Safra kesesi taşı !!

aynurcanonat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
67
14
32
Benim gibi doğumdan 20 gün sonra safra kesesinden rahatsızlanan varmı ? 20 günlükken bebegımı bırakıp hastaneye yattım tas kanala düşmüş sarılık olmuşum ercp yaptılar iki taş aldılar marttan hazırana kadarda 4 mm lik tas düşürmeye calıştım emarda tas kalmadı görünüyo altı ay oldu ama geçen çarşamba safra sancım tuttu anneannemi kaybettik yeni acaba üzüntümü sebep olur yoksa altı ayda tas oluşurmu ?

Merhaba çok geçmiş olsun.Yaşadıklarınızı bende yaşadım:KK66:
Safradaki taş ne yaparsanız yapın düşmüyor:KK43: Tekrar ultrason ve kan tahlili yaptırın..Bir süre kayboldu sonra tekrar göründü.Ben doğumdan 3 yıl sonra safra kesesini aldırdım..Başka çözüm bulunamadı :KK43:

Ben ercp olunca safra çıkışını kalınbagırsaga bagladılar öyle bi ameliyatmış ameliyat günü çantamı aldım gittim doktor sordu agrın var mı bi aydır yok deyınce tetkıklerini yenileyelim ercp olmuşsun büyük abdestile düşürmüş olabilirsin dedi kan tahlili ultrason ilaçlı emar hepsi temiz çıktı istediğini yiyebilirsin dedi sanırım gencim diyemi almadılar bilmiyorum ama yine oluşunca sonunda alıcaklar bılıyorum tek korkumda ameliyat sonrası agrı kapalı operasyon bile olsa dikiş görücekmiyim o dirhenleri çekerken çok acıyormus onları düşünüyorum

Ben ercp olunca safra çıkışını kalınbagırsaga bagladılar öyle bi ameliyatmış ameliyat günü çantamı aldım gittim doktor sordu agrın var mı bi aydır yok deyınce tetkıklerini yenileyelim ercp olmuşsun büyük abdestile düşürmüş olabilirsin dedi kan tahlili ultrason ilaçlı emar hepsi temiz çıktı istediğini yiyebilirsin dedi sanırım gencim diyemi almadılar bilmiyorum ama yine oluşunca sonunda alıcaklar bılıyorum tek korkumda ameliyat sonrası agrı kapalı operasyon bile olsa dikiş görücekmiyim o dirhenleri çekerken çok acıyormus onları düşünüyorum
Umarım öyle olmuştur.Ben de iki kez ercp oldum :KK51:
Ameliyat olmak gerekiyorsa mutlaka olun sonra sıkıntı olmasın:KK66:Dikişler çok küçük olduğu için belli bile olmuyor bunları düşünmeyin..İlk zamanlar yediklerinize dikkat ederseniz çabuk iyileşirsiniz..Ben 8 yıl önce oldum hiç sıkıntı yaşamadım sonrasında..Fakat taş kanala düşüp sarılık olunca çok ciddi sorunlar yaşadım :KK43:

İki gün daha gelmesen allah korusun dedi doktor yalnız bı tasların alındıgı ercp var bıde klips bişey takıyolarmış işte benımki ondanmıs akıcak yerı var diye düşürebiliyomusum ama bendekide can 4 mmlik tası 3 ayda düşürdüm hep olusup kendılığınden düşmesini bekleyecek halim yok insallah sorunsuz hallolur :KK43: sizede çok büyük geçmiş olsun normal doğum yapmadım sancısını bilmiyprum ama doğum sancısından beter diyolar yasayan biliypr bes dakikada iki kat oluyosun ne yat ne ayakta nede oturabiliyosun kolayda anlamıyorlar benımkinide lohusalık yorgunlugu ve stres sandılar basta

İki gün daha gelmesen allah korusun dedi doktor yalnız bı tasların alındıgı ercp var bıde klips bişey takıyolarmış işte benımki ondanmıs akıcak yerı var diye düşürebiliyomusum ama bendekide can 4 mmlik tası 3 ayda düşürdüm hep olusup kendılığınden düşmesini bekleyecek halim yok insallah sorunsuz hallolur :KK43: sizede çok büyük geçmiş olsun normal doğum yapmadım sancısını bilmiyprum ama doğum sancısından beter diyolar yasayan biliypr bes dakikada iki kat oluyosun ne yat ne ayakta nede oturabiliyosun kolayda anlamıyorlar benımkinide lohusalık yorgunlugu ve stres sandılar basta
Taşı çıkarmak için girdiler yaklaşık 45 dakika sürdü ve baygın değildim :KK43: Sizi çok iyi anlıyorum :KK51:
Benimki 7 mmdi:KK51:Benim ameliyat olma sebebim 2. gebelikte tekrarlamasıydı o yüzden ikinci gebelik öncesi ameliyat oldum..Sizde doktorunuzla mutlaka görüşün,en uygunu nasıl ise öyle yapın...:KK19:

Kişiden kişiye değişiyor demek benım 25 dakika sürdü 8-10 mmlik iki taş çıktı ama genel anestezıyle oldum ben
Ben yaptırdığımda anestezi yapmıyorlardı şimdi biraz daha gelişti:KK66:
Kanala kaçtığı için çıkaramadılar siz yine şanslısınız:KK19:
içimde bi tuhaf oldu gerçekten çok geçmiş olsun safra alındıktan sonra içinizde o boşluk medenıyle agrı falan oldu mu doğum sonrası boşluk gibi

içimde bi tuhaf oldu gerçekten çok geçmiş olsun safra alındıktan sonra içinizde o boşluk medenıyle agrı falan oldu mu doğum sonrası boşluk gibi
Hayır hiçbir problem yaşamadım:KK66:Ayrıca ikinci gebeliğimde hiç sıkıntı yaşamadım..
Korkmayın inşaallah sıkıntısız atlatırsınız:KK19:

Umarım öyle olmuştur.Ben de iki kez ercp oldum :KK51:
Ameliyat olmak gerekiyorsa mutlaka olun sonra sıkıntı olmasın:KK66:Dikişler çok küçük olduğu için belli bile olmuyor bunları düşünmeyin..İlk zamanlar yediklerinize dikkat ederseniz çabuk iyileşirsiniz..Ben 8 yıl önce oldum hiç sıkıntı yaşamadım sonrasında..Fakat taş kanala düşüp sarılık olunca çok ciddi sorunlar yaşadım :KK43:

Oncelikle gecmis olsun esim ayni sıkıntıları cekti sarılık oldu degerli cok yuksek daha inceki ultrasinda tas camur görünüyordu simdi görünmedi dojtor mrcp istedi cok korkuyorum bildiklerinizi paylasirmisinz mrcp nasil oluyor

Oncelikle gecmis olsun esim ayni sıkıntıları cekti sarılık oldu degerli cok yuksek daha inceki ultrasinda tas camur görünüyordu simdi görünmedi dojtor mrcp istedi cok korkuyorum bildiklerinizi paylasirmisinz mrcp nasil oluyor
Cok gecmis olsun mrcp emar

Sarılik neden dolaayi oldu kanal tikali oldugu icin mi peki sarilik nasil gecti ercp olmadan zaten sarilik gecmezki

Benim gibi doğumdan 20 gün sonra safra kesesinden rahatsızlanan varmı ? 20 günlükken bebegımı bırakıp hastaneye yattım tas kanala düşmüş sarılık olmuşum ercp yaptılar iki taş aldılar marttan hazırana kadarda 4 mm lik tas düşürmeye calıştım emarda tas kalmadı görünüyo altı ay oldu ama geçen çarşamba safra sancım tuttu anneannemi kaybettik yeni acaba üzüntümü sebep olur yoksa altı ayda tas oluşurmu ?[/QUOTE
Ayni sorunu yasadim nasil ameliayt oldunuz mu

Ameliyat olan arkadaşlar hangi hastanede kaç paraya oldunuz acaba
Ameliyat mi olucaksiniz bence para onemli degil ya onemli olan isini bilen doktorda ve iyi bir hastanede olmak saglikta para kiyaslanamaz bence siz hangi sehirde yasiyosunuz ki ben suan iyi olamadim ameluayt oldum biksem daha iyi bir hastanr ve cerarrahta olurdum benim ameliayt tuzla da oldu binlira olmasi lazim

Ameliyat mi olucaksiniz bence para onemli degil ya onemli olan isini bilen doktorda ve iyi bir hastanede olmak saglikta para kiyaslanamaz bence siz hangi sehirde yasiyosunuz ki ben suan iyi olamadim ameluayt oldum biksem daha iyi bir hastanr ve cerarrahta olurdum benim ameliayt tuzla da oldu binlira olmasi lazim
Haklisinizda maddiyat olmadan da olmuyor ışte zaten devlet istemiyorum özelde olacağım çünkü devlette iyi ilgilenmezler paramı verir özelde olurum ama biraxda keseme uygun olması lazım ☺

X