için korkmalı.
Oynuyor, kayıyorsa meme yapısından sanırım o_O
Benim kayıyorlar ve dönem dönem ağrı oluyor.

İhmal etme bir ultrason çekil inşallah bir şey çıkmaz. Korkma :KK66:
Doktorla gerçekten frekansının tutması lazım. O bile sana moral oluyor, hastalığı daha rahat atlatıyorsun. Benzer şikayetler ablamın başına geldi, çok korktu tabi, sonrasnda doktor Koray Deneçli'ye gittik, iyi ki de gitmişiz. Çok ufak bir müdahale ile tüm şikayetler ortadan kalktı. Gerçekten güven veriyor. Kesinlikle öneririm.

X